Til januar åbner ZBC for fødevareuddannelser i Køge. Men allerede nu har skolen kickstartet sine nye uddannelser med en stor burgerkonkurrence på havnen i Køge, hvor fremtidens burger til Stacy’s Diner skulle findes.

Uddannelsesleder fra ZBC Roskilde, Lisbeth Perthu, byder velkommen til dagens arrangement, der skulle sætte lidt fokus på de nye fødevareuddannelser, ZBC åbner i Køge til januar.

Der blev talt fremtid og uddannelser blandt de mange fremmødte folkeskoleelever, alt imens duften af burger – og køen til de gratis milkshakes – bredte sig i Stacy’s Diners’ Glaslokale.
Her skulle vinderen af den store burgerkonkurrence, som ZBC Køge i samarbejde med UU og Stacy’s Diner i løbet af efteråret har afholdt blandt folkeskolerne i Køge Bugt, kåres.

Kokke-, konditor- og receptionistelever fra ZBC Roskilde sørgede for at diske op med byg-selv burgere og amerikanske kager til de unge folkeskoleelever, der til gengæld havde mulighed for at se lidt nærmere på, hvad fødevareuddannelserne går ud på.

– Det har været en fantastisk dag. I Køge har man jo længe vidst, at ZBC har SOSU-uddannelser ude på Campus, men nu knokler vi for at gøre alle opmærksomme på, at vi fra januar også har fødevareuddannelser samme sted. Og sådan en dag som i dag, med de her tværfaglige projekter, der foregår i tæt samspil med det lokale erhvervsliv, favner præcis det, vi gerne vil, fortalte uddannelsesleder fra ZBC Roskilde, Lisbeth Perthu.

Kokke-elev Mathias Gammelby er i gang med at lave den ”Cheesy American”-burger, der endte med at vinde, mens idémændene bag, Victor, Josefine og Eren, står og kigger på.

Og den begejstring blev delt af en anden af arrangementets partnere, restauratør Linné Sommer, der ejer Restaurant Arken og Stacy’s Diner.

– Hånden på hjertet. Det er så fantastisk, at vi får de uddannelser til Køge. Det er svært at få kokkeelever, når man opholder sig syd for København, så jeg håber på, at det nu bliver lettere at rekruttere folk, når uddannelserne åbner her. Derudover håber jeg også, at vi med uddannelserne kan få kokkeelevernes øjne op for de muligheder, der er her i Køge og opland, så de også har lyst til at være her efter skolen, lød det fra Linné Sommer, der sammen med byrådsmedlem Anders Ladegaard Bork og direktør for Connect Køge, Ingo Østergaard, skulle bedømme de tre finale-burgere, hvoraf vinderburgeren vil være at finde på menukortet resten af året på Stacy’s Diner.

– Det her arrangement er så fantastisk, fordi det er så dejligt konkret. Det gælder virkelig om, at få de unges øjne op for de her spændende uddannelser, som vi mangler her i Køge, hvor der er skabt mange nye erhverv, hvilket medfører et stigende behov for både uddannelser og arbejdskraft, lød det fra Ingo Østergaard, direktør i Connect Køge:

– Det glædelige ved den udfordring er til gengæld, at de unge ikke bare er sikret en praktikplads på de uddannelser – de er nærmest også garanteret et job efterfølgende, forklarede direktøren, der efter burgersmagningen sammen med det øvrige dommerpanel kunne udråbe Josefine, Victor og Eren fra 7.c på Asgård skole som vindere. Ud over æren af at komme på menukortet på Stacy’s, fik gruppen også et gavekort til samme sted, så hele klassen kan smage vinderburgeren.

Fødevareuddannelserne på ZBC åbner til januar på Campus, hvor ZBC Food Hall også ligger. Den er åben for alle – også folk uden for Campus – i tidsrummet 7.30 og 14 og byder på en masse lækre og varierende retter.

Der er stadig ledige pladser på uddannelserne i Køge, hvor man er garanteret en praktikplads. Uddannelserne åbner også op for muligheden om at komme til udlandet. Vil du vide mere, er du velkommen til at ringe til ZBC på 5578 8888.

Byg-selv-burgerne, som ZBC’s kokke-elever kreerede ud fra folkeskoleelevernes egne ønsker, var et stort hit blandt de fremmødte.
Dommerpanelet bestående af byrådsmedlem og formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Anders Ladegaard Bork, Restauratør Linné Sommer og direktør i Connect Køge, Ingo Østergaard, glædede sig alle til, at ZBC’s nye fødevareuddannelser åbner i Køge til januar.