Nu bliver det nemmere at tage elcyklen med på shoppeturen. Det historiske Køge Torv har nemlig fået en el-ladestander, der oplader elcykler og elscootere helt gratis. Det oplyser Køge Kommune i en pressemeddelelse:

Det er slut med at løbe tør for strøm på elcyklen, når turen går til Køge Torv. Siden den 5. oktober har det gamle middelaldertorv nemlig været udstyret med en el-ladestander til elcykler og elscootere. Laderen er placeret ved cykelstativerne i det nordvestlige hjørne af Køge Torv tæt på Nyportstræde. I standeren sidder tre stikkontakter, og her kan besøgende elcyklister lade deres transportmiddel op til hjemturen. Opladningen er gratis.

Vi vil gerne skabe gode rammer for miljørigtig og sund transport. Med en elcykel er det tohjulede alternativ til bilen blevet en attraktiv transportform, også selvom cyklisten ikke har Tour de France-ben. Jeg håber, at den nye ladestander kan bidrage til, at flere af kommunens og nabokommunernes borgere vil finde vej til Køge bymidte på cykel og lade bilen stå i garagen, siger Erik Swiatek, formand for Teknik- og Ejendomsudvalget

Det er Køge Kommune, der har monteret el-ladestanderen. Den runde, grønne el-ladestander er forsynet med en tekst, der fortæller, at el-ladestanderen kun er beregnet til opladning af elcykler og elscootere. Hvis en bilist med elbil forsøger at tanke strøm fra standeren, vil en automatsikring sørge for at afbryde strømforsyningen til stikket. Det skyldes, at en elbil lader med væsentlig større forbrug end en elcykel eller elscooter.

Hvis automatsikringen har været aktiveret, skal den trykkes ind, før det igen er muligt at tanke strøm til elcyklen.

Der er allerede flere lademuligheder til elbilbrugere i Køge bymidte. I Torvets sydvestlige hjørne findes der én el-ladestander, og på Blegdammens parkeringsplads findes to standere med i alt fire udtag. Disse el-ladestandere er ejet af private virksomheder og kan benyttes mod betaling.