Nu kan familiens yngste nemlig møde to digitale superhelte, der har en fælles mission, at redde læselysten blandt børn i alderen 8-13 år og samtidig give dem et ordentlig skud læsevitaminer.
Det er en af landets mest populære influencere, Lakserytteren, og forfatter og spiludvikler Søren Jønsson, som børn og andre nysgerrige sjæle kan møde i Bog & Idé i Køge, fredag den 14. august mellem kl. 10.30-12.30.
I de to timer vil Lakserytteren signere bøger, og der vil være mulighed for at forudbestille hans kommende smart book “Månebibliotekets forbandelse”, der lanceres til efteråret. Bogen er efterfølger til bestselleren “Griskernes Hemmelighed”, der lå nr. 1 på børnebestseller-listen i hele 16 uger. Derudover vil der være mulighed for at deltage i en konkurrence om flotte præmier og mon ikke Lakserytteren vil tegne et par tegninger sammen med børnene?
Søren Jønsson, der hidtil har udgivet tre smart books, vil demonstrere for børnene og deres voksne præcis, hvordan en smart book fungerer, og det vil selvfølgelig muligt for selv at prøve det af.
En smart book er fremtidens børnebog – en helt ny læseoplevelse. En moderne og digitaliseret ”pop-up” bog, som kan give børnene lyst til at læse og lære på en underholdende måde. En bog som med sine medrivende fortællinger, løjerlige karakterer og digitale lege opsluger barnet ind i et univers af drager, magi og mystiske væsener. I en smart book spiller læseren en aktiv rolle og skal løse sjove og logiske opgaver for at komme videre i fortællingen. Ved brug af en gratis app, vækkes illustrationerne til ”live” i 3D på smartphonen.
Om Lakserytteren:
Lakserytteren, med det borgerlige navn Rasmus Kolbe, arbejder med at gøre unge mere kreative – både på sociale medier og i den ikke-digitale verden. Lakserytteren har over en million følgere på tværs af sine kanaler, og hver uge følger tusindvis af børn med på Lakserytterens kreative tegneunivers på YouTube.
Om Søren Jønsson:
I mere end 15 år var Søren Jønsson producer og manuskriptforfatter på de populære Pixeline-spil, der med leg og læring gennem 90’erne og 00’erne hev børnene hen til skærmen. Nu ønsker han med sit smart book-koncept at hive børnene væk fra skærmen igen og tilbage til den fysiske bog. Søren Jønsson har udviklet og udgivet tre smart books ”Ærkemestertårnet”, ”Ildmesteren” og senest ”Dysterdragen” – der lige nu ligger nummer et på børnebogs bestsellerlisten.
Selvom der er mere end 20 år mellem de to succesfulde innovatorer, Søren Jønsson og Lakserytteren, udgør de sammen et stærk team som formidlere til børn på de digitale platforme med leg og læring i fokus.