GymDanmark (Danmarks Gymnastik Forbund) introducerer et nyt tiltag, der har til formål at styrke talentudviklingen i dansk gymnastik. Det nye tiltag hedder Talentudviklingssamarbejder.

I bestræbelserne på at styrke talentudviklingen i dansk gymnastik, vil GymDanmark indgå samarbejde med foreninger, for at styrke deres talenttræningsmiljøer direkte i foreningen.

DM TeamGym 2017. Foto: Rasmus Bruun Liboriussen

Involvering der hvor udviklingen sker
– Det er helt afgørende, at forbund og foreninger i samarbejde tager ansvar for at styrke talentudviklingsmiljøerne. Det mener vi sker bedst ved, at foreningerne selv er med til at vurdere hvor og hvordan, de skal udvikle sig for at få et stærkere talentudviklingsmiljø. Det kræver selvsagt nogle dedikerede og udviklingsorienterede foreninger. Dem har vi heldigvis masser af i GymDanmark, og dem står vi nu klar til at støtte med vores nye tiltag, siger direktør og sportschef i GymDanmark Ditte Okholm-Naut.

Vi kan lære så meget af hinanden
Talentudvikling og udvikling af gymnastikforeninger som talentudviklingsmiljøer er et langsigtet strategisk fokus i GymDanmark. I processen er det foreningen som har det overordnede ansvar for at opnå målsætningerne i udviklingsprojektet, mens GymDanmark støtter op med blandt andet uddannelse, konsulentrådgivning og to årlige talentseminarer med trænere på tværs af discipliner.

På seneste seminar med oplægsholdere fra toneangivende gymnastikforeninger som GF Køgebugt, Nivå Gymnastikforening, Fuglebjerg IF Sports Acrobatik, og Aalborg Idrætsgymnastik, siger juniorlandstræner i TeamGym, Helge Kappel:

– Det var en fed dag. Det er en stor fornøjelse at deltage i et sådan seminar, hvor vi på kryds og tværs af foreninger og gymnastikgrene deler erfaringer og nørder talentudvikling. Vi kan lære så meget af hinanden. Og det er et område, hvor vi kan og skal blive dygtigere. Det er et ansvar både GymDanmark og foreninger skal tage på sig.

Om talentudviklingssamarbejder i GymDanmark
Talentudviklingssamarbejder er et forsøg på at styrke talentudviklingsmiljøer i dansk gymnastik. Det er et udviklingssamarbejde indgået mellem en forening og GymDanmark, og som tager udgangspunkt i ét eller flere udviklingsprojekter defineret af foreningen i samarbejde med GymDanmark med det formål at styrke talentudviklingen i den pågældende forening.