Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/12/30 til 2021/01/12.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Flere sigtet for farlig kørsel på Køge Bugt Motorvejen – Greve, Solrød, Køge

Midt- og Vestsjællands Politis færdselsafdeling var i går eftermiddags på patrulje med videobilen på Køge Bugt Motorvejen. Hele fire bilister kørte så hasarderet – eller var påvirkede og risikerer nu at miste deres kørekort. Den tilladte hastighed på de strækninger hvor der blev målt er 110 km/t.

Ny bilist skal op til ny køreprøve – Greve
Kl.15.39 kørte en 19-årig mand fra Jægerspris på Køge Bugt Motorvejen mod nord ved Greve i en personbil med så høj hastighed, at betjenten bag rattet i politiets videobil tændte kameraet og startede en hastighedsmåling. Ikke alene kørte den 19-årige unge mand stærkt, han kørte også farligt, idet han overhalede højre om (klip) og kørte med så kort afstand til de forankørende, at der ville opstå fare, hvis de bremsede eller nedsatte hastigheden. Derudover gav bilisten ikke tegn ved vognbaneskift. Hastighedsmålingen lød på en gennemsnitshastighed på 159 km/t, som i sig selv giver et klip. Den 19-årige blev standset og sigtet i de mange sager. Optagelsen af kørslen sendes nu ind til Nationalt Færdselscenter, som laver en præcis beregning på afstanden til de forankørende og dermed også, hvor farlig den unge mands kørsel var, som dokumentation i sagen.
Den 19-årige kan herefter forvente at høre mere i sagen, som ud over en ikke ubetydelig bøde, lægges op til en påstand om frakendelse af kørekortet. Den 19-årige vil derfor skulle bestå en ny teori- og køreprøve bare halvandet år efter han tog sit kørekort for første gang.

Narkobilist kørte hasarderet – Solrød
kl. 16.59 filmede politiets videobil en bilist i en kassebil, som kørte på Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning ved Solrød Strand. En hastighedsmåling af bilen viste, at den kørte med en gennemsnitsfart på 125 km/t. Bilisten kørte desuden hasarderet, da han pludselig skiftede vognbane tre gange til fare og ulempe for de øvrige bilister. Da bilisten kørte fra motorvejen, kørte han i stedet ind over spærrefladen og ikke straks ind i frakørselsbanen, som man skal ifølge færdselslovens regler om placering på motorvej. Bilisten viste sig at være en 27-årig mand fra Køge, som var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev sigtet for de mange overtrædelser, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Når resultatet af analysen kommer, vil han høre mere fra politiet i sagen om den hasarderede kørsel.

Kørte vanvittigt hurtigt i regnvejret – Køge
Kl. 20.20 blev en 35-årig mand fra Odense målt til at køre med en hastighed på 187 km/t i gennemsnit på Køge Bugt Motorvejen mod syd ved Køge Det regnede kraftigt, hvilket gav dårlig sigtbarhed og stor risiko for aquaplaning, idet bilisten kørte så stærkt og på ingen måde tilpassede hastigheden efter forholdene. Videobilen filmede kørselsforløbet, hvorefter bilisten blev standset og sigtet for den vanvittigt hurtige kørsel. Han kan forvente at sagen lægges oven i bøden lægges op til en ubetinget frakendelse af førerretten.

Narkobilist – Karlslunde, Solrød
Kl. 20.47 målte videobilen en bilist til at køre 135 km/t i gennemsnit på Køge Bugt Motorvejen nordgående ved Karlslunde. Føreren, en 26-årig mand fra Ballerup, blev standset på Karlslunde Rasteplads. En narkometertest viste, at den 26-årige var påvirket af hash, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og for høj hastighed. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Færdselsuheld – hest aflivet – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 14.20 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld med flere parter involveret i det vestgående spor på Vestmotorvejen ved Bjæverskov. Der var tre parter, heriblandt en væltet hestetrailer med to heste i, involveret i ulykken, så trafikken på motorvejen i vestgående retning blev afspærret i forbindelse rednings- og oprydningsarbejdet. Den ene af de to heste i den væltede hestetrailer var kommet så slemt til skade, at den blev aflivet på stedet. Den anden hest blev transporteret væk i et andet køretøj med hestetrailer, som blev tilkaldt til uheldsstedet. Føreren af bilen med hestetraileren – en 19-årig kvinde fra Hørsholm – blev bragt til skadestuen, men var sluppet med diverse knubs ligesom de to øvrige førere ved uheldet. Uheldet skete, da en 51-årig mand fra Ringsted kørte i vestlig retning i vognbanen længst til højre. Under en overhaling af den 19-åriges bil med tilkoblet hestetrailer ramte den 51-årige hestetraileren, der kom i slinger og standsede i vognbanen mod midten. En 45-årig kvinde fra Nordhavn, der kørte bag de to parter, nåede ikke at bremse i tide, så hun ramte den 51-åriges bil og blev dermed involveret i uheldet. Kl. ca. 15.40 blev der åbnet for trafik i det ene spor indtil kl. ca. 16.00, hvor oprydningsarbejdet var sluttet, så trafikken kunne normaliseres på stedet.

Slingrende spiritusbilist – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 21.52 fik politiet en anmeldelse om en bilist, der kørte slingrede ad motorvejen i sydlig retning. Der var tale en polsk registreret personbil, som var kørt fra motorvejen og blev truffet og standset på Dønnergårds Alle. Føreren var en 46-årig mand fra Ballerup, som var påvirket af spiritus i et sådant omfang, at han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Målrettet hastighedsindsats – Køge, Ringsted og Greve

Midt- og Vestsjællands Politis færdselsafdeling fortsatte torsdag den målrettede hastighedsindsats. Kontrollen foregik i Køge, Ringsted og Greve. Den landsdækkende kontrol med fokus på for høj fart fortsætter ugen ud.

Køge

Kontrollen i Køge foregik imellem kl. 08.30-13.30, hvor i alt 23 blev sigtet for at overtræde færdselsloven. Betjentene målte med laser i byzonen, hvor i alt 11 bilister blev taget i at køre for stærkt. Hele fem bilister kørte så stærkt, at de nu kan forvente et betinget frakendelse af førerretten. De øvrige seks bilister kan forvente et klip i sagerne. To lastbiler blev målt til at køre for stærkt, hvoraf den ene kørte til et klip. På motorvejen blev syv bilister sigtet for at køre for hurtigt. Det udløst et klip og en betinget frakendelse. To blev sigtet for at anvende håndholdt mobiltelefon og en foretog en ulovlig overhaling.

En af de sigtede, en 27-årige mand fra Nykøbing Falster, blev målt til at køre 81 km/t på Københavnsvej i en varebil, hvor man må køre 60 km/t. Han blev standset kl. 10.12 ud for Glentevej, hvor det viste sig at fart ikke var det eneste han havde på samvittigheden. Han var nemlig påvirket af hash og frakendt førerretten. Den 27-årige blev derfor anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Flygtede efter uheld – Kongebrovej, Lellinge – Køge

Kl. 15.40 anmeldte en bilist, at han netop var blevet påkørt på Kongebrovej i Lellinge, men at modparten var kørt fra stedet. Bilisten, en 19-årig mand fra Herfølge, oplyste til politiet, at en modkørende bilist var kommet over i hans vognbane i forbindelse med en blød kurve ud for Kongebrovej nr. 51. Den 19-årige kørte i sydlig retning. Bilen havde ramt hele siden af den 19-åriges mindre personbil, så den fik store skader og airbags blev udløst. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 19-årige blev på sygehuset til kontrol, men han var sluppet heldigt fra sammenstødet uden personskade.

Den flygtende bil beskrives som: Nyere flot personbil i en speciel lilla metallic farve. Ingen oplysning om føreren.

Vidner så den flygtende bil køre hurtigt videre ad Kongebrovej mod nord efter uheldet uden at standse op. Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til den flygtende bil. Vidner, som har set en nyere personbil i lilla metallic, der kørte fra uheldet på Kongebrovej i nordlig retning mod Ringstedvej i Lellinge, og som formentlig har skader på venstre side af køretøjet, bedes kontakte politiet. Andre borgere, som har oplysninger om den skadede lilla bil, bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Et uheld blev til to uheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 17.47 skete et uheld på Vestmotorvejen i vestgående retning ved Bjæverskov. Formentlig på grund af kort uopmærksomhed kørte en bilist, en 29-årig kvinde fra Slagelse op bag i en forankørende bilist, en 50-årig kvinde fra Fjenneslev. Ingen af parterne kom noget til, men der skete mindre skader på bilerne. Der opstod lidt kø på motorvejen i forbindelse med uheldet, indtil der var ryddet op.

Kl. 18.25 skete et nyt uheld på Vestmotorvejen ved Bjæverskov på grund af opbremsning forude. Et lastvognstog bremsede hårdt op på grund af kø ved uheldet længere fremme, og blev påkørt bagfra af en personbil med en 30-årig mand fra Slagelse bag rattet. Personbilen fik skader ved sammenstødet og brandvæsnet kom frem for at hjælpe den 30-årige fri fra, idet der var mistanke om, at han var kommet til skade. Han blev tilset i ambulance og taget med til sygehuset til kontrol. Den 30-årige var heldigvis sluppet fra uheldet uden alvorlig tilskadekomst. Lastbilchaufføren fik ingen

Hurtig politiindsats afslørede flere narkobesiddere – Gymnasievej, Køge

Kl. 17.00 slog lokalpolitiet i Køge til mod et område på Gymnasievej, efter at politiet netop havde modtaget flere tip om både utryghedsskabende adfærd i anledning af mulig narkobesiddelse og -salg fra en konkret adresse i en af boligblokkene. Her bemærkede politiet flere personer gå ind og ud af forskellige opgange, herunder den opgang, som mistanken rettede sig imod. Politiet tog kontakt til personerne for at få klarlagt årsagen til deres lidt mærkværdige adfærd, hvorefter flere stak af. Det lykkedes dog at tilbageholde en 19-årig mand fra Brønshøj, som kunne mistænkes for at have efterladt fire poser med noget pulver ved en af de opgange, hvor han havde været. Det viste sig at være i alt tre gram kokain, så den 19-årig blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Mistankegrundlaget blev yderligere bestyrket for politiet, da en anden, 23-årig mand fra Køge smed noget fra sig under flugten, inden han blev tilbageholdt. Efter at en af politiets narkohunde havde snuset sig frem til det bortkastede, som viste sig at være knap to gram hash, blev den 23-årige også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Politiet fik herefter uden for opgangen kontakt til en 24-årig mand fra Køge, der fik sin lejlighed ransaget for at få afklaret, om han var i besiddelse af f.eks. euforiserende stoffer. Han var selv i besiddelse af lidt hash, ligesom politiet ved ransagningen af hans bopæl også fandt en lille klump i lejlighedens stue. Senere under ransagningen fandt politiet hans formodede lager, idet politiet fandt en større plade hash gemt i et møbel. Samlet var den 24-årige i besiddelse af knap 98 gram hash, hvilket gav politiet grundlag for at sigte ham for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, da politiet formoder, at hashen var i hans besiddelse med henblik på videresalg. Alle de fundne stoffer hos alle tre sigtede blev beslaglagt som bevis i sagerne, som for alles vedkommende får et strafferetligt efterspil.
-Vi slog til i området efter nyligt modtagne tip og oplysninger om utryghedsskabende adfærd. Vore egne observationer bekræftede til fulde oplysningerne, så min opfordring er klar: Giv os nogle oplysninger og tip om afvigelser fra normalbilledet i lokalområderne, så skal vi nok gøre vores til at få undersøgt oplysningerne og få nogen draget til ansvar, hvis der er grundlag for det, udtaler fg. politikommissær Benjamin Touré som leder af både gårsdagens indsats og den præventive afdeling på lokalstationen i Køge

Kørte alt for stærkt med trailer – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 14.49 var politiets videobil på patrulje på Køge Bugt Motorvejen ved Greve, hvor færdselsbetjenten filmede en bilist, som kørte med en trailer bagpå, der kørte alt for stærkt. En måling viste, at bilen kørte med en gennemsnitshastighed på 115 km/t, selvom den højst tilladte hastighed på motorvej med trailer tilkoblet er 80 km/t. Føreren undlod desuden at holde til højre, men kørte i skiftevis imellem 3. og 4. vognbane uden at give tegn med blinklyset ved vognbaneskift. Patruljen standsede bilisten, som viste sig at være en 39-årig mand fra Vojens. Han havde ikke trailerkørekort, selvom han kørte med en trailer, hvortil der kræves BE-kørekort. Den 39-årige blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, hastighed og for de øvrige færdselslovsforseelser. Den 39-årige fik ikke lov at køre fra stedet med traileren, men måtte finde en med gyldigt BE-kørekort til at afhente hans køretøj. Han vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Handlekraftig borger forhindrede brand i skur – Kildebanken, Herfølge – Køge

Kl. 16.42 anmeldte en mandlig beboer i Kildebanken, at han netop havde slukket en mistænkelig brand i et skur, som står på fællesarealet på stedet og tilhører grundejerforeningen. Beboeren havde kort forinden været i gang med at ryddet sne, da han så flammer ved skuret. Han skyndte sig derhen og så her to drenge/unge mænd i mørkt tøj, som løb fra stedet. Ved skuret stod en brændende flaske med en klud stukket ned i halsen og væske i bunden. Beboeren fik slukket ilden, inden den fik rigtig fat i skuret. Han anmeldte sagen til politiet, som sendte en patrulje til Kildebanken for at undersøge sagen. Grundejerforeningen havde intet erstatningskrav, da branden aldrig fik skadet skuret takket være beboerens handlekraft.

Politiet efterforsker nu sagen om den mistænkelige brand. Vidner som har bemærket de to mørkklædte unge mænd, som løb fra stedet, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Mand anholdt for uorden og trusler mod politiet – Ølby Center, Køge

Kl. 15.35 kørte en patrulje til Ølby Center, da der var kommet en anmeldelse om slagsmål på stedet. Ved ankomsten var ingen oppe at slås, og der var ingen personer på stedet, som kunne klarlægge, hvad der var sket. Et vidne på stedet havde dog oplevet, at en udenlandsk mand på stedet havde været opfarende og udadreagerende overfor forbipasserende og have råbt af folk. Patrulje fik kontakt til den mistænkte, som senere viste sig at være en 35-årig mand fra Polen. Han var påvirket af spiritus og ønskede ikke at samarbejde med politiet.

Den 35-årige var ikke egnet til at færdes i det offentlige rum, da han var voldsom, højtråbende og skabte utryghed. Han blev derfor anholdt og taget med på stationen til afrusning. Ved anholdelsen satte han sig til modværge og kaldte politiet alverdens ukvemsord, mens han også truede betjentene på livet. Han blev kørt til politigården, hvor han blev sigtet for fornærmelig tiltale og trusler mod betjentene. Den 35-årige overnattede i detentionen, og han er fortsat i politiets varetægt, mens sagen mod ham behandles.

Mand anholdt for hærværk og uorden – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 11.05 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde sparket til en rude til børnetøjsbutikken, Borups Børn, så ruden blev knust. Manden forlod efterfølgende stedet, men politiet fik en god beskrivelse af den mistænkte. Kort tid efter fik politiet en anmeldelse fra supermarkedet Netto, der ligger længere nede ad Hovedgaden, om at en mand generede kunderne på parkeringspladsen. Patruljen kørte til stedet, hvor de traf en 51-årig lokal mand, som i spirituspåvirket tilstand havde optrådt utryghedsskabende.

Den 51-årige kunne desuden mistænkes for at stå bag hærværket ved børnetøjsbutikken, så han blev sigtet for at have sparket ruden i stykker. Han blev anholdt og taget med til politistationen til afrusning i detentionen. Han blev afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt hen på aftenen. Den 51-årige kan forvente at høre mere i hærværkssagen, og vil senere blive præsenteret for et erstatningskrav for den ødelagte rude.

Målrettet hastighedsindsats i uge 1 – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

I denne uge er der national hastighedsindsats, og derfor var blandt andet politikredsens videobil på gaden på udkig efter køretøjer, som kører for stærkt. Kl. 13.45 var patruljen på Køge Bugt Motorvejen mod nord i Solrød Strand, hvor en bilist blev fanget på video med al for høj fart. Politiet målte her en 42-årig mand fra København til at køre med en gennemsnitshastighed på 162 km/t, selvom man højst må køre 110 km/t på strækningen. Den 42-årige blev standset og sigtet, og kan nu forvente en bøde på 4500 kr., 500 kr. til Offerfonden og en påstand om en betinget frakendelse i sagen, hvilket betyder at han skal bestå en ny køreprøve for at beholde kørekortet.

Ud over den meget hurtige bilist blev yderligere syv bilister sigtet for at køre for hurtigt på Køge Bugt Motorvejen i Køge/Solrød/Greve området, hvor en bilist fik et klip og to blev sigtet for at benytte håndholdt mobiltelefon. Den nationale hastighedsindsats fortsætter ugen ud.

Køge

På Nylandsvej i Køge var der kl. 00.56 brand i tre containere, som hurtigt blev slukket af brandvæsnet, så der skete kun sodskader i den forbindelse. På Parkvej i Køge var der kl. 01.03 brand i en container. Flere patruljer kørte til stedet, da nogle unge desuden skabte uro på stedet. De unge forlod stedet, da politiet ankom. Ilden spredte sig til en busk, men brandvæsnet fik slukke ilden før den spredte sig yderligere. Senere kl. 01.38 kom en anmeldelse om en mindre brand i et juletræ på Langelandsvej i Køge, der blev slukket før det spredte sig. I krydset Moltkesvej/Fasanvej i Køge skete et uheld mellem to biler kl. 03.25. Den ene bil, som blev ført af en 35-årig mand fra Køge, skred i forbindelse med et højresving over i den modkørendes vejbane, hvor den stødte sammen med en modkørende bilist. Ingen personer kom noget til, men den 35-årige var påvirket af alkohol, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev løsladt efter en blodprøveudtagelse.

Brand i sommerhus – Åbakken, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 05.56 onsdag morgen kørte politi og brandvæsen til brand i et sommerhus i Ejby. Alle personer kom ud af huset, uden at nogen kom til skade. Beboeren havde slukket det meste af branden, da brandvæsnet kom frem, men de gennemgik stedet for gløder, så branden blev slukket helt. Politiet undersøgte branden, som var startet ved en kommode med affaldssortering. Brandårsagen skal nu undersøges nærmere, for at afklare om aske fra en brændeovn, som var lagt i kommoden aftenen før, kan være grunden til, at branden startede.

OPFØLGNING

Indbrud i Perioden

Åkandevej, Køge
Krotoften, Borup
Bakkegårds Alle, Borup