Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/01/31 til 2020/02/11.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Forsøg på bedrageri – Vestergade, Køge

Kl 14.52 modtog politiet en anmeldelse fra Central Hotellet om, at en gæst havde boet to dage på hotellet, og herefter ønsket at forlænge sit ophold yderligere to dage. Hotelgæsten, en 38-årig mand fra Hillerød, havde i forbindelse med bookingen af opholdet sagt, at udgiften ville blive dækket af hans firma. Personalet fattede dog mistanke og fandt frem til, at manden ikke havde været ansat ved det firma længe. Den 38-årige mand kunne nu ikke betale for sit ophold, hvorfor hotellet anmeldte sagen til politiet.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor den 38-årige blev sigtet for forsøg på bedrageri, ved at forsøge at slippe for at betale for hotelregningen. Den 38-årige var prøveløsladt i en sag om bedrageri, så hans sag blev forelagt anklagemyndigheden i forhold til, om han skulle fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, hvilket der dog ikke blev fundet grundlag for. Den 38-årige er fortsat sigtet i sagen, og skal betale for de to nætter, som han allerede havde boet på hotellet. Sagen vil senere blive afgjort ved et retsmøde.

Indbrud og biltyveri – Nørrevang, Greve og Kystvejen, Strøby Egede, Køge

Kl. 20.15 fik politiet en anmeldelse om, at en sort Mercedes Vito varebil var blevet stjålet fra en adresse i Greve kort forinden, hvor den havde holdt i tomgang, mens bileejeren kortvarigt løb et ærinde. Da ejeren kom ud til bilen var den væk, og han havde ikke set, hvem der havde taget bilen. Bilen blev efterlyst, og alle patruljer blev bedt om at kigge efter den.

Kl. 21.57 anmeldte en husejer, at han kort forinden var blevet vækket, da lyset fra en lommelygte ramte ham i ansigtet, mens han lå på sofaen og sov. Anmelderen havde råbt og to indbrudstyve, som befandt sig i huset, var stukket af og kørt fra stedet i en ældre sort Mercedes Vito varebil med tagbøjler og gule nummerplader. Beskrivelsen af bilen stemte overens med den varebil som blev stjålet i Greve. Flere patruljer blev sendt til området for at søge efter den flygtede bil og gerningsmændene, men det var lykkedes dem at komme væk fra stedet.

Kl. 23.05 fik en patrulje øje på den efterlyste bil fra Greve, som ad Ringvejen i Køge, hvor den svingede øst på ad Ringstedvej. Føreren af varebilen satte hastigheden op og svingede til venstre ad Parkvej. Lidt nede ad Parkvej standsede bilen og 4 personer stak af fra bilen i forskellige retninger. Patruljen løb efter føreren, som var løbet i vestlig retning hen mod Køge Kapel, men han hoppede over et hegn og løb videre mod Ringstedvej, hvor han forcerede højt hegn med pigtråd, hvor det lykkedes ham at slippe fra patruljen.
En hundepatrulje var samtidig ankommet til stedet, og gik spor efter de flygtede mænd, men fandt ikke frem til dem. Hundene fandt en hue og to handsker på ruten, som formodes at være smidt af en af mændene. De blev sikret med henblik på sporsøgning. Den stjålne varebil blev nøje undersøgt, hvorefter den blev udleveret til ejeren. I bilen blev fundet værktøj, som kunne have været anvendt i forbindelse med indbrud.

Politiet efterforsker nu sagen, og afventer de tekniske erklæringer fra sporsøgningen, som forhåbentlig kan give politiet mere at gå efter i sagen. Der blev desuden begået et indbrudsforsøg på adressen Brinken i Strøby Egede omkring samme tidspunkt, som indbruddet på Kystvejen. Politiet undersøger nu, om der kan være tale om samme gerningsmænd.

 

Hastighedsovertrædelse – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand, Solrød

Kl. 12.50 standsede en patrulje en bil, ført af en 50-årig mand fra Helsingør, som patruljen forinden havde målt til at køre mindst 161 km/t på en strækning, hvor der er hastighedsbegrænsning på 110 km/t. Politiet vil nedlægge påstand om frakendelse af manden kørekort. Manden vil få afgjort sagen på et senere tidspunkt.

Spirituskørsel – Værftsvej, Køge

Kl. 03.52 blev en personbil ført af en 37-årig kvinde fra Køge standset af politiet. Kvinden blev testet med et alkometer, der viste en promille over det tilladte. Hun blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel, hvorefter hun fik udtaget en blodprøve. Hun vil høre nærmere om sagen, når resultatet af blodprøven foreligger.

Søndag – mandag

Brand i kolonihavehus – Hf. Havrelyngen, Køge

Kl. 17.07 kom et alarmopkald om brand i et kolonihavehus i Ølby. Branden blev opdaget af en beboer i haveforeningen, som så røgen og ringede 112. Da politi og brandvæsen kom frem, var der kraftige flammer i huset. En ambulance blev sendt til stedet, men der var ingen personer i kolonihaven, da branden opstod og ingen personer kom til skade. Røgdykkerne fandt en livløs hund i huset, som blev forsøgt genoplivet af ambulancepersonalet, men den afgik ved døden. Branden blev slukket før den spredte sig til andre bygninger, men kolonihavehuset fik omfattende skader. Politiet optog rapport i brandsagen for at belyse omstændighederne. Det var ikke muligt at fastslå årsagen til branden, som derfor skal undersøges nærmere af brandteknikere.

Narkobilist forsøgte at snyde med sin identitet mv. – Vestmotorvejen, Borup – Køge

Kl. 14.35 fik færdselspolitiet kontakt til en personbil, hvis registrerede, mandlige ejer ikke havde førerret. Ved Borup-afkørslen standsede politiet derfor bilen, der blev ført af en mand, der ikke medbragte noget kørekort og i øvrigt fremstod påvirket af narkotika. En narkometertest bekræftede dette og indikerede, at føreren var påvirket af kokain under kørslen. Føreren, der oplyste at være en 22-årig mand, blev anholdt og sigtet for narkokørsel i bilen. I forbindelse med yderligere kontrol af identiteten måtte den anholdte senere erkende, at han havde givet oplysninger på et familiemedlem for selv at slippe for diverse sigtelser. Føreren var reelt en 24-årig mand fra Bjæverskov, som nu fik sigtelserne udvidet til at omfatte straffelovens bestemmelser om falsk anklage, idet en uskyldig risikerede at blive undergivet strafferetlig forfølgning for noget, som vedkommende ikke havde gjort. Den 24-årige, hvis førerret faktisk var inddraget tidligere af politiet efter en anden sag om narkokørsel, blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne. Bilejeren – en 34-årig mand fra Haslev – blev efterfølgende sigtet for at have overladt føringen af bilen til den 24-årige, selv om han ikke lovligt kunne være fører af personbilen. Begge sigtede kan således forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagen.

Røveri mod person – Skolevej, Køge

Kl. 20.07 anmeldte forældre til en 17-årig ung mand fra Køge, at sønnen var blevet udsat for et røverilignende forhold på Skolevej ved en gangbro. Den 17-årige befandt sig på gangbroen mellem Ølsemaglevej og Ølsemagle Kirkevej, da han blev antastet af to unge mænd. Den ene truede ham med en kniv til at udlevere de værdier, som han havde. Offeret udleverede et mindre kontant beløb, hvorefter de to røvere løb i retning mod Ølsemagle Kirkevej. De to mistænkte blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 18-19 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: Sort fuldskæg., Talte: Dansk med accent, Iført: Sort jakke af mærker Northface, Sorte joggingbukser, sorte handsker, Bevæbning: Kniv med sort skæfte; og B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 18-19 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Iført: Mørkt tøj. Politiet sendte flere patruljer til området for at lede efter de to mistænke, som dog ikke blev fundet.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to unge mænd på flugt i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i området.

Peberspray og slagvåben i visitationszone – Ølbyvej/Gammel Køgegaard, Køge

Kl. 18.05 standsede politiet en personbil, der kørte mod vest ad Ølbyvej, for at lave en rutinemæssig kontrol i visitationszonen. Bilen blev ført af en 40-årig mand fra Køge, som patruljen visiterede og bilen blev ransaget. I bilen blev fundet en peberspray og et slagvåben i metal, som føreren blev sigtet for at besidde. De to våben blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den sigtede ønskede beslaglæggelsen forelagt for retten. Den 40-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Ung mand fik frarøvet sin jakke – Toldbodvej, Køge

Kl. 12.31 anmeldte en 19-årig mand fra Køge, at han natten mellem søndag og mandag omkring kl. 03.00, var blevet overfaldet og frataget sin jakke, da han gik på over fodgængerfeltet ved den sydlige P-plads mod Køge Havn. Den 19-årige var af fire ukendte gerningsmænd blevet tildelt slag og spark på kroppen, og mændene tog hans dyre mærkejakke af mrk. Moncler. Den forurettede havde hørt nogen råbe af overfaldsmændene, mens det stod på. Mændene stak herefter af fra stedet i ukendt retning. Den forurettede slap fra overfaldet med knubs, men blev tilset på skadestuen.

Gerningsmændene beskrives som:
A: Mand, ca. 20 år, ca. 185-190 høj, alm af bygning, kort sort hår, brune øjne. Anden etnisk oprindelse end dansk.
B-D: Mand, ca. 20 år, anden etnisk oprindelse end dansk.

Poltiet vil meget gerne i kontakt med vidner, som har set overfaldet på den 19-årige ved Køge Havn. Særligt vidnet, som råbte af gerningsmændene vil politiet gerne i kontakt med. Ring 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Biltyve anholdt – Nylandsvej, Køge

Kl. 02.08 så en politipatrulje en bil, som kørte hurtigt og fortsatte frem for rødt lys ad Nylandsvej i sydlig retning. Patruljen kørte efter for at standse bilen, som dog fortsatte videre ad Snogebækvej og videre ad Ørbækvænge, som endte blindt. Her stoppede bilen og det lykkedes politiet at anholde to mænd, mens yderligere to mænd fra bilen flygtede fra stedet. Bilen viste sig at være stjålet fra Nyrup i Sydsjællands og Lolland Falsters Politikreds den 2. januar 2020. De to anholdte, en 18-årig mand og en 17-årig begge fra Greve blev sigtet for brugstyveri og taget med til stationen til afhøring. De blev løsladt mandag morgen efter endt afhøring og sagsbehandling, men er fortsat sigtet i sagen. Politiet efterforsker nu sagen videre, for at forsøge at finde frem til de to personer som flygtede fra bilen.

Spiritus- og narkokørsel – Ringvejen, Køge

Kl. 20.20 blev en personbil ført af en 40-årig mand fra Køge standset, og føreren blev kontrolleret for, om han var påvirket under kørslen. Det viste sig ved en alkometer- og narkometermåling, at han var påvirket over det tilladte af både spiritus og narko. Derfor blev han anholdt og sigtet, og efter en blodprøve blev manden løsladt. Han vil høre nærmere om sagen, når resultatet af blodprøven kommer i politiets hænder.

Målrettet færdselskontrol på Køge Bugt Motorvejen

To politiassistenter gennemførte en færdselskontrol lørdag formiddag og eftermiddag på Køge Bugt Motorvejen. Det blev bl.a. til 10 klip i kørekortet og tre betingede frakendelser. I alt resulterede færdselskontrollen i 23 sager:

• 12 personer blev sigtet for at køre for stærk på en strækning, hvor der er hastighedsbegrænsning på 110 km/t. Det udløste 10 klip og en betinget frakendelse. Tophastigheden var på 167,4 km/t.
• 2 personer blev sigtet for at køre for stærkt med påhængs-/sættevogn. Det udløste 2 betingede frakendelser.
• 2 personer blev sigtet for forkert placering på motorvejen med påhængs- eller sættevogn
• 1 person havde ikke medbragt kørekort
• 1 person blev sigtet for manglende sikkerhedssele på børn i bilen
• 1 person sigtet for overtrædelse af vigepligt
• 2 personer blev sigtet for fejl eller mangler ved deres køretøjer
• 2 personer blev sigtet for øvrige færdselsovertrædelser

Indbrud i Perioden

Fynsvej, Køge
Brinken, Strøby Egede, Køge
Solsikkestien, Køge
Pibermosevej, Køge

Del på sociale medier