Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/11/13 til 2020/11/24.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkobilist uden kørekort – Naurbjergvej, Naurbjerg, Lille-Skensved – Køge

Kl. 17.00 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 27-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af. Politiet havde i 2015 inddraget hans førerret, så da den 27-årige efterfølgende ikke havde erhvervet sig førerret, måtte han ikke være fører af personbilen. Politiet løslod den 27-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til de to overtrædelser af færdselsloven.

Spirituskørsel – Københavnsvej, Køge

Kl. 22.34 anholdt og sigtede politiet en 56-årig mand fra Solrød Strand for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel – Lyngvej, Køge

Kl. 01.28 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Køge for kørsel i formentlig narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af euforiserende stoffer eller andre medikamenter. Når blodprøven er blevet analyseret, vil den 24-årige høre nærmere fra politiet.

Mindre brand på trailer – Torvet, Køge

Kl. 08.22 rykkede brandvæsnet og politiet ud efter en anmeldelse til alarmcentralen om en brand i en trailer midt på torvet. Det viste sig, at der var tale om en såkaldt foodtruck på en trailer, hvor der var udbrudt en mindre brand. Ingen var kommet til skade ved branden, der havde forårsaget mindre skader på udstyret på traileren. Ud fra disse omstændigheder, og da der ikke var mistanke om noget ulovligt ved branden, foretog politiet sig ikke yderligere i anledning af branden.

Mand bortvist fra butik – Gammel Lyngvej, Køge

Kl. 15.48 bad personalet i en elektronikforretning om assistance fra politiet, idet en mandlig kunde efter opfordring fra personalet ikke ønskede at anvende sit mundbind jf. COVID-19-reglerne korrekt. En patrulje kørte til butikken og bortviste en 40-årig mand fra København S jf. ønske fra butikkens personale. Politiet fandt ud fra de konkrete omstændigheder ikke grundlag for at sigte ham for noget, så han blev blot bortvist og vejledt om korrekt brug af mundbind under ophold på steder, hvor der ifølge COVID-19-regler er krav om brug af mundbind.

Mand uden mundbind – Marksvinget, Køge

Kl. 17.28 ønskede personalet på en bodega assistance fra politiet til at bortvise en gæst, som trods opfordringer fra personalets side ikke ønskede at anvende mundbind. Den mandlige gæst angav at være fritaget for brug af mundbind jf. COVID-19-reglerne. Politiet fik på bodegaen kontakt til en 39-årig mand fra Køge, som ved politiets henvendelse sad ved et bord og drak en øl. Da bodegaens personale ikke ønskede at have den 39-årige som gæst, bortviste politiet ham uden dramatik fra stedet som uønsket person, uden at han blev sigtet for overtrædelse af COVID-19-reglerne omkring mundbind.

Røveri mod tankstation – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

kl. 17.18 kom en mand ind på en tank i Bjæverskov, hvor han bevæbnet med en almindelig spisebordskniv truede sig til at få udleveret en pakke cigarretter, en pakke sodavand og en øl til en samlet værdi af 155 kr. Manden bad personalet ringe til politiet og afventede på stedet ude foran forretningen indtil politiet kom og anholdt ham. Der var tale en 35-årig lokal mand, som blev sigtet for røveri og taget med på stationen til afhøring og sagsbehandling. Anklagemyndigheden vurderede herefter sagens omstændigheder, men fandt ikke grundlag for at fremstille den 35-årig i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Den 35-årige var påvirket af alkohol, så han blev hensat i detentionen til afrusning, hvorefter blev indlagt på hospitalet til psykiatrisk behandling. Han er fortsat sigtet i sagen og vil senere høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tricktyveri – Aldersro, Herfølge – Køge

Kl. 17.39 fik politiet anmeldelse om, at en 85-årige mand havde været udsat for tricktyveri samme formiddag foran Nordea Bank på Aldersro i Herfølge. Torsdag formiddag omkring kl. 09.43 var han ved en hæveautomat for at hæve penge, da en ukendt mand henvendte sig til den 85-årige og pegede på en 50 krone seddel, som lå på jorden. Den 85-årige takkede mange gange og samlede sedlen op, hvorefter han tog kreditkortet ud af automaten og tog hjem. Senere blev den 85-årige kontaktet af sin bank, som oplyse, at de havde spærret hans kort, da der var blevet hævet på større beløb på hans kort tre gange med få minutters interval, hvilket fik banken til at reagere. Den 85-årige opdagede nu, at det kort han havde i sin pung tilhørte en kvinde, som han ikke kendte. Han indså her, at han måtte være blevet franarret sit kreditkort ved banken og i stedet havde fået et fremmed kreditkort. Der blev hævet i alt 6800 kr. fra den 85-åriges konto. Politiet efterforsker nu sagen, for at finde frem til den eller de personer, som franarrede den 85-årige kortet og hævede pengene. Om der var flere medgerningsmænd til stede ved tricktyveriet, er noget af det politiet er i gang med at få afklaret. Politiet indhenter overvågningen fra banken, som forhåbentlig kan være med til at belyse sagen.

Manden som henvendte sig til den 85-årige beskrives som:

A: Mand, 25-30 år, 170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt.

Borgere som har bemærket den beskrevne mand ved Nordea i Herfølge torsdag formiddag, og som kan komme med oplysninger om ham, et evt. køretøj eller øvrige personer omkring ham, bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kørte alt for hurtigt i byen – Københavnsvej, Køge

Kl. 13.12 havde en 48-årig mand fra Struer foden lidt for tungt for speederen i sin varebil, da han kørte på Københavnsvej i Køge by. Der er en lokal hastighedsbegrænsning på 60 km/t, men den 48-årige blev målt til at køre 101 km/t. Han blev standset af færdselspolitiet og sigtet for den hurtige kørsel. Nu venter der bilisten en bøde på 3.500 kr., 500 kr til Offerfonden og en betinget frakendelse af førerretten.

Spirituskørsler – Køge

Sydmotorvejen, Lellinge
kl. 20.16 anmeldte en bekymret bilist, at han havde bemærket en forankørende bil kørte slingrende ad motorvejen mod syd. Bilisten standsede i 1.vognbane ved afkørsel 33 – Lellinge. En motorcyklist og en patruljebil blev hastigt sendt til stedet, hvor bilen blev bugseret ind i nødsporet, så ingen kørte ind i den. Føreren af bilen, en 29-årig mand fra Hvidovre, var tydeligt spirituspåvirket, og han blæste da også alkometeret op på væsentlig mere end det tilladte. Politiet sigtede og anholdt den 29-årige, og han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt

Dalbyvej, Nr. Dalby, Borup
kl. 20.57 sigtede og anholdt politiet en 59-årig mand fra Maribo, som kørte bil, selvom hans promille var over det tilladte. Han fik udtaget en blodprøve og blev herefter løsladt.
Når blodprøverne er blevet analyseret, vil de sigtede høre mere fra politiet i sagerne.

Cykeltyve – Tangmosevej, Køge

Kl. 01.04 fik politiet en anmeldelse om, at to personer var kravlet over hegnet ind til genbrugspladsen på Tangmosevej i Køge En patrulje blev sendt til stedet, hvor en mand og en kvinde havde kastet en cykel over hegnet, og forsøgte at cykle væk fra politiet. De to, en 43-årig mand og en 36-årig kvinde begge fra Køge, blev hurtigt indhentet og sigtet for tyveri af en genbrugscykel med en gensalgsværdi af 150 kr. Cyklen blev leveret retur til genbrugspladsen. De to kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

OPFØLGNING

 

Målrettet færdselsindsats – Stensbjergvej, Køge

Færdselsafdelingen foretog tirsdag formiddag i tidsrummet kl. 09.00 – 11.00 en målrettet indsats mod uopmærksomhed i trafikken. Indsatsen foregik på Stensbjerg og omfattede bl.a. også en måling af bilisternes hastighed, idet højest tilladte hastighed er 50 km/t ad Stensbjerg. Resultatet af indsatsen blev, at tre bilister blev sigtet for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen, og yderligere 11 bilister kørte hurtigere end de tilladte 50 km/t. Af disse 11 kørte de 10 så hurtigt, at de ud over en bøde også vil blive præsenteret for et klip i kørekortet. Færdselsafdelingen fortsætter med målrettede indsatser andre steder i politikredsen i anledning af den landdækkende indsats mod uopmærksomhed i trafikken i denne uge.

Færdselsuheld – Køgevej / Salløvvej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 17.43 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i lyskrydset Salløvvej – Køgevej, hvor to bilister var stødt sammen og havde som følge heraf beskadiget en lyssignalstander. Det viste sig, at en 55-årig mand fra Gadstrup fra Snoldelev Bygade kørte mod vest og ligeud i krydset for grønt lys gennem lyskrydset mod Salløvvej. Under passage af lyskrydset stødte han sammen med en 41-årig kvinde fra Køge, der kørte ad Køgevej mod syd i den hensigt at fortsætte ligeud i lyskrydset. En lyssignalstander blev ramt, så politiet tilkaldte en tekniker til at tage sig af skaden på den. Politiet optog rapport om uheldet for at få klarlagt, om kvinden kan mistænkes for ikke at have respekteret lyssignalerne i lyskrydset.

Varebil forfulgt af politiet – Køge / Københavns Vestegns politikreds

Kl. 09.52 meddelte en motorcykelpatrulje, at den efterlyste varebil fra det mistænkelige forhold i Holtug, Store-Heddinge, formentlig kørte ad Søndre Alle i Køge Føreren af varebilen ønskede ikke at standse og kørte via Ringvejen til Ringstedvej til Lellinge med meget høj hastighed. Ved Lellinge kørte varebilen på Sydmotorvejen i nordgående retning og stadige videre med høj hastighed ad Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning. Flere patruljer kørte mod motorvejssystemet i forsøget på at få varebilen standset, ligesom Midt- og Vestsjællands Politi underrettede Københavns Vestegns Politi om, at varebilen med høj hastighed var på vej mod deres politikreds. I motorvejsudfletningen ved Hundige/Greve fortsatte varebilen i retning mod Amager, men forlod motorvejen ved afkørslen til Vallensbæk Torvevej. Til sidst standsede varebilen på Strandesplanaden ved Dyringparken, Brøndby Strand, hvorefter tre mænd flygtede til fods. Det lykkedes dog politiet umiddelbart at få anholdt to af de tre mænd, idet en 20-årig mand fra Hvidovre og en 23-årig mand fra Ishøj blev frihedsberøvet til videre foranstaltning for Københavns Vestegns Politi efterfølgende. Varebilen måtte i øvrigt ikke køre på offentlig vej, idet bilens nummerplader var afmeldte.

To ulovlige knallerter – Ejbyvej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 14.05 bemærkede en færdselsbetjent, at to knallerter sammen kørte ind på en tankstation, hvor de to knallertkørere blev kontaktet af politiet. Færdselsbetjenten kontrollerede med det samme de to knallerter. En 17-årig ung mand fra Lille-Skensved blev sigtet for konstruktive ændringer af udstødningen, manglende ansvarsforsikring og manglende registrering af knallerten. Den anden knallert blev ført af en 16-årig dreng fra Borup, som blev sigtet for konstruktive ændringer af udstødningen og for en mindre fejl på forlygten. Begge kan nu ud over en bøde forvente en påstand om betinget frakendelse af knallertkørekortet på grund af de konstruktive ændringer med øget hastighed til følge.

Hash – Ølbycenter, Køge

kl. 15.50 var en patrulje ved Ølbycenter, hvor betjentene bemærkede flere personer, som udviste en mistænkelig adfærd. Politiet henvendte sig til de i alt fem mænd, som alle blev visiteret, da patruljen mistænkte, at de kunne være i besiddelse af narko. En 61-årig mand fra Køge blev fundet i besiddelse af 1,04 gram hash og en 21-årig mand fra Køge havde 1,08 gram hash på sig. De øvrige mænd, alle lokale, blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt. De to som havde hash på sig blev sigtet for narkobesiddelse og hashen beslaglagt. Herefter blev mændene bortvist fra stedet, da deres adfærd var egnet til at forstyrre den offentlige orden.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 09.06 var der sket et færdselsuheld, idet en personbil var forulykket og nu spærrede for trafikken i det nordgående spor ved Solrød. Uheldsstedet blev afspærret med tavlevogne, så tre ud af fire vognbaner var spærret for trafik. En 33-årig kvinde fra Stege havde under kørsel i nordlig retning i tredje vognbane mistet kontrollen over bilen, så bilen snurrede rundt og ramte autoværnet på motorvejens midte, inden bilen standsede på kørebanen. Den kvindelige fører og to børn i bilen slap alle uskadte fra uheldet. Kl. ca. 09.55 var den havarerede bil fjernet fra uheldet, så trafikken igen kunne normaliseres. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, som politiet registrerede.

Narkokørsel – Ringstedvej, Ringsted – Køge

Kl. 12.17 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 36-årig mand fra Aarhus for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Fyrværkeri mod arresten – Ringvejen, Køge

Kl. 20.50 fik politiet en anmeldelse om, at der fra flere biler blev affyret fyrværkeri mod arresten. Politiet kørte straks til stedet, hvorfor flere biler kørte hurtigt væk. To biler blev standset og kontrolleret på Ringvejen, men ingen af personerne i bilen blev sigtet for noget i relation til affyring af fyrværkeri. Føreren af den ene personbil forsøgte dog kortvarigt at køre fra politiet, inden han blev standset. Herunder kørte han over for rødt lys i krydset Ringvejen – Ølbyvej, og politiet kunne ved den efterfølgende kontrol af føreren – en 18-årig mand fra Greve – konstatere, at han ikke havde nogen førerret. Han blev derfor sigtet for disse to overtrædelser af færdselsloven. I bilen befandt sig bl.a. bilejeren – en 28-årig mand fra Ishøj – som også blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at have overladt føringen af personbilen til en person, som ikke lovligt kunne føre den. Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Obovej, Køge
Holmevej, Køge
Stenhøjparken, Borup
Kulerupvej, Regnemark, Borup