Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/08/21 til 2020/09/01.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Nørregade/Niels Juelsgade, Køge

Kl. 21.45 bemærkede en patrulje en bilist, som kørte ad Niels Juelsgade, og i krydset ved Nørregade svingede til venstre. Ved svingningen overholdt bilisten ikke sin ubetingede vigepligt over for en modkørende bil, men kørte frem og var til ulempe, så den modkørende måtte bremse op for at undgå påkørsel. Patruljen standsede bilen, som blev ført af en 20-årig mand fra Valby, som var påvirket af narko. Han blev sigtet for at overtræde sin vigepligt og køre i narkopåvirket tilstand. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 20-årige høre mere fra politiet i sagen.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 23.58 havde en 20-årig mand fra Ringsted for sent opdaget en forankørende bilist, der kørte med lidt lavere hastighed end hans egen hastighed. Der resulterede i, at den 20-årige påkørte bagenden af en personbil ført af en 43-årig mand fra Næstved. Den 20-årige mistede kontrollen over sin bil og påkørte efterfølgende autoværnet i midterrabatten, inden han standsede. Den 20-årige blev bragt til skadestuen, men var ligesom den påkørte 43-årige sluppet uskadt fra ulykken. Kl. ca. 00.40 var motorvejen ryddet for de implicerede køretøjer, så trafikken kunne normaliseres.

Vand på kørebanen – Roskilde / Jyderup / Lejre / Køge

Kl. 08.07 fik politiet flere anmeldelser om, at der var store mængder vand på kørebanen på Køgevej, Roskilde, i tunnelen under jernbanen. Bilisterne kunne med forsigtighed passere gennem tunnelen, men politiet underrettede dog Roskilde kommunes vejvæsen om forholdene, så der kunne blive foretaget det fornødne for at få vandet væk. Politiet har ingen oplysninger om ulykker eller tilskadekomster i den anledning.
Kl. 10.16 fik politiet flere henvendelser om, at der også på Holbækvej ved Køllevej, Jyderup, var store mængder vand i en tunnel under jernbanen. Også herfra har politiet ingen oplysninger om uheld i anledning af vandmasserne.
Kl. 10.35 mistede en 20-årig mand fra Kalvehave kontrollen over sin personbil, da han kørte ad Holbækmotorvejen mod vest mellem afkørslerne 15 og 16. På grund af en større mængde vand på kørebanen havde han mistet herredømmet over bilen, som efterfølgende ramte et autoværn. Der skete kun mindre materiel skade på bil og autoværn som følge af påkørslen.
Kl. 10.57 mistede en 43-årig mand fra Greve kontrollen over sin varebil, da han fra Køge Bugt Motorvejen netop var flettet og kørte ad Sydmotorvejen i sydgående retning. På grund af aquaplanning kørte han ud i grøften og videre op ad en skrænt, så varebilen rullede rundt. Den 43-årig blev bragt til skadestuen i Køge, hvor han blev indlagt til observation for eventuelle kvæstelser i ryggen. Et spor på motorvejen var kortvarigt afspærret i forbindelse med bjærgningen af varebilen.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – bilejer også sigtet – Ejbyvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 16.16 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Bjæverskov for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som han ikke må være fører af indtil 2030. Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagerne, hvorunder politiet fik klarlagt, at han havde lånt bilen af en 27-årig mand fra Køge Han blev efterfølgende som bilejer sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at have overladt føringen af bilen til en person, der ikke havde noget kørekort og derfor ikke lovligt kunne være fører af køretøjet. Begge sigtede vil derfor høre nærmere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Bekymring for ældre udlænding – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 19.26 henvendte et familiemedlem fra Mors sig til Midt- og Vestsjællands Politi, idet en 90-årig mand fra Storbritannien ikke var dukket op som aftalt. Familiemedlemmet var tidligere blevet ringet op af DSB, som havde oplyst, at manden befandt sig på Køge S-station, men anmelderens telefon var pludselig løbet tør for strøm. Anmelderen var nu bekymret for den 90-årige, der måske flakkede hjælpeløs omkring. En patrulje ledte efter manden i området omkring togstationen, men fandt ham ikke. En privat organisation iværksatte en efterlysning af manden og fik klarlagt, at den 90-årige efter ankomst til Kastrup lufthavn skulle være blevet fulgt til et fly til Nordjylland, men det var imidlertid ikke sket. Kl. ca. 22.50 fik politiet en beroligende opringning fra familien om, at den 90-årige nu var dukket op hos familien. Han havde vist en seddel til en taxachauffør i Køge, hvorefter han var blevet kørt til familiens adresse på Mors. Politiet foretog sig herefter ikke yderligere i sagen.

Bil kilede sig fast under autoværn – Vestmotorvejen, Ringsted – Køge

Kl. 10.56 kørte en 54-årig mand fra Vejen på Vestmotorvejen i østlig retning, da han af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen, som skred i højre side af vejen og påkørte autoværnet. Bilen kilede sig fast under autoværnet, så den måtte fjernes med kran. Den 54-årige slap uskadt fra uheldet. Politiet registrerede uheldet.

Håndgranat i vandkanten – Billesborgvej / Strandvejen, Køge

Kl. 10.25 anmeldte en 48-årig mand, at han under en gåtur langs stranden havde set en genstand, der kunne minde om en håndgranat. En patrulje kørte til findestedet på stranden ud for krydset Billesborgvej / Strandvejen. Da politiet også mente, at der var tale om en håndgranat blev området afspærret, indtil forsvarets sprængningseksperter nåede frem for at vurdere fundet. Forsvaret valgte at sprænge håndgranaten på stedet, så området og de nærliggende veje blev afspærret i ca. 200 meters afstand fra kl. ca. 12.30 og indtil kl. ca. 12.55, hvor vejene og strandområdet blev åbnet igen. Politiet har ingen oplysninger om, hvorfra håndgranaten stammer, eller hvordan den er havnet på stedet.

Dreng overfaldet – Kastaniehusene, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 12.31 anmeldte naboen til en 12-årig dreng fra Lille-Skensved, at drengen var blevet overfaldet tidligere på dagen og nu havde søgt hjælp hos anmelderen, idet hans forældre ikke var hjemme. Politiet fik kontakt til den 12-årige, der var sluppet fra overfaldet med diverse knubs. Inden overfaldet var han steget af en bus kl. ca. 11.40 på Kastaniehusene og begyndt af gå hjemad langs vejens cykelsti, da han ud for et ældrecenter blev opsøgt af to maskerede drenge. Uden yderligere varsel overfaldt de den 12-årige, som blev tildelt knytnæveslag flere steder på kroppen og sparket på, da han faldt omkuld. Det lykkedes dog den 12-årige slippe fri fra de to drenge og flygte væk, hvorefter han tog kontakt til anmelderen. De to mistænkte drenge blev af den 12-årige beskrevet som: A: Mand, 15-16 år, 160-170 cm, Talte: Dansk, Iført: Sort hue, sort halsedisse, sort hættetrøje, sorte Adidas træningsbukser med hvide striber langs buksebenene og sorte Nike kondisko, og B: Mand, 15-16 år, 160-170 cm, Iført: Sort hue, sort halsedisse, sort Peak Performance jakke, sorte jeans og sorte Nike kondisko. De forsvandt i ukendt retning og forsøges nu identificeret, når den 12-årige er blevet afhørt yderligere til sagen, som hans værge er underrettet om.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket overfaldet eller de to mistænkte i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Fartmåling ved vejarbejde – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Mandag aften i godt 90 minutter foretog politiet måling af bilisternes hastighed med en såkaldt fotovogn på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde rasteplads. I det sydgående spor var hastigheden på motorvejen nedsat til maksimalt 80 km/t fra den normale hastighedsbegrænsning på 110 km/t. Årsagen til hastighedsnedsættelsen var et vejarbejde, hvor antallet af vognbaner også var indskrænket fra de normale fire til to vognbaner forbi vejarbejdet, som var afmærket med både skilte og skiltevogne.

982 bilister passerede målevognen, som blitzede 137 af disse, fordi de kørte for hurtigt. Alle kan se frem til en bøde, der ifølge færdselsloven er fordoblet, fordi hastighedsovertrædelsen skete ved et vejarbejde. Otte bilister kan tillige se frem til en påstand om betinget frakendelse af kørekortet, fordi de kørte mere end 40 % hurtigere end tilladt forbi vejarbejdet. Det vil i givet fald betyde, at disse bilister skal bestå både en teoriprøve og en praktisk køreprøve for at beholde førerretten, ligesom de vil have en prøvetid på tre år, hvor de ikke må begå en tilsvarende forseelse, hvis de stadig vil beholde førerretten. Den hurtigste bilist blev målt til at køre med mindst 131 km/t.
Hastighedsmålingerne fortsætter de kommende aftener, når vejarbejdet fortsættes på Køge Bugt Motorvejen.

Uorden med luftgevær – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 14.30 fik politiet anmeldelse om, at en mand skød med luftgevær ud af vinduet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en 43-årig mand, som var ejer af tre luftgeværer til haglstørrelse 4,5 mm, som ikke kræver våbentilladelse og to luftpistoler. Politiet undersøgte stedet, men det var ikke muligt at fastslå, at han havde skudt ud i det offentlige rum. Politiet tog luftgeværerne og luftpistolerne med til politistationen i bevaring i præventivt øjemed. Ejeren blev ikke sigtet for noget, og vil senere få udleveret de beslaglagte luftbøsser.

Ordensbekendtgørelsen – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 19.05 måtte en patrulje en tur til en restauration, hvor nogle personer var blevet voldelige over for hinanden efter en uoverensstemmelse. Politiet fik dæmpet en 18-årig mand fra Lille-Skensved og en 28-årig mand fra Køge, der var kommet i slagsmål med hinanden. De var begge sluppet uskadte, men blev dog sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af den voldelige adfærd over for hinanden. Begge kan forvente at få en bøde som afgørelse på deres sag.

Brand i skur – Sikavej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 20.49 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i et skur, hvor det viste sig, at beboeren – en 52-årig mand – havde fået branden slukket med en haveslange. I skuret havde stået en slags olie, som havde selvantændt, så beboeren havde knust en rude for at slukke den mindre brand med haveslangen. Der skete ikke yderligere skade på skuret som følge af branden, så brandvæsnet kunne kort efter køre hjem igen.

Cykeltyv afsløret – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 03.23 anmeldte en opmærksom, 18-årig mand fra Køge, at en gruppe personer hev fat i cykler, der var henstillet ved Køge S-station, for at slæbe dem væk. En patrulje kørte til området og fik kontakt til en 28-årig mand fra Kgs. Lyngby, som var i færd med at slæbe en låst cykel væk fra stationsområdet. Han blev derfor sigtet for brugstyveri af cyklen, og ved nærmere kontrol af den 28-årige fandt politiet ham i besiddelse af godt 1½ gram amfetamin, så sigtelserne mod ham blev udvidet til også at omfatte lov om euforiserende stoffer. Den 28-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Vinkelvej, Køge
Nyvej, Køge