Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/08/07 til 2020/08/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Ejbyvej / Salbyvej, Lille-Skensved – Køge

Kl. 20.08 var det sket et færdselsuheld i krydset Ejbyvej – Salbyvej. Det viste sig, at en 41-årig mand fra Kastrup kørte med lav hastighed ad Ejbyvej mod nordøst, idet han havde til hensigt at svinge til venstre ad Salbyvej mod nordvest. Under venstresvinget stødte han sammen med en modkørende motorcykel ført af en 49-årig mand fra Lille-Skensved. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om for at få klarlagt, om nogen af parterne kan have overtrådt færdselsloven.

Hastighedsmåling – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 21.02 var politiets fotovogn på plads ved et vejarbejde på Køge Bugt Motorvejen, hvor flere vognbaner var afspærret i forbindelse med udlægning af nyt slidlag på kørebanen. I de resterende kørespor ved vejarbejdet var hastigheden som følge af vejarbejdet nedsat fra de normale 110 km/t til maksimalt 80 km/t forbi arbejdsstedet. Frem til kl. 01.15 foretog politiets fotovogn måling af bilisternes hastighed forbi vejarbejdet, og resultatet blev følgende: 17 bilister kan forvente alene en bøde, otte bilister kan ud over bøde også forvente et klip i kørekortet, en enkelt bilist kørte så hurtigt, at politiet ud over en bøde også vil nedlægge påstand om en betinget frakendelse af kørekortet. Den sidste bilist kan forvente at måtte undvære kørekortet i minimum seks måneder, idet en yngre mand passerede vejarbejdet med mindst 144 km/t samtidig med, at han talte i mobiltelefon under kørslen. Bødestraffene er i øvrigt skærpet, når hastighedsovertrædelser sker i forbindelse med et vejarbejde.
Politiets fotovogn vil igen i aften tirsdag være på stedet for at lave hastighedsmålinger ved vejarbejdet, så vejarbejderne kan arbejde sikkert og trygt bag den foretagne afspærring på motorvejen.

Varetægtsfængsling – Grov vold – H/F Havrelyngen, Køge

En 35-årig mand fra Køge blev i går mandag i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 3. september 2020 som sigtet for grov vold mod sin 42-årige samlever i slutningen af juli måned i år. Politiet havde siden anmeldelsen ledt efter den 35-årige, der først blev anholdt i søndags, da politiet fandt frem til hans opholdssted.

Tricktyveri – Karlsvognen, Køge

Kl. 16.39 anmeldte pårørende til en 88-årig kvinde fra Frederiksberg, at hun havde fået stjålet en taske i forbindelse med et tricktyveri, hvor en udenlandsk kvinde havde afledt hendes opmærksomhed ved at spørge om vej til Berlin. Den 88-årige kvinde var under ophold på Køge Nord-station blev kontaktet af den udenlandske kvinde i 20-erne, som på gebrokkent engelsk og tysk havde søgt information om, hvordan man kom til Berlin. I denne forvirring havde den udenlandske kvinde ubemærket stjålet en mindre sort taske med både kontanter og diverse personlige kort. Tasken var opbevaret oven på en kuffert, da den blev stjålet. Den 88-årige opdagede først tyveriet, da pårørende havde afhentet hende på togstationen, så hvor den udenlandske kvinde forsvandt hen, vides ikke. Politiet forsøger nu at få kvinden identificeret ud fra eventuel overvågning, der måtte være i området.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 01.55 sigtede og anholdt politiet en 48-årig mand fra Herlufmagle for spirituskørsel i en personbil, som han førte i sydgående retning ad Sydmotorvejen. I forvejen var han frakendt kørekortet og måtte derfor ikke være fører af personbilen, hvis nummerplader var afmeldte hos Motorstyrelsen. Sigtelserne blev derfor udvidet til også at omfatte kørsel i frakendelsestiden og i en uindregistreret bil, som ikke havde den lovpligtige ansvarsforsikring på grund af den manglende registrering. Den 48-årige mand blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev samtidig gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans personbil. En nærmere kontrol af hans personlige forhold afslørede nemlig, at han inden for de seneste tre år havde haft flere sager om både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden. Beslaglæggelsen af bilen var den 48-årige ikke enig i, så en dommer skal se nærmere på grundlaget herfor. Når blodprøven er blevet analyseret, vil den 48-årige høre nærmere fra politiet i anledning af sagerne.

Grundlovsforhør i sag om grov vold – Hf. Havelyngen, Køge

En 35-årig mand fra Køge fremstilles i dag kl. 12.00 i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling i en sag om grov vold begået i parforhold i slutningen af juli i år. Den 35-årige er sigtet for at have bidt, slået og overfaldet den forurettede 42-årige kvinde fra Køge, som brækkede låret, højre hånd og fik en 3 cm flænge i ansigtet ved overfaldet. Den 35-årige mand er sigtet for at have begået vold i gentagelsestilfælde, da han i marts 2019 blev idømt en dom på 8 måneders fængsel for vold mod to andre personer.

Spiritusbilist slingrede ad motorvejen – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 14.34 anmelde en bekymret bilist, at han kørte bag en kassebil, som blev ført meget usikkert ad Vestmotorvejen, hvor bilen flere gange var ude i nødsporet. Politiet kørte til stedet, hvor de fik standset varebilen, med en 30-årig mand fra Litauen med adresse i Ringsted bag rattet. Han var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Den 30-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Ny bilist kørte alt for stærkt – Køgevej, Ringsted

Kl. 20.08 var politiet på Køgevej for at lave en hastighedsmåling med laser. En 21-årig kvindelig bilist fra Ringsted blev målt til at køre 105 km/t ad Køgevej mod øst, selvom det kun er tilladt at køre 60 km/t på stedet. Da hun har haft kørekort i mindre end tre år, kan hun forvente et kørselsforbud og en klækkelig bøde i sagen.

Færdselsuheld – Stevnsvej/Åstræde, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 20.28 skete et sammenstød i Strøby Egede by, da en 20-årige mand fra Solrød bremsede, da en forankørende bil sagtnede farten for at svinge. Bagfra kom en 19-årige mand fra Søborg kørende i bil, men overså nedbremsningen, så han kørte ind i den 20-åriges bil. Der skete mindre materiel skade, og ingen personer kom til skade ved uheldet. Politiet registrerede uheldet.

Blufærdighedskrænkelse – Cykelbro Køge Marina, Køge

Kl. 22.26 anmeldte en 18-årige kvinde fra Køge, at hun omkring kl. 21.00 kom cyklende sammen med en veninde over cykelbroen ved Køge Marina, hvor hun og veninden blev udsat for blufærdighedskrænkelse. De havde her mødt en mand, som trak ned i sine shorts og blottede sit underliv for pigerne, mens han rørte ved sine kønsdele. Manden havde kigget på pigerne imens. De var blevet så forskrækkede over mandens opførsel, at de ikke fik ringet til politiet før senere.

Manden beskrives som: 25-30 år, 180-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Iført: hvid T-shirt, sorte shorts

Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til den beskrevne mand. Vidner, som har set den beskrevne mand i området omkring cykelbroen ved Køge Marina søndag aften omkring kl. 21.00, og som kan komme med oplysninger i sagen, skal kontakte politiet på tlf. 114.

Uheld i mørklagt kryds – Stensbjergvej/ Københavnsvej,Køge

Kl. 19.09 skete et uheld i et lyskryds, hvor lyssignalet var defekt og krydset derfor mørklagt. En bil, som blev ført af en 45-årig mand fra Køge, kørte ind i krydset fra Stensbjergvej i sydøstlig retning, hvor han skulle lige ud i krydset. Her blev han ramt af en bil, som blev ført af en 25-årig mand fra Herfølge ad Københavnsvej i nordgående retning. Den 45-åriges bil blev ramt på højre side af køretøjet, og bilerne blev begge svært beskadiget og måtte nødflyttes fra uheldsstedet. Begge bilister blev kørt til kontrol på sygehuset, hvor den 45-årig fik konstateret et brækket håndled. Politiet optog rapport om uheldet, som skal belyse omstændighederne og klarlægge, hvem der kan stilles til ansvar for, at det skete.

Blufærdighedskrænkelse i bus – Nylandsvej, Køge

Kl. 15.38 anmeldte en 19-årige kvinde fra Køge, at hun kort forinden var blev udsat for blufærdighedskrænkelse af en mand i bus nr. 121 mod Køge Hun steg på bussen på Nylandsvej, hvor en mand allerede befandt sig. Han flyttede sæde for at sætte sig ved siden af den 19-årige. Her lagde manden gentagne gange sin hånd på kvindens lår, selvom hun flyttede benet. Da kvinden stod af på Ølby Station for at skifte bus steg manden også af bussen. Den 19-årige tog bussen videre, og manden blev tilbage på stationen.

Han beskrives som: mand, asiatisk af udseende, 40-50 år, 175-180 cm høj, almindelig af bygning, sort/gråsprængt halvlangt hår. Han var iført blå ansigtsmaske for munden, mørkt bluse med lynlås. Han medbragte en rygsæk med sort elastikbånd på ydersiden.

Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til manden. Vidner som har set den beskrevne mand, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Spiritusbilist i harmoniksasammenstød – Billesborgvej, Køge

Kl. 16.09 holdt trafikken stille, da en bil foran var punkteret på Billesborgvej. En bil kom kørende over en bakketop, hvor føreren formentlig blev overrasket over, at bilerne var standset. Bilen nåede ikke at bremse, men påkørte en holdende bil, som blev 46-årig mand fra Herfølge. Den 46-åriges bil blev skubbet videre frem i en bil foran, som blev ført af en 26-årig mand fra Køge Bilen som forårsagede uheldet standsede kortvarigt op, men forlod herefter stedet før politiet var nået frem. Vidner på stedet beskrev føreren af bilen som spirituspåvirket, og de tog et foto af hans nummerplader. En patrulje fandt frem til bilen med den spirituspåvirkede fører, som viste sig at være en 57-årig mand fra Slagelse. Han blev testet med alkometeret, som bekræftede mistanken om spirituskørsel. Føreren blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel, og fik udtaget en blodprøve. Politiet optog rapport om uheldet, og den 57-årige kan forvente at høre mere i sagen, når resultatet af blodprøven kommer. Ingen personer kom til skade ved sammenstødet.

Spiritusbilist påkørte rådyr og stak af – Slimmingevej, Ringsted – Køge

Kl. 19.58 løb et rådyr ud foran en bil på Slimmingvej. Føreren, en 28-årig mand fra Ringsted, forsøgte at undvige, først mod venstre, hvor bilen ramte et træ i vejkanten. Herefter rettede han bilen op og kørte frontalt ind i et træ i højre side af vejen. En beboer på vejen så uheldet og talte kort med føreren, som var uskadt. Beboeren ringede efter hjælp, men da han vendte ryggen til den forulykkede bil, stak den 28-årige af fra stedet. En hundepatrulje var hurtigt fremme og fik indhentet den flygtende fører, som blev fundet i en have, hvor han lå og gemte sig. Han blev anholdt, sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet optog rapport og afventer nu blodprøvens resultat.

Brand i bil – Ølbycenter, Køge

Kl. 02.09 kørte politi og brandvæsen til brand i en bil, som holdt parkeret ved Ølbycenter. Brandvæsnet slukkede ilden og politiet undersøgte branden. Ejeren blev underrettet om branden i bilen. Der var intet mistænkeligt omkring brandens opståen, som var startet i bilens motorrum.

Indbrud i Perioden