HTX elev på EUC Sjælland i Køge kvalificerer sig til international ScienceOlympiade

Danmarks største naturvidenskabelige talenter er lige nu ved at blive fundet. Thobias Seth Larsen er videre til den prestigefyldte Olympiade i norden.

Thobias Seth Larsen, 19 år går på HTX på EUC Sjælland i Køge med fokus på matematik og programmering. Foto: Kirstine Fryd

Thobias Seth Larsen, 19 år, der går på HTX i Køge har speciale i programmering og har netop kvalificeret sig blandt de 25 bedste i Danmark ved Dansk Datalogi-Dyst, der er en af de seks ScienceOlympiader. Det betyder, at han i marts skal deltage i den Nordiske Olympiade for Informatik 2022.

“Mailen fra Dansk Datalogi Dyst er lige tikket ind, og jeg var chokeret og tænkte wooooow. Det føles helt vildt godt. Jeg har lært så meget om at håndtere komplekse problemer relateret til programmering og finde løsninger på dem,” fortæller Thobias Seth Larsen.

Programmering er en kunstart

ScienceOlympiaderne består af seks uafhængige nationale olympiader i biologi, datalogi, fysik, geografi, kemi og matematik. Det gælder om at kunne tænke hurtigt, logisk og kreativt.

“Programmering er som en kunstart ligesom at male, skrive eller lave musik. Det er på mange måder en hjernesport, hvor det gælder om at finde den bedste løsning. Jo mere teori du kan, jo mere avanceret bliver din programmering,” fortæller Thobias Seth Larsen.

Det overordnede formål med Oplympiaderne er at opmuntre unge naturvidenskabelige talenter til at udvikle deres evner, interesse og viden i naturvidenskab. Og på samme tid har det sociale aspekt en stor og vigtig plads i dysterne.

“Mange tror at dataloger er nogle introverte computernørder, der sidder i mørke kældre. Men vi er rent faktisk glade for at være sociale og snakke sammen. Vi sidder i lyset både på skoler og derhjemme,” siger Thobias Serh Larsen der selv vil læse videre til datalog efter sin HTX eksamen på EUC Sjælland i Køge.

” Man siger der er to jobs for hver enkelt der bliver uddannet som datalog og mange bliver allerede headhutet på univeristeterne, så det skulle være sindsygt nemt at få et job.”

Det unikke ved ScienceOlympiaderne er, at der er fokus på et specifikt fag, som dyrkes på et meget højt niveau, og at de bedste sendes videre til de mest prestigefyldte internationale olympiader, hvor danske elever kan konkurrere mod verdens bedste.

Efter den den nordiske olympiade er der mulighed for at gå videre i de store internationale konkurrencer: The Baltic Olympiad in Informatics (BOI) i Tyskland (2022) og The International Olympiad in Informatics (IOI) i Indonesien (2022

LÆS MERE HER:

https://scienceol.dk/