Poul Erik Bech Fonden skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om indkaldelse af ansøgere:

Næsten al fokus har gennem nogen tid været rettet mod det, som Coronakrisen har medført personligt eller økonomisk. Dette til trods for, at det er noget, der er forbigående. Der er imidlertid mange mennesker og ikke mindst børn, der uanset krise eller ej har det svært.

Skovtur, foto: PEBF

Du kan hjælpe Poul Erik Bech Fonden med at finde frem til de frivillige foreninger, som gør en forskel for børn. Det kan fx være foreninger, der arrangerer udflugter for børn, støtter dem i at have en aktiv fritid, eller hjælper familier, der ikke har mange midler i hverdagen.

Via overskuddet i mæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech modtager fonden hvert år udbytte til uddeling. Sidste år modtog fonden 10 mio. kr. fra mæglervirksomheden, og fondens bestyrelse ønsker, at midlerne skal ud og gøre gavn og ikke opspares i fonden.

“Ved udvælgelsen af projekter lægger vi vægt på, at frivillige kræfter er involveret, og at støtten gives direkte til slutbrugeren. Fonden ønsker at være med til at skabe glæde og lyspunkter for de, der trænger til flere smil i hverdagen,” siger direktør i fonden Jane Bech.

Hun fortsætter: “Vi har siden oprettelsen af fonden hvert år bl.a. støttet BROEN Danmark, fordi de virkelig gør en stor forskel for udsatte børn og unge over hele landet. Når man taler med en frivillig fra BROEN, er man ikke et sekund i tvivl om, at de har hjertet på rette sted og gør alt for, at børnene skal få succes og opbygge nogle gode sunde relationer via deres fritidsinteresser. Desuden har fonden støttet en lang række andre foreninger.”

Senest har følgende foreninger modtaget støtte af Poul Erik Bech Fonden: Kolonibanden, Børnenes Kontor i Aalborg, Mellemfolkeligt Samvirke, Egedal Flygtningenetværk, Familieforeningen Skt. Klemens, Mentor Gestus og Pangæa Børneklub. Foreninger, der har brug for en håndsrækning, kan læse mere og ansøge om midler på www.poulerikbechfonden.dk

Om Poul Erik Bech
I juni 2015 valgte Poul Erik Bech som 66-årig at gennemføre et generationsskifte i Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed EDC Poul Erik Bech. Løsningen på generationsskiftet blev, at Poul Erik forærede 60% af aktierne i virksomheden til Poul Erik Bech Fonden, 30% af virksomheden til sin datter Jane Bech og selv beholdte de sidste 10%. Via fondsejerskabet blev fremtiden således sikret for såvel medindehavere som virksomhedens mere end 500 medarbejdere – en ejerstruktur, som også kendes fra langt større danske virksomheder.