Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/03/06 til 2020/03/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Grundlovsforhør i sag om narkotika – Køge/Greve

Søndag nat blev en 33-årig mand fra Greve anholdt på Gammel Lyngvej i Køge, hvor han blev anholdt og sigtet for bl.a. narkokørsel. Politiet fandt i den forbindelse MDMA, metamfetamin, hash og en revolverlignende genstand, som ved nærmere undersøgelse viste sig at være et signal/gasvåben. Den 33-årige blev desuden fundet i besiddelse af et femcifret kontantbeløb og et større antal pølsemandsposer, som politiet mistænkte hidrørte fra salg af narkotika.

Politiet ransagede i den forbindelse den 33-åriges opholdsadresse i Herfølge. Her blev fundet 259 gram MDMA, som den 33-årige og hans 41-årige bofælle kunne mistænkes for at have til hensigt at sælge videre. Den 41-årige mand fra Herfølge blev ved ransagningen anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Begge mænd blev senere på dagen fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde. Den 41-årige mand, som var tilmeldt på adressen, hvor narkoen blev fundet blev varetægtsfængslet frem til den 8. april, og den 33-årige blev fængslet frem til den 26. marts 2020.

Tricktyveri – Hovedgade, Lille-Skensved – Køge

Kl. 10.48 anmeldte personalet fra Daglig Brugsen i Lille-Skensved, at de dagen i forvejen omkring kl. 15.00 havde været udsat for et tricktyveri i butikken. En engelsktalende mand gik til kassen, hvor han bad om at købe en flaske Underberg. Manden skabte forvirring i forbindelse med købet, så han ændrede mening omkring hvad han skulle have, og hvilke kontanter han betalte med. Det lykkedes i den forbindelse den engelsktalende mand, at franarre ekspedienten 500 kr. Personalet i Brugsen havde kendskab til et lignende tricktyveri fra en Daglig Brugsen i København.

Den mistænkte beskrives som: Mand, Dansk af udseende, 60-65 år, 180-185 cm, Hårfarve: Grå, Yderligere kendetegn: Gråt skæg. Talte engelsk, men forstod dansk., Talte: Engelsk, Iført: Sort jakke, beige kasket.

Politiet vil gerne opfordre butiksindehavere til at have opmærksomhed omkring denne form for tricktyveri og orientere deres personale.

Brag ved arresten – Ringvejen, Køge

Kl. 00.13 fik politiet en anmeldelse om forskellige brag ved siden af arresten, idet nogen formentlig affyrede fyrværkeri i området. Fra stedet var kørt en personbil, som politiet fik kontakt til på Københavnsvej. I bilen var fem unge mænd fra Korsør-området, hvoraf en 17-årig blev fundet i besiddelse af en enhåndsbetjent foldekniv. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven. Ingen af de øvrige blev fundet i besiddelse af ulovlige effekter, og ingen af dem kunne konkret mistænkes for ulovlig affyring af fyrværkeri ved arresten.

Spirituskørsel mv. – Hirsemarken, Borup – Køge

Kl. 07.48 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom borger, som undrede sig over en mands adfærd ved en varebil, der holdt på Hirsemarken. Manden var steget ud af bilen og havde lavet nogle mærkelige fagter, hvorefter han havde urineret op ad en hæk. Herefter havde han sat sig ind på førersædet, men havde tilsyneladende besvær med at få bilen til at køre. Politiet kørte til området, hvor manden i mellemtiden havde forladt bilen og var gået derfra. En 39-årig, spirituspåvirket mand fra Borup blev dog truffet i nærheden, og da han kunne mistænkes for at have ført varebilen i spirituspåvirket tilstand, blev han anholdt og sigtet for spirituskørsel. Det var han ikke tilfreds med og blev udadreagerende, ligesom han nikkede en betjent en “skalle” i brystet og kaldte politipersonalet for diverse nedladende ting. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagerne også om vold mod politipersonalet løslod politiet kl. 09.05 den 39-årige, der dog kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.
Kl. 09.10 fik politiet henvendelser om, at en råbende mand gik ad Ringstedgade tæt på politistationen. Manden var udadreagerende og skabte utryghed for de øvrige, som færdedes i det offentlige rum. Politiet fik igen kontakt til den 39-årige, som nu i medfør af politiloven blev frihedsberøvet og anbragt i detentionen, så roen og freden på gaden blev genoprettet. Først på eftermiddagen var han faldet så meget til ro, at det var forsvarligt at løslade den 39-årige.

To narkokørsler, narko i bilen og trusler – Køgevej/Ny Østergade, Roskilde

Kl. 02.00 så en patrulje en personbil med to personer i, som kørte fra Køgevej via rundkørslen til Ny Østergade. Patruljen ville lave en rutinekontrol af bilen, og tændte udrykningssignalet, for at vise at bilen skulle standse. Da politiet fik standset bilen havde de to personer i bilen, en 29-årig mand fra Brøndby og en 44-årig kvinde fra Frederikssund, byttet plads. De blev begge skønnet påvirket af narko, og blev testet med narkometeret, som viste et positivt resultat. De blev begge sigtet for narkokørsel og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet ransagede bilen, hvor de fandt 45 gram hash, hashmix og 9,93 gram amfetamin, som den 29-årige mand erkendte ejerskabet af. Politiet mistænkte manden for at besidde narkoen med henblik på videresalg, hvilket han blev sigtet for. Politiet beslaglagde narkoen med henblik på destruktion. Manden var desuden frakendt førerretten, og fik også en sigtelse for kørsel i frakendelsestiden.

Ved afhøring af kvinden anmeldte hun i samme ombæring den 29-årige for i løbet af dagen at have truet hende på livet. De blev begge taget med til sygehuset, hvor de fik udtaget en blodprøve. Kvinden blev herefter løsladt, men manden blev taget med til stationen til afhøring, hvor han også blev sigtet for trusler mod kvinden. Han blev herefter løsladt, men er fortsat sigtet i sagerne. De kan begge forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Mistænkeligt forhold – Bjæverskovhusene, Bjæverskov – Køge

Kl. 14.15 anmeldte en borger, at hendes naboer, som er ældre mennesker, netop havde haft besøg af to mænd, som så udenlandske ud med sort hår. Den ene var iført en hvid støvmaske. De to mænd forsøgte at komme ind til de ældre, ved at foregive at de ville instruere de ældre i at undgå Coronavirus. De ældre var dog så snarrådige at de fulgte sundhedsmyndighedernes anvisninger om at undgå unødig kontakt med fremmede, så de lukkede ikke mændene ind. Mændene forlod herefter stedet en mørk personbil, der muligvis var af mærket Hyundai.

Politiets vagtcentral efterlyste mændene og bilen til de kørende patruljer i området, men fandt ikke frem til mænd eller bil. Der blev ikke anmeldt flere episoder af lignende karakter.

Borgere som oplever den slags henvendelser skal kontakte politiet straks efter. Noter gerne signalement og beskrivelse af et evt. anvendt køretøj. Udvis skepsis, hvis personer uopfordret henvender sig på din bopæl og kontakt relevante myndighed, hvis du er i tvivl om henvendelsen er reel. Tal med dine ældre pårørende om, hvordan de skal forholde sig, når personer uanmeldt dukker op ved deres dør.

Narkopåvirket med revolver i bilen – Lyngvej, Køge

Kl. 01.20 standsede en patrulje en personbil, som kørte ad Gammel Lyngvej, for at lave en rutinemæssig kontrol. Betjentene mistænkte føreren, en 33-årig mand fra Greve, for at være påvirket af narko, hvilket en test med narkometeret bekræftede. Han blev derfor sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet visiterede manden og ransagede hans bil, hvor de fandt en fire ulovlige knive, 15 gram opiater og 9,31 gram flydende amfetamin. Ved nærmere gennemgang af bilen fandt betjentene en revolver, som var sat fast i bilen med en strip. Den 33-årige blev taget med til sygehuset, hvor han fik udtaget en blodprøve, og herefter blev han taget med til politistationen til afhøring. Anklagemyndigheden skal lave en juridisk vurdering af sagen, hvor de vil tage stilling til om, den 33-årige skal fremstilles i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, idet det omhandlede våben rettelig viste sig at være en slags signal- og gaspistol.

Anholdelse – Overtrædelse af indrejseforbud – Torvet, Køge

Kl. 11.32 henvendte en meget opmærksom, 64-årig mand fra Strøby sig til politiet, fordi han under ophold på Torvet havde bemærket flere udlændinge i en mindre gruppe. De opholdt sig alle omkring en pengeautomat og forsøgte ifølge anmelderens opfattelse formentlig at aflure bankkundernes PIN-koder. Der var tale om i alt fire personer – tre mænd og en kvinde – som pludselig delte sig op og gik væk fra Torvet. Politiet kørte til området og fik udpeget to mænd, der gik ad Brogade. Der var tale om to mænd på 29 og 40 år fra Rumænien, som begge havde forbud mod at indrejse i Danmark. De to øvrige fra gruppen forsvandt i området ved Torvet. Politiet anholdt de to mænd, der blev sigtet for overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om indrejseforbud i Danmark. Ingen af de anholdte var i besiddelse af f.eks. hævekort tilhørende andre. De to anholdte er fortsat i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille dem i grundlovsforhør i Retten i Roskilde med henblik på enten en straksdom eller varetægtsfængsling, indtil domsforhandling kan finde sted.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Egedesvej, Køge

Kl. 13.03 fik en patrulje en meddelelse fra patruljebilens ANPG-system (Automatisk NummerPlade Genkendelse) om, at ejeren af en modkørende personbil ikke havde nogen førerret. Politiet kørte efter bilisten, der kørte på motorvejen i sydlig retning, men blev standset på Sydmotorvejen ved Lellinge-afkørslen. Bilen blev ført af dens 41-årige, mandlige ejer fra Hårlev, som ganske rigtig ikke havde nogen førerret, som ikke var generhvervet efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven, og politiet kunne samtidig konstatere, at han ikke havde betalt den lovpligtige ansvarsforsikring for bilen. Politiet kunne også konstatere, at det nu var femte gang inden for de seneste tre år, at den 41-årige bilejer var blevet afsløret i at køre trods manglende førerret. Hans personbil blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation, så han vil blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation skal afgøres.

Narkobilist flygtede – Gymnasievej, Køge

Kl. 00.20 ville politiet kontrollere en bilist, der kørte med forholdsvis høj fart rundt på Gymnasievej. Til sidst standsede bilen, hvorfra den mandlige fører stak af til fods. Politiet ledte efter ham i området og fandt ham i et skur, hvor han gemte sig. Der var tale om en 19-årig mand fra Køge, som blev anholdt og sigtet for narkokørsel i bilen, fordi han skønnedes at være påvirket af. Førerret havde han heller ikke, så den overtrædelse af færdselsloven blev han også sigtet for. Den 19-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger.

Brand i bil – Ølbycenter, Køge

Kl. 11.13 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en personbil. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der ifølge brandvæsnet var opstået i det elektriske system i bilen. Ingen var kommet til skade ved branden, der ikke havde politiets interesse ud fra de oplyste omstændigheder.

Butikstyveri – Ølbycenter, Ølby, Køge

Kl. 11.52 var to piger blevet tilbageholdt i supermarkedet Føtex, idet en butikskontrollant havde mistanke om, at de havde stjålet nogle varer. Politiet fik kontakt til to piger på 14 år fra hhv. Bjæverskov og Lille-Skensved, som havde taget en pakke kondomer og en pose gifler med gennem kassen uden at betale for varerne. De blev afhørt til sagen under overværelse af en repræsentant for sociale myndigheder. Ingen af pigerne kunne sigtes for tyveri af varerne til en værdi af 60 kr., fordi de begge er under den kriminelle lavalder på 15 år og derfor ikke kan straffes for tyveriet.

Råbende mand ved arresten – Ringvejen, Køge

Kl. 23.10 fik politiet en anmeldelse om, at en mand stod ved hegnet omkring arresten og råbte ind til de indsatte. Lige ved siden af holdt en personbil parkeret. Politiet kørte til Ringvejen ved arresten, hvor politiet fandt både bilen og traf tre mænd på 18,19 og 20 år fra Valby. Den 20-årige blev identificeret som ham, der havde råbt ind mod de indsatte, så han sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig forbindelse til indsatte i et arresthus. De to øvrige blev ikke sigtet for noget, men den 20-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mistænkeligt fund på toilettet – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 11.34 måtte politiet assistere personalet på en skole, idet personalet havde fundet nogle mistænkelige, små pakker gemt på toiletterne. Personalet mistænkte pakkerne for at indeholde narkotika. Politiet kunne dog i en vis grad berolige personalet, idet pakkerne var de karakteristiske “pakker” indeholdende snus, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere i anledning af henvendelsen.

Gasledning overgravet – Vestergade, Køge

Kl. 11.42 rykkede politiet ud til Vestergade, idet en gasledning var blevet gravet over. Det viste sig at være en hovedgasledning, hvorfra gassen slap ud i området. Vejen blev derfor afspærret i begge retninger frem til kl. ca. 13.20, indtil en reparatør fra gasselskabet havde fået udbedret skaden. En 23-årig mand fra Søllested ansat hos en entreprenør var den, der ved et uheld havde fået gravet en hovedgasledning over. Ingen personer havde været i fare under gasudslippet, der måske også betød varmetab for beboere i området.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen / afkørsel <32> Ølby, Køge

Kl. 16.36 var en lastbil forulykket på afkørsel <32> Ølby i det nordgående spor ved Køge Bugt Motorvejen. Politiet kunne konstatere, at en polsk lastbil med en last af stålelementer var væltet om på siden, så tunge og store stålelementer fra ladet lå spredt ud i kurven ca. midt på afkørslen. Det var dog muligt for trafikanter med forsigtighed at passere forbi uheldsstedet via nødsporet på frakørslen. Ambulancepersonale tilså lastbilchaufføren, der havde fået en mindre rift i ansigtet. Kl. ca. 17.05 blev afkørslen lukket af en skiltevogn, medens bjærgningskøretøjer foretog oprydning på uheldsstedet. Lastbilen blev bugseret væk til nærmere undersøgelse af sagkyndige fra politiets Tungvognscenter Øst, idet politiet mistænker vogntoget for at have været belæsset i strid med gældende regler. Ingen andre trafikanter blev involveret i ulykken.

Dreng kom ikke hjem efter indkøb – Borup – Køge

Kl. 22.34 rettede forældrene til en 11-årig dreng fra Borup henvendelse til politiet, fordi drengen ikke var kommet hjem efter indkøb i et supermarked, der lå få minutters gang fra familiens bopæl. Han skulle blot købe nogle småting og derefter komme hjem, men ca. 1½ time efter butikkens lukketid var han endnu ikke dukket op derhjemme. Familien var derfor bekymret for, hvad der kunne være sket og var i øvrigt selv ude at lede efter ham. Politiet sendte et par patruljer, herunder en hundepatrulje, til Borup for at lede efter drengen, der heldigvis dukkede kort før kl. 23.00 i god behold. Politiet indstillede derfor eftersøgningen af drengen, der oplyste, at han var blevet låst inde i supermarkedet. Det var dog lykkedes ham at finde en nødudgang, der havde sat butikkens alarm i gang.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret mv. – Egedesvej, Køge

Kl. 01.08 ønskede en patrulje at standse en bilist, der kørte ad Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning. Bag rattet sad en kvinde, som ikke ønskede at standse og derfor fortsatte sin kørsel væk fra motorvejen ad afkørsel <31b> Egedesvej, hvor hun kørte frem mod rødt lys. Under den videre kørsel ad Egedesvej mod øst kørte hun også frem mod rødt lys ved Nylandsvej. En anden patruljebil spærrede dog Egedesvej, så den kvindelige bilist ikke kunne køre længere. Politiet foretog efterfølgende anholdelse af en spirituspåvirket, 21-årig kvinde fra Rødovre, der blev sigtet for spirituskørsel og ud over kørslerne frem mod rødt lys også for kørsel uden førerret i personbilen. Bilens ejer – en 31-årig mand fra Valby – var med i bilen under kørslen. Han blev sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person, der ikke lovligt kunne føre køretøjet. Den 21-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, og begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet.

Indbrud i Perioden

Smedevej, Køge
Grønnevej, Lellinge, Køge
Tingbjergvej, Bjæverskov

Del på sociale medier