Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Nadia Plesner: SELF udstilling

april 16 13:00 - 17:00

Den danske internationalt kendte kunstner Nadia Plesner viser soloudstilling i Køge Kunstforening.

Udstillingen SELF berører forskellige temaer, men kredser meget om identitet og oplevelse af selvet – både i forhold til andre mennesker i en global verden og i forhold til vores egen digitale persona.

Det fysiske og virtuelle rum smelter sammen, når der inviteres indenfor i Plesners fængslende univers af maleri, tegning, skulptur, mosaik og installation, der tilsammen refererer til det moderne menneskes overlevelse i den digitale fødekæde.

Nadia Plesner har gennem det seneste årti arbejdet med de forsvindende grænser mellem nyheder, reklamer og underholdning i massemedierne.

Hun er mest kendt for tegningen Simple Living, en darfuriansk dreng, der holder en designertaske på den ene arm og en hund i lyserødt outfit på den anden arm. Modefirmaet Louis Vuitton stævnede i 2008 Plesner og fik nedlagt et forbud mod at vise værket med den malede taske. I 2011 genvandt hun imidlertid, efter flere års retssager, retten til at udstille sit værk.

Gennem sine værker undersøger Plesner menneskets rolle i den virtuelle tidsalder, hvor man kan swipe igennem alt fra krig og ødelæggelse til potentielle sexpartnere, madvarer og produkter. Den digitale skærm er blevet et vindue til verden, hvorigennem man spejler sig, ikke kun i den nærmeste kreds, men i millioner af mennesker.

Nadia Plesners værker berører stadig, og læner sig op ad, æstetikken i reklameindustrien, da denne er en uundgåelig del af både nyhedsmedier og sociale medier. Dette binder værkerne sammen, da de trods forskellige materialer har et visuelt sprog til fælles, som i sit udtryk og farvevalg ofte efterligner reklameindustriens kommunikation og billedsprog.

For mere information klik her.

Detaljer

Dato:
april 16
Tidspunkt:
13:00 - 17:00

Sted

Køge Kunstforening
Torvet 20
Køge, 4600 Danmark
+ Google Map