Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/10/25 til 2019/11/05.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 15.46 anmeldte en opmærksom borger, at hun kørte bag ved en minibus, som blev ført usikkert og slingrende. Minibussen var flere gange ude i nødsporet og var ved at påkøre andre bilister. Anmelderen blev bag ved minibussen, så politiet hurtigt kunne finde frem til den. Føreren af minibussen, en 27-årig mand fra Aalborg, var påvirket af både spiritus og narko. En test med narkometer viste, at han var påvirket af både kokain og metamfetamin. Den 27-åriges førerret var desuden administrativt inddraget, da han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve i forbindelse med en betinget frakendelse af førerretten i en hastighedssag. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Den 27-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Grundlovsforhør/straksdom – Vold – Nørregade, Køge

Kl. 00.32 blev en 19-årig pige fra Køge forulempet af en mand, der på et værtshus kaldte for diverse nedsættende ting. Den 19-årige tog til genmæle, da hun ville finde sig i disse ytringer og bad ham om at tale pænt. Det resulterede i, at manden tog et kvælertag på hende og skubbede hende væk. Da kvinden henvendte sig til en dørmand, kastede manden en flaske i hovedet på kvinden. Politiet var fremme ca. fire minutter efter anmeldelsen og fik anholdt en 25-årig mand fra Solrød Strand for volden. Han blev lørdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han erkendte sig skyldig og fik en straksdom på fire måneders fængsel for grov vold. Han blev løsladt efter grundlovsforhøret, idet han indkaldes til afsoning på et senere tidspunkt.

Vold – Jernbanegade, Køge

Kl. 01.32 fik politiet endnu en anmeldelse om vold, idet en 44-årig mand fra Randers var blevet slået ned i Jernbanegade, så han faldt omkuld. Liggende på jorden fik han ifølge vidner flere spark på kroppen og i hovedet, så han blev bevidstløs et kort øjeblik. Vidner kom offeret til hjælp og var i øvrigt politiet behjælpelig med at kaste mistanken på en navngiven, yngre mand fra Solrød Strand. Ham fik politiet ikke fat i umiddelbart efter anmeldelsen, men han kan forvente at høre nærmere fra politiet inden for kort tid.

Hasarderet kørsel førte til uheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 19.40 skete et alvorligt uheld på Vestmotorvejen ved Vemmedrup, hvor flere biler kørte sammen. Uheldet skete, da en mindre blålilla personbil overhalede indenom i nødsporet. Da bilen blev ført fra nødsporet tilbage i første vognbane, ramte bilen en anden personbil, som trak en hestetrailer med en hest, som blev ført af en 48-årig mand fra Gentofte. Den mindre personbil påkørte den bagerste del af hestetraileren, og ramte herefter en bagvedkørende bil, som blev ført af en 38-årig mand fra Esbjerg. Vragdele fra den 38-åriges bil ramte et fjerde køretøj. Hestetraileren og tre biler endte i grøften langs motorvejen. Politi og ambulance blev sendt til stedet, og motorvejen blev afspærret. Trafikken blev ledt af motorvejen ved afkørsel 33 – Vemmedrup.
Hesten blev frigjort fra hestetraileren og slap fri, men blev indfanget af ejeren. Ingen personer eller hesten kom alvorligt til skade ved uheldet. Føreren og passagererne fra den mindre personbil, som var årsag til uheldet efterlod bilen på stedet og var gået før politiet nåede frem. Politiet undersøgte uheldsstedet og optog en rapport, som skal belyse omstændighederne ved uheldet med de flygtede personer. Først kl. 21.20 var der ryddet op på stedet, så vejen igen kunne åbnes.

Politiet kontaktede ejeren af den mindre personbil, som kunne dokumentere, at han havde solgt bilen kort forinden. Politiet fandt frem til den nye ejer af køretøjet, en 20-årig mand fra Skibby, som opholdt sig på en adresse i København. Han og en 17-årig mand fra København blev anholdt, som mistænkt for at have befundet sig i den mindre blålilla personbil, da uheldet skete. Forud for uheldet skete, havde politiet fået anmeldelse om, at samme blålilla bil havde kørt hasarderet på Vestmotorvejen i østgående retning ved Ringsted. Bilen havde foretaget flere overhalinger indenom, som havde skabt hårde opbremsninger og farlige situationer.
Politiet skal her til formiddag afhøre de to mistænkte i sagen og forsøge at få klarlagt, hvem der førte bilen i forbindelse med uheldet. Sagen vil herefter blive vurderet af anklagemyndigheden, som skal tage stilling til om der skal ske fremstilling i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling i forbindelse med den hasarderede kørsel, som førte til det alvorlige uheld.

Mand skabte uro – Vestergade, Køge

Kl. 17.51 anmeldte en borger, at der i Vestergade ud for nr. 34a var en mand, som skabte utryghed, fordi han havde tisset på gaden og råbte og skreg på stedet. En gruppe børn, som var ved at få lavet ansigtsmaling i forbindelse med halloween var blevet bange. En patrulje kom frem og bortviste en 53-årig fra Køge fra stedet. Der var ikke grundlag for at sigte manden for noget, men roen blev genoprettet i Vestergade.

Hastighedssager – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde og Solrød

Kl. 20.44 sigtede politiet en 32-årig mand fra Charlottenlund for at køre for hurtigt på motorvejen ved Karlsunde i Greve. Han blev målt til at køre 161 km/t i en personbil, selvom den tilladte hastighed på stedet var 110 km/t.
Kl. 21.12 blev en 40-årig mand fra Sorø sigtet for at køre 173 km/t i sin personbil ved Solrød Strand på et sted, hvor den tilladte hastighed var 110 km/t.
Der vil i begge sager blive nedlagt påstand om en bøde og en betinget frakendelse af førerretten.

Undersøgelse af dødsfald – Søndre Molevej, Køge

I slutningen af juni måned afgik en 23-årig mand fra Lellinge ved døden, efter at han var faldet om i forbindelse med et socialt arrangement i en lagerbygning i Køge Manden blev indbragt til Rigshospitalet i livløs tilstand og døde kort efter ankomsten til hospitalet. Politiet havde en mistanke om, at manden havde indtaget lattergas forud for hans død. Den afdøde blev obduceret for at klarlægge årsagen til dødsfaldet. Resultatet af undersøgelserne er nu kommet, og erklæringerne fra Retsmedicinsk Institut viser, at der var flere omstændigheder, som var årsag til, at manden døde. Der blev fundet lattergas i hans blod, som kan have været medvirkende årsag til, at han fik et ildebefindende og faldt om. Der blev ydet livreddende førstehjælp til den bevidstløse mand, men i forbindelse med genoplivningen tilstødte der komplikationer, som gjorde, at hans liv ikke stod til at redde.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 0657 nåede en 43-årig kvinde fra Solrød Strand ikke at bremse tilstrækkeligt i sin varebil, da trafikken foran hende bremsede kraftigt op i det nordgående spor omkring afkørsel 27 Greve N. Hun påkørte derfor bagenden af en forankørende personbil ført af en 26-årig mand fra Karlslunde. Sammenstødet skete i anden vognbane med mindre materiel skade til følge, men de kunne selv flytte sig ind i nødsporet. Den 43-årige blev bragt til skadestuen til kontrol for chok, men var sluppet uskadt fra uheldet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 15.14 rykkede redningsmandskab og politiet ud til et færdselsuheld, idet to biler var stødt sammen. På uheldsstedet lidt nord for Cementvej i motorvejens sydgående spor traf politiet en 59-årig mand fra Sakskøbing, hvis varebil havde fået motorproblemer, så han var standset i nødsporet med aktiveret havariblink. Efter udstigning fra førersædet havde han sat sig ind på passagersædet, medens han foretog nogle telefonopkald for at få hjælp til bilen. Efter ca. fem minutters ophold på stedet blev han pludselig påkørt bagfra af en anden varebil ført af en 55-årig mand fra Tureby, der kørte i vognbanen længst til højre og af ukendte årsager var kommet lidt ud i nødsporet. Den 55-årige blev tilset af ambulancepersonalet, men ingen af de to førere var kommet til skade ved uheldet. Efter en alkometertest, der gav udslag til over det tilladte, blev den 55-årige derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Bugseringskøretøjer blev tilkaldt til fjernelse af de to beskadigede biler og oprydning, så motorvejen var atter farbar i alle vognbaner kl. ca. 1630. Den 55-årige vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 13.00 ønskede en civil politipatrulje at kontrollere en personbil og dens fører, idet patruljen havde konstateret, at bilens kvindelige ejer af bilen var frakendt kørekortet. Bilisten, der kørte i nordlig retning på motorvejen, blev standset på en rasteplads, hvor patruljen tog kontakt til den kvindelige fører, som havde to mandlige passagerer med i bilen. Føreren oplyste at have glemt sit kørekort, hvorfor politiet sigtede hende for den overtrædelse af færdselsloven. I den forbindelse fik politiet oplyst navn og fødselsdato mv. på en kvinde, hvis identitet efterfølgende blev kontrolleret. Da der var uoverensstemmelse mellem nogle data på den oplyste kvinde og føreren i bilen, måtte føreren til sidst erkende, at hun havde oplyst falske identitet for at slippe for en straffesag og herved udsat en anden uskyldig for at få en bøde for et glemt kørekort. Føreren var reelt en 21-årig kvinde fra Vissenbjerg, som var frakendt kørekortet. Hun blev derfor præsenteret for den overtrædelse af færdselsloven samt sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at oplyse falsk identitet, så en uskyldig risikerede at blive straffet. Ved nærmere kontrol af den 21-åriges personlige forhold kunne politiet konstatere, at hun inden for de seneste tre år allerede var blevet afsløret fire gange for at køre bil uden kørekort. Derfor beslaglagde politiet hendes personbil med henblik på senere konfiskation, hvilket hun ønskede, at en dommer skulle se nærmere på politiets hjemmel til. Den 21-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod hende skal afgøres, og de tre i bilen måtte nu finde en anden måde at transportere sig videre på bagefter.

Butikstyveri – Gymnasievej, Køge

Kl. 15.12 anmeldte personalet fra et supermarked, at en kvinde havde taget 20 pyntenisser fra forretningens vindfang. Pyntenisserne havde hun anbragt i en papkasse i en indkøbsvogn, som blev kørt ud til en bil på parkeringspladsen. Kassen med nisserne blev læsset ind i bilen, hvorefter kvinden gik retur til vindfanget, hvor hun tog nogle andre varer, indtil personale kom til stede. Disse varer blev sat retur, hvorefter kvinden kørte fra stedet i en bil. Personalet aflæste dog bilens nummerplade, og da politiet senere dukkede op på bilejerens adresse, blev de stjålne pyntenisser til en samlet værdi af 1.000 kr. fundet. En 67-årig kvinde fra Lille-Skensved blev sigtet for butikstyveri af pyntenisserne, som politiet efterfølgende kørte retur til supermarkedet. Den sigtede vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 18.55 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor den ene ud af tre parter var stukket af fra stedet. Uheldet var sket 5-700 meter vest for Bjæverskov, men ingen var kommet til skade som følge af sammenstødene. Politiet fik kontakt med en 39-årig mand fra Sorø og en 41-årig mand fra Ringsted. De oplyste, at en bilist under kørsel ad Ringstedvej mod vest begyndte at overhale den 41-årige, der kørte i samme retning i en personbil. Overhalingen medførte, at han ramte venstre hjørne af en modkørende bus ført af en 39-årig mand fra Sorø, som måtte trække kraftigt mod højre i et forsøg på at undgå et sammenstød. Det medførte, at den overhalende mistede kontrollen over sin personbil, som herefter strejfede den 41-åriges bil. Den overhalende bilist stak herefter af, men hans nummerplade blev aflæst, så politiet kunne kort efter dukke op på bilejerens bopæl, hvor en beskadiget bil fandtes. En 49-årig mand fra Herfølge erkendte at have været fører, og da han var påvirket af spiritus og måske også narkotika, da politiet i forbindelse med en ransagning af hans bopæl fandt 12 gram hash. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Den 49-årige vil høre nærmere fra politiet, når blodprøverne er blevet analyseret.

Færdselsuheld – Køgevej / Østervang, Roskilde

Kl. 09.07 var der sket et færdselsuheld i krydset Køgevej – Østervang. En 48-årig kvinde fra Skælskør kørte i en personbil ad Køgevej mod syd, da hun ved Østervang foretog svingning til venstre. Under svingningen blev hun påkørt af en 35-årig, mandlig cyklist, der kørte ad Køgevej mod nord og ligeud i krydset. Cyklisten blev kørt på skadestuen til kontrol, men var sluppet fra uheldet med diverse knubs. Bilisten kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Slingrende bilist mistede bilen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 09.27 fik politiet en anmeldelse om en slingrende bilist, der kørte usikkert og underligt ad Vestmotorvejen mod øst. Politiet kørte til motorvejsområdet og fik kontakt med bilen på Karlslunde rasteplads, hvor politiet kunne konstatere, at bilen blev ført af en 39-årig mand fra Rødovre. Det var tale om bilejeren selv, som deltog i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af narkotika under kørslen. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Samtidig blev han præsenteret for en sigtelse for kørsel uden førerret, da han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Bilejeren blev også gjort bekendt med, at han måtte finde anden transportmulighed fremadrettet, idet politiet ville beslaglægge hans personbil med henblik på senere konfiskation. Den 39-årige var nemlig inden for blot det seneste år tre gange tidligere blevet afsløret i at køre bil trods den manglende førerret. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham og spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

Hurtig bilist – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 09.53 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 160 km/t ad motorvejen i sydlig retning, selv om højest tilladte hastighed ifølge skiltningen var 110 km/t. En 22-årig mand fra København NV blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, som ud over en bøde vil medføre en påstand om et kørselsforbud for den 22-årige, idet han har erhvervet kørekortet for mindre end to år siden. Såfremt han findes skyldig, må han ikke køre bil, før han har bestået en ny teori- og køreprøve samt gennemgået en særlig køreundervisning med fokus på bl.a. trafikadfærd og særlige risikoforhold.

Narkokørsel – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 14.30 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 18.22 var en 45-årig mand fra Ringsted kørt på en motorcykel ad Ringstedvej mod øst, da han nærmede sig Åvej. Herfra kørte en peronbil ført af en 64-årig mand fra Bjæverskov ud på Ringstedvej og mod øst foran motorcyklisten, som ikke kunne nå at bremse for at undgå sammenstødet. Motorcyklisten ramte bilisten på siden og kom til at hænge fast i skærmkassen, så han blev slæbt ca. 20 meter hen ad vejen. Motorcyklisten slap dog uskadt fra uheldet, som bilisten kan forvente at høre nærmere om, når sagen skal afgøres.

Hurtig bilist – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 21.41 målte færdselspolitiet en varebil til at køre med mindst 168 km/t ad motorvejen i nordgående retning. Bilen blev ført af en 25-årig mand fra Ringsted, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, idet han ifølge skiltningen højst måtte køre 110 km/t. Han kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet, således at han skal op til en ny teori- og køreprøve for at beholde førerretten, såfremt han findes skyldig i forseelsen.

Mystiske lyde – Omøvej, Køge

Kl. 02.09 fik politiet en anmeldelse om, at nogen måske var i færd med at stjæle en parkeret el-scooter. Det var mørkt på stedet, hvor el-scooteren stod, men der var mærkelige lyde fra området. Politiet kørte til området og fandt en el-scooter på sin vante plads. Scooteren var dækket til med en plastikpresenning, som vinden havde fået til at blafre, så det kunne lyde, som om nogen ville fjerne scooteren. Der kunne ikke konstateres noget mistænkeligt eller forsøg på tyveri af scooteren, hvorfor politiet kørte fra stedet igen.

Taske forsøgt røvet fra cyklist – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 17.29 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand havde sparket en kvindelig cyklist og forsøgt at stjæle en taske fra hende. Manden var efterfølgende gået i retning mod Køge Politiet kørte hurtigt til området og kunne kl. 17.42 anholde en 28-årig mand fra Køge som mistænkt i sagen. Politiet fik tillige kontakt til en 58-årig kvindelig cyklist fra Bjæverskov ved et nærliggende supermarked. Hun havde ømhed på det ene ben efter flere spark og kunne i øvrigt oplyse, at den anholdte havde henvendt sig til hende ved et busstoppested, hvor hun opholdt sig med sin cykel. Han fik lov til at låne en mobiltelefon for at ringe efter en taxa og begyndte pludselig at flå i cyklistens taske i cykelkurven, men kunne ikke få den med sig, fordi taskens hank var viklet om styret. Cyklisten fik herefter flere spark, inden han gik fra stedet. En forbikørende bilist så overfaldet og slog alarm. Den anholdte blev løsladt senere på aftenen trods mistanke om forsøg på røveri, men skal senere afhøres igen hos politiet med assistance fra en advokat.

Spirituskørsel – Søndre Alle, Køge

Kl. 20.30 bemærkede en patrulje en bil, der holdt midt ud på vejen. Ved en nærmere kontrol viste det sig, at føreren – en 45-årig mand fra Greve – var påvirket af spiritus. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Indbrud i Perioden

Tigervej, Køge
Københavnsvej, Køge
Nyvej, Køge
Ærøvej, Køge
Skovmærkevej, Køge
Ådalen, Køge
Skovvangsvej, Strøby Egede, Køge
Humleageren, Køge
Bellmansvej, Køge

Del på sociale medier