Søndag den 29. august kan komme helt tæt på den mystiske lyskilde, der hver aften oplyser det spektakulære Borgringsmonument, når Vikingeborgen Borgring helt eksklusivt holder aftenåbent.
Link
Billede: Lyset tændes på Borgringsmonumentet søndag den 29. august – og du kan opleve det helt tæt på (Foto: Bo Nielsen).
Måske har du set lyset, når du har kørt forbi Lellingeafkørselen på E47-motorvejen. Måske har du undret dig over, hvad det er, der lyser. Og måske har du haft lyst til at undersøge det nærmere. Hver aften tændes lyset på Vikingeborgen Borgring nemlig, inden det igen slukker tidligt næste morgen.
Søndag d. 29. august har du mulighed for at komme helt tæt på den mystiske lyskilde, når Vikingeborgen Borgring helt eksklusivt holder aftenåbent for at markere, at sommeren lakker mod enden og vi går mørkere tider i møde.
Event Manger for Museum Sydøstdanmark og Vikingeborgen Borgring, Kristoffer Rosner, fortæller:
“Når lyset på Borgringsmonumentet tændes, er det et helt spektakulært syn, der giver gåsehud og vækker anelser om vikingernes storhedstid og magt”.
Link
Billede:Borgringsmonumentet lyser himlen op på en tåget dag (Foto: Bo Nielsen).
Undervejs på aftenen vil det være muligt at komme på en helt særlig aftenomvisning sammen med museumsmedarbejder Isabella L. Konge. Her vil du blive klogere på opdagelsen af Borgring, og hvilken betydning ringborgen har i forhold til landets andre ringborge.
Det vil også være muligt selv at gå en tur på det store, grønne terræn i skæret af funklende fakler. Her vil der være tid til fordybelse og nærvær med dig selv og dine nærmeste, mens du drømmer dig tilbage til vikingernes storhedstid.
Program 19.00: Dørene åbner (mulighed for picnic i det fri) 19.45: Aftenomvisning 20.15 / 20.30 (cirkatidspunkt): Lyset på Borgring tændes 22.00: Dørene lukker
Praktisk info: Adresse: Vikingeborgen Borgring, Ringstedvej 190, 4600 Køge Dato & tidspunkt: 29. august 2021, 19.00 – 22.00 Alm. billetpris: 45 kr. Køge Museumsforening billetpris: 35 kr. Årskortholder billetpris: 0 kr.
Billetter kan købes i forsalg på www.museerne.dk/events og i museumsbutikken på Køge Museum. Det er også muligt at købe billeter ved ankomst tilVikingeborgen Borgring – dog er kun via mobilepay.
Bemærk, at der ikke er toiletfaciliteter på Vikingeborgen Borgring, da attraktionen tiol daglig er lukket.
Vikingeborgen Borgring ligger på Ringstedvej 150, 4600 Køge, ved afkørsel 33 Lellinge på E47-motorvejen.