Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/07/20 til 2020/07/28.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Eftersøgt person fundet – Østertorp, Herfølge – Køge

Kl. 13.18 henvendte en narkohundepatrulje sig på en adresse, hvor der ifølge de officielle registre ikke skulle bo nogen, men hvor der ifølge oplysninger til politiet opholdt sig personer, der kunne mistænkes for narkosalg. En 30-årig kvinde åbnede døren og bedyrede, at der hverken blev solgt eller opbevaret narko på stedet. Ved den efterfølgende ransagning af adressen fandt politiet heller ikke noget narkotika, men derimod en 44-årig mand fra Tureby, som forsøgte at gemme sig bag en seng, samt et samuraisværd og en dolk. Manden blev ophidset og kort efter frihedsberøvet, idet han viste sig at være eftersøgt af politiet til afsoning af en frihedsstraf, som han var udeblevet fra. Efter at den 44-årige var blevet sigtet og afhørt i anledning af overtrædelserne af våbenloven, afleverede politiet ham i et arresthus til afsoning af 60 dages fængsel. Han vil senere høre nærmere fra politiet i anledning af de nye sigtelser mod ham.

Tyverier fra parkerede køretøjer – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 07.33 fik politiet den første af i alt tre anmeldelser om tyveri eller forsøg herpå fra køretøjer, der i løbet af natten havde været parkeret på rasteplads Karlslunde i det nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen. Alle tre køretøjer var udenlandsk registrerede, og der var tale om to varebiler og en lastbil. Alle køretøjer havde på ladet presenning, hvori der var skåret et hul, så der var adgang til varer på ladet. Der var kun stjålet kasser med ukendt indhold fra et enkelt køretøjer, medens der tilsyneladende ikke var stjålet noget fra de to andre.
Senere på formiddagen fik politiet endnu en anmeldelse om tyveri fra en udenlandsk lastbil på Trafikvejen, Greve. Presenningen også på denne lastbil var i løbet af natten mellem lørdag og søndag blevet skåret op, således at et ukendt antal kasser indeholdende chips var blevet stjålet.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt på parkeringspladsen på motorvejen eller på Trafikvejen, Greve, natten mellem lørdag og søndag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Brandundersøgelse – Lidemarksvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 15.42 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et skur i en privat have. Trods brandvæsnets indsats nedbrændte skuret med mindre følgeskader på plankeværk. Brandårsagen kunne ikke umiddelbart klarlægges, så politiet skal undersøge brandstedet nærmere. Ingen personer kom til skade ved branden.

Færdselsuheld – Gartnervang / Køgevej, Roskilde

Kl. 17.32 rykkede politiet igen ud til et færdselsuheld, idet en bilist og en cyklist var stødt sammen. Det viste sig, at en 21-årig mand fra Greve var kørt ad Gartnervang mod vest og ville fortsætte videre ud på Køgevej. Efter fremkørsel over vigelinjen påkørte han en 24-årig mand fra Roskilde, der på cykel kørte ad Køgevej mod nord. Der skete kun lettere materiel skade ved uheldet, som cyklisten slap fra med diverse knubs. Den 21-årige bilist kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Forsøg på tyveri fra lastbil – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 02.21 anmeldte en udenlandsk lastbilchauffør via personalet på tankstationen, at han sov i sin udenlandske lastbil på rastepladsen i det nordgående spor på motorvejen, da han kl. ca. 01.00 var blevet vækket af en person, der forsøgte at komme ind i førerkabinen. Da han gav sig kende, flygtede en mand fra stedet, hvorefter han hørte en bildør smække og en bil køre derfra med hjulspin. Manden blev beskrevet som: mand, 20-25 år, 170-180 cm, almindelig af bygning, mørklødet, iført mørk hættetrøje. En patrulje kunne efterfølgende i samarbejde med lastbilchaufføren konstatere, at der ikke var stjålet noget fra lastbilen.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden samt muligvis endnu en person i området, inden de flygtede derfor i et køretøj med hjulspin. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Ulovlig knallert afsløret – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 11.59 filmede færdselspolitiets video-patruljebil en knallert, som kørte hurtigere end tilladt, idet en ung mand kørte mindst 55 km/t på en lille 30-knallert. Føreren var en 15-årig dreng fra Strøby, som også havde foretaget konstruktive ændringer af gearkassen, så knallerten havde seks gear i stedet for de godkendte tre gear. Ud over en bøde kan den 15-årige, der blev sigtet for overtrædelserne, også forvente en påstand om betinget frakendelse af knallertkørekortet.

Tilbud om fliserensning afslået – Ølsemaglevej, Køge

Kl. 13.18 anmeldte en 50-årig mand fra Køge, at han kort forinden uopfordret var blevet kontaktet af en engelsk-/irsk-talende mand med rødt hår og skæg samt iført en orange vest med et navneskilt. Manden havde tilbudt at foretage rensning af anmelderens fliser, hvilket anmelderen dog havde afslået, hvorefter manden var forsvundet fra stedet på ukendt måde. En patrulje kørte til området for at lede efter manden og f.eks. køretøjer, der kunne mistænkes for at have en relation til den mistænkte. Politiet fandt ikke hverken manden eller mistænkelige køretøjer i området.

Fremmed kvinde på besøg – Overdrevsvejen, Lellinge, Køge

Kl. 20.02 blev en lokal mand fra Lellinge noget overrasket, at da han skulle både tilse en bolig, hvor ejeren var bortrejst, og fodre dyrene på stedet. På terrassen sad en fremmed kvinde, som påstod, at hun boede på stedet og derfor ikke ville forlade ejendommen. Politiet blev derfor tilkaldt og fik senere kontakt til en 69-årig kvinde fra Køge, som intet havde at gøre på ejendommen. Hun fik så et lift med patruljen, som kørte hende til hendes rigtige bopæl i Køge by. Kvinden blev dog ikke sigtet for noget i anledning af det uberettigede ophold på stedet.

Fører med mulig dårlig samvittighed – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 18.06 ville en patrulje standse en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol, da bilen kørte ad Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning. Føreren af bilen, hvori der også var et par passagerer, ønskede dog ikke at tale med politiet og satte derfor hastigheden op. Ved afkørsel 27 Greve N standsede føreren på motorvejen og flygtede til fods væk, medens politiet tog kontakt til de to passagerer i bilen. Der var tale om to 19-årige mænd fra Storkøbenhavn, der blev tilbageholdt, medens politiet ledte efter den flygtede fører i området. Bilen var ikke meldt stjålet og var ejet af en 23-årig mand fra Lundby. Den flygtede fører blev beskrevet som en mand, 20-25 år, 170-175 cm høj, kort sort skæg og iført kasket, men politiet fandt ham ikke i nærområdet. Da føreren identitet heller ikke med hjælp fra de to tilbageholdte passagerer kunne fastlægges, tog politiet kontakt til bilejeren, som heller ikke ønskede at oplyse identiteten på føreren. Bilejeren blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om manglende oplysningspligt og kan nu forvente at få en bøde herfor. De to tilbageholdte passagerer fik lov til at gå fra stedet, og politiet sørgede for at få bugseret den efterladte bil væk fra motorvejen.

Asfalt- og andet forefaldende arbejde tilbudt – Greve / Køge

Kl. 09.00 havde en engelsktalende mand henvendt sig uopfordret til en mandlig bebeoe på Østervej, Greve, for at tilbyde hjælp til diverse boligforbedringer. Tilbuddet var dog blevet afslået, da borgeren syntes, at henvendelsen var lidt mystisk. Den engelsktalende mand var iført orange vest og bar et navneskilt, men kørte efter afvisningen fra stedet.
Kl. ca. 12.00 dukkede en engelsktalende mand på 40-50 år igen uopfordret op ved et firma på Skruegangen, Karlslunde, med et tilbud om asfaltarbejde. Tilbuddet blev igen afslået af personalet i firmaet, hvorefter manden kørte fra stedet i en bil.
Kl. 14.30 fik politiet en henvendelse fra en borger, der undrede sig over et arbejdssjak, som udførte asfaltarbejde på en adresse på Unionsvej, Køge Borgeren havde hørt om disse uopfordrede tilbud om asfaltarbejde og var derfor i tvivl om, hvorvidt der kunne være tale om legalt forhold. En patrulje fik på stedet kontakt til otte asfaltarbejdere, som var i gang med at lægge asfalt på en firmaadresse. På stedet traf politiet også en repræsentant for ejeren, der efter en uopfordret telefonisk henvendelse havde indgået en skriftlig aftale med et asfaltfirma om arbejdets udførelse. Politiet registrerede medarbejderne og omstændighederne ved aftalen, således at politiet senere kan afgøre, hvorvidt nogen eventuelt skal sigtes for overtrædelse af forbrugeraftaleloven (i daglig tale dørsalgsloven).

Mistænkelig tøjsælger – Gammel Lyngvej, Køge

Kl. 12.18 anmeldte en 59-årig mand fra Haslev, at han for kort tid siden var blevet kontaktet af en udenlandsk mand ved et byggemarked. Manden havde spurgt om vej til motorvejen og havde straks herefter tilbudt anmelderen at købe nogle jakker af mærket Armani for flere tusinde kroner. Det havde anmelderen dog afslået og var fulgt efter den udenlandske mand, der forlod stedet i en hvid personbil af mærket Nissan med danske nummerplader ad Københavnsvej mod nord. Anmelderen mistede dog bilen af syne, inden politiet nåede frem til området for at få identificeret tøjsælgeren og få undersøgt, hvorvidt han reelt havde tøj til salg i bilen, og ikke mindst tøjets oprindelse.

Kvinde overfaldet – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 14.33 anmeldte en 18-årig kvinde fra Hårlev, at hun kl. ca. 13.50 var blevet overfaldet af to mænd i tunnelen under sporene på Køge S-station. Hun var forinden kørt med regionaltoget fra Vordingborg (afgang kl. 12.57) til Køge (ankomst kl. 13.48), og i toget havde der været to mænd, der havde optrådt højlydt og slået på bordene i toget, så også andre passagerer havde kigget undrende efter dem. Ved udstigningen på Køge togstation tilfældigt sammen med de to mænd begyndte de at tiltale hende med diverse krænkende og nedsættende ord, hvilket mændene fortsatte med, da de fulgte efter hende i tunnelen under sporene på kort afstand. Pludselig løb de frem til den 18-årige, som af begge mænd blev overfaldet med diverse håndslag mod hoved og krop, indtil en p.t. ukendt kvinde (ej nærmere beskrivelse) i tunnelen råbte op og dermed fik standset overfaldet. De to mænd flygtede til fods i retning mod stationspladsen, medens kvinden tog sig af den 18-årige, der senere efter opfordring fra et familiemedlem anmeldte overfaldet. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 16-19 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: Sort hættetrøje, blå jeans, hvide Nike sko; og B: Mand, Dansk af udseende, 16-19 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Mellemlangt, Talte: Dansk, Iført: Tommy Hilfiger bluse, sorte jeans, adidas Superstar sko i guldfarve. Politiet efterforsker nu voldssagen i et forsøg på at få identificeret de to mænd, herunder ud fra eventuel overvågning enten i toget eller på Køge S-station.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der enten i toget mellem Vordingborg og Køge eller på Køge S-station har bemærket de to mænd. Endvidere er politiet meget interesseret i at få kontakt til kvinden, der fik standset overfaldet ved at råbe op. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Bil i brand – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 19.14 måtte en 39-årig mand fra København V standse sin kørsel i en 12 år gammel personbil mod syd ved afkørsel 30, da der pludselig kom røg fra motorrummet. Han standsede i nødsporet og fik tilkaldt brandvæsnet, men bilen udbrændte. Flere vognbaner på motorvejen var kortvarigt afspærret i forbindelse med brandslukning, indtil bilen blev bugseret væk fra motorvejen. Ingen kom til skade ved branden.

Spirituskørsel – Gymnasievej, Køge

Kl. 01.30 anholdt og sigtede politiet en 51-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Indbrud i Perioden

Søndre Molevej, Køge
Galoche Alle, Køge (2 steder)
Ølsemaglevej, Køge
Duehusvej, Bjæverskov