Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/11/20 til 2020/12/01.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bil ramt af lastbil – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 03.58 skete et stort uheld på Køge Bugt Motorvejen mod nord lige før afkørsel 31b i Køge En 38-årig kvindelig bilist fra Farum holdt stille i nødsporet på grund af motorproblemer, og en anden bilist, en 39-årig mand fra Køge, var standset for at hjælpe. Det lykkedes at få startet kvindens bil, og hun satte i gang i 1.vognbane. Hun blev her påkørt bagfra af en lastbil, som ikke kunne nå at standse. Kvindens bil blev slynget tilbage i nødsporet, hvor hendes bil ramte den 39-årige mands bil, som stadig holdt i nødsporet. Lykkeligvis blev den 39-årige ikke ramt af bilerne. Den 38-årige kvindes bil blev totalskadet efter mødet med lastbilen. Kvinden blev kørt til sygehuset til tjek, men hun var ikke kommet alvorligt til skade. Lastbilens fører, en 37-årig mand fra Køge, kom heller ikke noget til ved uheldet. Motorvejen var spærret, indtil vejen var ryddet, og der var opsat skiltevogn, hvorefter dele af vejen kunne genåbnes. Politiet optog rapport om uheldet.

Dyr fredag for bilist – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Det kan godt være dyrt for mange, når det er “Black Friday”. Det blev også en dyr fredag for en bilist, som kl. 11.11 overhalede en motorcykelbetjent på Køge Bugt Motorvejen. Bilisten kørte i en udlejningsbil mod nord og overhalede betjenten med alt for høj hastighed. Motorcykelbetjenten startede en hastighedsmåling på bilen, som viste sig at køre med en gennemsnitshastighed på 152 km/t, selvom det kun var tilladt at køre 110 km/t på strækningen.

Bilisten blev standset ved tilkørsel 30, Solrød N. Føreren viste sig at være en 37-årig mand fra Rusland, som tidligere havde boet i Danmark. Han var her blevet frakendt førerretten, men havde ikke været oppe til en kontrollerende køreprøve. Betjenten undersøgte bilen, som var udlejet i Danmark. Den 37-årige havde ved udlejningen fremvist et dansk kørekort, som han burde have afleveret dengang han blev frakendt førerretten. Her havde han i stedet skrevet under på tro og love, at hans kørekort var bortkommet. Udlejningsfirmaet kunne derfor ikke vide, at den 37-årige ikke havde et gyldigt kørekort.

Føreren havde desuden ikke medbragt lejekontrakten, som man skal, når man kører i en udlejningsbil. Da manden ikke længere havde adresse i Danmark, skulle sagen afgøres med en straksbøde. Det blev en dyr omgang for den 37-årige, som fik en bøde på i alt 12.500 kr og et krav om 500 kr til offerfonden, som pålægges i færdselssager, der udløser klip. Den 37-årige betalte bøden på stedet, hvorefter han fik lov til at gå. Politiet udleverede herefter bilen til udlejningsfirmaet.

Opgørelse over bøde:
Kørsel uden førerret: 7000 kr.
Hastighed incl. højhastighedstillæg: 3500 kr
Ej medbragt lejeattest: 1000 kr
Ej afleveret kørekort: 1000 kr.
Offerfond: 500 kr.

Bilist uden kørekort filmet under flugt fra politiet – Vestmotorvejen, Bjæverskov, Køge

Kl. 09.37 var politiet videobil på patrulje, og her bemærkede betjenten en bilist, som talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen på Vestmotorvejen ved Bjæverskov. Betjenten gjorde tegn til bilisten om at standse, og bilisten kørte ind til siden. Inden betjenten nåede op at tale med bilisten, kørte han fra stedet i høj hastighed. Betjenten satte efter bilisten med tændt kamera, som kunne dokumentere bilisten vilde kørsel. Den flygtende bilist kørte af motorvejen ved Borup og fortsatte sin hasarderede kørsel med flere overhalinger over spærrelinjer og over en uoverskuelig bakketop, han kørte med omkring 80 km/t igennem byzone og overtrådte sin vigepligt over for andre bilister. Politiet satte flere patruljer ind, for at standse den flygtende bilist. En patruljebil forsøgte at afskære den flygtende bil vejen og holdt stille med udrykningssignalerne tændt, men det lykkedes bilisten at køre uden om patruljebilen.

I Ejby lykkedes det en anden patrulje at afskære bilen vejen, og her kunne han ikke komme forbi og måtte standse. Bilisten, som viste sig at være en 57-årig mand fra Solrød Strand, blev anholdt og sigtet for de utallige overtrædelser af færdselsloven, som han begik under sin kørsel fra politiet. Han blev taget med til politistationen til afhøring og gennemgang af de mange sigtelser. Grunden til flugten fra politiet var, at den 57-årige ikke havde generhvervet sin førerret efter en tidligere frakendelse, og han blev derfor også sigtet for kørsel uden førerret. Efter afhøringen blev den 57-årige løsladt, men han kan forvente en ny frakendelse af førerretten og en klækkelig bøde i sagerne.

Indsats mod ulovlige knallerter – Holbæk/Køge

Færdselspolitiet standsede onsdag fire ulovlige knallerter i Køge og Holbæk kommune. Knallerterne blev alle målt på rullefelt, som viste at de kunne køre væsentligt hurtigere end de tilladte 30 km/t. De blev alle sigtet for at køre på en konstruktivt ændret knallert.

Kl. 12.30 på Ryeskovvej i Borup blev en 32-årig mand fra Borup standset på en lille knallert, som blev målt til at kunne køre 60 km/t.

Kl. 16.40 på Nykøbingvej i Mørkøv- Holbæk blev en 18-årig mand fra Mørkøv sigtet for at køre på en ulovlig knallert, som kunne køre 56 km/t.

Kl. 17.00 kørte en 17-årig ung mand fra Mørkøv på en knallert ad Jernbanevej ud for Mørkøv Kro, på en ulovlig knallert, der blev målt til at køre 45 km/t.

De tre sigtede kan forvente at sagerne lægges op til en bøde og en frakendelse af retten til at føre lille knallert.

Kl. 18.00 standsede politiet en 20-årig mand fra Regstrup, som kørte ad Omfartsvejen i Holbæk på en lille meget ulovlig knallert. Knallerten manglede udstødningsrøret, havde ingen nummerplade på, var ikke forsikret og blev målt til at kunne køre 59 km/t. Den 20-årige mand var desuden påvirket af spiritus, kokain og hash, så han blev anholdt og sigtet for spiritus og narkokørsel, og fik udtaget en blodprøve. Den 20-årige var frakendt retten til at køre lille knallert, og blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. På grund af de mange lovovertrædelser kunne politiet beslaglægge knallerten med henblik på konfiskation. Efter blodprøveudtagelsen blev den 20-årig løsladt, men vil senere høre mere fra politiet i sine mange sager.

Narkobilist uden kørekort – Naurbjergvej, Naurbjerg, Lille-Skensved – Køge

Kl. 17.00 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 27-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af. Politiet havde i 2015 inddraget hans førerret, så da den 27-årige efterfølgende ikke havde erhvervet sig førerret, måtte han ikke være fører af personbilen. Politiet løslod den 27-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til de to overtrædelser af færdselsloven.

Spirituskørsel – Københavnsvej, Køge

Kl. 22.34 anholdt og sigtede politiet en 56-årig mand fra Solrød Strand for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel – Lyngvej, Køge

Kl. 01.28 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Køge for kørsel i formentlig narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af euforiserende stoffer eller andre medikamenter. Når blodprøven er blevet analyseret, vil den 24-årige høre nærmere fra politiet.

Mindre brand på trailer – Torvet, Køge

Kl. 08.22 rykkede brandvæsnet og politiet ud efter en anmeldelse til alarmcentralen om en brand i en trailer midt på torvet. Det viste sig, at der var tale om en såkaldt foodtruck på en trailer, hvor der var udbrudt en mindre brand. Ingen var kommet til skade ved branden, der havde forårsaget mindre skader på udstyret på traileren. Ud fra disse omstændigheder, og da der ikke var mistanke om noget ulovligt ved branden, foretog politiet sig ikke yderligere i anledning af branden.

Mand bortvist fra butik – Gammel Lyngvej, Køge

Kl. 15.48 bad personalet i en elektronikforretning om assistance fra politiet, idet en mandlig kunde efter opfordring fra personalet ikke ønskede at anvende sit mundbind jf. COVID-19-reglerne korrekt. En patrulje kørte til butikken og bortviste en 40-årig mand fra København S jf. ønske fra butikkens personale. Politiet fandt ud fra de konkrete omstændigheder ikke grundlag for at sigte ham for noget, så han blev blot bortvist og vejledt om korrekt brug af mundbind under ophold på steder, hvor der ifølge COVID-19-regler er krav om brug af mundbind.

Mand uden mundbind – Marksvinget, Køge

Kl. 17.28 ønskede personalet på en bodega assistance fra politiet til at bortvise en gæst, som trods opfordringer fra personalets side ikke ønskede at anvende mundbind. Den mandlige gæst angav at være fritaget for brug af mundbind jf. COVID-19-reglerne. Politiet fik på bodegaen kontakt til en 39-årig mand fra Køge, som ved politiets henvendelse sad ved et bord og drak en øl. Da bodegaens personale ikke ønskede at have den 39-årige som gæst, bortviste politiet ham uden dramatik fra stedet som uønsket person, uden at han blev sigtet for overtrædelse af COVID-19-reglerne omkring mundbind.

Indbrud i Perioden

Obovej, Køge
Stenhøjparken, Borup