Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/11/06 til 2020/11/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Varebil forfulgt af politiet – Køge / Københavns Vestegns politikreds

Kl. 09.52 meddelte en motorcykelpatrulje, at den efterlyste varebil fra det mistænkelige forhold i Holtug, Store-Heddinge, formentlig kørte ad Søndre Alle i Køge Føreren af varebilen ønskede ikke at standse og kørte via Ringvejen til Ringstedvej til Lellinge med meget høj hastighed. Ved Lellinge kørte varebilen på Sydmotorvejen i nordgående retning og stadige videre med høj hastighed ad Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning. Flere patruljer kørte mod motorvejssystemet i forsøget på at få varebilen standset, ligesom Midt- og Vestsjællands Politi underrettede Københavns Vestegns Politi om, at varebilen med høj hastighed var på vej mod deres politikreds. I motorvejsudfletningen ved Hundige/Greve fortsatte varebilen i retning mod Amager, men forlod motorvejen ved afkørslen til Vallensbæk Torvevej. Til sidst standsede varebilen på Strandesplanaden ved Dyringparken, Brøndby Strand, hvorefter tre mænd flygtede til fods. Det lykkedes dog politiet umiddelbart at få anholdt to af de tre mænd, idet en 20-årig mand fra Hvidovre og en 23-årig mand fra Ishøj blev frihedsberøvet til videre foranstaltning for Københavns Vestegns Politi efterfølgende. Varebilen måtte i øvrigt ikke køre på offentlig vej, idet bilens nummerplader var afmeldte.

To ulovlige knallerter – Ejbyvej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 14.05 bemærkede en færdselsbetjent, at to knallerter sammen kørte ind på en tankstation, hvor de to knallertkørere blev kontaktet af politiet. Færdselsbetjenten kontrollerede med det samme de to knallerter. En 17-årig ung mand fra Lille-Skensved blev sigtet for konstruktive ændringer af udstødningen, manglende ansvarsforsikring og manglende registrering af knallerten. Den anden knallert blev ført af en 16-årig dreng fra Borup, som blev sigtet for konstruktive ændringer af udstødningen og for en mindre fejl på forlygten. Begge kan nu ud over en bøde forvente en påstand om betinget frakendelse af knallertkørekortet på grund af de konstruktive ændringer med øget hastighed til følge.

Hash – Ølbycenter, Køge

kl. 15.50 var en patrulje ved Ølbycenter, hvor betjentene bemærkede flere personer, som udviste en mistænkelig adfærd. Politiet henvendte sig til de i alt fem mænd, som alle blev visiteret, da patruljen mistænkte, at de kunne være i besiddelse af narko. En 61-årig mand fra Køge blev fundet i besiddelse af 1,04 gram hash og en 21-årig mand fra Køge havde 1,08 gram hash på sig. De øvrige mænd, alle lokale, blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt. De to som havde hash på sig blev sigtet for narkobesiddelse og hashen beslaglagt. Herefter blev mændene bortvist fra stedet, da deres adfærd var egnet til at forstyrre den offentlige orden.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 09.06 var der sket et færdselsuheld, idet en personbil var forulykket og nu spærrede for trafikken i det nordgående spor ved Solrød. Uheldsstedet blev afspærret med tavlevogne, så tre ud af fire vognbaner var spærret for trafik. En 33-årig kvinde fra Stege havde under kørsel i nordlig retning i tredje vognbane mistet kontrollen over bilen, så bilen snurrede rundt og ramte autoværnet på motorvejens midte, inden bilen standsede på kørebanen. Den kvindelige fører og to børn i bilen slap alle uskadte fra uheldet. Kl. ca. 09.55 var den havarerede bil fjernet fra uheldet, så trafikken igen kunne normaliseres. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, som politiet registrerede.

Narkokørsel – Ringstedvej, Ringsted – Køge

Kl. 12.17 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 36-årig mand fra Aarhus for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Fyrværkeri mod arresten – Ringvejen, Køge

Kl. 20.50 fik politiet en anmeldelse om, at der fra flere biler blev affyret fyrværkeri mod arresten. Politiet kørte straks til stedet, hvorfor flere biler kørte hurtigt væk. To biler blev standset og kontrolleret på Ringvejen, men ingen af personerne i bilen blev sigtet for noget i relation til affyring af fyrværkeri. Føreren af den ene personbil forsøgte dog kortvarigt at køre fra politiet, inden han blev standset. Herunder kørte han over for rødt lys i krydset Ringvejen – Ølbyvej, og politiet kunne ved den efterfølgende kontrol af føreren – en 18-årig mand fra Greve – konstatere, at han ikke havde nogen førerret. Han blev derfor sigtet for disse to overtrædelser af færdselsloven. I bilen befandt sig bl.a. bilejeren – en 28-årig mand fra Ishøj – som også blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at have overladt føringen af personbilen til en person, som ikke lovligt kunne føre den. Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Kraftigt påvirket bilist i uheld på motorvej – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 14.16 skete et sammenstød på Køge Bugt Motorvejen ved Greve Nord, da en varebil stødte ind i siden på en personbil. Føreren af varebilen standsede ikke efter uheldet, men fortsatte videre ad motorvejen, hvor varebilen slingrede og flere gange påkørte midterrabattens autoværn. En patrulje blev sendt hurtigt frem til Køge Bugt Motorvejen hvor de fik standset varebilen, som blev ført af en tydeligt påvirket 24-årig mand fra Græsted. Han blev sigtet og anholdt for narkokørsel, og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 24-årige havde desuden aldrig taget en kørekort og blev sigtet for kørsel uden førerret. Politiet ransagede varebilen, hvor der blev fundet 10 gram amfetaming og 111 ml flydende GHB, som den anholdte blev sigtet for at besidde og narkoen beslaglagt. Efter blodprøveudtagelse vurderede politiet, at den 24-årige var så påvirket, at han ikke kunne tage vare på sig selv, så han blev taget med til afrusning i detentionen. Han blev løsladt senere på eftermiddagen, og kan nu forvente at høre mere fra politiet i sine sager, når blodprøven er blevet analyseret.

Truende butikstyv – Køgevej, Ringsted

Kl. 14.46 anmeldte personalet i Aldi i Ringsted, at de havde netop havde haft en mandlig butikstyv, som stjal øl i forretningen, men truede den medarbejder, som konfronterede manden med tyveriet. Den mistænkte havde nu forladt butikken. Politiet kørte frem til butikken, hvor de fik en god beskrivelse af den mistænkte, som havde stjålet for 16,50 kr, men havde optrådt så truende, at personalet lod ham gå. Patrulje kørte ud for at lede efter den beskrevne mand, som blev fundet ved Teglovnsvej. Den mistænkte viste sig at være en 31-årig mand uden fast bopæl, som politiet kendte fra tidligere episoder i Ringsted med utryghedsskabende adfærd. Den 31-årige blev anholdt og sigtet for røveri, da han truede personalet i forbindelse med tyveriet. Han blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt til sagen. Han erkendte tyveriet, men nægtede truslerne. Efter endt afhøring blev den 31-årige løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Hastighed og tegngivning – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

kl. 13.27 var en færdselspatrulje på Køge Bugt Motorvejen, hvor der blev lavet en hastighedsmåling af en personbil, som kørte 176 km/t, selvom den tilladte hastighed på stedet kun er 110 km/t. Bilisten skiftede desuden vognbane tre gange under kørslen uden at give tegn til vognbaneskift med blinklyset. Politiet standsede bilen, som blev ført af en 33-årig mand fra Kgs. Lyngby, som blev sigtet for hastighed og manglende tegngivning. Han kan forvente at sagen lægges op til en stor bøde og en frakendelse af førerretten.

Uheld ved kødannelse – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 15.56 stødte to biler sammen på motorvejen før afkørsel 31a, da der skete opbremsning på grund af kødannelse. En 47-årig mand fra København nåede ikke at bremse sin bil, men kørte ind i den forankørende, en 26-årig mand fra Århus. Bilerne spærrede dele af motorvejen, og der blev sendt en skiltevogn til at regulere trafikken forbi stedet. Ingen af bilisterne kom til skade, men bilerne fik skader på bagende og kølerhjelm. Efter omkring en time var motorvejen ryddet for bilerne og vejen kunne genåbnes i fuldt omfang.

Tre uheld på motorvejen inden for en time – Vestmotorvejen, Ringsted/Køge

Kl. 18.05 skete det første af tre uheld på Vestmotorvejen i vestgående retning på grund af kødannelse inden for samme time. Uheldene skete alle på grund af nedbremsning længere fremme. Ved det første sammenstød, som skete kort før Kongsted N, kørte en 49-årig mand fra Fredericia op i den forankørende bilist, en 44-årig kvinde fra Slagelse. Ingen personer kom til skade

 

Næsten samtidig kl. 18.06 skete et lignende uheld på Vestmotorvejen – vestgående efter afkørsel 34 – Borup ved Ringsted, da bilisterne foran bremsede op med tændte havariblink, for at indikere en kraftig nedbremsning. En 44-årig mand fra København i en personbil nåede at bremse, men blev påkørt bagfra af bil, som blev en 77-årig mand uden fast adresse i Danmark. Bilen var indregistreret i Luxenborg. Heller ikke her kom bilisterne noget til. Begge uheld forårsagede dog store skader på bilerne, så motorvejen måtte afspærres og der blev opsat skiltevogne.

Kort efter de to første uheld, kl. 18.42 skete et sammen bare 500 meter fra det andet uheld ved Ringsted. Her var en 23-årig mand fra Fuglebjerg uopmærksom et øjeblik, da brændstoflampen tændte i hans bil. Han opdagede derfor ikke, at den forankørende bilist, en 47-årig mand fra Bosnien med adresse i Slagelse, bremsede op. De to biler stødte sammen, og den 23-åriges bil snurrede rundt og holdt med fronten mod kørselsretningen, mens den anden bil endte i græsrabatten. Ingen personer kom til skade ved uheldet.

Politi og redning havde et større arbejde med at tilse bilisterne, registrere uheldene og få afviklet trafikken ved uheldsstederne. Først kl. 19.52 var der helt ryddet på ved uheldene, så trafikken igen kunne køre frit på Vestmotorvejen.

Sovende mand i bil var biltyv – Nylandsvej, Køge

Kl. 08.46 fik politiet en anmeldelse om en sovende mand i en bil, der tæt ved en børnehave holdt med nøglerne i tændingslåsen og tænding på bilen. Anmelderen havde vækket manden, der talte meget snøvlende, hvorfor anmelderen troede, at manden var påvirket af noget. En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til en 48-årig mand fra Lille-Skensved, som var ædru, men påvirket af egen sygdom. Bilen, hvis motor nu var tændt med rette, var efterlyst som stjålet, så den 48-årige blev anholdt for uberettiget brug af bilen samt kørsel i frakendelsestiden. Han var i forvejen frakendt kørekortet og blev efterfølgende afhørt til de to sager, idet bilen var meldt stjålet fra Klerkebanken, Herfølge, i januar i år. Den 48-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, som han kan forvente at høre nærmere om, når de skal afgøres strafferetligt. Bilen blev sikret, så den kunne udleveres til rette ejer.

Flere indbrud i supermarked/tankstation – Jyllinge/Gadstrup – Roskilde og Bjæverskov – Køge

kl. 02.17 blev et lager opbrudt til Supermarkedet Rema1000 i Jyllinge, hvor fire maskerede personer skaffede sig adgang til lageret. Der blev umiddelbart kun stjålet to flasker flydende vaskemiddel fra stedet. Der er overvågning på stedet, som politiet nu skal gennemgå i forhold til signalement af gerningsmændene. De kørte fra stedet i en mørk personbil.

Kl. 03.43 var der indbrud i Circle K tankstationen i Bjæverskov, hvor døren til et kontor og et cigaretskab blev opbrudt, og der blev stjålet cigaretter. En anmelder så indbruddet og ringede 112, så en patrulje blev hastigt sendt til stedet, men nåede ikke frem før tyvene havde forladt stedet. En røgkanon blev aktiveret på stedet i forbindelse med indbruddet. To personer blev set i forbindelse med indbruddet. De beskrives som:

A: Mand, 185-195 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Yderligere kendetegn: Stor og bred, Talte: Dansk, Iført: Sort elefanthue, sort tøj
B: Mand, 170-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Iført: Elefanthue, Medbragte: Trækvogn med en hvid sæk.
De kørte fra stedet i en mørk personbil sedan i retning mod Bjæverskovvej.

Kl. 04.06 skete et indbrud i Daglig Brugsen i Gadstrup, hvor fire personer iført dragter og elefanthuer brød døren op og skaffede sig adgang til butikken. På overvågningen kunne ses at mændene medbragte vinkelsliber og en big bag men der blev ikke fundet tegn på, at cigaretskabet i denne butik var forsøgt opbrudt. Mændene var kørende i en mørk personbil med stjålne nummerplader på.

Politiet efterforsker nu indbruddene, for at klarlægge om der er sammenhæng i sagerne. Vidner som har bemærket personer eller køretøjer i forbindelse med de tre indbrud bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

 

Narkokørsel – Ejbovej, Bjæverskov, Køge

Kl. 17.50 sigtede og anholdt politiet en 25-årig mand fra Rumænien med adresse i Ringsted, som kørte i en varebil i narkopåvirket tilstand. En test med narkometeret viste, at han havde røget hash forud for kørslen. Den 25-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 25-årige høre mere fra politiet.

To mænd sigtet for narkosalg – Gymnasievej, Køge

Kl.00.45 kørte en patrulje forbi Ellemarksskolen, hvor de traf to mænd, på 23 og 24 år fra Køge, som sad på en bænk. Patruljen kunne lugte, at der var blevet røget hash, så de blev begge visiteret. De to mænd havde ingen narko på sig, men under bænken fandt patruljen en hashjoint, som stadig lå og røg, og den 23-årige erkendte, at jointen var hans, og han blev sigtet for at have besiddet hashjointen. Betjentene gennemsøgte området og fandt her en stor pølsemandspose med hvidt pulver og to klumper hash gemt ved bænken.

Ingen af de to mænd vedkendte sig ejerskabet af det hvide pulver og hashklumperne, som blev beslaglagt med henblik på konfiskation. En senere test viste, at det hvide pulver var 47,39 gram ketamin, og hashen blev kontrolvejet til 5,45 gram. Politiet sigtede begge mænd for besiddelse af narko med henblik på videresalg. Politiet fandt ikke grundlag for at fremstille de to mænd i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Efter at være blevet sigtet og afhørt, fik de to mænd lov til at gå. De vil senere høre mere i sagen, når den skal afgøres.

Meget hurtig bilist – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 12.38 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 215 km/t mod højst tilladt 110 km/t ifølge skiltningen på motorvejen. Føreren af bilen var en 36-årig mand fra Greve, som blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven i en personbil. Han kan nu ud over en klækkelig bøde også forvente en påstand om ubetinget frakendelse af kørekortet.

Verbal krænkelse i toget – Køge

Kl. 13.49 anmeldte pårørende til en 74-årig kvinde fra Næstved, at den 74-årige kvinde under en togrejse fra Næstved til Køge var blevet krænket verbalt af en fremmed mand, der fortsat befandt sig på Køge station. En patrulje kørte til stationsområdet og fik udpeget en 66-årige mand fra Kalundborg. Han blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om blufærdighedskrænkelse, fordi han i toget kort før ankomst til Køge havde tiltalt den 74-årige med flere krænkende udtalelser af seksuel karakter. Det havde gjort den 74-årige utryg ved manden, så hun havde bedt en pårørende afhente hende på Køge togstation. Den sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen bliver afgjort.

Vold på værtshus – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 18.09 fik politiet en anmeldelse fra en 24-årig mand fra Køge, som kl. ca. 17.50 var blevet overfaldet med slag og spark på et værtshus. Den 24-årige var kommet ind på værtshuset for at hilse på en kammerat, da en fremmed mand henvendte sig og spurgte ind til hans identitet. Straks herefter blev den 24-årige uden varsel overfaldet først med slag mod ansigtet, så han faldt omkuld, hvorefter han fik flere slag og tillige spark mod hovedet, indtil andre gæster fik standset voldsmanden. Offeret havde forladt værtshuset og anmeldte overfaldet fra et andet sted. Politiet efterforskede straks sagen og fik overfaldsmanden identificeret som en 28-årig mand fra Køge, der blev lokaliseret til et værtshus på Nørregade, Køge Han blev anholdt og sigtet for vold mod den 24-årige, hvilket han i sin spirituspåvirkede tilstand blev så sur over, at han gentagne gange fremsatte verbale trusler med politiet i forbindelse med anholdelsen. Den 28-årige blev afhørt til de to overtrædelse af straffeloven og efterfølgende løsladt, da grundlaget for varetægtsfængsling ikke skønnedes at være til stede. Han vil dog senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Færdselsuheld – mand omkommet – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 22.55 fik politiet via alarmcentralen melding om, at en bilist var forulykket på Sydmotorvejen i det nordgående spor lige før sammenfletningen med Vestmotorvejen. En patrulje var fremme få minutter senere og kunne konstatere, at en personbil var forulykket og befandt sig på motorvejen, og at den mandlige fører lå i rabatten og havde pådraget sig alvorlige kvæstelser. En akutlæge måtte kort efter erklære den mandlige fører af bilen for afgået ved døden på grund af kvæstelserne, hvorefter han i en ambulance blev bragt til skadestuen. Motorvejen blev afspærret for al trafik i det nordgående spor ved afkørsel 33 Lellinge, medens politiet foretog undersøgelser på uheldsstedet sammen med en tilkaldt bilinspektør. Politiet havde også tilkaldt en hundepatrulje for at lede i området, hvis yderligere tilskadekomne befandt sig i området. Der blev ikke fundet yderligere personer end den nu afdøde mand, som ifølge den foreløbige konklusion efter undersøgelser på uheldsstedet var blevet kastet ud af den forulykkede personbil, da bilen efter ødelæggelse af flere meter autoværn ramte et betonfundament til en standermast. Der var tale om et solouheld, og sporene tydede på, at den mandlige bilist var kørt i nordlig retning, da han af ukendte årsager mistede kontrollen over personbilen i kurven kort før sammenfletningen af motorvejene og påkørte autoværn og betonfundament i højre side af vejen i kørselsretningen. Afspærringen af motorvejen blev ophævet kl. ca. 01.30, da rednings- og undersøgelsesarbejdet var afsluttet. Den omkomne bilist blev senere identificeret som en 37-årig mand fra Stenløse, hvis pårørende er underrettet. Politiet har rutinemæssigt fået udtaget blodprøver for eventuel påvirkning af alkohol eller euforiserende stoffer hos den 37-årige, som i øvrigt ikke havde nogen førerret og derfor ikke måtte være fører af et køretøj, hvor kørekort kræves.

Indbrud i Perioden

Blegdammen, Køge
Humlekærgård, Køge
Nørregade, Køge
Hedelyng, Køge
Ringstedvej, Bjæverskov