De har knoklet med at finde på nytænkende og innovative ideer i månedsvis. Nu er 230 elever og studerende fra Region Sjælland klar til at dyste i et væld af opfinder- og iværksætterkonkurrencer til Danish Entrepreneurship Festival i uge 47.

Normalt samler Fonden for Entreprenørskab tusindvis af iderige unge fra hele landet til én fælles konkurrencedag, men Corona-situationen har i år givet et kreativt benspænd, der gør, at Danish Entrepreneurship Festival ikke kun går online, men også har udvidet til en hel uges festival.

Pitches foran dommerne, foto: Fonden for Entreprenørskab

Fra mandag den 16. november til fredag den 20. november åbner de virtuelle døre, og flere end 2300 elever og studerende fra hele landet er klar til at give deres livs pitch. Igennem flere måneder har de arbejdet hårdt med at idéudvikle, drømme, innovere og skabe spændende iværksætter- og opfinderidéer.

Til Danish Entrepreneurship Festival kulminerer det hårde arbejde, når hundredvis af erfarne erhvervsfolk sidder klar som frivillige dommere og vil give alle de unge sparring, feedback og gode råd til næste skridt, uanset hvilken konkurrence de deltager i. Samtidig dyster de unge om at have Danmarks bedste idé. Heriblandt er også 110 iværksætterspirer fra Guldborgsund, Køge, Lejre, Næstved, Odsherred, Roskilde, Slagelse, som er en blanding af folkeskoleelever, elever på ungdomsuddannelser og erhvervsskoler.

Evner til at skabe, forandre og gøre en forskel

– Vi glæder os simpelthen så meget til at give alle deltagerne en fantastisk oplevelse. De har knoklet med at finde på gode ideer og opfindelser, og vi kvitterer med en hel uges oplevelser og konkret feedback fra erfarne dommere. Det bliver en fornøjelse at opleve de unges bud på, hvordan vi sammen kan gøre en forskel i verden ved at skabe nye opfindelser eller forandre eksisterende til noget endnu bedre, siger Catrine Engelgreen, projektleder for Danish Entrepreneurship Festival.

Hele festivalens afvikles fra fire studier i Odense Congress Center, hvor bl.a. Camilla Ottesen, Peter Falktoft og Lisbeth Østergaard som værter vil guide deltagerne igennem dagene. Iværksætter og investor Mia Wagner er bare en af de inspirerende personer, som deltagerne også kan møde i løbet af ugen.

Til festivalen dyster de tusinde elever og studerende i flere forskellige konkurrencer og kategorier delt ind efter aldersgruppe og uddannelsestype. Den allerstørste konkurrence er Idékonkurrencen, hvor flere end 1500 elever og studerende deltager.

Derudover skal vinderne af opfinderkonkurrencen Projekt Edison for elever i 6.-7. klasse findes, ligesom der skal kåres en vinder af Da Vinci-konkurrencen for elever på ungdomsuddannelserne. Erhvervsskoleeleverne dyster i Kickstart Programme, mens studerende, der reelt er i gang med at starte virksomheder, dyster om tre verdensmålsmikrolegater.
Danish Entrepreneurship Festival 2020 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab med Totem Entertainment som partner.