I de seneste uger har salget af brugte biler for alvor taget fart. Hos bilhuset Bjarne Nielsen i Køge oplever man, at bilkøberne i stor stil vælger nyere brugte biler.

Umiddelbart efter Danmark blev lukket ned i midten af marts, faldt bilsalget drastisk. Gennem de seneste uger har salget dog nærmet sig niveauet før krisen. Nye tal fra Bilstatistik.dk viser, at hvor der i de tre uger fra den 16. marts til den 5. april blev solgt hele 28,4 procent færre brugte biler til private, end der gjorde i samme periode sidste år, blev der efterfølgende – fra den 6. april til den 10. maj – kun solgt 8,1 procent færre biler end året før.

Bilhuset Bjarne Nielsn

Tendensen oplever de tydeligt hos Bjarne Nielsen, hvor især brugtvognssalget nærmer sig det normale niveau med hastige skridt.

Vi er glade for at se, at coronaen kun midlertidigt lammede bilsalget, og at folk er begyndt at købe brugte biler igen, på et niveau som nærmer sig perioden lige før virussen ramte, siger Thomas Juhl, der er afdelingschef hos Bjarne Nielsen i Køge.

 Tallene fra Bilstatistik.dk viser ligeledes, at især salget af de tre- til femårige brugtbiler relativt hurtigt er kommet på rette vej. I de tre uger fra den 16. marts til den 5. april blev der solgt 32,4 procent færre brugte biler i denne kategori, i forhold til samme periode sidste år. I de følgende uger fra den 6. april til den 10. maj, er der til sammenligning solgt 6 procent færre end året før.

 Aflyste flyrejser kan booste bilsalg

Med lukkede grænser og stillestående fly er turistbranchen blandt de hårdest ramte af coronapandemien. Og nogle af de penge, mange danskere givetvis kommer til at spare på aflyste flyrejser, kan ifølge Bjarne Nielsen, der er direktør i Bjarne Nielsen Gruppen, komme til at fremskynde bilsalget i det kommende måneder.

– Mange familier, der har planlagt sommerferie i udlandet, overvejer lige nu, hvad de skal gøre i stedet. Jeg kunne godt forestille mig, at dem, der i forvejen har planlagt et bilskifte, kan være tilbøjelige til at rykke indkøbet nogle måneder frem og samtidig blive ekstra godt kørende, hvis den står på bilferie i Danmark, siger Bjarne Nielsen.

Bjarne Nielsen Gruppen blev grundlagt i 1988 og er med mere end 500 medarbejdere og 11 afdelinger – syv i Jylland og fire på Sjælland – et af landets største bilhuse. Ud fra kerneværdierne respekt, kvalitet og engagement arbejder den familieejede virksomhed for at yde markedets bedste kundeservice. www.bn.dk, www.bilerneshus.dk

Del på sociale medier