Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge og Sædder sætter fokus på besættelsestiden den 20. oktober kl. 19.00. Arrangementet afholdes på Herfølge Bibliotek.

Arkivets medarbejdere har planlagt en række mindre indslag. Blandt andet har de set på tallene fra de sidste frie valg og på de politiske mødeaktiviteter i Herfølge-Sædder.

Besættelsestiden i Herfølge, foto: Køge arkiverne

Men arkivet håber desuden, at borgere i lokalområdet vil bidrage til aftenen.  

Besættelsestiden er nok den periode i dansk historie, der interesserer flest mennesker. Men samtidig er det begrænset, hvor mange arkivalier, der er bevaret fra den tid.

Arkivets medarbejdere opfordrer derfor folk til at medbringe, hvad de har liggende fra besættelsestiden, fx breve, fortællinger og fotografier.

Den generation, som har oplevet besættelsen, er efterhånden ved at takke af, men efterkommere har måske arvet effekter og hørt historier fra den ældre generation. Historier, som arkivet gerne vil bevare for eftertiden. Og der er ingen hævede øjenbryn. Hvad enten fotos og fortællinger stammer fra modstandsfolk, fra nazist-partimedlemmer eller fra helt almindelige mennesker, er de vigtige at bevare for eftertiden.

Arkivet vil beværte gæster med erstatningskaffe og kager bagt efter opskrifter fra tiden.

Af hensyn til corona-afstand bedes gratis billetter bestilles online på biletto.dk: https://billetto.dk/e/temaaften-om-besaettelsestiden-i-herfolge-billetter-484924