Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/11/22 til 2019/12/03.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 16.15 skete der et mindre alvorligt færdselsuheld i myldretidstrafikken i det sydgående spor. En 38-årig mand fra Gislinge kørte i en personbil og bremsede pludseligt hårdere op end forventet. En 22-årig kvinde fra Haslev, der havde opdaget opbremsningerne længere fremme i trafikken i vognbanen nærmest nødsporet, blev dog overrasket over den 38-åriges hårdere opbremsning, så hun med sin personbil strejfede bagenden af modparten, da hun forsøgte at undvige mod nødsporet for at undgå sammenstød. Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet.

Grove voldssager mellem beboere – Vedskøllevej, Herfølge – Køge

Kl. 1802 rykkede politiet ud til et slagsmål mellem to beboere på en institution, idet de havde slået hinanden med et bat. Politiet traf på institutionen to mandlige beboere på 18 og 19 år, som begge blev anholdt og sigtet for grov vold mod hinanden. Det viste sig, at de gennem den seneste uge ikke havde været de bedste venner, så den 18-årige havde tidligere i dag slået den 19-årige med hånden, uden at det udviklede sig yderligere. Senere havde den 18-årige banket på en væg ind til den 19-åriges værelse med et bat, hvilket gjorde den 19-årige så sur, at han truede med en kniv. Den 18-årige slog med battet og ramte den 19-årige på armen, hvorefter de røg i slagsmål med hinanden. Herunder lykkede det den 19-årige at få fat i battet, som han brugte til at slå modparten med. Efter anholdelsen fandt politiet fire ulovlige knive på den 19-åriges værelse. Begge anholdte blev tilset af en læge på et sygehus, inden de blev sigtet for grov vold og også overtrædelse af knivloven for den 19-åriges vedkommende. Den 18-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, medens den 19-årige forblev i politiets varetægt, idet han tirsdag vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling, så han ikke kan påvirke parter i sagen, og fordi han har tidligere afgørelse for vold.

Forsøg på tyveri fra pengeskab – Nørregade, Køge

Kl. 19.22 fik politiet en anmeldelse om, at personale og gæster på en spillecafe havde forsøgt at tilbageholde en mand, der var i færd med at åbne et ulåst pengeskab. Pengeskabet havde kortvarigt været ubevogtet, medens den ansatte opholdt sig et andet sted i lokaliteterne. En fremmed mand blev opdaget i sit forehavende, hvorefter personale og gæster forsøgte at tilbageholde ham. Det lykkedes ham dog at slippe fri, så han kunne stikke af med et kontant beløb stjålet fra pengeskabet. Tyven blev beskrevet som: mand, mellemøstlig af udseende, 18-20 år, ca. 170 cm høj, spinkel af bygning, iført sort jakke med hætte og sorte bukser. Politiet fandt ikke den mistænkte i området og forsøger nu at få ham identificeret ud fra oplysninger fra vidner mv.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket tyven på flugt fra stedet, eller som har oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brandundersøgelse – Falkevej, Køge

Kl. 15.10 var der opstået brand i en tømrer- og snedkervirksomhed, så brandvæsnet og politiet rykkede ud dertil. Det viste sig heldigvis at være en mindre brand, så røgudviklingen var større end selve brandskaderne. Der var gået ild i en skraldespand i et opbevaringsrum. Ud over skraldespanden var der ikke nogen egentlig brandskade, men rummet var dog beskadiget af sod. Politiet skal nu undersøgelse, hvordan branden kan være opstået i skraldespanden. Ingen personer kom til skade ved branden.

Vold mod buschauffør – Søndre Centervej / Stensbjergvej, Køge

Kl. 15.17 rykkede politiet hurtigt ud til en sag om trusler mod to buschauffører, som tilbageholdt en opfarende og voldelig passager. Politiet anholdt kl. 15.31 en spirituspåvirket, 56-årig mand fra Køge, der blev tilbageholdt af to buschauffører inde i en togbus. Den anholdte var steget ind i togbussen med en øl, som han fik forbud mod at drikke i bussen. Det blev han sur over og blev yderligere ophidset, da buschaufføren ventede nogle få sekunder med at køre, indtil en forsinket passager kunne komme ind i bussen. Da den 56-årige fortsatte sine verbale udskejelser mod chaufføren i togbussen med flere passagerer, valgte chaufføren at standse for at bortvise manden af hensyn til de øvrige passagerers tryghed. Den nu anholdte begyndte så at råbe endnu højere i bussen og slå ud i luften mod buschaufføren uden at ramme. En buschauffør fra en anden togbus kom tilfældigt til stede og hjalp med at pacificere den udadreagerende mand. Herunder fik manden mulighed for at nikke en 69-årig mandlig buschauffør en skalle og senere slå ham i ansigtet, da han fik en arm fri. Politiet lagde den anholdte i håndjern og kørte ham til politistationen, hvor han blev sigtet for vold mod en person i offentlig tjeneste. Den 56-årige blev løsladt efter afsluttet sagsbehandling, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Vold – Parkvej, Borup – Køge

Kl. 19.44 anmeldte en 25-årig mand fra Borup, at han var blevet overfaldet af en mand, der tidligere havde stjålet en ramme sodavand fra ham. Den 25-årige havde været på indkøbstur i udlandet og var ved at bære bl.a. drikkevarer op i sin lejlighed. En fremmed mand stjal en ramme sodavand og gik fra stedet. Den 25-årige løb efter tyven, som han fik kontakt til. Pludselig kom flere mænd til stedet og overfaldt den 25-årige, der blev slået og sparket. De tre personer løb herefter fra stedet i ukendt retning. Manden, der stjal sodavandene, blev beskrevet som: mand, dansk, 30-35 år og kortklippet/skaldet. De to øvrige mænd er ikke nærmere beskrevet, da den 25-årige dækkede sit hovedet som følge af overfaldet og derfor ikke kunne beskrive disse. Politiet har nu optaget rapporter om både vold og tyveri af en ramme sodavand i et forsøg på at få overfaldmændene identificeret.

Fyrværkeri og narko – Køge

Kl.15.49 standsede politiet en personbil tæt ved Boholtecenteret, for at lave en rutinemæssig kontrol. Bilen blev ført af en 28-årig mand fra Køge På bilens bagsæde lå flere kasser med ulovlige kanonslag. Føreren var desuden påvirket af narkotika. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven og narkokørsel. Patruljen ransagede bilen, hvor de fandt i alt 400 kanonslag og 0,7 gram kokain. Politiet beslaglagde tingene, som blev taget med til destruktion. Politiet ransagede den 28-årige bopæl, men fandt intet ulovligt. Føreren blev testet positiv for kokain med narkometeret og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet efterforsker nu sagen om det ulovlige fyrværkeri, som den 28-årige nægtede at være ejer af. Politiet skal nu have klarlagt om en 23-årig mand fra Køge har en rolle i sagen.

Trusler ved spillehal – Køgevej, Roskilde

Kl. 17.18 fik politiet en anmeldelse om uro for en spillehal på Køgevej, hvor en gruppe yngre mænd havde forsamlet sig og smidt en røgbombe, som var til gene i spillehallen. En medarbejder fra spillehallen forsøgte at få standset uroen, men blev truet på livet af en mand på stedet. En patrulje kom frem og traf seks mænd i alderen 19-23 år fra Roskilde, som blev bortvist fra stedet. Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til den mand, som truede personalet fra spillehallen.

Bilists falske identitet afsløret – Køge

Kl. 0835 dukkede færdselspolitiet op hjemme hos en 20-årig mand fra Køge, som blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffeloven ved at have udgivet sig for at være en anden person tirsdag den 12. november 2019 kl. ca. 19.30. Den aften havde færdselspolitiet målt en bilist til at køre med mindst 106 km/t ad Ringvejen mod syd ved Ved Stadion, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 60 km/t. Bilisten blev standset på Vestergade, Køge, og føreren oplyste at være en 22-årig mand fra Køge Han kunne kun forevise et midlertidigt kørekort, så politiet stillede nogle kontrolspørgsmål for at være sikker på hans identitet. Da politiet senere skulle have kontakt til manden, viste det oplyste telefonnummer sig at tilhøre en anden person end den mand, der oprindeligt var blevet sigtet for hastighedsovertrædelsen. Det viste sig, at den faktiske fører af den hurtige bil var den 20-årige, som i øvrigt havde et kørselsforbud og derfor ikke måtte være fører af en bil. Efter afhøring til sagerne, hvor en uskyldig kunne være blevet retsforfulgt, løslod politiet den 20-årige, som senere vil blive stillet til regnskab for sine overtrædelser af lovgivningen.

Større lager af tyvekoster fundet – Herfølge – Køge

Kl. 13.10 skaffede politiet sig adgang til en adresse i Herfølge, efter at politiet havde modtaget oplysninger om, at der på stedet skulle være både narkotika og måske også tyvekoster. Der var ingen hjemme på stedet, hvor en 41-årig mand fra Herfølge bor. Ved ransagningen, hvor en narkohund deltog, fandt politiet ca. 10 gram MDMA, men også ca. 20 el-løbehjul til en skønsmæssig værdi af 100.000 kr., en PH koglelampe, forskellige ulovlige blankvåben, dopingstoffer samt yderligere piller, som skal undersøges nærmere for at bestemme indholdet. Politiet borttransporterede alle de fundne effekter, hvis ejere nu skal forsøges identificeret. Senere på dagen fik politiet dog kontakt til den 41-årige, som blev sigtet for de forskellige overtrædelser af lovgivningen, som det fundne kunne give anledning til.

Færdselsuheld – Køgevej / Østre Ringvej, Ringsted

Kl. 15.33 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld i rundkørslen, hvor en bilist var stødt sammen med en cyklist. Det viste sig, at en 38-årig mand fra Greve i en personbil var kørt ad Østre Ringvej mod nord og videre ind i rundkørslen, hvor han i cykelfeltet påkørte en 56-årig mand fra Ringsted. Han var på cykel kørt ad Køgevej mod øst og videre ind i rundkørslen for at fortsætte videre rundt i cykelfeltet. Ved påkørslen landede han på bilistens motorhjelm, inden han faldt ned på kørebanen. Han blev i ambulancen bragt til skadestuen i Slagelse, hvor han blev indlagt til behandling for flere knoglebrud i ryggen. Bilisten kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Færdselsuheld – Søndre Viaduktvej, Køge

Kl. 08.28 var en 56-årig kvinde fra Køge på vej over fodgængerfeltet på Søndre Viaduktvej ved Egøjevvej, da hun blev strejfet af en personbil, så hun faldt og slog sig. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor den 56-årige blev kørt til sygehuset til tjek. Hun slap fra uheldet med knubs. Føreren af personbilen, en 52-årig mand fra Køge, blev afhørt til sagen og politi optog rapport, som skal belyse omstændighederne ved uheldet.

Flere tyverier fra borgere – Køge

Kl. ca. 1230 blev en 77-årig kvinde fra Køge udsat for et tricktyveri, da hun var på indkøb i supermarkedet Netto, Torvebyen, Køge En engelsktalende kvinde havde henvendt sig til anmelderen og bedt om hjælp til at finde noget te. Den afledningsmanøvre blev udnyttet af en medsammensvoren til at stjæle en pung med kontanter fra en taske. Da anmelderen opdagede tyveriet, gennemså hun sammen med personalet forretningens videoovervågning og kunne se, at den medsammensvorne var en mand, som stjal hendes pung.

Kl. ca. 13.00 var en 80-årig kvinde fra Køge på indkøb i supermarkedet Føtex, Ølbycenter, Køge Under indkøbet fik hun stjålet sin pung indeholdende diverse personlige kort. Det 80-årige offer havde intet usædvanligt bemærket i forbindelse med tyveriet.

Kl. ca. 14.00 blev en 64-årig kvinde fra Lille-Skensved offer for et tyveri, da hun var på indkøb i supermarkedet Rema 1000, Ølbycenter, Køge Den medbragte taske havde hun placeret i indkøbsvognen, da hun kortvarigt vendte ryggen til for at hente en vare i køledisken. Det blev udnyttet til at stjæle en pung indeholdende diverse personlige kort. Ved gennemsyn af forretningens videoovervågning kunne anmelderen sammen med personalet se en kvinde stjæle pungen op af tasken.

De tre anmeldelser bliver nu efterforsket af politiet med henblik på eventuel mulig identifikation af den/de mistænkte, som måtte fremgå af videoovervågningsmaterialet i forretningerne. På nuværende tidspunkt har politiet ingen yderligere oplysninger om signalementer på de mistænkte i sagerne, herunder om det kunne være de samme personer, der har en rolle i de tre tyveriforhold.

Politiet vil i anledning af disse tyverianmeldelser og den kommende juletid in mente erindre om, at det er vigtigt at holde øje med sine tasker og punge, så uvedkommende ikke fristes til at begå et tyveri. Hæng f.eks. en taske over skulderen, så du hele tiden har kontrol med den, i modsætning til at efterlade en taske ubevogtet i f.eks. en indkøbsvogn. Husk også at beskytte PIN-koden, når et betalingskort anvendes. Vær tillige opmærksom på eventuelle afledningsmanøvrer, hvis fremmede stiller spørgsmål om ting, som vedkommende umiddelbart kunne spørge forretningspersonalet om eller selv finde ud af uden større besvær. Hvis man alligevel bliver udsat for et tyveri, imødeser politiet gerne en anmeldelse hurtigst muligt med oplysning om signalementet på eventuelle mistænkte. Derved har politiet større mulighed for straks at iværksætte en eftersøgning af de mistænkte for at stille dem til ansvar for berigelsesforbrydelsen.

Færdselsuheld – Ringstedvej / Ejbyvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 20.00 kørte en patruljebil med udrykning ad Ringstedvej mod vest i retning mod motorvejstilkørslen på grund af en hastende politimæssig opgave. I lyskrydset ved Ejbyvej stødte patruljebilen sammen med en varebil, der blev ført i nordøstlig retning mod Lille-Skensved af en 24-årig mand fra Lille-Skensved. De to 26-årige mandlige politibetjente og den 24-årige blev begge tilset af en læge, der tilfældigt passerede uheldsstedet. Ingen af dem var kommet til skade som følge af uheldet, hvis omstændigheder nu skal klarlægges for at kunne afgøre, om nogen har overtrådt færdselsloven forud for sammenstødet.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Vordingborgvej, Køge

Kl. 01.00 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Slagelse for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand til trods for, at han slet ikke måtte være fører af en bil. Han var i forvejen frakendt kørekortet. Den 24-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Hastighedssag – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 11.58 foretog politiet en hastighedsmåling af en personbil, som kørte 160 km/t på en strækning, hvor den højst tilladte hastighed er 110 km/t. Føreren af bilen, en 22-årig mand fra Brøndby blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og kan forvente, at der bliver nedlagt påstand om betinget frakendelse af førerretten og en bøde.

Tabt jord på kørebanen – Bakkeleddet, Lellinge – Køge

Kl. 16.24 fik politiet flere anmeldelser om, at der var blevet tabt en stor jordklump på vejen på ca. 50×50 cm, hvilket var til fare for trafikken. Politiet fik oplysninger om, at det var et landbrugskøretøj, som havde tabt jorden. Politiet fik kontakt med landbrugets driftsleder, som hurtigst muligt ville fjerne jorden. Der kom ingen anmeldelser om, at jorden gav anledning til større udfordringer på strækningen.

Bil endte på taget – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 16.28 kørte en 73-årig mand fra Greve på Vestmotorvejen mod øst, da han af uvisse årsager ramte et autoværn, som var opsat på stedet i forbindelse med et vejarbejde. Den 73-åriges personbil trillede rundt og endte på taget, så køretøjet spærrede begge vognbaner. Politi og ambulance blev sendt til stedet. Den 73-årige blev kørt til Køge Sygehus til undersøgelse, men fik ingen alvorlige skader i forbindelse med uheldet. En skiltevogn blev opstillet ved afkørsel 34 – Borup, hvor den afledede trafikken fra motorvejen indtil kl. 17.29, hvor vejen blev åbnet igen.

Spirituskørsel – Søvej, Borup

Kl. 20.15 blev en 25-årig mand fra Borup sigtet og anholdt for spirituskørsel i en varebil. Han havde desuden ikke erhvervet kørekort, og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Den 25-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, kan han forvente at få sine sager afgjort samlet.

Indbrud i Perioden

Ølbyvej, Køge
Dybbølvej, Køge (2 steder)
Billesborgvej, Køge
Skovbovej, Bjæverskov
Vemmedrupvej, Vemmedrup, Bjæverskov
Egevej, Vemmedrup, Bjæverskov
Læskovvej, Bjæverskov