Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/06/26 til 2020/07/07.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uheld på motorvejen – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 16.14 kørte en 31-årig mand fra Næstved ad motorvejen mod syd, da hans venstre hjulpar kom ud i græsset ved midterrabatten. Føreren forsøgte at styre kontra, men påkørte i den forbindelse autoværnet på vejens vestlige side, så det blev beskadiget. Den 31-årige blev tilset i ambulance, men var ikke kommet alvorligt til skade. Der opstod en del kø på stedet, så der blev tilkaldt skiltevogne til at lede trafikken uden om den forulykkedes bil. Omkring kl. 17.30 var oprydningen færdig og alle spor igen åbne.

Aquaplaning årsag til uheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 16.24 kørte en 23-årig mand fra Greve ad Køge Bugt Motorvejen mod syd ved Solrød, da hans bil kort før afkørsel 31a aquaplannede, da der lå vand på kørebanen. Den 23-åriges bil kørte ind i autoværnet ved midterrabatten, og stødte i den forbindelse sammen med en bagfrakommende bil, som blev ført af en 45-årig mand fra København S. Han forsøgte at undvige, men stødte ind i bagenden på den 23-åriges bil. Den 45-åriges bil blev påkørt bagfra af endnu en bil, men føreren af denne kørte fra stedet, før de tilstedeværende fik registreret navn eller registreringsnummer. Politi og ambulance kom frem til stedet, men ingen personer var kommet til skade ved uheldet. Kun et spor på motorvejen var farbart, mens oprydningen stod på. Bilerne blev dog hurtigt flyttet ud i nødsporet, og alle spor blev åbnet igen omkring kl. 16.45. Politiet optog rapport i sagen, for at klarlægge omstændighederne ved uheldet.

Indbrud i lager – Bøgedevej, Slimminge, Ringsted – Køge kommune

Kl. 01.59 fik politiet en alarm om et indbrud i et lager, hvor der blev stjålet kabelskrot, og flere patruljer kørte til området, heriblandt en hundepatrulje, der skulle lede efter spor fra gerningsmanden. En 45-årig mand fra Borup blev fundet i området og kunne mistænkes for at stå bag indbruddet. Han blev sigtet for indbruddet og afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere om sagen.

Grundlovsforhør i sag om vold – Holbæk
En 33-årig mand fra Holbæk fremstilles i dag i grundlovsforhør kl. 13.30, som sigtet for grov vold og trusler imod sin tidligere samlever, en 26-årig kvinde fra Holbæk. Episoden skete på mandens bopæl i Holbæk fredag kl. 14.00, og den forurettede anmeldte sagen til politiet lørdag. Politiet efterforskede sagen, og søndag aften blev den 33-årige anholdt på sin bopæl, hvor han blev sigtet for at have taget kvælertag på kvinden og truet hende på livet. Anklagemyndigheden begærer dørlukning ved grundlovsforhøret, så det er ikke muligt at oplyse yderligere om sagen på nuværende tidspunkt.

Vig og Nykøbing Sj. – Odsherred
Køge
Benløse – Ringsted
Himmelev – Roskilde
Holbæk

Politiet har i det forgangne døgn fået mange anmeldelser om musik til ulempe. Patruljer har flere gange rykket ud, hvor de har truffet unge mennesker, som festede både på offentlige steder og ved private arrangementer.
I den anledning vil politiet opfordre de unge til at være opmærksomme på de gener, der kan forekomme ved at samles i det offentlige rum og spille høj musik. En soundbox eller andre musikanlæg kan være til stor gene for naboer og borgere i området, hvorfor politiet opfordrer til, at sammenkomster skal forløbe med et støjniveau, der tager hensyn til de omkringværende.
Desuden opfordrer politiet til, at forældre til unge mennesker med adgang til en soundbox, eller som i øvrigt er opmærksomme på de unge menneskers sammenkomster med musik, taler med de unge om, at fester mv. skal forløbe på en måde, der ikke er til væsentlig gene for de omkringværende.

Færdselsuheld, euforiserende stoffer – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 11.57 blev politiet kaldt ud til et færdselsuheld på Køge Bugt Motorvejen nordgående, hvor en 33-årig kvinde fra Borup var forulykket i en personbil. Kvinden var først kørt ind i autoværnet på bilens venstre side, hvorefter hun var endt i nødsporet. Ved ransagning af bilen fandt politiet omkring 9 gram hash samt receptpligtig medicin, som politiet havde mistanke om ikke var udstedt til kvinden. Hun blev efterfølgende testet med narkometer-test, som viste positiv for cannabis og amfetamin, hvorfor hun blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Hun blev løsladt efter en blodprøve og vil høre nærmere om både narkokørsel og narkobesiddelse, når sagerne skal afgøres.

Graffitihærværk i elevator – Ølby Station, Ølby Center – Køge

Kl. 16.40 anmeldte en 54-årig kvinde fra Solrød, at hun kort forinden ville benytte elevatoren på Ølby Station sammen med sin 9-årige søn, for at komme op på perronen. Elevatoren kom dog ikke ned, men anmelderen så at nogle drenge havde blokeret for døren på elevatoren, så den ikke kørte ned. Kvinden og hendes søn gik derfor op på perronen via trappen og så her, at en ung mand havde blokeret døren med en foldecykel. Kvinden til at påtale dette, og drengen cyklede på foldecyklen ned i den anden ende af perronen, hvor gruppen af unge opholdt sig. Elevatoren havde været udsat for graffiti, hvor der stod skrevet “KMP ORALE 4660” med frisk hvid maling. Drengen cyklede kort efter forbi igen, hvor han kastede en coladåse i retning af mor og søn. Noget cola røg ud af dåsen og ramte sønnen. Kort efter kom toget, hvor kvinden og hendes søn steg på og kontaktede politiet.

Den unge mand beskrives som:
A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 11-14 år, 165-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: maskerede sig med sin træningsjakke op over næse, Talte: Dansk, Iført: blå/sort træningsjakke med lynlås foran, Medbragte: foldecykel, sort

En patrulje blev sendt til Ølby Station, hvor de kørte en tur i området uden at finde frem til gruppen af drenge. Politiet foretog en undersøgelse af elevatoren og underrettede DSB om hærværket. Sagen efterforskes for at finde frem til den mistænkte gerningsmand til hærværket. Politiet har i den forbindelse indhentet overvågningsvideoen fra stationen. Vidner som har oplysninger omkring den beskrevne unge mand eller gruppen af drenge, som befandt sig på Ølby Station onsdag eftermiddag omkring kl. 16.30 bedes kontakte politiet. Borgere som bemærker graffiti med teksten: “KMP ORALE 4660”, som er skrevet andre steder i Ølby og omegn, bedes ligeledes informere politiet på tlf. 114.

Flere uheld på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 12.53 kørte en 26-årig mand fra København ad Køge Bugt Motorvejen ved Solrød i sydgående retning, da en forankørende bil bremsede op. Den 26-årige bremsede også, men hans bil skred ud på grund af aquaplaning. Bilen endte i nødsporet, hvor den ramte autoværnet der fik skader. En skiltevogn blev opsat på stedet til at lede trafikken uden om uheldsstedet. Den 26-årige kom ikke til skade, som følge af uheldet.

Kl. 13.47 kørte en 60-årig kvinde fra Ringsted ad Køge Bugt Motorvejen med syd ved Solrød Strand, da hun af ukendte årsager påkørte autoværnet ved fjerde vognbane, og mistede herredømmet over bilen. Der var ikke her melding om vand på vejbanen, men formentlig tale om et uheld på grund af uopmærksomhed. En ambulance blev sendt til stedet, hvor den 60-årige blev tilset, men hun slap fra uheldet uden personskade. Bilen fik skader, men der skete ingen skade på autoværnet. Der var ikke behov for skiltevogn ved dette uheld.

Brand i motorcykel – Strandlodsvej, Køge

Kl. 18.36 rykkede brandvæsnet og politiet ud til brand i en motorcykel, der stod på en privat adresse. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, hvis årsag nu skal undersøges nærmere, da der ikke var nogen naturlig forklaring på brandens opståen. I forbindelse med branden skete der kun skade på motorcyklen, der ejes af en 52-årig mand fra Køge

Spirituskørsel på hurtig knallert – Ahornvej, Lille-Skensved, Køge

Kl. 20.42 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 57-årig mand fra Lille-Skensved for spirituskørsel på en lille 30-knallert, som så også viste sig at kunne køre hurtigere end tilladt. Ved kontrol på et rullefelt blev knallerten målt til at kunne køre mindst 52 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Politiet løslod den 57-årige, efter at han havde fået udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Tricktyve på spil – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 13.24 fik politiet en anmeldelse om, at der var stjålet kontanter fra en møbelforretning. En ansat i forretningen forklarede, at et udenlandsk par havde henvendt sig i møbelforretningen, hvor de havde virket meget interesseret i en sofa. Den udenlandske kvinde havde stillet en masse spørgsmål og herefter forlod hun butikken. Den udenlandske mand var i mellemtiden forsvundet fra forretningen. Efterfølgende opdagede den ansatte i forretningen, at der manglede et kontantbeløb fra forretningens baglokale.
Den udenlandske kvinde beskrives som: 170-175 cm. høj, 40-45 år, alm. af bygning, italiensk af udseende, sorte leggins, hvid top. sort ml. langt hår sat op.
Den udenlandske mand beskrives som: 170-175 cm. høj, 40-45 år, alm. Af bygning, italiensk af udseende, mørk trøje, mørke bukser, Kort håret, håret var sat.
Kontakt politiet på 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Billesborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 20.19 blev en færdselspatrulje opmærksom på en personbil, som kørte af Billesborgvej i vestlig retning. Patruljen besluttede at lave en rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Patruljen mistænkte, at føreren af bilen, en 42-årig mand fra Herfølge, var påvirket af alkohol. Dette blev bekræftet af et pust i et alkometer. Manden blev derfor sigtet og var anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve. Når resultatet af blodprøven foreligger, vil manden få afgjort sagen.

Spirituskørsel – Vordingborgvej, Køge

Kl. 06.51 fik politiet en anmeldelse fra et vidne om, at en bilist var ankommet i bil til en tankstation, og at denne mand muligvis var påvirket af alkohol. Politiet kom frem til stedet, hvor de træf en 20-årig mand siddende i en bil. Et blæs i politiet alkometer viste, at manden havde en promille over det tilladte, og manden blev sigtet for spirituskørsel. Politiet mistænkte desuden, at manden var påvirket af euforiserende stoffer. I mandens mavebælte fandt politiet en pose med 0,52 gram kokain, som blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Da manden var meget opfarende og aggressiv, blev han anholdt. Manden fik udtaget en blodprøve og derefter blev han taget med på politistationen, hvor han blev anbragt i detentionen til afrusning. Når resultatet af blodprøven er klar, vil manden få afgjort sine sager.

Smykkesælgere fik bøde – Holbæk / Køge

Kl. 14.03 fik politiet en henvendelse om, at to udenlandske mænd ved supermarkedet Lidl, Tåstrup Møllevej, Holbæk, havde forsøgt at sælge guldsmykker. De var kørende i en bil af mærket Audi med udenlandske nummerplader. De lykkedes dog ikke med deres ærinde, og politiet fandt ikke mændene i området.
Kl. 16.19 fik politiet så en ny anmeldelse om to udenlandske mænd kørende i en bil af mærket Audi og med udenlandske nummerplader. Mændene befandt sig ved transportcentret, Nordhøj, Køge, hvor de havde henvendt for at sælge en “guld”-ring for at skaffe penge til brændstof. Politiet fik kontakt til to rumænske mænd på 37 og 41 år, som begge blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet de på en påtrængende måde havde forsøgt at sælge smykker og dermed forstyrrede den offentlige orden. Begge fik afgjort deres sag straks med en bøde, som de betalte, inden de blev løsladt.

Indbrud i Perioden

Lærkvej, Køge
Nørre Boulevard, Køge
Lillevangen, Køge
Magnoliavej, Strøby Egede, Køge
Brombærvej, Køge
Acacievej, Strøby Egede, Køge