Er demokratiet i krise?
Hvordan står det til med magten og demokratiet i dag? Det kan du blive klogere på, når Danmarks Borgcenter, i anledning af kommunalvalget, inviterer til foredrag med den altid skarpe Clement Kjærsgaard mandag den 04. oktober.
“Ja, demokratiet er i krise – og det har svært ved at forny sig selv”. Så klar er analysen fra tv-vært, redaktør m.m. Clement Kjersgaard, der i sit foredrag taler om demokratiet på alle niveauer – fra efterårets Kommunalvalg til den globale magtkamp. For over 20 år har den teknologiske og samfundsmæssige udvikling ændret spillereglerne for alle, der har magt – eller tror, de har den. Hvad venter der politikere, journalister, lobbyister, græsrødder – og borgere?
GRATIS for årskortholdere og medlemmer af Museumsforening Sydsjælland og Møn.
Forudgående tilmelding er dog nødvendig.
FÅ BILLETTER Link
Link
Margrete I genoplives Borgen
Bliv klogere på en af middelalderens største og mest betydningsfulde kvinder, når Danmarks Borgcenter inviterer forfatter til bogen “Magrete 1.”, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, forbi til litterært foredrag på årsdagen for bogudgivelsen i museets magtfulde rammer – i “dronningebyen” Vordingborg.
Historien om Margrete 1. rækker ud over hendes samtid. Det er en roman om, hvordan en ung kvinde trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen og sætter sig for at bruge magten til at skabe fred. Det er et gribende psykologisk portræt af en usædvanlig politisk begavelse, der bliver ved med at fascinere på tværs af århundreder; en fortælling om middelalderens Norden, om ensomhed og drift, kærlighed, tro og overtro.
FÅ BILLETTER Link
Link
En ny konge indtager Vordingborg
Valdemar Sejr, Valdemar Atterdag og Valdemar Den Store. Alle har de regeret i fordums tid og kunnet kalde sig konger af Danmark og Vordingborg.
En anden der i den grad også kan kalde sig konge – ikke af Danmark men af hele verden – er musik-legenden Elvis Presley, der med sine fængende melodier og sit stilistiske udtryk gennem generationer har formået at imponere, fortrylle og bjergtage folk i alle aldre – noget der gør at han stadig den dag i dag sidder øverst på rockens trone som The King of Rock ‘n’ Roll.
Til dette musikalske foredrag vil du opleve en af landets mest populære og travle foredragsholdere, Stig Ulrichsen, fortælle kongens historie på en så levende og fantastisk måde, at det for en kort stund føles som om, at han står lige foran dig.
I et show fyldt med sjove anekdoter og skøre historier, fortalt til Stig af Elvis’ egne nærmeste venner, kærester og musik-kammerater bliver du underholdt fra ende til ande om hele Elvis fantastiske og forfærdelige liv med alle dets op- og nedture.
FÅ BILLETTER Link
Link
Dronning Margrethe – 50 år på tronen
“Dronning Magrethe er den eneste dronning, jeg har oplevet, så hendes buste [i udstillingen ‘Jim Lyndvild – SOLO Link ‘ red.] skulle repræsentere 1.000 års historie. Derfor står hun ikke perfekt, men er formet af tidens tand” – Jim Lyngvild
Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at dronning Margrethe 2. kom på tronen. Hun har dermed sat sit præg på Danmarks historie gennem et halvt århundrede, og er den hidtil næstlængst regerende danske monark, kun overgået af Christian 4.
Til foredraget vil Lars Hovbakke Sørensen belyse monarkiets rolle og udvikling i dronning Margrethes regeringstid og sætte fokus på, hvorfor og hvordan det danske monarki har udviklet sig til et af de allermest populære i Europa. Undervejs vil han både trække tråde tilbage i tiden og give et bud på, hvad fremtiden vil bringe for monarkiet i Danmark, ligesom han løbende vil sammenligne med udviklingen i de øvrige kongehuse i Europa.
Arrangementet er GRATIS for årskortholdere og medlemmer af Næstved Museumsforening.
Forudgående tilmelding er dog nødvendig.
FÅ BILLETTER Link
Husk at vi hos Museum Sydøstdanmark har vi stribevis af andre spændende events og arrangementer – fra foredrag til koncerter, rundvisninger, ture ud af huset og meget mere. Se alle kommende arrangementer på www.museerne.dk/events Link