EUC Sjælland skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om håndværkertalenter:

DM i Skills er den store, årlige konkurrence for unge talenter fra erhvervsuddannelserne. Danmarksmesterskaberne løber af stablen 16.-18. januar i Bella Center Copenhagen. I år har vi otte ekstraordinære elever fra EUC Sjælland kvalificeret sig. Mød dem her.

Jasmin Vejnø Larsen 18 år fra Haslev

I lære hos Poul Pedersen & Søn Malerfirma.Andreas Krøyer

20 år fra Næstved i lære hos Malermester Hans Larsen.

Jasmin Vejnø Larsen er til dagligt i lære hos Poul Pedersen & Søn Malerfirma. Hun brænder for sit fag fordi: “Jeg elsker at bruge kroppen i mit arbejde. Så er jeg vild med at se glæden i øjnene på mine kunder. Det at få malet et hjem, kan være ligesom at gå til frisør, hvor kunderne glædes over fornyelse. Det at være bygningsmaler er meget mere end at male. Det er at spartle, slibe, afrense, opsætte tapet og lære en masse teknikker. Jeg elsker det hele i en samlet enhed.”

Andreas Krøyer er til dagligt i lære hos Malermester Hans Larsen. Andreas brænder for faget fordi:

“Jeg er rigtig glad for mit arbejde. Man skal være begejstret for detajler som bygningsmaler, det kan f.eks. være rullestrukturer – for det er alle de små detajler, der viser om man har udført sit arbejdet godt. Det er i virkeligheden et meget fint arbejde at være bygningsmaler, hvor man udvikler en masse viden om de forskellige teknikker.”

Murer Alexander Bo Liedecke 19 år fra Næstved

I lære hos Børge Jakobsen & Søn A/S

Mikkel Zacho Pryn 20 år fra Næstved I lære hos Sandholt & Pedersen ApS Murermestre.

Alexander Bo Liedecke er til dagligt i lære hos Børge Jakobsen & Søn A/S i Næstved. Han brænder for sit fag fordi:

“Jeg elsker at komme ud til et hus, der kan være helt skævt eller hvor gulvet er ude af vinkel – men jeg alligevel skal få fliserne til at være helt lige. For mig handler det om at forskønne ting, at få noget til at se helt nyt ud. Man skal være tålmodig som flisemurer og kunne lide præcision. Hvis en flise har sat sig forkert, så rykker det hele sig. Og så er det bedre at starte forfra. Det allerbedste er at gøre kunden tilfreds – og så er jeg bare opslugt af fliser. Når jeg er inde i rum, hvor der er fliser, kigger jeg altid på, hvordan arbejdet er udført.”

Mikkel Zacho Pryn er for andet år i træk deltager i DM i Skills.Han er til dagligt i lære hos Sandholt & Pedersen ApS Murermestre.

Mikkel brænder for faget fordi:

“Jeg kan godt lide at bygge noget selv. Jeg synes, det er fedt at bruge de gamle traditioner i murerfaget. Kunsten er at arbejde med levende materialer, som jeg selv kan forme. Der er ingen sten, der er end. De er skæve på alle leder og kanter. Så er det op til mig at få det til at se pænt ud.”

Anlægsstruktører Mathias Vestergaard Storm 19 år fra Greve I lære hos Kildebrønde Auto.

Emil Spenner David Nielsen 21 år fra Præstø 21 år fra Vordingborg I lære hos henholdsvis Barslund og Aarsleff A/S

Mathias Vestergaard Storm er til dagligt i lære hos Kildebrønde Auto. Mathias brænder for faget fordi:

“Mit fag er min hobby og min interesse på samme tid med, at jeg lever af det, det er fantastisk. Det sjoveste er at få kunder, der har specielle biler. Jeg har en kunde med en Audi på 450 hestekræfter og en med en gammel Mustang. Jeg har altid set mange film med gamle biler. Min drømmebil er en Skyline, der er en japansk kultbil. Som personvognsmekaniker skal du have skruet hænderne rigtigt på. Du skal også tænke logisk. Jeg synes, det er super tilfredsstillende at finde og løse de problemer, kunderne kommer med. Min drøm er at blive Formel 1 mekaniker!”

Emil Spenner og David Nielsen, der er elever som anlægsstruktører. De er til dagligt i lære hos henholdsvis Barslund og Aarsleff A/S:

“Det at være anlægsstruktør er et meget alsidigt erhverv, og det er befriende at arbejde udenfor. Man skal holde hovedet koldt og være god til at samarbejde, for man indgår altid i et team på sit arbejde. Faget drejer sig meget om præcision, mål, højder og jævnhed for at alt bliver flot og ordentligt i sidste ende. Der er så mange muligheder med den uddannelse. Og du kan læse videre så mange steder.”

Frisør Line Andersen 19 år fra Vig I lære hos SANS hårdesign – Nykøbing sj.

Line Andersen er til dagligt i lære hos SANS hårdesign – Nykøbing sj. Line brænder for faget fordi:

“Det bedste ved at være frisør er at gøre folk glade! Og det vigtigste af alt, er at man udvikler sig på en positiv måde som menneske, fordi du møder så mange forskellige personligheder hver dag. Jeg elsker at gøre folk smukke, være kreativ og arbejde med detaljer. Det er detaljerne der i sidste ende afgør, om dit arbejde er udført smukt og klipningen er lækker.”

Del på sociale medier