Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/08/14 til 2020/08/25.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Fartmåling ved vejarbejde – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Mandag aften i godt 90 minutter foretog politiet måling af bilisternes hastighed med en såkaldt fotovogn på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde rasteplads. I det sydgående spor var hastigheden på motorvejen nedsat til maksimalt 80 km/t fra den normale hastighedsbegrænsning på 110 km/t. Årsagen til hastighedsnedsættelsen var et vejarbejde, hvor antallet af vognbaner også var indskrænket fra de normale fire til to vognbaner forbi vejarbejdet, som var afmærket med både skilte og skiltevogne.

982 bilister passerede målevognen, som blitzede 137 af disse, fordi de kørte for hurtigt. Alle kan se frem til en bøde, der ifølge færdselsloven er fordoblet, fordi hastighedsovertrædelsen skete ved et vejarbejde. Otte bilister kan tillige se frem til en påstand om betinget frakendelse af kørekortet, fordi de kørte mere end 40 % hurtigere end tilladt forbi vejarbejdet. Det vil i givet fald betyde, at disse bilister skal bestå både en teoriprøve og en praktisk køreprøve for at beholde førerretten, ligesom de vil have en prøvetid på tre år, hvor de ikke må begå en tilsvarende forseelse, hvis de stadig vil beholde førerretten. Den hurtigste bilist blev målt til at køre med mindst 131 km/t.
Hastighedsmålingerne fortsætter de kommende aftener, når vejarbejdet fortsættes på Køge Bugt Motorvejen.

Uorden med luftgevær – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 14.30 fik politiet anmeldelse om, at en mand skød med luftgevær ud af vinduet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en 43-årig mand, som var ejer af tre luftgeværer til haglstørrelse 4,5 mm, som ikke kræver våbentilladelse og to luftpistoler. Politiet undersøgte stedet, men det var ikke muligt at fastslå, at han havde skudt ud i det offentlige rum. Politiet tog luftgeværerne og luftpistolerne med til politistationen i bevaring i præventivt øjemed. Ejeren blev ikke sigtet for noget, og vil senere få udleveret de beslaglagte luftbøsser.

Ordensbekendtgørelsen – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 19.05 måtte en patrulje en tur til en restauration, hvor nogle personer var blevet voldelige over for hinanden efter en uoverensstemmelse. Politiet fik dæmpet en 18-årig mand fra Lille-Skensved og en 28-årig mand fra Køge, der var kommet i slagsmål med hinanden. De var begge sluppet uskadte, men blev dog sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af den voldelige adfærd over for hinanden. Begge kan forvente at få en bøde som afgørelse på deres sag.

Brand i skur – Sikavej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 20.49 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i et skur, hvor det viste sig, at beboeren – en 52-årig mand – havde fået branden slukket med en haveslange. I skuret havde stået en slags olie, som havde selvantændt, så beboeren havde knust en rude for at slukke den mindre brand med haveslangen. Der skete ikke yderligere skade på skuret som følge af branden, så brandvæsnet kunne kort efter køre hjem igen.

Cykeltyv afsløret – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 03.23 anmeldte en opmærksom, 18-årig mand fra Køge, at en gruppe personer hev fat i cykler, der var henstillet ved Køge S-station, for at slæbe dem væk. En patrulje kørte til området og fik kontakt til en 28-årig mand fra Kgs. Lyngby, som var i færd med at slæbe en låst cykel væk fra stationsområdet. Han blev derfor sigtet for brugstyveri af cyklen, og ved nærmere kontrol af den 28-årige fandt politiet ham i besiddelse af godt 1½ gram amfetamin, så sigtelserne mod ham blev udvidet til også at omfatte lov om euforiserende stoffer. Den 28-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Anholdelse – Grov vold med piskeris – Blegdammen, Køge

En 54-årig mand fra Køge henvendte sig onsdag aften telefonisk til politiet for at meddele, at han var den mand, der havde slået en 61-årig mand med et piskeris fra en mørtelblander tirsdag eftermiddag i et grønt område ved Blegdammen, Køge Den 54-årige havde læst om sagen og efterlysningen af ham i medierne, hvorfor han nu ønskede at melde sig selv. En patrulje kørte efterfølgende til mandens bopæl, hvor han udramatisk blev anholdt og sigtet for vold. Politiet fandt også det omhandlede piskeris, som blev beslaglagt som bevis i sagen. Den anholdte 54-årig blev afhørt, og anklagemyndigheden vurderede herefter sagen. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille den 54-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt torsdag morgen, men er fortsat sigtet i sagen og vil høre mere, når sagen skal afgøres.

Flere høje knald hørt – Tigervej, Køge

Kl. 11.56 fik politiet en anmeldelse om, at der i området havde lydt op til fem høje knald, der kunne minde om skudafgivelse. Flere patruljer blev derfor sendt til området for at finde ud, hvad der var sket. Politiet traf flere personer, som bekræftede anmeldelsens ordlyd, men kunne dog ikke umiddelbart oplyse noget konkret om, hvad der var sket og i givet fald hvor. Ud fra de modtagne oplysninger og politiets undersøgelser i området kunne politiet til sidst konkludere, at der formentlig havde været tale om affyring af fyrværkeri i området. Politiet traf ikke nogen, der umiddelbart kunne mistænkes herfor, og da politiet ikke fandt tegn på eller spor efter egentlig skudafgivelse som årsag til de høje brag, forlod politiet området efter knap en times undersøgelser.

Knivloven / lov om euforiserende stoffer – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 12.45 standsede en patrulje en personbil med fire mænd i, da bilen blev ført ad motorvejen i nordgående retning ved Greve C-afkørslen. Der var tale om fire mænd fra Sydsjælland og Lolland, som alle blev kontrolleret. Herunder blev en 26-årig mand fra Søllested fundet i besiddelse af to ulovlige knive samt godt 55 gram hash, så han blev sigtet for overtrædelse af både knivloven og lov om euforiserende stoffer. Knivene og hashen blev beslaglagt som bevis i sagerne og med henblik på senere konfiskation og destruktion. Den 26-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres. De tre øvrige mænd blev ikke sigtet for noget i forbindelse med politikontrollen.

Mand slået i hovedet med piskeris – Blegdammen, Køge

Kl. 16.29 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var blevet slået i hovedet med en genstand, så han var kommet til skade. Den mistænkte havde forladt stedet i en bil ad Blegdammen. Inden politiets ankomst til gerningsstedet i et grønt område ved et indkøbsområde var den tilskadekomne mand blevet bragt på skadestuen i Køge til behandling. Politiet fik dog kontakt til vidner, der havde set offeret blive slået i hovedet med et piskeris fra en mørtelblander, efter at offeret og en anden mand havde haft en verbal uoverensstemmelse. Den mistænkte, som vidnerne havde set i området tidligere, blev beskrevet som: A: Mand, 40-50 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Talte: Dansk, Iført: Hvid T-shirt med sort skrift på fronten, Bevæbning: Piskeris til mørtelblanding. Politiet kørte efterfølgende til skadestuen og fik kontakt til en spirituspåvirket, 61-årig mand fra Herfølge. Han havde skader i hovedet efter slag med piskeriset og fik fornøden behandling herfor. Den 61-årige havde opholdt sig i området sammen med en kvinde, der i spirituspåvirket tilstand ville køre fra stedet på et løbehjul. Det havde den 61-årige frarådet hende, hvorefter en mand havde blandet sig i dette råd og var blevet sur på den 61-årige. Manden havde hentet et piskeris, som han efterfølgende slog offeret i hovedet med. Politiet efterforsker nu sagen som grov vold og forsøger at få identificeret den mistænkte med henblik på sigtelse og afhøring til sagen.

Politiet hører gerne fra vidner, der har bemærket optrinet ved en bænk i det grønne område ved indkøbsområdet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituspåvirket mand på sporene – Karlsvognen, Køge

Kl.02.08 fik politiet en anmeldelse om, at en formentlig spirituspåvirket mand gik rundt ude på jernbanesporene ved Køge Nord-station. En patrulje kørte til stationen, hvor politiet traf en kraftigt spiritus- og måske også narkopåvirket, 23-årig mand fra Aarhus N. Han befandt sig dog på dette tidspunkt oppe på en perron, men politiet vurderede, at han ikke var i stand til at tage vare på sig selv. Han blev derfor frihedsberøvet og bragt til politistationen i Roskilde, hvor han efter en lægeundersøgelse blev anbragt i detentionen til afrusning. Den 23-årige blev løsladt onsdag morgen og var ikke blevet sigtet for noget i anledning af anmeldelsen.

Færdselsuheld – Ejbyvej / Salbyvej, Lille-Skensved – Køge

Kl. 20.08 var det sket et færdselsuheld i krydset Ejbyvej – Salbyvej. Det viste sig, at en 41-årig mand fra Kastrup kørte med lav hastighed ad Ejbyvej mod nordøst, idet han havde til hensigt at svinge til venstre ad Salbyvej mod nordvest. Under venstresvinget stødte han sammen med en modkørende motorcykel ført af en 49-årig mand fra Lille-Skensved. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om for at få klarlagt, om nogen af parterne kan have overtrådt færdselsloven.

Hastighedsmåling – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 21.02 var politiets fotovogn på plads ved et vejarbejde på Køge Bugt Motorvejen, hvor flere vognbaner var afspærret i forbindelse med udlægning af nyt slidlag på kørebanen. I de resterende kørespor ved vejarbejdet var hastigheden som følge af vejarbejdet nedsat fra de normale 110 km/t til maksimalt 80 km/t forbi arbejdsstedet. Frem til kl. 01.15 foretog politiets fotovogn måling af bilisternes hastighed forbi vejarbejdet, og resultatet blev følgende: 17 bilister kan forvente alene en bøde, otte bilister kan ud over bøde også forvente et klip i kørekortet, en enkelt bilist kørte så hurtigt, at politiet ud over en bøde også vil nedlægge påstand om en betinget frakendelse af kørekortet. Den sidste bilist kan forvente at måtte undvære kørekortet i minimum seks måneder, idet en yngre mand passerede vejarbejdet med mindst 144 km/t samtidig med, at han talte i mobiltelefon under kørslen. Bødestraffene er i øvrigt skærpet, når hastighedsovertrædelser sker i forbindelse med et vejarbejde.
Politiets fotovogn vil igen i aften tirsdag være på stedet for at lave hastighedsmålinger ved vejarbejdet, så vejarbejderne kan arbejde sikkert og trygt bag den foretagne afspærring på motorvejen.

Varetægtsfængsling – Grov vold – H/F Havrelyngen, Køge

En 35-årig mand fra Køge blev i går mandag i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 3. september 2020 som sigtet for grov vold mod sin 42-årige samlever i slutningen af juli måned i år. Politiet havde siden anmeldelsen ledt efter den 35-årige, der først blev anholdt i søndags, da politiet fandt frem til hans opholdssted.

Tricktyveri – Karlsvognen, Køge

Kl. 16.39 anmeldte pårørende til en 88-årig kvinde fra Frederiksberg, at hun havde fået stjålet en taske i forbindelse med et tricktyveri, hvor en udenlandsk kvinde havde afledt hendes opmærksomhed ved at spørge om vej til Berlin. Den 88-årige kvinde var under ophold på Køge Nord-station blev kontaktet af den udenlandske kvinde i 20-erne, som på gebrokkent engelsk og tysk havde søgt information om, hvordan man kom til Berlin. I denne forvirring havde den udenlandske kvinde ubemærket stjålet en mindre sort taske med både kontanter og diverse personlige kort. Tasken var opbevaret oven på en kuffert, da den blev stjålet. Den 88-årige opdagede først tyveriet, da pårørende havde afhentet hende på togstationen, så hvor den udenlandske kvinde forsvandt hen, vides ikke. Politiet forsøger nu at få kvinden identificeret ud fra eventuel overvågning, der måtte være i området.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 01.55 sigtede og anholdt politiet en 48-årig mand fra Herlufmagle for spirituskørsel i en personbil, som han førte i sydgående retning ad Sydmotorvejen. I forvejen var han frakendt kørekortet og måtte derfor ikke være fører af personbilen, hvis nummerplader var afmeldte hos Motorstyrelsen. Sigtelserne blev derfor udvidet til også at omfatte kørsel i frakendelsestiden og i en uindregistreret bil, som ikke havde den lovpligtige ansvarsforsikring på grund af den manglende registrering. Den 48-årige mand blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev samtidig gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans personbil. En nærmere kontrol af hans personlige forhold afslørede nemlig, at han inden for de seneste tre år havde haft flere sager om både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden. Beslaglæggelsen af bilen var den 48-årige ikke enig i, så en dommer skal se nærmere på grundlaget herfor. Når blodprøven er blevet analyseret, vil den 48-årige høre nærmere fra politiet i anledning af sagerne.

Grundlovsforhør i sag om grov vold – Hf. Havelyngen, Køge

En 35-årig mand fra Køge fremstilles i dag kl. 12.00 i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling i en sag om grov vold begået i parforhold i slutningen af juli i år. Den 35-årige er sigtet for at have bidt, slået og overfaldet den forurettede 42-årige kvinde fra Køge, som brækkede låret, højre hånd og fik en 3 cm flænge i ansigtet ved overfaldet. Den 35-årige mand er sigtet for at have begået vold i gentagelsestilfælde, da han i marts 2019 blev idømt en dom på 8 måneders fængsel for vold mod to andre personer.

Spiritusbilist slingrede ad motorvejen – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 14.34 anmelde en bekymret bilist, at han kørte bag en kassebil, som blev ført meget usikkert ad Vestmotorvejen, hvor bilen flere gange var ude i nødsporet. Politiet kørte til stedet, hvor de fik standset varebilen, med en 30-årig mand fra Litauen med adresse i Ringsted bag rattet. Han var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Den 30-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Ny bilist kørte alt for stærkt – Køgevej, Ringsted

Kl. 20.08 var politiet på Køgevej for at lave en hastighedsmåling med laser. En 21-årig kvindelig bilist fra Ringsted blev målt til at køre 105 km/t ad Køgevej mod øst, selvom det kun er tilladt at køre 60 km/t på stedet. Da hun har haft kørekort i mindre end tre år, kan hun forvente et kørselsforbud og en klækkelig bøde i sagen.

Færdselsuheld – Stevnsvej/Åstræde, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 20.28 skete et sammenstød i Strøby Egede by, da en 20-årige mand fra Solrød bremsede, da en forankørende bil sagtnede farten for at svinge. Bagfra kom en 19-årige mand fra Søborg kørende i bil, men overså nedbremsningen, så han kørte ind i den 20-åriges bil. Der skete mindre materiel skade, og ingen personer kom til skade ved uheldet. Politiet registrerede uheldet.

Blufærdighedskrænkelse – Cykelbro Køge Marina, Køge

Kl. 22.26 anmeldte en 18-årige kvinde fra Køge, at hun omkring kl. 21.00 kom cyklende sammen med en veninde over cykelbroen ved Køge Marina, hvor hun og veninden blev udsat for blufærdighedskrænkelse. De havde her mødt en mand, som trak ned i sine shorts og blottede sit underliv for pigerne, mens han rørte ved sine kønsdele. Manden havde kigget på pigerne imens. De var blevet så forskrækkede over mandens opførsel, at de ikke fik ringet til politiet før senere.

Manden beskrives som: 25-30 år, 180-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Iført: hvid T-shirt, sorte shorts

Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til den beskrevne mand. Vidner, som har set den beskrevne mand i området omkring cykelbroen ved Køge Marina søndag aften omkring kl. 21.00, og som kan komme med oplysninger i sagen, skal kontakte politiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Vinkelvej, Køge
Nyvej, Køge
Kystvejen, Strøby Egede, Køge