Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/01/10 til 2020/01/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tyveri af dieselolie – Fasanvej, Køge

Kl. 21.12 anmeldte en borger, at han netop havde set en mand stjæle dieselolie fra en lastbil, som holdt parkeret på en lastbilparkeringsplads på Fasanvej. Manden flygtede fra stedet, da han blev opdaget. Politiet blev sendt til stedet, for at undersøge sagen nærmere. En hundepatrulje begyndte at søge efter den flygtede mand, og fandt tæt på gerningsstedet en stor 20 liters dunk. Ved siden af lastbilen holdt en parkeret personbil med nøglen i tændingslåsen, ligesom der lå id-kort og telefon i bilen. Mens politiet afhørte anmelderen, kom en mand hen til den parkerede personbil. Politiet tog kontakt til manden, som havde våde bukseben, som lugtede af dieselolie. Manden var identisk med personen som var afbilledet på id-kortet, som tilhørte en 55-årig mand fra Bulgarien. Han blev sigtet og anholdt for dieseltyveriet og taget med til stationen til afhøring med tolk. Han erkendte at have stjålet 3 liter diesel til brug i hans egen bil. Den 55-årige var ikke tidligere kendt af politiet, og efter afhøring og sagsbehandling blev den 55-årige løsladt. Politiet vil senere kontakte manden, som har en dansk adresse i Strøby.

Hurtig bilist sigtet – Københavnsvej, Køge

Kl. 18.50 blev en 19-årig mand fra Store-Heddinge sigtet for at køre for hurtigt på Københavnsvej mod nord i Køge, hvor politiet målte ham til at køre 98 km/t, på en strækning, hvor hastighedsbegrænsningen er 60 km/t. Den 19-årige havde netop taget kørekort, så der vil blive nedlagt påstand om en bøde og et kørselsforbud i sagen.

Spirituspåvirket fører på hurtig knallert – Vordingborgvej, Køge

Kl. 19.45 blev en 28-årig mand fra Køge sigtet og anholdt for spirituskørsel på en lille knallert. Hans knallert blev målt til at kunne køre 46 km/t, så føreren blev også sigtet for konstruktive ændringer af knallerten. Den 28-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet kommer, vil han høre nærmere i sagen.

Cyklist kørte over for rødt og stak af fra politiet – Stensbjergvej, Køge

Kl. 20.17 kørte en mandlig cyklist overfor rødt lys i krudset ved Stensbjergvej/Ølby Center. Manden havde heller ingen lys på cyklen. Da politiet tilkendegav, at de ønskede at tale med cyklisten satte han farten op, og forsøgte at stikke af fra patruljen. Han blev dog fundet i en lukket gård, hvor politiet sigtede cyklisten, en 38-årig mand fra Køge, for at køre over for rødt lys og ikke at have lys på cyklen. Han erkendte forholdene og kan nu forvente en bøde i sagerne.

Hurtig kørsel uden førerret – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 20.59 standsede færdselspolitiet en 29-årig mand fra Ruds-Vedby, som havde kørt af motorvejen med høj hastighed i nordgående retning. Politiet målte ham til at køre 143 km/t, på en strækning, hvor det er tilladt at køre 110 km/t. Den 29-årige havde ikke et gyldigt kørekort, da han ikke havde generhvervet sin førerret efter en tidligere frakendelse. Under sin kørsel skiftede den 29-årige vognbane adskillige gange uden at give tegn hertil. Han blev sigtet for de mange forseelser, og han kan nu forvente at få en bøde på 3000 kr og 500 kr til offerfonden i sagen.

Færdselsuheld – Nordhøj, Køge

Kl. 07.46 havde en personbil påkørt en lysstander i et lyskryds, hvorfor en ambulance var blevet sendt til stedet sammen med politiet. På uheldsstedet fik politiet kontakt til en 22-årig mand fra Hårlev, som virkede svækket, men dog ikke var påvirket af hverken alkohol eller narkotika under kørslen. Politiet optog rapport om uheldet for at få afklaret, om den 22-årige kan have fået et ildebefindende inden uheldet, hvor der ikke var andre trafikanter involveret. Reparatør blev tilkaldt til at reparere den påkørte lyssignalstander.

Narkokørsel i afmeldt bil og uden førerret – Carlsensvej, Køge

Kl. 10.56 anholdt og sigtede politiet 29-årig mand fra Herfølge for at køre i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som var blevet afmeldt i december 2019 og derfor hverken var ansvarsforsikret eller registreret. Den 29-årige blev også sigtet for kørsel uden førerret, da han ikke har erhvervet sig et kørekort. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om hash).

Slingrende narkobilist – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 16.27 anholdt og sigtede politiet en 32-årig kvinde fra Vordingborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Flere andre bilister havde forud for anholdelsen anmeldt hende som kørende slingrende ad motorvejen i nordgående retning, idet hun kørte både i nødsporet og til tider helt ude til venstre i anden vognbane. Kvinden blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 02.00 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld på motorvejen lidt syd for afkørsel Greve N, idet to biler var stødt sammen, og en person var kommet til skade. På uheldsstedet lå på kørebanen en kvæstet mand ved en havareret bil med skader efter påkørsel af autoværnet både i midterrabatten og ved nødsporet. Der var tale om en 17-årig ung mand fra København S, som blev bragt på skadestuen til undersøgelse og behandling. Da den 17-årige, der i øvrigt ikke havde førerret, kunne mistænkes for at have været fører af det havarerede køretøj, fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Politiet fik foreløbigt klarlagt, at to biler tilsyneladende havde kørt om kap ad motorvejen i nordgående retning, indtil de to biler var stødt sammen, så det nu havarede køretøj ikke kunne køre mere. Det andet køretøj var kørt væk fra motorvejen ad Greve N-afkørslen og forsvundet i ukendt retning. Ifølge oplysninger til politiet skulle flere personer være flygtet fra den forulykkede bil inden ambulancens og politiets ankomst til stedet. Politiet har nu optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få klarlagt, hvad der skete, og hvad årsagen til andre personers flugt fra stedet måtte være, idet den 17-årige indledningsvist ikke ønskede at bidrage til sagens opklaring.

Spirituskørsel – Værftvej, Københavnsvej, Køge

Kl. 00.53 så en patrulje en personbil, som blev ad Værftsvej mod vest og ind i venstresvingsbanen, hvor den ville svinge ned af Københavnsvej. Bilen placerede sig skævt i svingbanen med forhjulet ind mod kantstenen, hvilket vækkede betjentenes mistanke. Da bilen begyndte at svinge kørte den slingrende og drejede skarpt til venstre ad Københavnsvej og endte i den forkerte side af vejen mod færdselsretningen. Politiet fik hurtigt standset bilen, før der skete noget. Føreren af bilen, en 36-årig mand fra Køge, var kraftigt spirituspåvirket. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 36-årige høre mere fra politiet.

Færdselsuheld / kørsel uden førerret mv. – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 12.38 fik politiet en henvendelse fra en bilist om, at en anden bilist kørte usikkert ad Sydmotorvejen i nordlig retning. Ca. 2000 meter før Lellinge-afkørslen strejfede bilisten autoværnet og fortsatte, indtil politiet fik bilisten standset. Der var tale om en personbil ført af en mand, der havde svært ved at huske sine egne data og ikke kunne fremvise noget kørekort. Han var ædru, ikke påvirket af euforiserende stoffer og blev til sidst sigtet for at have glemt kørekortet. Til sidst måtte politiet anholde ham for at få fastlagt, idet de fremkomne oplysninger om hans identitet ikke var korrekte. Politiet fik til sidst manden identificeret som en 33-årig mand fra Skibby, hvis førerret var blevet inddraget af politiet i 2017 i forbindelse med en sag om spirituskørsel. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i personbilen samt tillige for at have udgivet sig for en forkert person, som derved risikerede at blive straffet for noget, som vedkommende ikke havde gjort. Den 33-årige forblev i politiets varetægt, idet han faktisk var efterlyst af Nordsjællands Politi til fremstilling i fogedretten. Det vil så ske mandag formiddag ved politiets foranstaltning, og den 33-årige vil også høre nærmere fra politiet i anledning af søndagens to sager.

Efterlyst narkobilist med narko og efterlyst hund – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 16.40 standsede færdselspolitiet en personbil, hvis bageste nummerplade lå i bagruden, og som blev ført af en kvinde med bringende en hund, med henblik på nærmere kontrol af fører og køretøj efter kørsel på motorvejen i østlig retning. Føreren var en 20-årig kvinde fra Dragør, som ikke kunne vise noget kørekort og erkendte, at hun ikke havde førerret. Hun blev derfor sigtet for kørsel uden førerret og blev anholdt, da hun blev skønnet påvirket af hash under kørslen. Ved den efterfølgende visitation i forbindelse med anholdelsen fandtes hun i besiddelse af ca. 10 gram marihuana, som medførte en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Ved nærmere kontrol af kvindens personlige forhold viste det sig, at hun var efterlyst af Syd- og Sønderjyllands Politi med henblik på fremstilling i fogedretten, og at hendes hund var efterlyst af Københavns Politi med henblik på aflivning, idet hunden var en race, som er ulovlig/forbudt i Danmark. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer blev den 20-årige sammen med hunden overdraget til Københavns Politi til fuldførelse af beslutningen af aflivning af den ulovlige hund og senere fremstilling af den 20-årige selv i fogedretten.

Biltyv anholdt mv. – Stensbjergvej / Ølbycenter, Køge

Kl. 02.25 bemærkede en patrulje på Lykkebækvej en personbil køre med høj fart ad Stensbjergvej i nordlig retning. Da patruljen kørte efter bilen med henblik på rutinemæssig kontrol, fortsatte bilen med høj fart og kørte ind på parkeringspladsen nord for Ølby S-station. Her blev bilen efterladt, og to personer flygtede til fods fra stedet. Det lykkedes at få fat i den ene – en 26-årig mand fra Køge – som blev anholdt. Den anden person forsvandt i retning mod Ølby S-station og centret. Det viste sig, at nummerpladerne på bilen burde sidde på en anden bil, og at selve bilen var meldt stjålet fra Smedebakken, Hvalsø, den 16/1-2020. Den stjålne bils originale nummerplader blev ikke fundet og er derfor efterlyste af politiet. Den anholdte blev derfor sigtet for kørsel i den stjålne bil med måske stjålne nummerplader, der reelt burde sidde på en bil hjemmehørende i Bjæverskov. Da den anholdte, der havde 0,6 gram hash på sig og i øvrigt er frakendt kørekortet, måske kunne mistænkes for at have været fører og i øvrigt var påvirket af både narkotika og spiritus, fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både euforiserende stoffer og alkohol. Den anholdte blev løsladt efter afhøring til sine sigtelser i en sag, hvor politiet nu forsøger at få identificeret den flygtede, anden person. Ejeren af den stjålne personbil kom til stedet, men kendte ikke noget til en tablet og nogle spotlamper i bilen. Disse effekter prøver politiet også at få sporet med henblik på udlevering til rette ejer ud fra en tese om, at der kan være tale om tyvekoster.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Værftsvej, Køge

Kl. 11.12 fik en 61-årige mand fra Fakse Ladeplads formentlig et ildebefindende under kørsel ad Værftsvej mod vest ud for en tømmerhandel. Han mistede kontrollen over bilen, der kørte op over et helleanlæg og derefter direkte ind i en lygtepæl, hvorefter bilen standsede. Ingen andre trafikanter blev impliceret i uheldet. Den 61-årige blev bragt på skadestuen i Køge til kontrol, men var sluppet fra ulykken uden at komme til skade. Dog slap han ikke for at få taget en blodprøve, da politiet mistænkte ham for at være påvirket af spiritus under kørslen. Den 61-årige blev indlagt til observation, men på grund af det ildebefindende, som han fik under kørslen. En kvindelig passager i bilen slap også uskadt fra uheldet, som den 61-årige vil høre nærmere om, når blodprøven er blevet analyseret.

Part i færdselsuheld identificeret – Ringstedvej / Vindegårdsvej, Bjæverskov – Køge

Pårørende til en 86-årig mand fra Bjæverskov henvendte sig torsdag middag til politiet for at oplyse, at den 86-årige var den bilist, som var blevet omtalt som part i sammenstødet med en 14-årige pige i krydset Ringstedvej-Vindegårdsvej onsdag d. 150120 kl. ca. 1730. De pårørende har oplyst til politiet, at den 86-årige havde en anden opfattelse af omstændighederne ved uheldet. Politiet skal under alle omstændigheder have afhørt den 86-årige om uheldet for at kunne afgøre på et senere tidspunkt, om der er grundlag for at mistænke nogen for overtrædelse af færdselsloven.

Uheld i lyskryds – Københavnsvej/Lyngvej, Køge

Kl. 15.38 holdt en 20-årig kvinde fra Køge i krydset ved Lyngvej stille i sin bil, og afventede at kunne svinge til venstre ad Københavnsvej. Da lyssignalet skiftede til gult kørte hun frem for at svinge, men stødte her sammen med personbil, som blev ført af en 57-årig mand fra Greve, der skulle ligeud i krydset. Begge parter blev tilset i ambulance, men var ikke kommet til skade. Politiet optog rapport i sagen, for at få belyst uheldssituationen, herunder hvilken farve lyssignalet havde, da ulykken skete.

Færdselsuheld med cyklist- Køgevej/Kaserne Alle, Ringsted

Kl. 08.33 overså en bilist en cyklist, da han kørte fra Kaserne Alle ud på Køgevej. Bilisten, en 40-årig mand fra Ringsted, kørte frem i krydset i langsomt tempo, og ud foran cyklisten, en 24-årig mand fra Ringsted, som kom kørende ad Køgevej i retning mod Ringsted by. Cyklisten kunne ikke nå at bremse og kørte derfor ind i siden på bilen og væltede. Cyklisten slap fra uheldet med knubs og en skadet forskærm på cyklen. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet.

Biltyv anholdt – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Solrød Strand

Kl. 22.40 kørte en patrulje ind på en tankstation, hvor betjentene så en mand, som var ved at tanke en bil. Da manden fik øje på politiet løb han omkring 50 meter væk fra bilen og gav sig til at tisse. Patruljen fandt hans adfærd mistænkelig og tog kontakt til manden, som viste sig at være en 21-årig mand fra Ishøj. I bilen sad en 20-årig mand fra Ishøj på passagersædet. Bilen viste sig at være efterlyst, da den blev stjålet fra Gentofte i midten af december. Patruljen anholdt de to mænd, som blev sigtet for brugstyveri. Den 21-årige var påvirket af narko og hash, så han blev sigtet for spiritus og narkokørsel, da politiet mistænkte ham for at have kørt bilen. Nøglen til bilen fandt politiet på den 21-årig i forbindelse med en visitation. De to anholdte blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Den 21-årig fik udtaget en blodprøve til sagerne om kørsel i påvirket tilstand. Bilen blev indbragt med henblik på udlevering til rette ejer.

Den 20-årige blev løsladt senere på natten, da politiet mistænkte den 21-årige for at stå bag biltyveriet. Den 21-årige havde flere sager om biltyveri på samvittigheden, så sagen blev vurderet af anklagemyndigheden tirsdag morgen, hvor der ikke blev skønnet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør, hvorfor han blev løsladt. De to er fortsat sigtet i sagen, som politiet nu skal efterforskes færdig.

Gårdbrand – Ølbyvej, Køge

Kl. 16.42 opstod brand i et bryggers på en fire-længet gård. Gårdejeren befandt sig selv i gårdens nordlige ende, da hun opdagede branden, som opstod i den sydlige ende. Hun ringede 112, men hendes mand forsøgte at slukke ilden med vand. Politi og brandvæsen kørte frem til stedet, hvor alle seks beboere var kommet ud. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden, før den bredte sig til taget eller andre rum i bygningen. De foreløbige undersøgelser viste, at ilden var opstået omkring nogle el-kabler i et el-skab. To personer blev kørt i ambulance til undersøgelse for røgforgiftning, men ingen kom til skade ved branden. Politiet skrev en rapport i sagen, som skal belyse brandårsagen.

Indbrudstyv anholdt i København – Søndre Centervej, Køge

Kl. 11.45 fik Midt- og Vestsjællands Politi en henvendelse fra Københavns Politi om, at en 39-årig mand uden fast bopæl var blevet anholdt, fordi han havde skabt problemer på et opholdssted og var gået derfra medbringende en stor og tung sportstaske. Københavns Politi fandt manden i Istedgade, hvor han forsøgte at gemme sportstasken for politiet i en spillehal. Politiet fandt dog tasken, som indeholdt flere computere og buskort fra en børneinstitution på Søndre Centervej, Køge Midt- og Vestsjællands Politi kørte derfor til børneinstitutionen, hvor der havde været indbrud. Et vindue var blevet aflistet, hvorefter indbrudstyven havde rodet flere skabe og skuffer igennem. Fra stedet var stjålet computere, mobiltelefoner og tablets, som alle var indgraveret “Køge Kommune”. Den 39-årige blev sigtet for indbruddet og blev løsladt efter afhøring til sagen.

Færdselsuheld / narkokørsel i stjålet bil mv. – Værftsvej, Køge

Kl. 01.10 rykkede politiet ud til området ved Bådehavnen og Værftsvej, hvor en bil kort forinden havde påkørt et skilt i en midterrabat på Værftsvej. På Bådehavnen traf politiet en personbil med skader foran og en 31-årig mand fra Lille-Skensved bag rattet. Føreren oplyste, at han havde påkørt skiltet på Værftsvej, da han formentlig var faldet i søvn. Ingen øvrige trafikanter havde været impliceret i uheldet, der ikke havde medført større skader på bilen, end at han kunne køre videre til Bådehavnen. Da politiet bad om at se et kørekort, måtte den 31-årige erkende, at han ikke havde erhvervet sig førerret. Bilen havde han taget fra en bekendt, som ikke havde givet tilladelse til, at han kørte rundt i den. Han blev derfor også sigtet for at have gjort uberettiget brug af personbilen, som han i øvrigt førte, medens han var påvirket af hash, som han havde røget tidligere på dagen. Politiet anholdt derfor den 31-årige kortvarigt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 31-årige slap uskadt fra påkørslen var skiltet og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Uorden i svømmehal – Ølby Center, Køge

Kl. 13.20 fik politiet en anmeldelse om, at en gruppe unge skabte utryghed i Ølby Svømmehal, og ikke ville forlade stedet, selvom personalet på stedet havde bedt dem om det. Politiet kørte frem til svømmehallen, hvor de traf ni unge mænd på 15-16 år fra Køge, som alle blev registreret og fik påtalt deres adfærd, inden de blev bortvist fra stedet. Ingen blev anholdt eller sigtet for noget, og der kom ikke flere anmeldelser om uro i svømmehallen eller Ølby Centret.

Uheld på motorvejen – Sydmotorvejen, Køge

kl. 20.07 skete et uheld på Sydmotorvejen i nordgående retning, da en 44-årig kvinde fra Valby kørte igennem noget vand, som lå på kørebanen i det kraftige regn og blæsevejr. Kvindens bil skred fra anden vognbane over i første vognbane, hvor en 31-årig mand fra København kom kørende i en personbil. Kvindens bil ramte den 31-åriges bil bagest på venstre side, så hans bil endte i nødsporet. Den 44-åriges bil havnede ved autoværnet i midterrabatten som følge af uheldet. To ambulancer kom frem og tilså de to parter i uheldet, men ingen af dem var kommet til skade. En skiltevogn ledte trafikken uden om uheldet i anden vognbane indtil de havarede biler blev nødflyttet. Vejen blev genåbnet omkring kl. 21.22, så trafikken igen kunne glide frit.

Indbrud i Perioden

Tangmosevej, Køge
Engvangsvej, Strøby Egede, Køge
Rønnevej, Køge
Fasanvej, Køge
Glentevej, Køge
Københavnsvej, Køge
Torvet, Køge
Oksbølvej, Køge
Hovedgaden, Borup
Ærtebjerghusene, Borup
Granlunden, Bjæverskov

Del på sociale medier