Gurli Gris skifter skærmen ud med Køges natur i anledningen af Naturens Uge. Her kan de mindste og deres voksne opleve Gurli Gris Naturstien, hvor børnene kan få en anderledes og legende oplevelse i naturen, bygget op omkring Gurli Gris universet, som de fleste vist efterhånden kender fra TV. Hvert år inviterer Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening til Naturens Uge, hvor små og store kan opleve naturen på en helt ny måde. Gurli Gris Naturstien kan opleves i Køge den 11. september kl. 10.00 til 13.00.

Kram et træ, find en sten med hul i, og hop i vandpytter (naturligvis, for det er en af Gurli Gris’ yndlingsbeskæftigelser i hele verden) med Gurli Gris og hendes venner, når de inviterer til at gå Gurli Gris Naturstien ved Køge Natur- og Miljøskole i anledningen af Naturens Uge.

De fleste børn kender vist Gurli Gris fra TV, men for første gang bevæger Gurli Gris sig altså nu ud i den danske natur, hvor de mindste børn kan få en sjov, lærerig og legende oplevelse i naturen på Gurli Gris Naturstien.

Det gør hun i anledningen af Friluftsrådets og Danmarks Naturfredningsforenings årlige mærkedage Naturens Uge, som har til formål at give folk i alle aldre lyst til en række eventyrlige oplevelser i den danske natur.

”Vi har arrangeret Naturens Uge i cirka 17 år, og der er altid noget for alle aldre og både dem, som tilbringer masser af tid i naturen, og dem, som ikke møder naturen så tit. At have et børneidol som Gurli Gris med som løftestang for at få selv de mindste med ud og føle, høre og opleve naturen er dog noget helt særligt, og det glæder vi os virkeligt meget til,” fortæller Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

Gurli Gris Naturstien består af en række poster, som børnene kan besøge, og som er bygget op omkring de karakterer, de kender så godt fra TV, legetøj, bøger og meget andet. Arrangementet henvender sig til børn fra 2 år og udfordrer både hukommelse, motorik og sanser. Samtidigt skal dagen gerne give lyst og mod til endnu flere oplevelser i naturen året rundt.

Alle deltagende børn får et Gurli Gris aktivitetshæfte, som de kan bruge til at gå yderligere på opdagelse i naturen med, samt en frugtsnack, som velfortjent belønning, når de har gået ruten.

Gurli Gris Naturstien ved Køge Natur- og Miljøskolen er åben lørdag den 11. september 2021 fra kl. 10.00 til 13.00. Skulle man være forhindret i at deltage her, vil der også være arrangementer ved Høve Skov og Strand samt ved Kongskilde søndag den 12. september.

Se mere om arrangementet i Køge samt Naturens Uge her:
https://www.naturensdag.dk/find-et-arrangement/28008-ga-pa-opdagelse-i-naturen-med-gurli-gris-ved-koge-natur-og-miljoskole/

 

 

 

Om Naturens Uge:
Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets årlige mærkedage for naturoplevelser. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne. Formålet med Naturens Uge er at få børn og børnefamilier ud i naturen og give dem inspiration til at komme mere ud hele året – og resten af livet! Naturens Uge åbner dørene til naturen og viser, at det er både nemt og sjovt at få gode naturoplevelser. Årsagen er, at børn i dag er langt mindre ude i naturen end deres forældre og bedsteforældres var, da de var børn. Digitale medier og skemalagte aktiviteter dominerer hverdagen og efterlader ikke meget plads til leg og oplevelser i den friske luft. Derfor afholder vi hvert år Naturens Uge for at give børn og deres familier en anledning til at genopdage naturen. I år prøver vi for første gang at udvide Naturens Dag til Naturens Uge, så vi kan være endnu flere, der er ude i naturen sammen.

 

Om E-One:
E-One er et talentdrevet uafhængigt studie, der specialiserer sig i udvikling, erhvervelse, produktion, finansiering, distribution og salg af underholdningsindhold – heriblandt Gurli Gris. Som en del af den globale lege- og underholdningsvirksomhed Hasbro (NASDAQ: HAS) spænder E-Ones ekspertise på tværs af film, tv og musikproduktion og salg; familieprogrammer, merchandise og licenser, digitalt indhold og live underholdning.