Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/07/24 til 2020/08/04.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Cyklist påkørt i rundkørsel – Ringstedvej/Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 06.54 skete et sammenstød i en rundkørsel, da en bilist overså en cyklist, som blev ramt af bilen. Bilisten, en 44-årig kvinde fra Bjæverskov, kørte ad Ringstedvej og skulle videre lige ud i østlig retning gennem rundkørslen ved Ejbovvej. Cyklisten, en 56-årig mand fra Faxe, kørte i cykelfeltet i rundkørslen, men bilisten overså ham og kørte frem for sin ubetingede vigepligt og ind i rundkørslen. Cyklisten blev påkørt af bilen, så han væltede og slog nakke og ryg. Den 56-årige cyklist blev hentet i ambulance og kørt til sygehuset til behandling. Bilisten kom ikke til skade ved uheldet. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsforseelsen, og den 44-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Gadeuorden – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 00.21 fik politiet anmeldelse om, at den mand skabte uro ved at hoppe ud foran bilerne, som kørte forbi. Han var ifølge anmelderen udadreagerende og slog på en lygtepæl. Da patruljen kom frem var manden blev dårlig og ukontaktbar, så betjentene tilkaldte en ambulance. Manden havde ingen id-papirer på sig, men politiet kunne genkende ham fra tidligere episoder til at være en 20-årig mand fra Køge Han blev taget med til sygehuset til behandling.

Voldelig mand i S-toget – Køge

Kl. 10.38 anmeldte en 65-årig kvinde fra Næstved, at hun kl. ca. 06.25 var blevet overfaldet i S-toget mellem Køge og Køge Nord S-stationer af en fremmed mand, som andre rejsende hjalp med at bortvise fra S-toget på Køge Nord S-station. Anmelderen var kort forinden steget ind i S-toget (2. bageste vogn) mod København på Køge S-station sammen med to andre medrejsende, så hun sad på et sæde med sin rygsæktaske stående ved siden af sig. En fremmed mand satte sig på et sæde overfor på modsat side af midtergangen og snakkede noget uforståeligt med sig selv. Uden varsel tog han fat i en rygsækken hen over anmelderen, som faldt ned på gulvet, da han hev rygsækken til sig. I faldet slog hun sine knæ, men to mænd, som også var passagerer i toget, fik rygsækken fravristet manden, inden de efterfølgende fik ham til at forlade toget formentlig på Køge Nord-station. Efterfølgende var den 65-årige kvinde taget på skadestuen, hvor hun fik konstateret kraftigt hævede knæ som følge af faldet ned på S-togets gulv. Den fremmede mand blev af offeret beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, Kropsbygning: Almindelig, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: usoigneret, langt hår, langt skæg, Iført: lang brunlig frakke. Politiet forsøger nu at få den voldelige mand identificeret, så han kan blive afhørt til sagen.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden enten i toget eller formentlig på Køge Nord-station, ligesom politiet gerne vil i kontakt med de to mænd, som kom den forurettede til undsætning. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brandundersøgelse – Skulkerupvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 20.20 var der pludselig opstået ildebrand i en garage på en privat adresse. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der dog nåede at lave sodskader på vægge og loftet i garagen. Branden var efter al sandsynlighed opstået i en børne-ATV, som udbrændte. Ingen kom til skade ved branden, hvis egentlige årsag politiet kigger lidt nærmere på.

Mulig miljøforurening – Ullsvej, Køge

Kl. 20.35 fik politiet en melding om en miljøforurening, idet en trailer med kemiske stoffer skulle være væltet. Flere patruljer blev sendt til området for at foretage fornøden afspærring, indtil der var kontrol over ulykkens omfang og fareniveauet. Politiet kunne dog hurtigt nedskalere opgaven, idet omfanget af skaden var minimal. I forbindelse med flytning af en palle med nogle kemiske væsker var der gået hul på en dunk, hvorfra ca. 10 liter væske var løbet ud. Ved nærmere undersøgelse af mærkningen mv. viste det sig, at væsken var ganske ufarlig, idet der var tale om opvaskemiddel til en industriopvasker. Ingen personer kom til skade i forbindelse med den uheldige håndtering af de kemiske væsker. Arbejdstilsynet blev underrettet om sagen, men ønskede ikke at foretage sig yderligere.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 11.26 fik politiet en anmeldelse om en udenlandsk bilist, der kørte usikkert ad motorvejen i nordgående retning. Den bil fik en patrulje kontakt til omkring afkørsel 32 Ølby, hvorefter bilisten blev standset til rutinemæssig kontrol. Der var tale om en polsk bil, der blev ført af en 34-årig mand fra Polen. Han havde ikke noget kørekort og blev efter en alkometertest sigtet for spirituskørsel, inden han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den polske mand, der i øvrigt ikke havde nogen tilknytning til Danmark, blev i forbindelse med løsladelsen bedt om at møde på en politistation torsdag for at få sin afgjort, idet blodprøven ville blive analyseret hurtigt, så polakken kunne få sin sag afgjort straks.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 10.35 bemærkede en patrulje i motorvejens nordgående spor en bilist, der ved synet af patruljebilen umotiveret bremsede op og over en lang strækning uden grund kørte meget langsommere bag en lastbil. Politiet standsede personbilen rutinemæssigt ved afkørsel 29 og fik kontakt til en 53-årig mand fra Stouby som fører. Han var ædru og deltog efterfølgende i en narkometertest, der indikerede, at han kunne være påvirket af narkotika (hash) under kørslen. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Butikstyveri – Ølbycenter, Køge

Kl. 13.29 rykkede politiet ud til supermarkedet Føtex, hvor to personer var tilbageholdt efter tyveri af spiritus. Det viste sig, at en 16-årig pige og en 57-årig kvinde begge fra Lille-Skensved som kunder i supermarkedet var gået gennem scan-selv-kassen, hvor de betalte for nogle andre varer. Herudover medbragte de en pose, hvori der lå to flasker spiritus til en værdi af 222 kr. En butikskontrollant havde set de to kvinder putte en af flaskerne i posen inde i supermarkedet og ville efterfølgende kontrollere, at de havde betalt også for varen i posen, hvor der så var to flasker spiritus. Da det ikke var tilfældet, sigtede politiet dem for butikstyveri i fællesskab, så de kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres. Endvidere har politiet også udfærdiget en socialrapport til de sociale myndigheder om den 16-åriges rolle i sagen.

Spirituskørsel – Egedesvej, Køge

Kl.18.00 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 54-årig mand fra Greve for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Eftersøgt person fundet – Østertorp, Herfølge – Køge

Kl. 13.18 henvendte en narkohundepatrulje sig på en adresse, hvor der ifølge de officielle registre ikke skulle bo nogen, men hvor der ifølge oplysninger til politiet opholdt sig personer, der kunne mistænkes for narkosalg. En 30-årig kvinde åbnede døren og bedyrede, at der hverken blev solgt eller opbevaret narko på stedet. Ved den efterfølgende ransagning af adressen fandt politiet heller ikke noget narkotika, men derimod en 44-årig mand fra Tureby, som forsøgte at gemme sig bag en seng, samt et samuraisværd og en dolk. Manden blev ophidset og kort efter frihedsberøvet, idet han viste sig at være eftersøgt af politiet til afsoning af en frihedsstraf, som han var udeblevet fra. Efter at den 44-årige var blevet sigtet og afhørt i anledning af overtrædelserne af våbenloven, afleverede politiet ham i et arresthus til afsoning af 60 dages fængsel. Han vil senere høre nærmere fra politiet i anledning af de nye sigtelser mod ham.

Tyverier fra parkerede køretøjer – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 07.33 fik politiet den første af i alt tre anmeldelser om tyveri eller forsøg herpå fra køretøjer, der i løbet af natten havde været parkeret på rasteplads Karlslunde i det nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen. Alle tre køretøjer var udenlandsk registrerede, og der var tale om to varebiler og en lastbil. Alle køretøjer havde på ladet presenning, hvori der var skåret et hul, så der var adgang til varer på ladet. Der var kun stjålet kasser med ukendt indhold fra et enkelt køretøjer, medens der tilsyneladende ikke var stjålet noget fra de to andre.
Senere på formiddagen fik politiet endnu en anmeldelse om tyveri fra en udenlandsk lastbil på Trafikvejen, Greve. Presenningen også på denne lastbil var i løbet af natten mellem lørdag og søndag blevet skåret op, således at et ukendt antal kasser indeholdende chips var blevet stjålet.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt på parkeringspladsen på motorvejen eller på Trafikvejen, Greve, natten mellem lørdag og søndag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Brandundersøgelse – Lidemarksvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 15.42 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et skur i en privat have. Trods brandvæsnets indsats nedbrændte skuret med mindre følgeskader på plankeværk. Brandårsagen kunne ikke umiddelbart klarlægges, så politiet skal undersøge brandstedet nærmere. Ingen personer kom til skade ved branden.

Færdselsuheld – Gartnervang / Køgevej, Roskilde

Kl. 17.32 rykkede politiet igen ud til et færdselsuheld, idet en bilist og en cyklist var stødt sammen. Det viste sig, at en 21-årig mand fra Greve var kørt ad Gartnervang mod vest og ville fortsætte videre ud på Køgevej. Efter fremkørsel over vigelinjen påkørte han en 24-årig mand fra Roskilde, der på cykel kørte ad Køgevej mod nord. Der skete kun lettere materiel skade ved uheldet, som cyklisten slap fra med diverse knubs. Den 21-årige bilist kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Forsøg på tyveri fra lastbil – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 02.21 anmeldte en udenlandsk lastbilchauffør via personalet på tankstationen, at han sov i sin udenlandske lastbil på rastepladsen i det nordgående spor på motorvejen, da han kl. ca. 01.00 var blevet vækket af en person, der forsøgte at komme ind i førerkabinen. Da han gav sig kende, flygtede en mand fra stedet, hvorefter han hørte en bildør smække og en bil køre derfra med hjulspin. Manden blev beskrevet som: mand, 20-25 år, 170-180 cm, almindelig af bygning, mørklødet, iført mørk hættetrøje. En patrulje kunne efterfølgende i samarbejde med lastbilchaufføren konstatere, at der ikke var stjålet noget fra lastbilen.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden samt muligvis endnu en person i området, inden de flygtede derfor i et køretøj med hjulspin. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 16.36 rykkede politiet ud til et mindre alvorligt færdselsuheld, hvor en bilist og en motorcyklist var impliceret. Det viste sig, at begge parter havde kørt bag en traktor ad Elverdamsvej i sydvestlig retning. Bilisten var en 57-årig kvinde fra Helsinge, der kørte som anden bil bag traktoren. Som fjerde køretøj efter traktoren kørte en 26-årig kvinde fra Thisted på sin motorcykel. Hun startede på et tidspunkt en overhaling af de forankørende trafikanter, da den 57-årige kvindelige bilist blinkede ud for også at starte en overhaling af traktoren. Motorcyklisten undveg bilen ved at trække mod venstre, så hun endte i grøften. Parterne stødte ikke sammen, men motorcyklisten fik selv ondt i håndleddet som følge af det ublide stop. Selve motorcyklen fik også mindre skader efter turen i grøften. Begge parter var ædru, så politiet registrerede blot parterne i uheldet.

Indbrud i Perioden

Søndre Molevej, Køge
Galoche Alle, Køge (2 steder)