Man siger, at sygehuset er for de syge, men på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse har man også et stort fokus på forskning, kan man læse ud af en ny ambitiøs forskningsstrategi.

Pipetter, foto: Region Sjælland

“Forskning for bedre sundhed” hedder den nye strategi, der skal placere de tre sygehuse i superligaen indenfor forskning både nationalt og internationalt.

– Det er via forskningen, at vi i fremtiden kan forbedre behandlingen af vores patienter. Derfor er jeg også virkelig glad for, at vi netop har underskrevet den måske mest ambitiøse forskningsstrategi for vores sygehuse nogensinde, fortæller Henrik Stig Jørgensen, lægefaglig vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.

Der er på nuværende tidspunkt mere end 100 medarbejdere på de tre sygehuse, som gennem forskning bidrager til at løfte kvaliteten af de kliniske tilbud, hvoraf 4 er professorer, 18 seniorforskere og 30 Ph.d.er. I den nye forskningsstrategi er det målet, at man i 2025 huser 10 professorer, 30 seniorforskere og 50 Ph.d.er.

– Jeg er ret vild med, at vi tør have det her markante forskningsfokus. Det vil i sidste ende komme vores patienter til gode. Desuden ved vi også, at en klar, tydelig og ambitiøs forskningsprofil tiltrækker dygtige medarbejdere – og dem kan vi jo aldrig få for mange af, siger Charlotte Simonÿ, forskningsleder på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.

Mere end 108 internationale publikationer i 2019

Forskningen spænder vidt og bredt, men det er særligt indenfor lungemedicin, anæstesi og intensivmedicin, neurologi, multisygdom og palliativ forskning, at Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse vil markere sig. Og sygehusene vil ikke bare markere sig regionalt og nationalt men også internationalt.

– Vores forskning er jo ikke kun beregnet til os selv – den er til for hele verden. Derfor har vi også et skarpt regionalt, nationalt og internationalt fokus. Patienter over hele verden skal gerne kunne få gavn af det arbejde, vi gør her på NSR sygehuse. Og selvom forskningen peger ud i verden, så er det faktiske arbejde med – den centreret ude i klinikken. Det er jo der, den i sidste ende skal gøre gavn, siger Daniel Hägi-Pedersen, læge og forskningsleder på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.

Forskning på tværs

Det er et fokus, at den forskning, der bedrives på de tre sygehuse, skal gå på tværs af specialer og faggrupper.

– Vi prioriterer den tværfaglige forskning. Man får virkelig meget foræret – blot ved at løfte blikket op fra sin egen faglighed. Nye perspektiver og muligheder præsenterer sig med det samme, og det er her – den rigtig gode forskning ligger. Derfor sidder de fleste af vores forskere også i tværfaglige netværk og arbejder langt mere i teams end andre steder, siger Daniel Hägi-Pedersen, læge og forskningsleder på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.

Forskningsstrategien er netop blevet vedtaget af forskningsrådet på NSR sygehuse, og arbejdet med at nå de ambitiøse målsætninger er allerede begyndt.