Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/09/04 til 2020/09/15.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mistet badedyr – Kystvejen, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 13.13 underrettede en 27-årig kvinde fra Roskilde, at hun under ophold på stranden ved Strøby Egede havde mistet sit badedyr. Der var tale om en stor lyserød flamingo, der var blæst ud på vandet. Hun ønskede blot at underrette politiet herom, så der ikke blev iværksat en søredningsaktion, såfremt andre måtte bemærke badedyret langt ude på vandet. Politiet noterede sig oplysningerne om det bortblæste badedyr og modtog i øvrigt ingen efterfølgende henvendelse fra andre personer med en bekymring om, at nogen kunne være i nød.

Spirituskørsel på ulovlig knallert – Køgevej, Hårlev – Stevns

Kl. 16.50 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 56-årig mand fra Karise for spirituskørsel på en knallert, som politiet mistænkte for at være konstruktivt ændret. Den 56-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev efterfølgende gjort bekendt med, at knallerten var ulovlig. En kontrol af dens hastighed på et rullefelt viste, at den kunne køre mindst 46 km/t mod højst tilladt 30 km/t for en lille knallert. Sagen om den ulovlige knallert vil medføre en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre knallert, men sagerne mod ham vil blive afgjort samlet, når analysen af blodprøven foreligger.

Høj fart, narkopåvirket og uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 19.49 var politiets videobil på patrulje på Køge Bugt Motorvejen, hvor en alvorlig hastighedsoverskridelse blev filmet. En bilist blev målt til at køre ad motorvejen mod syd med en hastighed på 200 km/t, selvom højeste tilladte hastighed på strækningen er 110 km/t. Bilen blev standset, hvor det viste sig, at føreren, en 23-årig mand uden fast bopæl i Slagelse, ikke bare havde kørt alt for stærkt, men desuden var påvirket af narko og frakendt førerretten i en tidligere sag om narkokørsel. Han blev derfor anholdt, sigtet for de mange overtrædelser og fik udtaget en blodprøve. Bilen var en den 23-årige havde lånt, så ejeren kan nu forvente en sigtelse for at overlade førerretten af sin bil til en uden kørekort. Den 23-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men kan forvente at skulle en tur i retten, når sagen om den farlige kørsel skal afgøres.

Mistænkelige mænd ved genbrugsplads – Pilebækvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 07.11 fik politiet en henvendelse fra en årvågen mand, som selv var kørt til genbrugspladsen og havde undret sig over en lille bil, som holdt parkeret lidt væk. Han så et par mænd dukke sig bag bilen, da anmelderen ankom, som om de ville gemme sig. Da han råbte til dem, forsvandt de til fods væk fra området. En patrulje blev sendt til området og fik kontakt med en politihundefører, der i sin fritid var blevet kontaktet af andre vidner, som var blevet involveret i eftersøgningen af de to mænd. Politihundeføreren iværksatte en eftersøgning af de to forsvundne mænd, som via spor blev lokaliseret til et nærliggende busstoppested. Der var tale om en 31-årig mand fra Køge og en 41-årig mand fra Herfølge. De var ikke i besiddelse af nogen ulovlige effekter og oplyste, at de blot ventede på bussen efter en gåtur i området. Ingen af dem var i besiddelse af en bilnøgle, så politihundeføreren fortsatte sin søgning i området og fandt herunder en tredje mand, der gemte sig i noget buskads. Der var tale om en 34-årig mand fra Hårlev, som heller ikke havde nogen bilnøgle på sig og derfor ikke umiddelbart kunne knyttes til bilen. Ved en ransagning af bilen fandt politiet ud over noget, der lignede en politistav, også en pølsemandspose med godt 16 gram amfetamin og en æske med knap to gram amfetamin. Effekterne blev beslaglagt til nærmere undersøgelse af ejerforholdet. Tæt på bilen fandt politiet et hul i hegnet ind til genbrugspladsen, hvor forskellige elektronikaffald var flyttet fra beholdere ud på jorden, inden tingene formentlig skulle bæres ud gennem hullet i hegnet. Bilen var en udlejningsbil, så politiet er nu ved at undersøge, hvem der er registreret som lejer af køretøjet. Politiet har sikret sig diverse tekniske spor fra bilen, så de tre mænd kan nok forvente at høre nærmere fra politiet, hvis politiet vurderer, at nogen af dem skal sigtes for noget strafbart i forbindelse med den fortsatte efterforskning.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 21.45 fik politiet en anmeldelse om en formodet spirituspåvirket, udenlandsk bilist, der kørte ad motorvejen i sydgående retning. Det lykkedes politiet at få kontakt til den anmeldte bilist ved motorvejsafkørslen til Egedesvej, Køge Bilen var en polsk varebil, der blev ført af en 45-årig mandlig polak med opholdssted i Østjylland. Han var kraftigt spirituspåvirket og blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel i varebilen. Politiet løslod ham efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 06.20 onsdag morgen var der sket et sammenstød mellem to biler på motorvejen i det nordgående spor. En patrulje kørte til uheldsstedet og fik kontakt til to uskadte parter. Der var tale om en 52-årig kvinde fra Litauen, der under kørsel i en dansk bil i den tætte trafik for sent opdagede, at den forankørende bilist bremsede op. Hun påkørte derfor bagende af en polsk bil ført af en 39-årig mand fra Polen. Der opstod mindre materielle skader ved sammenstødet, som medførte, at kvindens bil måtte bugseres væk. Polakkens bil kunne køre fra stedet ved egen kraft.

Forsøgte at snyde politiet med falsk identitet – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 10.20 ville færdselspolitiet kontrollere en bilist, der var kørt på rastepladsen ved Karlslunde i det sydgående spor på motorvejen. Den mandlige fører oplyste at være en 22-årig mand fra Roskilde, som blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer under kørslen. Han blev sigtet herfor og i øvrigt for at have glemt sit kørekort under kørslen. I forbindelse med den nærmere kontrol af mandens identitet fastholdt han flere gange, at han var identisk med den 22-årige mand fra Roskilde, som kørte i en bil tilhørende en 24-årig mand fra København Ø. Til sidst måtte føreren erkende, at han reelt var identisk med bilens ejer og i øvrigt var frakendt kørekortet. Sigtelserne mod den 24-årige mand blev nu ændret til kørsel i frakendelsestiden og til overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at oplyse falsk identitet til politiet, så en uskyldig dermed risikerede at blive straffet for noget, som vedkommende ikke havde gjort. Den 24-årige blev kortvarigt frihedsberøvet i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om hash). Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Påvirket bilist kørte galt og stak af – Billesborgvej/Egøjevej, Køge

Kl. 22.56 fik politiet anmeldelse om, at en bilist var kørt ind i et buskads i en rundkørsel på Billesborgvej/Egøjevej, men efterfølgende var kørt fra stedet. En beboer i området havde hørt braget, da uheldet skete og undersøgte stedet. Bilen havde tabt en nummerplade på stedet, så det var ikke svært for politiet at finde frem til bilen og den ejer. Politiets vagtcentral fik kontakt med ejeren af bilen, en 25-årig mand fra Vordingborg, og som var kørt videre syd på efter uheldet. Patruljen traf den 25-årige mand ved en tankstation i Dalby i Sydsjællands politikreds. Bilen havde store synlige skader på front og side, og manglede den forreste nummerplade. Den 25-årige var påvirket af narko og spiritus, så han blev anholdt og sigtet for få udtaget en blodprøve. Sigtelsen lød foruden kørsel i påvirket tilstand på, at han havde overtrådt færdselslovens regler om forpligtigelser ved et færdselsuheld, idet han var kørt fra stedet uden at kontakte politiet. Den 25-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Husfredskrænkelse – Søvej, Borup – Køge

kl. 10.43 overraskede en 74-årig kvinde to fremmede mænd i sin stue. Hun var kommet ned fra husets førstesal, da hun traf mændene i entreen og spisestuen. Hun spurgte hvad de lavede der, hvortil de svarede “no police”. Hun bad dem om at vise noget id, hvilket de afslog og forlod stedet. Herefter kontaktede kvinden politiet, som kørte ud at lede efter de to mistænkelig mænd, men fandt dem ikke. Kvinden kunne ikke se, at noget var stjålet fra stedet.

Mændene beskrives som:
A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 40-50 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Talte: Gebrokkent engelsk, Iført: træningstøj, grå trøje, mundbind.
B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 40-50 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Talte: Gebrokkent engelsk, Iført: blåt træningstøj, mundbind.

Politiet efterforsker nu sagen og vil gerne høre fra borgere, som har bemærket de to beskrevne mænd i Borup mandag formiddag. Hvis nogen har bemærket mændene i eller omkring et køretøj, vil politiet meget gerne have besked. Ring til politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uheld i lyskryds – Ringvejen/Vestergade, Ølbyvej, Køge

Kl. 11.33 stødte to bilister sammen i et lyskryds. En 88-årig kvinde fra Køge kørte ad Ringvejen mod nord og ind i krydset, hvor hun stødte sammen med en 18-årig mand fra Bjæverskov, som kørte ad Ølbyvej mod øst. En patrulje blev sendt til stedet, hvor ingen personer var kommet til skade, men bilerne havde skader på fronten. Politiet undersøgte uheldsstedet og afhørte vidner, som havde overværet uheldet, hvor det viste sig at de var mistanke om at den kvindelige part var kørt frem for rødt lys. Den 18-årige havde forsøgt at bremse, men der skete alligevel kollision. Patruljen skrev en rapport, og den 88-årige kan forvente at høre mere i sagen.

Udenlandsk kaffetyv – Rådhusstræde, Køge

Kl. 15.25 blev en udenlandsk butikstyv tilbageholdt i Fakta, hvor han havde stjålet seks poser kaffe. En patrulje kørte til supermarkedet, hvor de traf en 33-årig mandlig asylansøger fra Rusland med adresse i Sandholmlejren. Han blev sigtet og anholdt indtil politiet fik hans identitet endeligt bekræftet på politistationen. Han blev herefter løsladt, men kan forvente at få en bøde i sagen. De seks poser kaffe til en samlet værdi af ca. 500 kr fik butikken retur, og de havde derfor intet erstatningskrav.

Indbrud i Perioden

Havnen, Køge
Pilebækvej, Bjæverskov