Lørdag var World Cleanup Day. Det gik ikke ubemærket hen i Køge. 10 frivillige brugte formiddagen på at indsamlede skrald i naturen omkring Køge. Frivillige fra ungdomsnetværket JCI i Køge havde organiseret indsamlingen med Lidl som sponsor.

Lørdag mødte 10 køgensere op med pose, tang, handsker og godt humør. De frivillige, børn som voksne, fik uddelt ruter og gik herefter på jagt efter affald, der var blevet efterladt i naturområder i og omkring byen.

Oprydning i Køge, foto: Lidl

Anledningen til indsamlingen var den verdensomspændende, årlige begivenhed World Cleanup Day, hvor mennesker over alt på kloden samles for at rydde op i naturen. Bag affaldsindsamlingen i Køge stod den lokale afdeling af ungdomsnetværket JCI, Junior Chamber International. De havde, sammen med hovedsponsoren Lidl, sørget for morgenmad og t-shirts til de frivillige, så de kunne få et godt afsæt til dagens arbejde.

JCI havde organiseret i alt fem ndsamlinger rundt om i Danmark, hvor Køge altså var én af dem. I alt blev der på dagen indsamlet 433 kilo skrald i Danmark til JCIs events. Især cigaretskod, snusbreve, mundbind og plastikaffald blev der fundet meget af i Køge.  

Godt til ganen og fælles afgang fra Køge Torv

Indsamlingen blev skudt i gang. Hvor køgegenserne kunne komme forbi og få en skraldepose, gribetang, handsker, t-shirt og lidt sødt til ganen samt noget at drikke til at tage med på turen. Lidls indkøbsdirektør Rasmus Pape glæder sig over de mange kilo indsamlet affald:

”Affald i naturen er desværre stadig et stort problem. Derfor er indsamlinger som disse så vigtige. Ikke nok med, at vi får fjernet en masse skrald fra naturen, så får vi også sat fokus på problematikken. Jeg tager virkelig hatten af for de frivillige hos JCI, som har fået det hele stablet på benene. Det er en fornøjelse at samarbejde med dem”, siger han.

Det er andet år i træk, Lidl er hovedsponsor på World Cleanup Day-indsamlingerne med JCI i front. Engagementet er en del af dagligvarekædens CSR-strategi, hvor mindre affald i naturen er et vigtigt emne.

”Det er fedt at mærke, at vi kan samles om et fælles mål. Jeg håber og tror på, at det har gjort en forskel, at vi dels har indsamlet skrald i naturen omkring Køge men også at vi har fået sat ekstra fokus på problematikken”, siger Kasper Bækgaard, JCI-koordinator for World Cleanup Day i Køge.

JCI havde i år organiseret affaldsindsamlinger i fem danske byer – Thy, Slagelse, Horsens, Ringkøbing og Køge.

For yderligere information, kontakt:

Morten Vestberg, Kommunikationschef i Lidl morten.vestberg@lidl.dk eller tlf. +45 76 35 01 68