Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/05/07 til 2020/05/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkopåvirket biltyv anholdt mv. – Køge / Herfølge

Kl. 04.31 ville en patrulje standse en varebil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj, da varebilen kørte ad Egøjevej i Køge Føreren ønskede dog ikke at tale med politiet, som kørte efter varebilen via forskellige veje, indtil det lykkedes at få standset bilen i Lille-Skensved, hvor en 22-årig mand fra Roskilde blev anholdt. Han havde ikke noget kørekort og var desuden påvirket af både narkotika og alkohol. Ved visitationen efter anholdelse konstaterede politiet, at han havde både to ulovlige knive og lidt euforiserende stoffer på sig. Den 22-årige blev bragt til skadestuen for udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Ved nærmere undersøgelse af varebilen viste det sig, at den var blevet stjålet fra en adresse i Herfølge nogle få timer tidligere. Den 22-årige blev afhørt til de mange sigtelser og derefter løsladt, så han kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når de mange sager mod ham skal afgøres.

Spirituskørsel – Ringvejen, Køge

Kl. 12.20 anholdt og sigtede politiet en 64-årig kvinde fra Køge for spirituskørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Knivloven – Ølbycenter, Køge

Kl. 17.01 kontrollerede politiet tre mænd, der opholdt sig i Ølbycentret ved S-togsstationen. Af disse fandt politiet en 19-årig mand fra Køge i besiddelse af en foldekniv med en bladlængde på 7½ cm, som han opbevarede i en jakkelomme. Manden blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven, fik kniven beslaglagt som bevis og kan nu se frem til at modtage en bøde.

Forsamling på parkeringsplads – Rådhusstræde, Køge

Kl. 22.19 fik politiet en henvendelse om, at der på en parkeringsplads var samlet 5-7 biler og i alt ca. 15 personer, hvilket kunne være en overtrædelse af corona-reglerne. Politiet kørte til området, hvor patruljen kun traf fire personer. De foretog sig ikke noget ulovligt, så politiet havde ikke noget grundlag for at foretage sig yderligere.

Hurtige bilister – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand / Greve

Kl. 20.56 blev en bilist målt til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 192 km/t ad motorvejen mod nord ved Greve, selv om højst tilladte hastighed er 110 km/t ifølge skiltningen. En 30-årig kvinde fra København S blev sigtet for hastighedsovertrædelsen.
Kl. 21.30 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 163 km/t på motorvejen i sydgående retning ved Solrød Strand, selv om højst tilladte hastighed også der er 110 km/t ifølge skiltningen. En 31-årig mand fra Næstved blev sigtet for hastighedsovertrædelsen.
Begge bilister kan nu ud over en bøde forvente en frakendelse af kørekortet efter deres hurtige kørsel, som færdselspolitiet filmede med en video-patruljebil.

Arbejdsulykke – Københavnsvej, Ølsemagle, Køge

Kl. 10.46 var to personer kommet til skade i forbindelse med deres arbejde på en kemivirksomhed, så der var tilkaldt ambulancer. En 26-årig kvinde fra København S og en 38-årig mand fra Sorø var i færd med at pumpe en ætsende væske op af en tromle, da der pludselig gik hul på en slange. De to medarbejdere blev ramt af den ætsende væske og dampe herfra i deres ansigter under det beskyttelsesudstyr, de i forvejen anvendte. Begge blev bragt til skadestuen til undersøgelse og eventuel behandling. Politiet underrettede efterfølgende Arbejdstilsynet, som sammen med politiet skal undersøge omstændighederne nærmere for at få klarlagt, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Knallertkørsel til ulempe – Lovparken, Køge

Kl. 16.49 fik politiet en henvendelse fra en beboerne i nærheden af Lovparken om, at en knallert med tre unge igennem nogen tid havde kørt rundt på stierne i området, så andre gæster i parken måtte flytte sig for ikke at blive kørt ned. En patrulje kørte straks til området, men fandt ikke nogen knallert i området eller i øvrigt personer, der kunne drages til ansvar for den utryghedsskabende kørsel i parken.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 18.30 ønskede politiet at kontrollere en personbil, der hurtigt kørte ad motorvejen i sydlig retning. Bilen kørte dog fra motorvejen og videre ad Cordozavej til Vibevej i Solrød Strand, hvor bilisten standsede af sig selv. Bilen blev ført af en 28-årig mand fra Guldborg, som i forvejen var frakendt kørekortet efter en tidligere sag om narkokørsel. Han blev indledningsvist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, men da politiet i forbindelse med sagen kunne erkende en hashlugt fra bilen, blev bilen ransaget. Heri fandt politiet knap 19 gram hash i midterkonsollen, og ved den efterfølgende undersøgelse af den 28-årige fandtes han herudover i besiddelse af en kniv, som han bar uden anerkendelsesværdigt formål. En narkometertest indikerede, at den 28-årige var påvirket af hash under kørsel, hvorfor han blev sigtet og anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse af euforiserende stoffer. Ved nærmere undersøgelse af bilen og dens nummerplader viste det sig, at nummerplader ikke hørte til køretøjet, og selve bilen hverken var registreret eller lovpligtig ansvarsforsikret i forbindelse med brug på vejene. Politiet afhørte den 28-årige om de forskellige overtrædelser af lovgivningen, og da han ikke kunne nogen forklaring på ejerforholdet eller på, hvordan han var kommet i besiddelse af bilen, beslaglagde politiet personbil med henblik på nærmere undersøgelse af ejerforholdene. Efter udtagelse af blodprøven og afhøring til sagerne løslod politiet den 28-årige, som dog kan forvente at høre nærmere fra politiet efter de mange sigtelser.

Hurtig bilister – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 20.08 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 176 km/t ad motorvejen i nordgående retning, selv om det ved færdselstavler er angivet, at højst tilladte hastighed er 110 km/t. Føreren af personbilen var en 19-årig mand fra Køge, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. Han kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om frakendelse af kørekortet.
Kl. 21.29 målte færdselspolitiet igen en bilist til at køre væsentlig hurtigere end tilladt ad motorvejen ved Solrød Strand. En 28-årig mand fra Dragør blev målt til at køre med mindst 179 km/t i sydgående retning trods skiltning om højst tilladt 110 km/t. Han blev også sigtet for kørsel uden førerret, idet han ikke havde fået generhvervet sit kørekort efter en tidligere sag om netop for høj hastighed. Disse to nye sager vil også medføre bøder samt en påstand om frakendelse af førerretten på grund af den høje hastighed.

Narkobilist med hash og våben mv. – Ellevej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 20.55 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Hårlev for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil på vej væk fra et område, hvor politiet ville foretage et tilsyn i anledning af kontrol med forsamlinger i det offentlige rum i forbindelse med COVID-19-indsatsen. Den 20-årige fremtrådte narkopåvirket og blev derfor mistænkt for narkokørsel. Ved visitationen af den anholdte og ved ransagning af hans bil fandt politiet ham i besiddelse af nogle pølsemandsposer, hvoraf to indeholdt i alt ca. fire gram hash, og et baseballbat (slagvåben). Endvidere havde den anholdte en kniv med låsbar klinge på sig, så sigtelserne kom også til at omfatte våbenlovgivningen og overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 20-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne, som han vil høre nærmere om, når de skal afgøres.

Kanonslag og småbrande i området – Ølbycenter, Køge

Kl. 20.58 fik politiet en anmeldelse om, at der blev kastet kanonslag efter forbipasserende ved Ølby S-station og i selve centerområdet. Der skulle være blevet kastet 6-7 kanonslag, så politiet kørte til området for at lede efter personer med ulovligt fyrværkeri. Politiet traf dog ikke nogen, der kunne mistænkes herfor, ligesom politiet heller ikke hørte yderligere kanonslag blive antændt, hvorfor patruljen forlod området kl. 21.11.
Kl. 21.24 kørte politiet retur til området, idet brandvæsnet var blevet tilkaldt til en brand ved Ølby S-station. Det viste sig at være en mindre brand i en skraldespand på gadeniveau i tunnellen ved S-togstationen. Der skete mindre skade på skraldespanden som følge af branden, hvis årsag ikke umiddelbart kunne klarlægges, så patruljen afsluttede undersøgelserne og kørte fra området kl. 21.47.
Kl. 22.20 måtte politiet igen retur, idet brandvæsnet igen var blevet tilkaldt til en mindre brand i området. Det viste sig, at der nu var ild i en skraldecontainer ved et cykelskur ved S-togstationen. Branden var blevet opdaget af en mand, der var kommet ud fra en supermarkederne i Ølby-centret. Han havde også set nogle unge gå i retning mod Karlemosevej, ligesom der på perronen på S-togstationen også stod en del unge mennesker, men vidnet havde dog ikke umiddelbart set nogen i nærheden af skraldespanden. Branden i skraldecontaineren blev hurtigt slukket, så der kun opstod mindre skader. Også i dette tilfælde kunne politiet ikke umiddelbart klarlægge brandårsagen, som der ikke var nogen naturlig forklaring på.
Politiet undersøger nu de mindre brande i et forsøg på både at finde de egentlige brandårsager og for at finde nogen, der kan stilles til ansvar for brandenes opståen.

Politiet i Køge hører derfor gerne fra vidner, der har bemærket noget i forbindelse med brandene i området eller i forhold til den ulovlige brug af fyrværkeri/kanonslag inden brandene. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Corona-frygt i elevator udløste slagsmål – Nordstjernen, Køge

Kl. 07.47 slog rejsende på Køge Nord togstation alarm til politiet, fordi tre mænd var i slagsmål ved elevator. Kort efter lå en mand på jorden, og to andre mænd var gået fra stedet. Et par patruljer blev sendt til togstationen, hvor en fortumlet, 46-årig mand fra Toreby L blev tilset af andre rejsende. En politimand havde i sin fritid overværet optrinet og tilbageholdt to mænd, som kunne mistænkes for at have deltaget i slagsmålet. Den 46-årige blev kørt til kontrol på skadestuen i den tilkaldte ambulance, og politiet foretog anholdelse af en 19-årig mand fra Lille-Skensved og en 30-årig mand fra Køge, der kendte hinanden i forvejen. Den 46-årige var sluppet uskadt fra slagsmålet, der var opstået, da de to anholdte ville benytte en elevator for at komme op på gangbroen over jernbanesporene. Den 46-årige ville også med ind i den lille elevator, hvilket blev afslået af de to inde i elevatoren, fordi de ville undgå eventuel smitte med corona. Da de vurderede, at den 46-årige trods afvisningen alligevel ville ind i elevatoren, skubbede de ham ud, hvorefter der opstod slagsmål mellem parterne. Sagen endte med, at de to anholdte blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af deres adfærd over den 46-årige. De blev løsladt efter afhøring til sagen og kan nu se frem til en bøde.

Arbejdsulykke – Idunsvej, Ølsemagle, Køge

Kl. 12.48 var en mand kommet til skade i forbindelse med sit arbejde, så en ambulance blev sendt til arbejdspladsen. Det viste sig, at en 51-årig mand fra Slagelse var ved at tilse et bånd, der var kørt skæv og dermed fast i en maskine. Pludselig gik båndet i gang igen, hvorved den 51-årige fik en finger i klemme, så han skulle undersøges på skadestuen. Den foreløbige undersøgelse tydede på, at hovedafbryderen til maskinen ikke var slået fra, inden reparation af båndet blev foretaget. Politiet underrettede Arbejdstilsynet om ulykken, som nu undersøges nærmere for at få klarlagt, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Mand med “pistol” – Åvej, Ølby Lyng, Køge

Kl. 14.20 fik politiet en henvendelse fra en bekymret anmelder, der havde set en fremmed mand tage en pistollignende genstand op fra en pose, tage ladegreb og derefter lægge den pistollignende genstand retur. Manden forsvandt i retning mod Lynggårdsvej. Anmeldelsen medførte en større udrykning fra politiets side for at lede efter manden, der kl. ca. 14.40 blev fundet på Ølby S-station. Der var tale om en 29-årig mand fra Køge, som var i lovlig besiddelse af en hardball-pistol, hvis funktion han ville afprøve og tog et ladegreb. På grund af den utryghedsskabende og uhensigtsmæssige adfærd i det offentlige rum på Åvej sigtede politiet ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, så han kan forvente at modtage en bøde.

Tyveri af knallerter med stjålet bil og trailer mv. – Marksvinget, Køge

Kl. 01.55 fik politiet en anmeldelse fra en opmærksom borger, som havde set to mænd stjæle to knallerter fra Marksvinget. Knallerterne læssede de ind i en lukket trailer og kørte fra stedet. Politiet kørte mod området og traf undervejs på Boholtevej en bil med tilkoblet, lukket trailer. Bilen blev ført af en spiritus-/narkopåvirket, 41-årig mand fra Køge, som havde en 31-årig mand fra Køge med som passager. Den 41-årige var frakendt kørekortet og måtte derfor ikke køre bilen. Begge blev anholdt som mistænkte for tyveri af knallerterne, og ved visitation af dem blev den 41-årige fundet i besiddelse af en enhåndbetjent kniv med et blad på 11 cm, som han bar uden anerkendelsesværdigt formål. Den 31-årig havde 12 gram amfetamin på sig i en mindre beholder. Ved nærmere undersøgelse af trailer var den monteret med en forkert nummerplade, idet traileren var meldt stjålet i marts måned fra Gammel Lyngvej, Køge Bilen havde de heller ikke lov til at køre i, idet den kvindelige ejer, som ifølge den 41-årige havde en relation til ham, ikke havde givet dem tilladelse til kørslen, så de kunne begge mistænkes for uberettiget brug af bilen i forbindelse med tyveriet af knallerterne. Bilens nummerplader var i forvejen efterlyste af politiet, idet ejeren ikke havde betalt den lovpligtige ansvarsforsikring for bilen, så de blev afmonteret af politiet. I traileren fandt politiet de to stjålne knallerter, som nu skal udleveres til de rette ejere. Begge anholdte blev løsladt efter afsluttet sagsbehandling, herunder udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol/euforiserende stoffer for den 41-åriges vedkommende.

Drenge laver uro – Tornegården, Herfølge – Køge

Kl. 17.35 fik politiet en henvendelse fra en beboer i Tornegården om, at nogle drenge befandt sig på et græsareal, hvor de eksperimenterede med nogle plastflasker og formentlig nogle kemikalier. Af og til lød der nogle høje brag efterfulgt af røgudvikling. Politiet fik i området kontakt til en gruppe børn, som havde eksperimenteret lidt med nogle husholdningskemikalier og plastflasker, så flaskerne “eksploderede”. Børnene fik besked på at indstille eksperimenterne, inden nogen kom til skade, idet politiet anså deres adfærd som “drengestreger”.

Færdselsuheld – Ringvejen / Tøxensvej, Køge

Kl. 18.19 var der sket et færdselsuheld i det lysregulerede kryds Ringvejen – Tøxensvej, idet to biler var stødt sammen. Det viste sig, at en 26-årig mand fra Herning som fører af en varebil med automatgear var kørt ad Ringvejen mod nord. Da lyssignalet i lyskrydset viste rødt i hans færdselsretning, ville han bremse, men tog herunder fejl af bremser og speeder, fordi han ikke var vant til at køre i en bil med automatgear. Han fik derfor ikke standset for rødt lys, så han fortsatte ligeud og kørte ind i venstre side på en varebil, der blev ført af en 31-årig mand fra Strøby i forbindelse med et venstresving fra Tøxensvej ud på Ringvejen mod syd. Begge parter samt en passager i den 26-åriges bil slap alle uskadte fra sammenstødet, som politiet nu har optaget rapport om. Et bugseringskøretøj blev tilkaldt til fjernelse af den 26-åriges bil.

Eftersøgt mand i mistænkelig bil – Ølsemaglevej, Køge

Kl. 23.50 kontrollerede politiet en personbil, som politiet mærkelig henstillet på Ølsemaglevej tæt ved Kratvangen på et sted, som endte blindt. Politiet bemærkede, at der befandt sig to personer i bilen, der var mørklagt. I bilen, hvis nummerplader var efterlyste på grund af manglende betaling af lovpligtig ansvarsforsikring, befandt sig to mænd på 31 og 40 år fra Køge De blev kontrolleret, men kun den 31-årige havde politiets interesse. Han var nemlig efterlyst som udeblevet fra fogedretten i Roskilde, så han blev straks frihedsberøvet med henblik på fremstilling i fogedretten tirsdag. Inden politiet forlod stedet, blev bilens nummerplader afmonteret med henblik på afleveret til Motorstyrelsen.

Brandundersøgelse – Lammestrupvej, Borup – Køge

Kl. 01.58 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en personbil. Der opstod nogle høje brag ved bilbranden, og trods brandvæsnets indsats lykkedes det ikke at redde bilen, der udbrændte. Beboere i en nærliggende ejendom blev vækket og evakueret for en sikkerheds skyld. Ingen kom til skade ved bilbranden, hvis årsag nu undersøges nærmere af politiet.
Bilbranden skal måske kædes sammen med et nedbrændt shelter ved en nærliggende spejderhytte. Shelteret var også udbrændt, så der kun var gløder tilbage.
Under efterforskningen af brandsagerne fik politiet via noget overvågning mistanke til to mænd, der beskrives som: A: Mand, 15-20 år, 160-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: kasket og mørkt tørklæde foran munden, Iført: Lys jakke med hætte, mørke bukser. kondisko med mørk felt over tæer og ved hæl, lyst felt ved snørebånd/velcro og lys sål, Medbragte: lys rygsæk; og B: Mand, 15-20 år, 160-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: mørkt klæde foran munden, Iført: mørk jakke med hætte, lyse bukser og lyse kondisko med mørkt logo eller lign. midt på skoens yderside. De har i forbindelse med brandene været i området, hvorfor politiet gerne vil tale med dem for at få klarlagt, hvad deres ærinde har været.

Grundlovsforhør / straksdom – Indbrud i fritidshus – Strandvejen, Køge

Kl. 10.55 anmeldte en 41-årig kvinde fra Køge, at hun netop havde overrasket en fremmed mand i hendes fritidshus på Strandvejen. Manden havde åbenbart fundet en nøgle uden for huset, så han kunne skaffe sig adgang til huset, hvor anmelderen sidst havde været til stede for et par dage siden. Manden blev nu tilbageholdt, så politiet kunne kort efter anholde en spirituspåvirket, 48-årig mand fra Litauen, som tilsyneladende havde boet i huset i nogle dage. Han blev sigtet for indbrud og blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling. Retsmødet sluttede med en straksdom på 30 dages fængsel samt efterfølgende indrejseforbud i Danmark i 6 år. Den 48-årige forblev frihedsberøvet efter straksdommen, indtil afsoningen er afsluttet, og udsendelse af Danmark kan ske.

Mænd med pistollignende genstand i bil – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 23.13 standsede en patrulje en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. I bilen befandt sig en ædru, 30-årig mand fra Brøndby Strand som fører og en påvirket, 32-årig mand fra Strøby som passager. Ved kontrollen bemærkede politiet, at passageren var i besiddelse af noget, der meget kraftigt mindede om et håndskydevåben. Begge mænd blev derfor anholdt som mistænkte for overtrædelse af våbenlovgivningen. Det viste sig ved nærmere undersøgelse, at der var tale om en start-/gaspistil med magasin, men uden ammunition. Politiet foretog efterfølgende ransagning på den 32-åriges bopæl og fandt i den forbindelse dopingmidler, et knojern og en økse. Ved anholdelsen havde den 32-årige tillige været i besiddelse af knap et gram amfetamin, så han blev sigtet for ulovlig besiddelse af effekterne, som politiet fandt ved anholdelsen og ransagningen. Begge blev løsladt efter endt efterforskning og sagsbehandling, så den 32-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagerne.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Billesborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 00.52 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist var kørt i grøften, så en personbil var rullet rundt. Ulykken var blevet anmeldt af beboere tæt på uheldsstedet, idet de var vågnet ved lyden af hvinende dæk og lyden fra ulykken. I den forulykkede bil sad en 20-årig mand fra Herfølge fastklemt, men han blev reddet ud og bragt på skadestuen til behandling for mindre flænge i det ene ben, klemt brystkasse og buler i hovedet. Politiet fik endvidere udtaget en blodprøve af den 20-årige til nærmere undersøgelse for alkohol / euforiserende stoffer. Ingen øvrige trafikanter var impliceret i uheldet, der skete under kørsel i østlig retning ad Billesborgvej.

Mand stukket med kniv – Parkvej, Køge

Se særskilt pressemeddelelse udsendt i går søndag kl. 12.53.
Supplerende kan politiet oplyse, at offeret – en 22-årig mand fra Ringsted – er udskrevet fra sygehuset efter endt behandling for sine læsioner efter et voldeligt overfald.
Den hvide bil er identificeret af politiet, som har kontakt til dens ejer. Det er politiets opfattelse, at bilen er relateret til sagen, men hvordan kan politiet ikke oplyse nærmere om. Der er ikke foretaget hverken anholdelser eller sigtelser i sagen, der efterforskes som grov vold.

Uro og uorden – Boholtevej, Køge

Kl. 16.48 havde politiet en anmeldelse om, at en formentlig spirituspåvirket og afvigende mand gik rundt på vejen, hvor han bl.a. råbte ad forbipasserende og dermed skabte utryghed. Politiet kunne ved ankomsten til stedet, at der var tale om en kraftigt spirituspåvirket, 48-årig mand fra Køge, som tidligere også havde skabt tilsvarende problemer i lokalområdet. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og sendt til sin bopæl i nærheden for at sove rusen ud. Politiet fulgte ham til dørs, hvorefter han pludselig inde på sin bopæl gik amok og bl.a. ville springe ud over altanen. Den 48-årige blev derfor frihedsberøvet med henblik på afrusning og til en lægelig vurdering af, hvorvidt han skulle tilbydes hjælp. Det endte med, at den 48-årige efter afrusning på politistationen i Roskilde blev indlagt på et hospital omkring midnat til fornøden hjælp på grund af hans mentale tilstand.

Vold mod kvinde – Parkvej, Køge

Kl. 1634 anmeldte en 49-årig kvinde fra Køge sig umotiveret overfaldet af en fremmed mand, der pludselig overfaldt hende, da hun gik ad Parkvej, medens hun talte i telefon. Manden kom springende ud fra et buskads og overfaldt hende med adskillige knytnæveslag mod kroppen, flere klem om torsoen og riven i håret. Da et vidne gjorde opmærksom på sin tilstedeværelse, gik manden i den retning, hvorfra han var kommet. Efter anmeldelsen til politiet holdt kvinden øje med manden, som politiet kort efter kunne anholde. Der var tale om velkendt, 48-årig mand fra Køge, der ved anholdelsen var påvirket af både stoffer og alkohol. Han blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor han blev sigtet og afhørt til sagen. Den anholdte blev tillige undersøgt af en læge til vurdering af, hvorvidt manden kunne have behov for hjælp i øvrigt. Det var der ikke lægelig begrundelse for, hvorfor manden blev løsladt efter endt sagsbehandling. Inden sagen bliver afgjort strafferetligt, vil politiet dog i samarbejde med kommunen og andre relevante samarbejdspartnere forsøge at få tilbudt personlig hjælp til manden, så han ikke f.eks. begår overfald eller er til ulempe for øvrige i det offentlige rum.

Cyklist på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 06.40 fik politiet oplysninger om, at en cyklist kørte ad motorvejen mod syd og befandt sig omkring rastepladsen i Karlslunde. Politiet kørte ud på motorvejen og traf en ædru, 80-årig cyklist fra Greve. Han oplyste, at han var på vej til Solrød og ikke kunne finde anden vej dertil end ad motorvejen. Politiet fik ham god gelejdet væk fra motorvejen, så han kunne fortsætte sin cykeltur i mere trygge og reglementerede omgivelser.

Løsladelse – Beluring ind ad vinduer – Dalgasvej, Køge

Politiet løslod den 52-årige mand fra Køge, som var blevet anholdt sent tirsdag aften efter et forsøg på beluring af en påklædt pige ind ad vinduer på en adresse på Dalgasvej, Køge Han blev sigtet for at have gået ind på privat området og herfra taget fotos / beluret en påklædt pige gennem vinduer ind på hendes værelse. Den 53-årige blev afhørt til sagen og løsladt i løbet af formiddagen uden fremstilling i grundlovsforhør. Han er fortsat sigtet i sagen, som han vil høre nærmere om, når sagen skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Ådalen, Køge