Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/10/23 til 2020/11/03.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Fuld fart og uden forsikring – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 19.38 var politiets videobil på patrulje på Køge Bugt Motorvevejen i nordgående retning. Ved Greve foretog politiet en måling af en personbil, som blev ført med en hastighed på 160 km/t, selvom den tilladte hastighed på stedet er 110 km/t. Føreren af bilen, en 47-årig mand fra Århus, var desuden påvirket af spiritus over det tilladte. Så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 47-årige havde desuden ikke en gyldig forsikring på bilen og havde ikke medbragt sit kørekort, hvilket han også blev sigtet for. Politiet inddrog nummerpladerne på bilen. Efter blodprøveudtagelsen blev den 47-årige århusianer løsladt, og han kan nu forvente at høre meget mere fra politiet sagerne, når blodprøven er blevet analyseret.

Spiritus og narkokørsler – Holbæk, Køge og Roskilde

Fredag sigtede og anholdt politiet flere bilister for at køre i narko og spirituspåvirket tilstand.

Tidligt fredag morgen kl. 06.30 blev en 37-årige mand fra Gislinge standset, sigtet og anholdt for spirituskørsel i en personbil ad Solbjerggård i Kundby, Svinninge i Holbæk.

Kl. 09.10 på Holbækvej i Kalundborg blev en 43-årig kvinde fra Svebølle sigtet og anholdt for spirituskørsel. Hun var desuden frakendt førerretten, og blev sigtet for at køre i frakendelsestiden. Efter en blodprøveudtagelsen blev hun løsladt, men allerede kl. 13.07 var hun igen ude at køre og blev standset af politiet endnu engang. Da hun stadig var spirituspåvirket, blev hun igen anholdt og fik udtaget endnu en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Ejeren af bilen blev sigtet for at låne sin bil ud til en person uden kørekort, og kan forvente en bøde i den forbindelse.

Kl. 00.59 blev en 32-årig mand uden fast bopæl standset af en patrulje på Køge Bugt Motorvejen i Køge Han erkendte straks, at han havde røget hash og at han ikke have førerret. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet visiterede den 32-årige og en 26-årig mand fra Toreby, som var passager i bilen. Her fandt politiet en smule kokain på den 26-årige, som erkendte et det var en bane til eget forbrug. Den 32-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen.

Kl. 01.22 sigtede og anholdt politiet en 29-årig mand fra Holbæk for narkokørsel i en personbil, som han kørte ad Havnevej i Holbæk og blev standset i krydset ved Munkholmvej. Han fik udtaget en blodprøve og blev løsladt.

Kl. 04.22 traf en patrulje to kraftigt påvirkede mænd, som stod ved en bil ved en tankstation på Københavnsvej i Roskilde. Begge mænd nægtede, at de havde ført bilen, så de blev anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Mændene, en 24-årig mand fra Slangerup og en 38-årig mand fra Polen var påvirket af både narko og spiritus. I bilen fandt politiet et slagvåben, en økse og en peberspray, som begge mænd blev sigtet for besidde og våbnene beslaglagt. De fik begge udtaget blodprøver, og blev taget med til politistationen til afhøring. Efterforskningen viste, at de to mænd ikke havde fået lov at låne varebilen. Videoovervågningen fra tankstationen viste, at det var den 24-årige, som havde ført bilen. Han blev derfor også sigtet for brugstyveri af varebilen. Han havde desuden ingen kørekort, hvorfor han også blev sigtet for kørsel uden førerret. Begge mænd blev løsladt op ad dagen lørdag. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter begge mænd kan forvente at høre mere i sagen. Bilen blev udleveret til rette ejer.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden mv. – 45-knallert beslaglagt – Vollerslevvej, Ringsted – Køge

Kl. 13.12 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 54-årig mand fra Bjæverskov for spirituskørsel på en 45-knallert, som dels ikke havde nogen nummerplade på, dels var afmeldt og dermed uden lovpligt ansvarsforsikring under kørsel på offentlig vej. Den 54-årige måtte i øvrigt heller ikke være fører af 45-knallerten, idet han i forvejen var frakendt kørekortet. Knallerten tog politiet sig af, idet den blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation, fordi det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 54-årige blev afsløret i at være fører af et køretøj uden at havde den fornødne førerret. Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagerne, som han vil høre nærmere til, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld / spirituskørsel mv. – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 14.45 fik politiet en melding om et færdselsuheld på afkørselsrampen ved motorvejsafkørsel 33 Lellinge fra Sydmotorvejen, idet en personbil og en lastbil var stødt sammen. Det viste sig, at ingen var kommet til skade ved uheldet, der var sket, efter at en 36-årig mand fra Hedehusene i en lastbil var standset for rødt lys i lyskrydset ved Ringstedvej og enden af motorvejsafkørslen. Kort efter blev lastbilen bagfra påkørt af en personbil ført af en 54-årig mand fra Eskilstrup, der viste sig at være påvirket af spiritus under kørslen. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den 54-årige blev også sigtet for kørsel uden førerret i personbilen, idet han i forbindelse med anden sag om spirituskørsel havde fået inddraget førerretten i august måned. Uheldet voldte ikke de store trafikale problemer, idet køretøjerne holdt i nødsporet på afkørselsrampen.

Punkteret dæk årsag til uheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 09.54 skete et solouheld i tredje vognbane på Køge Bugt Motorvejen mod syd i Solrød. Under kørslen punkterede højre fordæk, hvorefter køretøjet kurede ind i det midterste autoværn. Bag rattet sad en 26-årig kvinde fra Bjæverskov, som kørte med to mindreårige børn i bilen. Ingen personer kom noget til ved uheldet, men de blev alle tilset i ambulance. Bilen fik skader på fronten og kunne ikke køre videre. Tredje og fjerde vognbane var spærret i forbindelse med ulykken, og der blev sendt en skiltevogn til at regulere trafikken indtil bilen blev fjernet af autohjælp.

Nægtede at bruge mundbind – Vordingborgvej, Køge

Kl. 18.25 bemærkede en patrulje under ophold på et spisested, at en mandlig kunde kom ind i restaurationen uden at bruge mundbind som påkrævet ifølge COVID-19-restriktionerne. Manden blev orienteret om kravet om mundbind og i den forbindelse påbudt at bruge det, når han opholdt sig på stedet. Personalet i restaurationen tilbød manden at få et mundbind, men han nægtede at anvende det trods ophold på stedet. Politiet sigtede derfor manden for overtrædelse af påbuddet om at bruge mundbind på stedet, så den 31-årige mandlige kunde fra Kalvehave kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.

Spyttet i ansigtet af anden bilist – Lyngvej, Køge

Kl. 10.14 fik politiet en anmeldelse fra en 31-årig mandlig bilist fra Ishøj, som oplyste, at han kl. ca. 10.10 efter en uenighed i trafikken havde diskuteret gennem en åben bilrude med føreren af en anden bil. Til sidst havde den mandlige modpart spyttet anmelderen i ansigtet og var kørt fra stedet. Efter en opbremsning på motorvejen i forbindelse med et andet køretøjs frakørsel derfra var en bilist tilsyneladende blevet ophidset over anmelderens adfærd i trafikken. Anmelderen oplyste, at han lidt senere var standset for rødt lys i krydset Lyngvej / Tranholmsvej, hvor den utilfredse bilist havde henvendt sig, så de havde talt sammen gennem et nedrullet sidevindue, inden modparten spyttede og straks efter kørte derfra i en bil. Politiet har nu registreret anmelderens henvendelse som en anmeldelse om vold, hvor politiet forsøger at få identificeret den 50-55-årige mandlige modpart i sagen ud fra bl.a. anmelderens oplysninger om hans køretøj.

Politiet i Køge hører gerne fra andre bilister eller vidner, der bemærkede de to mænds diskussion i lyskrydset Lyngvej / Tranholmsvej / Stensbjergvej kl. ca. 10.10. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist uden førerret, men med kniv og peberspray – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 15.07 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 37-årig mand fra Glostrup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad motorvejen i nordgående retning omkring afkørsel 29 Greve S. Den 37-årige havde ikke noget kørekort, så han blev også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Ved visitation af ham i forbindelse med anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af både en ulovlig kniv og en peberspray, hvorefter politiet ransagede bilen og fandt yderligere en ulovlig kniv. Disse fund medførte også en sigtelse for overtrædelse af kniv- og våbenlovgivningen, inden den 37-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og derefter blev løsladt. Han hører nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagerne mod ham skal afgøres.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 06.54 fik politiet en melding om, at der var sket et færdselsuheld i det nordgående spor ved afkørsel 27 Greve N, idet flere biler var stødt sammen. En patrulje kørte til uheldsstedet, hvor det viste sig, at ingen personer var kommet til skade ved uheldet i den tætte morgentrafik. En 33-årig kvinde fra Greve havde under kørslen for sent opdaget, at de forankørende bremsede på grund af kødannelse, så hun påkørte bilen foran, og som blev skubbet frem i den næste bil. Politiet registrerede blot parterne i uheldet og forlod stedet kl. ca. 07.30, så køen kunne afvikles.

Hurtig narkobilist – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 10.10 anholdt færdselspolitiet en 20-årig mand fra Sorø for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil i sydlig retning på motorvejen. Færdselspolitiet havde fået øje på bilisten, der kørte noget hurtigere end de tilladte 110 km/t på strækningen ifølge skiltningen på motorvejen. En hastighedsmåling afslørede, at bilisten kørte mindst 146 km/t, hvorfor færdselspolitiet standsede varebilen, så den 20-årige kunne sigtes for hastighedsforseelsen. Føreren blev så på grund af narkotikapåvirkningen kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer på grund af mistanke om påvirkning af hash under kørslen. Den 20-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagerne mod ham skal afgøres.

Færdselsuheld – Turøvej, Vollerslev, Ringsted – Køge

Kl. 15.21 fik politiet via alarmcentralen en melding om et færdselsuheld, hvor en motorcyklist var impliceret, så en ambulance var sendt til uheldsstedet. Det viste sig, at der var tale om et solouheld, idet en 37-årig mand fra Ringsted som fører af motorcyklen var væltet i forbindelse med svingning til højre i en højrekurve efter kørsel ad Turøvej i østlig retning. Han ramte efterfølgende knap to meter hæk på en privat adresse som følge af uheldet, men var tilsyneladende selv sluppet med diverse knubs, efter at han var blevet tilset på skadestuen i Køge Da der var tale om et solouheld, registrerede politiet blot uheldet med dets parter og omstændighederne.

Kørte i frakendelsestiden og fik taget bilen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 21.15 sigtede politiet en 45-årig mand fra Tønder for kørsel i frakendelsestiden. Han blev standset, da han kørte i en personbil på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød mod syd. Den 45-årig havde kørt i frakendelsestiden hele fire gange inden for de seneste 3 år, og kørt narkokørsel en gang. Politiet kunne derfor beslaglægge hans bil med henblik på konfiskation, hvilket den 45-årige accepterede. Retten vil senere tage stilling til, om bilen skal konfiskeres, når sagen skal afgøres.

Spiritusbilist fik taget bilen – Lidemarksvej, Herfølge – Køge

Kl. 02.54 standsede politiet en 39-årig mand fra Polen, som kørte i kraftig spirituspåvirket tilstand på Lidemarksvej i Herfølge. En alkometertest viste en promille på over 2, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Politiet beslaglagde hans bil, som det er muligt ifølge færdselslovens regler, når promillen er så høj. Den 39-årige ønskede spørgsmålet om beslaglæggelsen af bilen forelagt retten, som nu ser på, om indgrebet var retsmæssigt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 39-årige høre mere fra politiet. Han vil senere blive indkaldt til et retsmøde, hvor straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen vil blive afgjort.

Søndag – mandag

Indbrud i Perioden

Rådhusstræde, Køge
Omøvej, Køge
Samsøvej, Køge
Borgegårdsvej, Køge
Lindevej, Borup
Stenhøjparken, Borup