Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/02/07 til 2020/02/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Kontrol for spritkørsek, foto: RTS

Færdselsuheld / spirituskørsel – Karlsvognen, Køge

Kl. 23.31 fik politiet en henvendelse fra en buschauffør om, at en bil kørte rundt på fortovet på p-pladsen ved togstationen. Ved politiets ankomst til stedet havde bilen ramt en lygtepæl og et vejskilt, som var blevet revet op af jorden og befandt sig under den forulykkede bil. Føreren af bilen var en 32-årig mand fra Greve, som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, idet han blev skønnet påvirket af spiritus under kørslen på p-pladsen. Påkørslen af den ene lygtepæl bevirkede, at lyset i flere andre lygtepæle var gået ud. Ingen andre trafikanter var impliceret i uheldene, og den 32-årige, der var faret vild på sin vej retur mod bopælen og endt på p-pladsen, blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Narkobilist forsøgte at køre fra politiet mv. – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 00.42 fik politiet kontakt til en personbil i det nordgående spor på motorvejen. Da føreren blev bedt om at standse, satte føreren hastigheden op for at køre fra politiet. På et tidspunkt lykkedes det bilisten at vende om på motorvejen for derefter at køre mod færdselsretningen. Politiet afstod dog fra at følge efter, men genoptog forfølgelsen, da bilisten igen kom kørende i den rigtige retning og kørte væk fra motorvejen til Gyvelkæden, hvor bilen blev efterladt. To personer stak af fra bilen, men de mange patruljer, herunder en hundepatrulje, fik hurtigt lokaliseret de to. Politiet kunne derfor kort efter foretage anholdelse af en 25-årig mand uden fast bopæl og en 32-årig mand fra Vemb. Den forladte bil var ikke meldt stjålet, og føreren blev identificeret som den 25-årige mand, der blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer og i øvrigt var frakendt kørekortet i forvejen. Han fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhørt til sigtelserne for overtrædelser af færdselsloven, herunder også kørsel mod ensretningen på motorvejen og flugten fra politiet. Den 32-årige blev hurtigt løsladt, da politiet ikke fandt grundlag for at sigte ham for noget som passager i bilen, medens den 25-årige blev løsladt senere på natten efter afsluttet efterforskning. Han kan således forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Varetægtsfængsling – Indbrud i kolonihavehus – Åkandestien, Køge

Kl. 07.48 overraskede en 39-årig mand fra Køge en fremmed mand i sit kolonihavehus, da anmelderen ankom til stedet. Den fremmede mand flygtede straks ud via et vindue og løb i retning mod Åkandestien, hvor han forsvandt. Politiet kørte til området med flere patruljer, hvoraf den ene i området ved Ølby S-station bemærkede en mand, der passede på beskrivelsen af indbrudstyven. Da politiet ville henvende sig til ham, stak han af i løb, men blev dog indhentet efter ca. 300 meter. Politiet foretog herefter anholdelse af en 30-årig mand fra Rumænien, som blev sigtet for indbrud i kolonihavehuset. Rumæneren viste sig også i forvejen at have et indrejseforbud i Danmark, så han blev også sigtet for den overtrædelse af udlændingeloven, ligesom han også var efterlyst af Nordsjællands Politi som mistænkt for indbrud i et fritidshus i den politikreds. Den anholdte rumæner blev samme eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk, hvor dommeren besluttede at varetægtsfængsle ham foreløbigt frem til den 12. marts 2020. Politiet vil nu undersøge, om han kan stå bag andre indbrud også i Midt- og Vestsjællands politikreds, ligesom Nordsjællands Politi også skal tale med ham om deres indbrudssag.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 18.34 rykkede politiet og ambulanceberedskabet ud til et færdselsuheld på motorvejen ved en afkørsel i det nordgående spor, hvor to bilister var stødt sammen. En 40-årig mand fra Polen kørte i nordlig retning i anden vognbane i en polsk personbil, da han ved en afkørsel skiftede vognbaner mod højre for at nå afkørslen. Herunder ramte han en dansk personbil ført af en 57-årig mand fra København Ø, som blev indlagt på sygehuset i Køge til behandling for indre kvæstelser. Ved sammenstødet kom en 48-årig mand fra Polen, der var passager i den polske bil, også til skade, så han blev også bragt til skadestuen i Køge og senere indlagt til behandling for indre kvæstelser. Uheldsstedet blev afspærret med en skiltevogn under rednings- og oprydningsarbejdet, der var afsluttet kl. ca. 19.30.

Flere anmeldelser om uro – Parkvej, Køge

Melding om “skud” var larm i opgang.
Kl. 11.08 fik politiet anmeldelse om, at en borger havde hørt noget, som kunne være skud i beboelsesejendommen på Parkvej i Køge Politiet kørte talstærkt til stedet, for at undersøge sagen, men fandt ingen tegn på, at der var afgivet nogen former for skud i området. Heller ingen borger kunne bekræfte anmelderens oplevelse af, at der var hørt skud på stedet. Der blev dog gjort rent i opgangen, hvor anmelderen boede, hvorfor vidner havde hørt en del larm fra opgangen på anmeldelsestidspunktet.

Beboer skabte uro og kom med i detentionen.Kl. 13.40 kom en anmeldelse om uro i en anden opgang på Parkvej i Køge En mandlig beboer skabte utryghed, fordi han slog kraftigt på væggene mens han råbte og skreg. En patrulje kom frem og traf en psykisk uligevægtig mand i 30′;erne, som blev talt så meget til ro, at han faldt i søvn, mens patruljen var der. Politiet kunne derfor forlade stedet igen.Kl. 19.16 var der igen anmeldelse om uro ved den samme opgang. En anmelder havde hørte høje brag i området, og var i tvivl om der var blevet skudt. Igen kørte politiet talstærkt til Parkvej, men fandt ingen tegn på, at der var blevet skudt. Det var manden fra tidligere, som igen skabte uro, da han larmede ved at banke på alle dørene og trampe på trappen i opgangen, mens han råbte. Politiet anholdt manden i 30′;erne, som nu var påvirket af spiritus. Han blev taget med i detentionen til afrusning. Han blev løsladt senere på natten, da han igen var faldet til ro, men blev ikke sigtet for noget i den anledning.

Hund bed forbipasserende – Ølbycenter, Ølby – Køge

Kl. 15.52 anmeldte en 42-årig mand fra Køge, at han netop var blevet bidt af en mindre sort hund, som stod bundet foran et supermarked. En patrulje kørte frem til stedet, hvor de afhørte sagens parter. Anmelderen var kommet rundt om hjørnet, og blev her overrasket over hunden, som angreb ham og bed ham i benet. Det samme oplevede en 29-årig mand fra Køge, som også var kommet rundt om hjørnet, hvor han også blev bidt i benet af hunden, så han fik hul i bukserne og en skramme. Ejeren havde været inde at handle i supermarkedet, og blev på gaden mødt af de to mænd, som var blevet bidt af hans hund. Ejeren, en 51-årig mand fra Køge blev sigtet for overtrædelse af hundeloven. Han havde desuden ikke tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring på hunden. Den 51-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Våbenfund i visitationszone – Marksvinget/Lupinvej, Køge

Kl. 16.10 standsede politiet en personbil i visitationszonen, som blev ført af en 40-årig mand fra Køge Bilen blev ransaget, hvor politiet fandt en lægtehammer, et baseballbat, to skudsikre veste og 8 stk. fyrværkeri – kanonrør i bilen. Den 40-årige blev sigtet for overtrædelse af våbenloven i forhold til de to slagvåben. Alle genstandene blev beslaglagt med henblik på konfiskation, da politiet skønnede at de kunne bruges til en kriminel handling i relation til konflikten i Køge, og at det derfor ikke var lovligt for den 40-årige at køre rundt med tingene i bilen. Den 40-årige ønskede beslaglæggelsen forelagt for retten, som nu skal tage stilling til, om politiets indgreb var retsmæssigt.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 07.32 stødte to biler sammen på motorvejen, da en bil i 3. vognbane kom i slinger i det våde vejr og stødte sammen med en bil, som kørte i 4. vognbane, så den ramte autoværnet og standsede. Bilen i 3. vognbane blev ført af en 46-årig mand fra Solrød Strand og bilen i 4. vognbane blev ført af en 24-årig mand fra Store-Heddinge. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor de to bilister blev undersøgt. Den ene blev kørt til kontrol på sygehuset, og den anden blev kørt hjem efter han var blevet undersøgt i ambulancen. Ingen af førerne kom alvorligt til skade ved sammenstødet. Alle vognbaner på motorvejen blev spærret som følge af uheldet, og der blev sendt skiltevogn og fejeblad til stedet. Motorvejen blev genåbnet kl. 08.05, da bilerne var blevet rykket ind i nødsporet.

Tricktyveri af dyrt armbånd – Jernbanegade, Køge

Kl. 15.07 anmeldte en 32-årig mand fra Stevns, at han netop var blevet snydt af en engelsktalende mand, som ville købe et dyrt guldarmbånd, som anmelderen havde sat til salg på Den Blå Avis. En patrulje blev sendt til anmelderens bopæl, for at afhøre ham til sagen.

Den 32-årige havde aftalt med køberen, at de skulle mødes på Køge Station. Køberen ville gerne have armbåndet vurderet hos en guldsmed. På vej til guldsmeden tilbød køberen den 32-årige, at han kunne tælle pengene. Han talte pengebundtet op, og der var 35.000 kr. De fortsatte ind i guldsmedebutikken, hvor der var videoovervågning, men guldsmeden ville ikke vurdere armbåndet. På gaden ud for guldsmedebutikken, sagde køberen, at han gerne ville købe armbåndet. Han fik armbåndet overrakt, og den 32-årige fik pengebundtet. Da køberen var forsvundet, opdagede den 32-årige, at det ikke var det samme pengebundt, som han havde optalt. I dette pengebundt var der kun 500 kr. samt 30 ét-dollarsedler. Køberen blev beskrevet som engelsktalende og af anden etnisk baggrund.

Politiet efterforsker nu sagen, for at forsøge at finde frem til den engelsktalende køber, som snød den 32-årige.

Brand i villa – Lammestrupvej, Borup – Køge

Kl. 13.17 anmeldte en husejer, at han havde tændt op i brændeovnen inden han kørte hjemmefra en time forinden. Han var nu netop var kommet hjem og havde konstaterede kraftig røgudvikling og ild i huset. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det brændte i stuen. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, før den spredte sig yderligere, men der skete brand, sod og vandskade i stuen. Politiet undersøgte efterfølgende brandstedet, men kunne ikke fastslå brandårsagen med sikkerhed. Politiets brandefterforskere undersøger derfor onsdag formiddag huset igen, for at finde frem til, hvad der startede branden. Ingen personer eller dyr kom til skade ved branden.

Forsøg på bedrageri – Vestergade, Køge

Kl 14.52 modtog politiet en anmeldelse fra Central Hotellet om, at en gæst havde boet to dage på hotellet, og herefter ønsket at forlænge sit ophold yderligere to dage. Hotelgæsten, en 38-årig mand fra Hillerød, havde i forbindelse med bookingen af opholdet sagt, at udgiften ville blive dækket af hans firma. Personalet fattede dog mistanke og fandt frem til, at manden ikke havde været ansat ved det firma længe. Den 38-årige mand kunne nu ikke betale for sit ophold, hvorfor hotellet anmeldte sagen til politiet.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor den 38-årige blev sigtet for forsøg på bedrageri, ved at forsøge at slippe for at betale for hotelregningen. Den 38-årige var prøveløsladt i en sag om bedrageri, så hans sag blev forelagt anklagemyndigheden i forhold til, om han skulle fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, hvilket der dog ikke blev fundet grundlag for. Den 38-årige er fortsat sigtet i sagen, og skal betale for de to nætter, som han allerede havde boet på hotellet. Sagen vil senere blive afgjort ved et retsmøde.

Indbrud og biltyveri – Nørrevang, Greve og Kystvejen, Strøby Egede, Køge

Kl. 20.15 fik politiet en anmeldelse om, at en sort Mercedes Vito varebil var blevet stjålet fra en adresse i Greve kort forinden, hvor den havde holdt i tomgang, mens bileejeren kortvarigt løb et ærinde. Da ejeren kom ud til bilen var den væk, og han havde ikke set, hvem der havde taget bilen. Bilen blev efterlyst, og alle patruljer blev bedt om at kigge efter den.

Kl. 21.57 anmeldte en husejer, at han kort forinden var blevet vækket, da lyset fra en lommelygte ramte ham i ansigtet, mens han lå på sofaen og sov. Anmelderen havde råbt og to indbrudstyve, som befandt sig i huset, var stukket af og kørt fra stedet i en ældre sort Mercedes Vito varebil med tagbøjler og gule nummerplader. Beskrivelsen af bilen stemte overens med den varebil som blev stjålet i Greve. Flere patruljer blev sendt til området for at søge efter den flygtede bil og gerningsmændene, men det var lykkedes dem at komme væk fra stedet.

Kl. 23.05 fik en patrulje øje på den efterlyste bil fra Greve, som ad Ringvejen i Køge, hvor den svingede øst på ad Ringstedvej. Føreren af varebilen satte hastigheden op og svingede til venstre ad Parkvej. Lidt nede ad Parkvej standsede bilen og 4 personer stak af fra bilen i forskellige retninger. Patruljen løb efter føreren, som var løbet i vestlig retning hen mod Køge Kapel, men han hoppede over et hegn og løb videre mod Ringstedvej, hvor han forcerede højt hegn med pigtråd, hvor det lykkedes ham at slippe fra patruljen.
En hundepatrulje var samtidig ankommet til stedet, og gik spor efter de flygtede mænd, men fandt ikke frem til dem. Hundene fandt en hue og to handsker på ruten, som formodes at være smidt af en af mændene. De blev sikret med henblik på sporsøgning. Den stjålne varebil blev nøje undersøgt, hvorefter den blev udleveret til ejeren. I bilen blev fundet værktøj, som kunne have været anvendt i forbindelse med indbrud.

Politiet efterforsker nu sagen, og afventer de tekniske erklæringer fra sporsøgningen, som forhåbentlig kan give politiet mere at gå efter i sagen. Der blev desuden begået et indbrudsforsøg på adressen Brinken i Strøby Egede omkring samme tidspunkt, som indbruddet på Kystvejen. Politiet undersøger nu, om der kan være tale om samme gerningsmænd.

 

Hastighedsovertrædelse – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand, Solrød

Kl. 12.50 standsede en patrulje en bil, ført af en 50-årig mand fra Helsingør, som patruljen forinden havde målt til at køre mindst 161 km/t på en strækning, hvor der er hastighedsbegrænsning på 110 km/t. Politiet vil nedlægge påstand om frakendelse af manden kørekort. Manden vil få afgjort sagen på et senere tidspunkt.

Spirituskørsel – Værftsvej, Køge

Kl. 03.52 blev en personbil ført af en 37-årig kvinde fra Køge standset af politiet. Kvinden blev testet med et alkometer, der viste en promille over det tilladte. Hun blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel, hvorefter hun fik udtaget en blodprøve. Hun vil høre nærmere om sagen, når resultatet af blodprøven foreligger.

Søndag – mandag

Indbrud i Perioden

Åkandestien, Køge
Fynsvej, Køge
Brinken, Strøby Egede, Køge
Solsikkestien, Køge
Pibermosevej, Køge
Duehusvej, Bjæverskov