Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2021/01/08 til 2021/01/19.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Motorvejsuheld med lastbil – Køge Bugt Motorvejen, Greve

kl. 06.30 tirsdag morgen skete et uheld i morgentrafikken på Køge Bugt Motorvejen ved Greve mod nord kort før Ishøj udfletningen, da en bilist i forbindelse med vognbaneskift overså en lastbil, så bilen ramte siden på lastbilen og kørte galt. Bilisten, en 29-årig mand fra Greve, foretog vognbaneskift fra anden til tredje vognbane, men stødte her sammen med lastbilen. Politi og ambulance kørte til stedet, men ingen personer kom noget til. Der skete større materiel skade på køretøjerne, og motorvejen var spærret, indtil der var ryddet op på kørebanen omkring kl. 07.00.

Fart over feltet i lånt bil uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 19.49 blev en 20-årig mand fra Slagelse sigtet for at køre alt for stærkt på Køge Bugt Motorvejen ved Greve, hvor han blev målt til at køre med en gennemsnitshastighed på 161 km/t. Den tilladte hastighed på strækningen er 110 km/t, så sagen lægges op til en betinget frakendelse af førerretten og en bøde. Den 20-årige havde desuden ikke et gyldigt kørekort, idet han fik sin førerret midlertidigt inddraget i forbindelse med en sag om et spiritusuheld med høj promille, som endnu ikke er afgjort. Den 20-årige kan forvente at få sine sager afgjort samlet ved et senere retsmøde. Bilens ejer blev sigtet for at overlade føringen af sin bil til en person uden kørekort.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Køge

Kl. 20.44 rykkede redningsmandskab og politiet ud til et færdselsuheld på motorvejen i det østgående spor, idet to biler var stødt sammen. Det viste sig, at den ene part var røget ud i grøften til højre for vejen og var rullet rundt flere gange. Føreren af denne personbil var en 23-årig mand fra Taastrup, der blev reddet ud og bragt på skadestuen til kontrol, men han var sluppet med diverse knubs. Modparten var en 30-årig mand fra Vejle, der som fører af en varebil også var sluppet uskadt fra uheldet. De var begge kørt i deres køretøjer i østlig retning med den 23-årige forrest. Han havde bremset op for nogle rådyr på vejen, hvilket den 30-årige fører af varebilen for sent opdagede. Han påkørte derfor bagenden af den 23-åriges bil, så han mistede kontrollen over den og røg ud i grøften, hvor han rullede rundt. En skiltevogn afspærrede uheldsstedet under rednings- og oprydningsarbejdet, der var afsluttet kl. ca. 21.50.

Defekt baglys afslørede ung biltyv – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 23.07 anmeldte en bilist via alarm 112, at en personbil kørte med defekt baglys ad Køge Bugt Motorvejen i sydlig retning. Da politiet fik oplyst nummerpladen på bilen, viste det sig, at bilen var meldt stjålet fra Fruegade, Roskilde, natten mellem 9. og 10. januar i år. Bilisten fulgte efter bilen, indtil en patrulje nåede frem og fik den stjålne bil standset på motorvejen mellem Solrød Nord og Solrød Syd-afkørslerne. Bag rattet sad en 17-årig mand fra Holte, som blev anholdt og sigtet for uberettiget brug af personbilen. Han blev også sigtet for kørsel uden førerret, idet han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Bilejeren blev underrettet om fundet af bilen, og den 17-årige blev efter afhøring, hvor de sociale myndigheder var til stede, løsladt. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Indbrudstyve overrasket – Baggesensvej, Køge

Kl. 22.10 anmeldte beboerne i en villa på Baggesensvej, at konen var kommet hjem og havde set tegn på, at der var nogen i hjemmet og turde ikke gå ind. Hun kontaktede sin mand, som skyndte sig hjem. Da han ankom stak to personer af fra stedet. De beskrives som:

A: Mand, Iført: Beige dunjakke, mørke bukser og en sort kasket.
B: Mand, Iført: mørk jakke og sorte Adidas bukser.

Manden løb efter indbrudstyvene, men fik ikke fat i dem. Den ene tyv bar på en taske på vej væk fra stedet. Han smed tasken fra sig, da manden i huset var i hælene på dem. Tasken var en sportstaske, som var stjålet fra huset. Den indeholdt tyvekoster i form af en computer, en ipad og nogle parfumer, der blev var blevet stjålet fra adressen. Mændene løb fra stedet i sydlig retning, men manden mistede dem af syne for enden af Moltkesvej. Politiet blev tilkald og kørte til stedet, men fandt ikke frem til de flygtende mænd.

Indbrudstyvene var kommet ind i huset ved at knuse en rude på et stuevindue. De havde været i alle rum og gennemrodet skabe og skuffer. Der blev ud over de ting, som blev fundet i sportstasken, stjålet smykker og kontanter fra huset.

Vidner som har bemærket de to beskrevne mænd, som løb fra Baggesensvej i retning mod Moltkesvej og videre i sydlig retning mod Hastrupparken omkring kl. 22.10 onsdag aften bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Kørsel uden førerret og falsk anklage – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 17.00 standsede politiet en bilist på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde. Da betjenten bad om at se et kørekort, oplyste føreren mundtligt sit navn og fødselsdato, da han ikke havde sit kørekort med. Betjenten sigtede ham for ikke at medbringe sit kørekort, men fattede mistanke til, at føreren udgav sig for at være en anden og kontrollerede han identitet. Det viste sig, at føreren havde oplyst navn og fødselsdato på sin bror, fordi han ikke havde et gyldigt kørekort.

Patruljen fik fastlagt førerens identitet til at være en 25-årig mand fra Albertslund. Han blev sigtet for at overtræde straffelovens regler om falsk anklage, ved at oplyse broderen navn, så broderen risikerede at blive straffet for at overtræde færdselsloven. Han blev anholdt og taget med på stationen til afhøring og sagsbehandling. Den 25-årige erkendte, at han havde oplyst falsk navn, da han var bange for, at politiet ville beslaglægge bilen når han kørte uden kørekort. Det var der dog ikke grundlag for i denne sag. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade sit køretøj til den 25-årige, da man som bilejer har pligt til at sikre sig, at man kun låner sin bil ud til personer med kørekort. Efter afhøringen blev den 25-årige løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Kørte ræs og nu ryger kørekortet igen – Vordingborgvej, Køge

Kl. 20.21 fik politiet anmeldelse om, at der blev kørt race på parkeringspladsen ved Herfølge Stadion, hvor der var isglat. Bilerne gassede kraftigt op og lavede hjulpin, hvilket larmede og forstyrrede naboerne til parkeringspladsen. En patrulje kørte til stedet, men da var parkeringspladsen tom for biler.

En time senere lagde politiet igen vejen forbi parkeringspladsen. Denne gang var det et par færdselspatruljer, der ville se, om der fortsat var ro på stedet. Da betjentene så, at der nu igen var gang i den vilde kørsel på p-pladsen, filmede politiets videobil en bil, som gassede voldsomt op, lavede hjulpin, sideudskridning og bakning med håndbremsevending på den isglatte parkeringsplads. Tre andre biler holdt og så på, mens den ene bil kørte ræs. Politiet henvendte sig til føreren af bilen, en 21-årig mand fra Borup, som blev sigtet for sin vilde og forstyrrende kørsel, hvilket udløser et klip og en bøde. Den yngre mand havde netop i efteråret 2020 generhvervet sin førerret, efter han i 2019 fik et kørselsforbud, da han som ny bilist fik to klip i kørekortet for hastighed og for at køre race. Denne sag giver ham et tredje klip i kørekortet inden for tre år, hvilket betyder, at han ud over bøden kan forvente at få en betinget frakendelse af kørekortet. Han må derfor nu igen have fat i kørelæreren for at beholde sit kørekort.

Påvirket bilist måtte sove i detentionen – Københavnsvej, Køge

kl. 01.51 bemærkede en politipatrulje et syn, som heldigvis ikke er et hverdagskost. En bilist kørte med lav hastighed på Københavnsvej ud for Stormøllevej i Køge uden dæk på den ene fælg og med et dæk punkteret. Patruljen fik standset bilen, hvor der sad en tydeligt påvirket mand bag rattet, som ikke havde et gyldigt kørekort. Føreren, en 30-årig mand fra København, nægtede at medvirke til en alkometer/narkometertest, så han blev anholdt og sigtet for at køre i påvirket tilstand, uden kørekort, i et køretøj som på ingen måde var i lovlig eller forsvarlig stand.

Den 30-årige ønskede på ingen måde at samarbejde til at få udtaget en blodprøve, så dette kunne ikke gennemføres på skadestuen. Han blev derfor taget med på politistationen, hvor det lykkedes en læge at få taget prøven. Den anholdte var i en tilstand, så han ikke kunne løslades, da han var påvirket og ophidset. Han blev derfor sat i detentionen til afrusning, men blev løsladt onsdag morgen. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter den 30-årige vil høre mere i sine sager.

Flere sigtet for farlig kørsel på Køge Bugt Motorvejen – Greve, Solrød, Køge

Midt- og Vestsjællands Politis færdselsafdeling var i går eftermiddags på patrulje med videobilen på Køge Bugt Motorvejen. Hele fire bilister kørte så hasarderet – eller var påvirkede og risikerer nu at miste deres kørekort. Den tilladte hastighed på de strækninger hvor der blev målt er 110 km/t.

Ny bilist skal op til ny køreprøve – Greve
Kl.15.39 kørte en 19-årig mand fra Jægerspris på Køge Bugt Motorvejen mod nord ved Greve i en personbil med så høj hastighed, at betjenten bag rattet i politiets videobil tændte kameraet og startede en hastighedsmåling. Ikke alene kørte den 19-årige unge mand stærkt, han kørte også farligt, idet han overhalede højre om (klip) og kørte med så kort afstand til de forankørende, at der ville opstå fare, hvis de bremsede eller nedsatte hastigheden. Derudover gav bilisten ikke tegn ved vognbaneskift. Hastighedsmålingen lød på en gennemsnitshastighed på 159 km/t, som i sig selv giver et klip. Den 19-årige blev standset og sigtet i de mange sager. Optagelsen af kørslen sendes nu ind til Nationalt Færdselscenter, som laver en præcis beregning på afstanden til de forankørende og dermed også, hvor farlig den unge mands kørsel var, som dokumentation i sagen.
Den 19-årige kan herefter forvente at høre mere i sagen, som ud over en ikke ubetydelig bøde, lægges op til en påstand om frakendelse af kørekortet. Den 19-årige vil derfor skulle bestå en ny teori- og køreprøve bare halvandet år efter han tog sit kørekort for første gang.

Narkobilist kørte hasarderet – Solrød
kl. 16.59 filmede politiets videobil en bilist i en kassebil, som kørte på Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning ved Solrød Strand. En hastighedsmåling af bilen viste, at den kørte med en gennemsnitsfart på 125 km/t. Bilisten kørte desuden hasarderet, da han pludselig skiftede vognbane tre gange til fare og ulempe for de øvrige bilister. Da bilisten kørte fra motorvejen, kørte han i stedet ind over spærrefladen og ikke straks ind i frakørselsbanen, som man skal ifølge færdselslovens regler om placering på motorvej. Bilisten viste sig at være en 27-årig mand fra Køge, som var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev sigtet for de mange overtrædelser, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Når resultatet af analysen kommer, vil han høre mere fra politiet i sagen om den hasarderede kørsel.

Kørte vanvittigt hurtigt i regnvejret – Køge
Kl. 20.20 blev en 35-årig mand fra Odense målt til at køre med en hastighed på 187 km/t i gennemsnit på Køge Bugt Motorvejen mod syd ved Køge Det regnede kraftigt, hvilket gav dårlig sigtbarhed og stor risiko for aquaplaning, idet bilisten kørte så stærkt og på ingen måde tilpassede hastigheden efter forholdene. Videobilen filmede kørselsforløbet, hvorefter bilisten blev standset og sigtet for den vanvittigt hurtige kørsel. Han kan forvente at sagen lægges oven i bøden lægges op til en ubetinget frakendelse af førerretten.

Narkobilist – Karlslunde, Solrød
Kl. 20.47 målte videobilen en bilist til at køre 135 km/t i gennemsnit på Køge Bugt Motorvejen nordgående ved Karlslunde. Føreren, en 26-årig mand fra Ballerup, blev standset på Karlslunde Rasteplads. En narkometertest viste, at den 26-årige var påvirket af hash, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og for høj hastighed. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Færdselsuheld – hest aflivet – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 14.20 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld med flere parter involveret i det vestgående spor på Vestmotorvejen ved Bjæverskov. Der var tre parter, heriblandt en væltet hestetrailer med to heste i, involveret i ulykken, så trafikken på motorvejen i vestgående retning blev afspærret i forbindelse rednings- og oprydningsarbejdet. Den ene af de to heste i den væltede hestetrailer var kommet så slemt til skade, at den blev aflivet på stedet. Den anden hest blev transporteret væk i et andet køretøj med hestetrailer, som blev tilkaldt til uheldsstedet. Føreren af bilen med hestetraileren – en 19-årig kvinde fra Hørsholm – blev bragt til skadestuen, men var sluppet med diverse knubs ligesom de to øvrige førere ved uheldet. Uheldet skete, da en 51-årig mand fra Ringsted kørte i vestlig retning i vognbanen længst til højre. Under en overhaling af den 19-åriges bil med tilkoblet hestetrailer ramte den 51-årige hestetraileren, der kom i slinger og standsede i vognbanen mod midten. En 45-årig kvinde fra Nordhavn, der kørte bag de to parter, nåede ikke at bremse i tide, så hun ramte den 51-åriges bil og blev dermed involveret i uheldet. Kl. ca. 15.40 blev der åbnet for trafik i det ene spor indtil kl. ca. 16.00, hvor oprydningsarbejdet var sluttet, så trafikken kunne normaliseres på stedet.

Slingrende spiritusbilist – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 21.52 fik politiet en anmeldelse om en bilist, der kørte slingrede ad motorvejen i sydlig retning. Der var tale en polsk registreret personbil, som var kørt fra motorvejen og blev truffet og standset på Dønnergårds Alle. Føreren var en 46-årig mand fra Ballerup, som var påvirket af spiritus i et sådant omfang, at han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Indbrud i Perioden

Kogleaksvej, Køge
Baggesensvej, Køge
Åkandevej, Køge
Krotoften, Borup
Bjæverskovhusene, Bjæverskov