Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/04/05 til 2019/04/16.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i byggeaffald – Strandvejen, Køge

Kl. 1524 rykkede politiet og brandvæsnet ud til ildebrand i noget affald. Det viste sig, at der var tale om ildebrand i byggeaffald, der lå på en grund tæt på fortovet. Der var ikke risiko for spredning af branden, hvor grundejeren havde ikke været i nærheden, da branden opstod, eller fyldt affald i bunken de seneste par uger. Brandårsagen kunne politiet ikke umiddelbart klarlægge og hælder til en tese om, at f.eks. henkastet cigaretskod kan være årsagen. Ingen kom til skade ved branden.

Hashrygning i p-hus førte til narkofund – Blegdammen, Køge

Kl. 2108 fik politiet en anmeldelse om, at der var nogen i P-huset, der røg hash. En patrulje blev sendt til stedet, hvor en gruppe personer opholdt sig. Politiet fik fat i en 32-årig mand fra Fakse Ladeplads, men de andre stak af fra stedet. Den 32-årige blev fundet i besiddelse af 0,11 gram kokain og en pakke med psykofarmaka, som ikke umiddelbart var ordineret til ham. Politiet sigtede den 32-årige for besiddelsen af stofferne, der blev beslaglagt. Politiet skal nu undersøge, om den 32-årige lovligt kunne besidde medicinen. Han vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Københavnsvej, Køge

Kl. 0720 bemærkede en patrulje under kørsel ad Køge Bugt Motorvejen mod nord ved Køge, at en personbil uden nummerplader kørte på motorvejen i samme retning. Politiet fulgte efter bilen, der kørte fra motorvejen ved Solrød S-afkørslen og via Cordozavej ad Københavnsvej mod syd, indtil politiet standsede bilisten. Der var tale om en 43-årig mand fra Køge, som kørte rundt i bilen uden nummerplader. Han kørte også i bilen uden at have førerret, som politiet inddrog i 2006, da han undlod at aflægge en kontrollerende køreprøve. Politiet sigtede ham derfor for forskellige overtrædelser af færdselsloven og herunder for kørsel uden førerret. Han var dermed for tredje gang inden for de seneste tre år blevet afsløret i at køre bil uden førerret, hvorfor politiet beslaglagde personbilen med henblik på senere konfiskation. Den 43-årige vil derfor blive indkaldt til et retsmøde på et senere tidspunkt.

Hurtig spritbilist – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 1345 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 135 km/t ad motorvejen i nordlig retning, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 110 km/t. Den målte personbil blev ført af en 52-årig mand fra København SV, som ikke kunne fremvise et kørekort til politiet. Årsagen var, at han havde fået sin førerret inddraget den 3. april 2019 i anledning af en verserende sag om narkokørsel. Han blev derfor indledningsvist sigtet for kørsel uden førerret og hastighedsovertrædelsen. Sigtelserne blev kort efter udvidet til også at omfatte spirituskørsel, idet en alkometertest afslørede, at han var påvirket af spiritus under kørslen. Den 52-årige blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil således høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen er modtaget.

Narkokørsel mv. – Stensbjergvej, Køge

Kl. 1755 bemærkede en færdselspatrulje en personbil køre ad Stensbjergvej mod syd og frem mod rødt lys i lyskrydset ved Norsvej. Føreren af personbilen var en 29-årig mand fra Store-Heddinge, som blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. En efterfølgende narkometertest indikerede dog, at han var påvirket af både hash, kokain og amfetamin under kørslen. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Udlændinge tilbød billig arbejdskraft – Køge og Gadstrup – Roskilde

Kl. 1210 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd, der kørte i en polsk indregistreret brun varebil tilbød billig arbejdskraft i et villakvarter i Køge En patrulje blev sendt til området, hvor de på Steinmannsvej i Køge traf to rumænske mænd i den polske varebil. De to mænd på 28 og 30 år fik en formaning, og blev orienteret om reglerne om at tilbyde arbejdskraft i Danmark, men der var ikke grundlag for at sigte dem for noget.

Kl. 1258 anmeldte en borger fra Snoldelev i Gadstrup – Roskilde, at han netop havde haft besøg af en udlænding, der tilbød at udføre tagarbejde, hvilket anmelderen afslog tilbuddet og kontaktede i stedet politiet. Manden beskrives som:

A: Mand, 25-35 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Brune øjne. Talte gebrokkent engelsk. Iført: Arbejdstøj. Kørte i en formentlig blålig varebil.

Politiet opfordrer borgerne til at udvise en sund skepsis imod sådanne tilbud om arbejdskraft, der tilbydes uden, at man har bedt om det. Der er stor risiko for at blive snydt, eller at få udført arbejde af personer, der ikke arbejder lovligt i Danmark.

Spiritusbilist kørte galt – Ringstedvej v/ motorvejstilkørsel 33, Lellinge – Køge

Kl. 2241 kørte en 41-årig mand fra Albertslund i en personbil ad Ringstedvej i vestlig retning. I krydset ved tilkørselsrampen til Køge Bugt Motorvejen i Lellinge kørte den 41-årige hen over et helleanlæg og påkørte herefter et lyssignal. Føreren blev slynget op i forruden, hvor han slog sit hoved. Han kom dog ikke alvorligt til skade, men blev kørt i ambulance til sygehuset til tjek. Føreren var påvirket af spiritus, så han fik udtaget en blodprøve. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 41-årige høre mere fra politiet.

Narkopåvirket fører med kokain i bilen – Køgevej, Ringsted

Kl. 0150 standsede politiet en bil, der blev ført af en 34-årig mand fra Ringsted. Han forklarede, at han havde taget kokain i løbet af aftenen. I bilen fandt politiet en lille pose med hvidt pulver, som føreren sagde var hans kokain. Den 34-årige blev sigtet og anholdt. Med i bilen var en 19-årig mand fra Ringsted, der sagde, at han havde røget hash. Han blev derfor sigtet for lov om euforiserende stoffer og visiteret. Han blev ikke fundet i besiddelse af narko eller andet ulovligt, så politiet frafaldt sigtelsen imod ham. Den 34-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven er kommet.

Brand i industribygning – Bækgårdsvej, Borup – Køge

Kl. 1219 rykkede politiet og brandvæsnet ud til ildebrand i en industribygning, hvor der befandt sig en gasflaske. Brandvæsnet foretog brandslukning og koncentrerede sig om at nedkøle gasflasken, så risikoen for en eksplosion blev minimeret. Det lykkedes at holde flasken nedkølet i fornødent omfang, så evakuering af omkringboende blev ikke nødvendigt. Ingen kom til skade ved branden, hvor politiet forsøger at finde ud årsagen til brandens opståen.

Indbrud i Perioden

Tangmosevej, Køge