Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/02/21 til 2020/03/03.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hurtige bilister – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 20.04 målte færdselspolitiet en personbil til at køre mindst 172 km/t ad motorvejen, selv om skiltning angav, at højst tilladte hastighed var 110 km/t. Der var tale om en 20-årig mand fra København N, som blev sigtet for både hastighedsovertrædelsen og for at have glemt at medbringe sit kørekort under kørslen. Han kan nu ud over en bøde se frem til en påstand om et kørselsforbud i anledning af den hurtige kørsel.
Kl. 20.39 målte færdselspolitiet igen en personbil til at køre mindst 166 km/t mod højst tilladt 110 km/t ifølge skiltningen. Bilen blev ført af en 22-årig mand fra København NV, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. Han kan også forvente en bøde og desuden en påstand om betinget frakendelse af kørekortet.

Kniv fundet i visitationszone – Ølbycenter, Køge

Kl. 14.20 visiterede politiet en 20-årig mand fra Køge i visitationszonen. Han blev fundet i besiddelse af en ulovlig kniv, så han blev sigtet for overtrædelse af knivloven. Politiet beslaglagde kniven med henblik på konfiskation, hvilket den 20-årige accepterede. Den 20-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel uden kørekort i stjålet bil – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 20.25 standsede en patrulje en bil, som kørte på Sydmotorvejen med sydvest. Føreren af bilen, en 29-årig mand fra Holeby på Lolland var påvirket af hash, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Han havde desuden frakendt førerretten, og bilen havde han taget fra sin kæreste uden at få lov. Han var kørt fra Holeby til Christiania og var nu på vej retur. I bilen blev fundet 131 gram hash, som den 29-årige blev sigtet for at besidde. Med i bilen som passager var en 19-årig mand fra Holeby, som blev fundet i besiddelse af 8 gram hash. Politiet beslaglagde hashen med henblik på konfiskation.

De to blev begge anholdt, mens politiet fik afklaret sagen om tyveri af bilen. Den 29-årige blev desuden sigtet for brugstyveri af bilen, da politiet fandt at det var ham som alene havde taget bilen. Han fik udtaget en blodprøve, som skal vise om han var påvirket under kørslen Efter endt afhøring og sagsbehandling blev de to løsladt. Bilen blev overdraget til ejeren af bilen. De vil begge høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Færdselsuheld/spirituskørsel – Egelundsvej, Slimminge, Ringsted – Køge

Kl. 05.30 fik politiet en anmeldelse om, at en bil holdt ude på en mark, og at en mand sad i den. Politiet kørte til stedet og traf en spirituspåvirket, 20-årig mand fra Nørre Alslev, som blev anholdt og sigtet for både spiritus- og narkokørsel i personbilen. Den 20-årige havde ikke noget kørekort, idet hans førerret var inddraget af politiet i forvejen. Han havde under kørslen mistet herredømmet over bilen, som så var havnet ude på en mark. Ingen andre trafikanter var involveret i uheldet, og den 20-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelser for både alkohol og euforiserende stoffer. Den 20-årige nægtede i øvrigt at have været fører på uheldstidspunktet, idet han havde overladt bilnøglerne til en anden og blot havde fået at vide, hvor hans forulykkede bil holdt.
Denne sag var i øvrigt anden gang i nat, at politiet kunne mistænke den 20-årige for at have køre bil i spiritus- og narkotikapåvirket tilstand og uden førerret. Kl. ca. 00.10 havde politiet truffet ham kørende på Nordhøj, Køge, og i den forbindelse blevet sigtet for overtrædelse af færdselsloven. I den forbindelse havde politiet også fået udtaget blodprøve af den 20-årige, som under alle omstændighederne vil høre nærmere fra politiet, når efterforskningen i sagen med uheldet er afsluttet, og blodprøverne er blevet analyseret.

Lørdag – søndag:

 

Butikstyveri – Toldbodvej, Køge

Kl. 20.10 anmeldte personalet i supermarkedet Netto, at to personer – en mand og en kvinde – netop var kørt fra stedet i en bil, efter at de kl. ca. 20.00 havde afleveret varer, som de havde stjålet fra supermarkedet. Personalet havde via overvågningen set, at de to personer tog forskellige varer, som blev gemt i en taske, som kvinden medbragte. Efter at de var gået gennem kassen uden at betale for noget, blev de antastet af personalet, men de to mistænkte satte sig til modværge. Det lykkedes dog personalet at holde fast i kvindens taske, hvorefter hun til sidst udleverede de stjålne varer, inden de forlod området i en bil. De to mistænkte blev beskrevet som: A: Kvinde, 40-45 år, 155-160 cm, Kropsbygning: Fedladen, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Håret sat op i knold, sorte øjebrun og brune øjne, Talte: Østeuropæisk, Iført: Sort knælang jakke, Medbragte: Sort DAY-taske; og B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 25-30 år, 185-190 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Yderligere kendetegn: Ingen skæg og blå øjne, Talte: Østeuropæisk, Iført: Mørkeblå dunjakke og sorte joggingbukser. Politiet ledte forgæves efter de to mistænkte i området, men forsøger nu at få dem identificeret via overvågningsmateriale.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket dem ved supermarkedet, eller som har oplysninger om deres identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 07.35 var en bilist kommet i “klemme” mellem to lastbiler og var snurret rundt på motorvejen, så bilisten endte i nødsporet. Det viste sig, at der kun var sket materiel skade, idet en 27-årig kvinde fra Holmegård i det nordgående spor lige efter sammenfletningen af Sydmotorvejen og Vestmotorvejen kortvarigt kørte mellem to lastbiler, som flettede sammen. Herunder blev hun ramt af en lastbil ført af en 22-årig mand fra Slagelse, så hun snurrede rundt. Ambulancepersonale, som tilfældigt var på stedet, tilså hende, men hun var uskadt. Motorvejen var blev i ca. 10 min. spærret i forbindelse med fjernelse af kvindens personbil og oprydning på uheldsstedet.

Narkokørsel – Parkvej, Køge

Kl. 20.28 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand uden fast bopæl for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som politiet standsede med henblik på rutinemæssig kontrol inde i visitationszonen. En narkometertest indikerede, at den 29-årige var påvirket af kokain under kørslen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og derefter blev løsladt.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 05.47 bemærkede en færdselsbetjent et sammenstød på motorvejen i det nordgående spor. Sammenstødet var sket omkring afkørsel 29 Greve S, og fem køretøjer var impliceret, så det skabte problemer med afviklingen af morgenmyldretidstrafikken, fordi alle spor var spærret. Politiet fik dog hurtigt åbnet for to spor, og kl. ca. 06.45 var alle spor igen farbare i nordgående retning. Uheldet var sket, da føreren af en varebil ikke havde bemærket, at forankørende bilister havde nedsat hastigheden eller var standset på grund af tæt trafik. Varebilen havde derfor forårsaget uheldet med fire andre bilister involveret. Ingen personer kom til skade ved uheldet.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 12.40 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, idet en lastbil havde påkørt en skiltevogn og var væltet om på siden. I lastbilen var chaufføren teknisk fastklemt, så ambulance- og redningspersonale blev sammen med en lægehelikopter sendt til uheldsstedet. Politiet måtte afspærre motorvejen i det nordgående spor ved frakørsel <29> Greve S, hvor trafikken blev ledt væk fra motorvejen. Redningspersonale fik frigjort chaufføren, som var en 59-årig mand fra Stenstrup. Han blev bragt til sygehuset i Køge, hvor han blev indlagt til undersøgelse og observation for mindre alvorligt knoglebrud og småkvæstelser. Lægehelikopteren blev ikke benyttet og forlod uheldsstedet, hvor lastbilen lå på tværs af flere vognbaner og med tabt gods på vejen. Kl. ca. 1430 havde redningsmandskabet fået trukket lastbilen ind i nødsporet, så der kunne åbnes for trafikanter i nogle spor nærmest midterrabatten. Afspærring blev foretaget af lastbilen og det tabte gods af hensyn til den akutte trafikafvikling på stedet. Selve bjærgningen af lastbilen og godset foregik i nat, hvor motorvejen igen blev spærret mellem kl. 01.00 og kl. ca. 02.00 i nordgående retning til ulempe for færrest trafikanter. Den påkørte skiltevogn, der var opstillet i vognbanen nærmest nødsporet, fik store skader, men ingen personer i nærheden af skiltevognen eller et havareret køretøj foran blev ramt eller kvæstet i forbindelse med uheldet, der ud fra politiets foreløbige undersøgelser kunne være forårsaget af uopmærksomhed hos den 59-årige lastbilchauffør.

Tricktyveri – Tordenskjoldsgade, Køge

Kl. 13.10 anmeldte en 87-årig kvinde fra Køge, at hun kl. ca. 12.45 havde fået uventet besøg af to fremmede, udenlandsk udseende mænd. De havde oplyst, at de kom fra vandforsyningen og skulle kontrollere hendes vandinstallation. Den 87-årige havde været lidt forundret, men lukkede dem dog ind, da de forklarede, at manglende eftersyn af hendes installationer kunne betyde lukning af vandforsyningen for alle andre beboere på vejen. Den ene fik kvinden med ud på toilettet, medens den anden undersøgte lejligheden. Med en undskyldning om at skulle hente noget værktøj forlod de to mænd stedet, men den 87-årige kunne efterfølgende konstatere, at kommoder i soveværelset var blevet gennemrodet, og indhold tømt ud på en seng. Der var formentlig ikke stjålet noget, og de to mænd forsvandt formentlig i en bil, som ikke kan beskrives nærmere. De to mistænkte blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Mørkt tøj; og B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Mørkt tøj. Politiet kørte til området dels for at lede efter de to mænd, dels for at afhøre og undersøge kvindens bopæl for spor efter de to mænd. Resultatet af undersøgelser afventes nu.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Friturestegning af kylling startede brand – Lokesvej, Køge

Kl. 03.00 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en villa efter alarm fra beboerne. Ved politiets ankomst var der kraftig røgudvikling og synlige flammer, men beboerne havde reddet sig selv ud fra stedet. Røgen drev hen over jernbanen, men der var ikke umiddelbart fare for, at branden ville brede sig. Brandvæsnet fik dog branden slukket, men havde nået at forrette store skader på et køkken, en stue og udestue samt sodskader i øvrigt. Branden var opstået, efter at en 18-årig mandlig beboer var begyndt at friturestege en kylling. Herunder var han gået væk fra køkkenet i et stykke tid, da han pludselig lugtede røg. Frituregryden var brudt i branden, men trods forsøg på at slukke branden kunne han ikke undgå, at ilden bredte sig i køkkenet og videre til øvrige rum i villaen. Ud fra disse omstændigheder valgte politiet at sigte den 18-årige for overtrædelse af beredskabslovgivningen på grund af manglende opsyn med frituregryden. Han kan således forvente at modtage en bøde i nærmeste fremtid.

Falske betjente snød ældre borgere – Lejre og Køge

Niels Hansensvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre
Kl. 13.09 modtog politiet en anmeldelse om, at en 86-årig kvinde fra Ejby omkring kl. 11.00 var blevet ringet op af en person, som havde talt groft til den 86-årige og spurgt til hendes værdigenstande, men hun afviste at have nogen værdier. Hun fik også besøg af en mand, som udgav sig for at være politimand. Den falske politimand fortalte kvinden, at han kom fra en teknisk afdeling. Han oplyste, at hendes konto var blevet hacket, og bad om at få hendes dankort og kode, for at kunne råde bod på dette. Den 86-årige udleverede sit kort og kode, der dog kort efter blev spærret.

Buen, Lille-Skensved – Køge

Kl. 14.19 modtog en 76-årig kvinde et opkald af en mand, som sagde han kom fra Københavns Politi. “Politimanden” sagde at kvindens navn var fundet hos en hacker, og at politiet derfor ville komme hjem til hende. Kort efter ringede det på døren, og hun lukkede en mand ind i den tro, at han var fra politiet. Mens “politimanden” var i hendes hjem blev hun igen ringet op af “betjenten fra Københavns Politi”, som sagde at hun ville modtage et opkald fra sin bank, men at hun ikke skulle nævne, at politiet var hos hende. Kvinden spurgte manden i telefonen, hvilken bank hun havde, og da han ikke kunne svare for sig, bortviste hun den anden “politimand” fra sit hjem.

Kvinden beskrev ham som: Mand, 20 år, ca. 170 cm høj, kort hår, var iført mørk windbreaker og mørk kasket.

Møllevej, Borup – Køge

Kl. 16.18 anmeldte en 69-årig kvinde, at hun omkring kl. 15.00 havde fået et opkald fra en mand, som også havde sagt, at han ringede fra “Københavns Politi”. Manden sagde at politiet havde anholdt en hacker, som havde en masse adresser på sig, og at hendes adresse fremgik af listen. Politiet ville derfor komme hjem til hende. En mand mødte op på den 69-åriges adresse i civil. Kvinden spurgte efter “politimandens” id, men han sagde, at han var tekniker og derfor ikke havde noget. De satte sig sammen ved spisebordet, mens den 69-årige skulle til at logge på sin bank, fik hun endnu et opkald fra “betjenten fra Københavns Politi”. Ud fra samtalen fattede kvinden mistanke til at der var tale om fusk. Hun smed derfor manden ud af sit hjem, og han gik stille fra stedet.

Manden beskrives som: Dansk af udseende, 25-30 år, 167-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Briller med sort stel, Talte: Dansk, Iført: Mørke bukser, lyse grå jakke, lys T-shirt.

Møllevej, Borup – Køge

Kl. 16.30 fik en 93-årig kvinde et opkald fra en mand, som præsenterede sig som politimand og talte om, at hendes navn stod på en liste, som den ældre kvinde ikke forstod. “Politimanden” sagde, at det nok var bedst, at politiet kom hjem til hende. Fem minutter senere henvendte en mand sig ved døren, og kvinden lukkede ham ind. “Politimanden” sagde, at de skulle have hendes dankort til undersøgelse. Den 93-årige blev meget forvirret, men “betjenten” sagde, at han kun skulle bruge kortet kort tid, så hun indvilligede i at give manden kortet. Mens hun var væk rådførte den 93-årige sig med en god bekendt, da hun følte noget var galt. Vennen hjalp med at spærre dankortet og anmelde sagen til politiet.

Manden beskrives som: 30 år, 175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: hue, måske kasket med ukendt logo el. lign. i panden, tynd mørk jakke, mørke bukser., Talte: Dansk.

Politiet efterforsker sagerne om tricktyveri mod ældre kvinder, som de seneste to dage er sket i Køge og Lejre kommune. Gerningerne er udført på en sådan måde, at politiet ser på sagerne i sammenhæng. De forurettede er i alle tilfælde ældre borgere, som bliver forvirrede over “betjentenes” henvendelse om hacking. Politiet vil gerne opfordre pårørende til ældre, til at tale med deres nærmeste om, at der er tilfælde af tricktyveri med falske politifolk. Politiet skal altid forevise politi-id, hvis de bliver bedt om det.

Ring til politiet på tlf. 114, hvis du eller dine nærmeste har oplevet noget lignende. Også selvom der kun er tale om forsøg.

Narkobilist uden kørerkort fik taget bilen – Værftsvej/Københavnsvej, Køge

Kl. 07.58 sigtede og anholdt politiet en 29-årig mand fra Køge, som blev testet positiv med narkometeret for at være påvirket af hash under kørslen. Han havde desuden ikke noget kørekort. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet beslaglagde hans bil, som det er muligt ifølge færdselslovens regler, når en bilejer har kørt tre gange uden kørekort inden for de seneste tre år. Den 29-årige bilejer var ikke helt tilfreds med politiets beslutning. Han ønskede at få beslaglæggelsen af bilen forelagt retten, der nu skal vurdere sagen. Den 29-årige vil høre mere fra politiet, når resultatet af rettens kendelse og blodprøven kommer.

Falsk politi snød ældre borgere – Herfølge- Køge og Osted -Lejre

86-årig kvinde snydt – Eskemosevej, Herfølge
Kl. 15.40 anmeldte datteren til en 76-årig kvinde, at moderen omkring kl. 13.30 havde haft besøg af en mand, som var iført mørkt uniformslignende tøj og sagde han kom fra politiet. Kvinden havde også fået et telefonopkald fra en person, som oplyste, at det var politiet. Den falske betjent havde bedt om kvindens hævekort, bankkort, kontanter og den 86-åriges telefonnummer. Kvinden havde bedt om at se “betjentens” politiskilt, men var blevet nægtet dette. Den 86-årige turde ikke andet end at udlevere de ting, som den falske betjent bad om.

Forsøgte at snyde 92-årig kvinde – Langetoften, Osted, Lejre
kl. 17.47 fik politiet anmeldelse om, at en 92-årig kvinde omkring kl. 16.40 havde fået et opkaldt fra en person hun ikke kendte. Manden i røret udgave sig for at være fra politiet, og sagde at en af hans kollegaer ville banke på hendes dør. Kort efter opkaldet mødte en mand op ved hendes dør, hvor han udgav sig for at være politibetjent. Han udspurgte kvinden om hun havde nogen værdigenstande, så som smykker, dankort og kontanter. Den 92-årige gav ikke den falske betjent nogen værdier, før han igen forlod stedet.

Den 92-årige beskrev manden som: Dansk af udseende, 170-175 cm høj, slank, lys hud, iført kasket, sort tøj og sorte briller. Han ankom til stedet til fods.

83-årig kvinde franarret penge – Langetoften, Osted, Lejre
Kl. 22.42 kom endnu en anmeldelse om tricktyveri mod en ældre kvinde. En 83-årig kvinde blev omkring kl. 15.00 kontaktet på sin bopæl, hvor en mand udgav sig for at være fra politiet. Under påskud af at “politiet” skulle tjekke numrene på den 83-åriges pengesedler, blev hun franarret 7000 kr. i kontanter.

Den 83-årige beskrev manden som: Dansk af udseende, 180-190 cm høj, lys i huden, brunt hår. Ingen skæg. Talte dansk. Iført mørkt tøj.

Politiet efterforsker nu de tre sager om tricktyveri, som er meget grove idet gerningsmanden misbruger borgernes tillid til politiet. Når civilklædt politi møder op hos borgerne, vil de altid fremvise politilegitimation. Er borgerne i tvivl om, hvor vidt der er tale om ægte politi, skal de altid bede om at se legitimation, eller ringe til politiet på tlf. 114 for at få bekræftet, at der sendt politi til deres adresse.

Lørdag – søndag:

Narkokørsel – Stensbjergvej, Køge

Kl. 21.30 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som politiet standsede med henblik på rutinemæssig kontrol i visitationszonen i Køge Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld og uro på skadestuen- Hjortens Kvarter, Lille-Skensved – Køge

Kl. 01.27 skete et uheld i det mørke våde vejr, da en 20-årig mand fra Vordingborg kørte ad Gemsevej, hvor han skulle sving til venstre ad Stenbukvej. I forbindelse med svingningen blev den 20-årig ramt af en bagfrakommende bil, som foretog en overhaling i det samme. De to biler stødte sammen, så begge biler fik udløst airbags. Den bagfrakommende bil blev ført af en 23-årig mand fra Solrød. Med som passager i den 20-åriges bil var to kvinder på 19 og 20 år fra Lille-Skensved. De blev begge tilset i ambulance på stedet. Førerne af de to biler blev kørt til kontrol på Køge Sygehus, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.
Kl. 02.34 fik politiet anmeldelse om, at der var uro på akutmodtagelsen på Køge Sygehus. Nogle venner til de to parter fra færdselsuheldet var mødt op, og var blevet uenige. Politiet kørte frem til stedet og fik beroliget de tilstedeværende, inden der skete yderligere. Patruljen blev på stedet indtil den ene part var færdig med undersøgelserne og kunne forlade sygehuset. Ingen blev sigtet for noget i den forbindelse.

Indbrud i Perioden

Jasminvej, Køge
Hybenvej, Ølby, Køge
Brorsonsvej, Køge
Hvidtjørnevej, Køge
Duehusvej, Bjæverskov