Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Daily Poetry

marts 23 14:00 - 16:00

Kom med til en mangfoldig billedverden i en udstilling af kunstneren Peter Haubro.

Billedkunstneren og forfatteren Peter Haubro (f. 1947) har studeret ved akademierne i København og Paris. Han er i dag bosat i Marsanne i Frankrig, men har haft længerevarende ophold i både Albanien og Spanien. Fælles for hans billedudtryk er, at de tager afsæt i sporene fra hans utallige rejser.

De mange forskellige indtryk lagres på kameraets nethinde og i atelieret begynder arbejdet med at sortere i mangfoldigheden af billeder, som nu omsættes til malerier eller det hjembragte materiale fra plakater, bøger og papirer med tekster med karakteristiske typografier omsættes til collager og ofte i kombination med kalligrafiske tegn.

Udstillingen omfatter en serie collager og malerier samt, hans litterære baggrund med blandt andet illustrationer af digtsamlinger af forfatterne Klaus Rifbjerg og Thorkild Bjørnvig.

Fælles for de særdeles farverige malerier der ofte er groteske sammenblandinger af elementer, der tilsyneladende ikke hænger sammen. Strøtanker som har fundet hinanden i et fælles maleri. Tegneserier og kroppe blandes i provokerende sammensætninger.

Peter Haubros passion for tegneserier skinner igennem i malerierne, hvor man ser referencer til blandt andet Batman og Superman – en stil der tydeligt er inspireret af tegneseriens verden med dens former og farver.

I den anden ende af skalaen finder man kunstnerens collager, der er holdt i simple og afdæmpede farver med tydelige inspiration fra Kina og Japan, hvor kunstneren har rejst en del. På de franske loppemarkeder fandt Peter Haubro silke vævet for mindst 100 år siden og gamle stoffer fra Marokko. Disse loppefund har fået nyt liv i collager sammen med særlige kinesiske tegn, som han fik fremstillet hos en gammel kinesisk professor, han mødte i den kinesiske bydel i Paris. I dag mestrer han selv den kalligrafiske teknik og har ved flere lejligheder deltaget i Grafik-Biennaler i Frankrig.

For mere information klik her.

Detaljer

Dato:
marts 23
Tidspunkt:
14:00 - 16:00

Sted

Borup kulturhus
Møllevej 2
Borup, 4140 Danmark
+ Google Map