Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/09/11 til 2020/09/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Eftersøgt og våben – Karlslunde Rasteplads, Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

kl. 11.12 bemærkede politiet to mænd, som kom ud fra tankstationen på Karlslunde Rasteplads og gik hen til en parkeret bil. Mændene udviste en mistænkelig adfærd, så betjentene besluttede at kontrollere dem og deres bil. Føreren af bilen, 41-årig mand fra Brøndby Strand, var eftersøgt at Nordsjællands Politi, idet han var søgt til afsoning. Han blev derfor anholdt, hvor han ved visitation fundet i besiddelse af en ulovlig foldekniv med låsbart blad, så han blev sigtet for at overtræde knivloven.

Passageren, en 22-årige mand uden fast bopæl i Kgs Lyngby, blev fundet i besiddelse af en peberspray. Ved ransagning af bilen fandt politiet endnu en peberspray, som den 22-årige vedkendte sig ejerskabet af. Han blev sigtet for at overtræde våbenloven, og politiet beslaglagde de ulovlige våben med henblik på konfiskation. Den 41-årige blev taget med og overdraget til Kriminalforsorgen til afsoning af en tidligere straf. De to sigtede kan forvente at høre mere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Harmonikasammenstød i morgentrafikken – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 05.46 bremsede trafikken kraftigt op på grund af kødannelse, så der skete et harmonikasammenstød imellem tre bilister. En 33-årig mand fra Skælskør, som kørte i en varebil nåede ikke at bremse, men påkørte den forankørende bil, som blev ført af en 31-årig mand fra Høng. Den 31-åriges bil blev skubbet videre op i en kassebil, som blev ført af en 33-årig mand fra Polen. En ambulance blev sendt til stedet, men ingen personer var kommet alvorligt til skade. To biler holdt i vejen for trafikken og skulle nødflyttes efter uheldet. Omkring kl.06.30 blev motorvejen helt åben igen, men der dannet en større kø, som skulle afvikles.

Spirituskørsel – Vordingborgvej / Tessebøllevej, Herfølge – Køge

Kl. 08.01 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist var set køre slingrende ad Vordingborgvej, så bilisten var blevet standset og tilbageholdt af anmelderen, som nu ønskede politiet til stedet. En patrulje fik i Herfølge kontakt til både anmelderen og den standsede trafikant, som var en 28-årig kvinde fra Karise. Hun blev skønnet påvirket af spirituspåvirket, hvilket blev bekræftet ved den alkometertest, som hun deltog i. Den 28-årige kvinde blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt frem til kort før kl. 09.00 i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Der var ikke sket nogen uheld i forbindelse med kvindens slingrende kørsel.
Kl. 10.49 fik politiet en henvendelse fra en taxachauffør, som havde haft lidt problemer med en kvinde og betalingen for en tur hen til en bil, som hun nu var kørt fra stedet i. Politiet fik ud fra anmelderens oplysninger mistanke om, at der kunne være tale om den samme kvinde, som tidligere var blevet anholdt for spirituskørsel. På Tessebøllevej fandt politiet den samme personbil kørende og atter med den 28-årige bag rattet. Da hun ikke var blevet ædru siden sidste sigtelse og anholdelse, blev hun igen sigtet for spirituskørsel og anholdt kortvarigt i forbindelse med udtagelse af endnu en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Når analyserne af de to blodprøver foreligger, vil hun høre nærmere fra politiet omkring sagernes afgørelse. Den 28-årige kan nok ligeledes forvente en henvendelse fra taxachaufføren, som har penge til gode for den kørte taxatur.

Mange biler og personer forsamlet – Ullsvej, Køge

Kl. 22.23 fik politiet en anmeldelse om, at mange biler og personer var forsamlet i industriområdet ved Ullsvej, hvor der foregik kap- og væddeløbskørsel. Politiet kørte mod området og kunne ved ankomsten dertil lidt senere konstatere, at der ikke længere foregik kap- og væddeløbskørsel. De mange biler var væk fra området, og der var ikke længere personer i større antal til stede. Politiet sigtede ikke nogen for overtrædelse af hverken færdselsloven eller andre love i forbindelse med kontrollen i området.

Ulovlig slæbning på motorvejen – Lellinge, Køge

Kl. 09.40 fik politiet anmeldelse om, at en kassebil trak en anden kassebil med slæbetov på motorvejen, hvilket ikke er lovligt ifølge færdselsloven. Anmelderen oplevede, at bilerne blev ført med høj hastighed ad Sydmotorvejen mod nord. En patrulje blev sendt til Sydmotorvejen, hvor de traf de to kassebiler tæt ved afkørsel 33, Lellinge, hvor bilerne blev ledt af motorvejen og parkeret. I bilerne traf politiet tre mænd fra Polen, hvoraf de to mænd ikke havde noget legitimation på sig. Alle mændene blev anholdt mens politiet fik klarlagt mændenes identitet. De tre mænd på 35, 47 og 50 år, alle fra Polen med adresse i Nørre- Alslev. De to førere af kassebilerne blev sigtet for at overtræde reglerne i bekendtgørelse om slæbning af køretøjer. Den 47-årige og den 50-årige blev desuden sigtet for at ikke at medbringe ID. Herefter blev mændene løsladt, men de sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen – Køge

Kl. 11.18 bragte politiet en bil til standsning, som blev ført af en 36-årig mand fra Smørum, der viste sig at være påvirket af narkotika, og som ikke havde føreret, da han ikke havde generhvervet sit kørekort. Manden blev anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve, og han er fortsat sigtet i sagen, som vil blive afgjort, når resultatet af blodprøven foreligger.

Spritkørsel – Køge Bugt Motorvejen – Solrød

Kl. 19.57 bragte politiet en bil til standsning ved afkørsel 30. Bag rettet traf politiet en 28-årig mand fra Kirke-Eskilstrup, som patruljen skønnede var påvirket af spiritus. Manden var anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve, og blev derefter løsladt. Han er dog fortsat sigtet i sagen, som vil blive afgjort, når resultatet af blodprøven foreligger.

Kvinde sigtet for hærværk med gasbrænder – Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 20.47 fik politiet anmeldelse om, at en uoverensstemmelse i forbindelse med et økonomisk mellemværende havde udviklet sig til, at en kvinde havde begået hærværk mod en bil med en gasbrænder. En patrulje blev sendt til et villakvarter i Ejby ved Lille-Skensved, hvor det blev klarlagt, at en lokal 37-årig mands bil havde fået store lakskader efter at være blevet udsat for kraftig varme fra en ukrudtsbrænder. Overvågning på stedet viste, at den mistænkte 57-årige kvinde fra Herlev, havde forøvet hærværket. Motivet til episoden var et gammelt økonomisk mellemværende imellem de to parter. Politiet anholdt og sigtede den 57-årige kvinde for hærværket. I hendes bil fandt patruljen gasbrænderen, som blev beslaglagt til sagen. Hun blev taget med til politistationen til afhøring, hvorefter hun blev løsladt. Hun vil senere blive præsenteret for et erstatningskrav, når skader på bilen er blevet opgjort. Herefter vil den sigtede høre mere, når sagen skal afgøres.

Livløs mand fundet i klitterne – Revlen, Køge

Kl. 12.31 fik politiet anmeldelse om, at en mand var blevet fundet livløs i klitterne på Revlen i Køge Lægeambulance og politi kørte til stedet, hvor der blev iværksat førstehjælp, men mandens liv stod ikke til at redde. Den 78-årige mand fra Køge blev bragt til sygehuset, hvor han blev erklæret død. Politiet undersøgte omstændighederne, som ikke viste tegn på noget mistænkeligt. Vidner havde set at manden havde været ude at bade og efterfølgende havde lagt sig i klitterne, hvor formentlig havde fået et ildebefindende. De pårørende er underrettet.

Mistet badedyr – Kystvejen, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 13.13 underrettede en 27-årig kvinde fra Roskilde, at hun under ophold på stranden ved Strøby Egede havde mistet sit badedyr. Der var tale om en stor lyserød flamingo, der var blæst ud på vandet. Hun ønskede blot at underrette politiet herom, så der ikke blev iværksat en søredningsaktion, såfremt andre måtte bemærke badedyret langt ude på vandet. Politiet noterede sig oplysningerne om det bortblæste badedyr og modtog i øvrigt ingen efterfølgende henvendelse fra andre personer med en bekymring om, at nogen kunne være i nød.

Spirituskørsel på ulovlig knallert – Køgevej, Hårlev – Stevns

Kl. 16.50 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 56-årig mand fra Karise for spirituskørsel på en knallert, som politiet mistænkte for at være konstruktivt ændret. Den 56-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev efterfølgende gjort bekendt med, at knallerten var ulovlig. En kontrol af dens hastighed på et rullefelt viste, at den kunne køre mindst 46 km/t mod højst tilladt 30 km/t for en lille knallert. Sagen om den ulovlige knallert vil medføre en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre knallert, men sagerne mod ham vil blive afgjort samlet, når analysen af blodprøven foreligger.

Høj fart, narkopåvirket og uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 19.49 var politiets videobil på patrulje på Køge Bugt Motorvejen, hvor en alvorlig hastighedsoverskridelse blev filmet. En bilist blev målt til at køre ad motorvejen mod syd med en hastighed på 200 km/t, selvom højeste tilladte hastighed på strækningen er 110 km/t. Bilen blev standset, hvor det viste sig, at føreren, en 23-årig mand uden fast bopæl i Slagelse, ikke bare havde kørt alt for stærkt, men desuden var påvirket af narko og frakendt førerretten i en tidligere sag om narkokørsel. Han blev derfor anholdt, sigtet for de mange overtrædelser og fik udtaget en blodprøve. Bilen var en den 23-årige havde lånt, så ejeren kan nu forvente en sigtelse for at overlade førerretten af sin bil til en uden kørekort. Den 23-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men kan forvente at skulle en tur i retten, når sagen om den farlige kørsel skal afgøres.

Mistænkelige mænd ved genbrugsplads – Pilebækvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 07.11 fik politiet en henvendelse fra en årvågen mand, som selv var kørt til genbrugspladsen og havde undret sig over en lille bil, som holdt parkeret lidt væk. Han så et par mænd dukke sig bag bilen, da anmelderen ankom, som om de ville gemme sig. Da han råbte til dem, forsvandt de til fods væk fra området. En patrulje blev sendt til området og fik kontakt med en politihundefører, der i sin fritid var blevet kontaktet af andre vidner, som var blevet involveret i eftersøgningen af de to mænd. Politihundeføreren iværksatte en eftersøgning af de to forsvundne mænd, som via spor blev lokaliseret til et nærliggende busstoppested. Der var tale om en 31-årig mand fra Køge og en 41-årig mand fra Herfølge. De var ikke i besiddelse af nogen ulovlige effekter og oplyste, at de blot ventede på bussen efter en gåtur i området. Ingen af dem var i besiddelse af en bilnøgle, så politihundeføreren fortsatte sin søgning i området og fandt herunder en tredje mand, der gemte sig i noget buskads. Der var tale om en 34-årig mand fra Hårlev, som heller ikke havde nogen bilnøgle på sig og derfor ikke umiddelbart kunne knyttes til bilen. Ved en ransagning af bilen fandt politiet ud over noget, der lignede en politistav, også en pølsemandspose med godt 16 gram amfetamin og en æske med knap to gram amfetamin. Effekterne blev beslaglagt til nærmere undersøgelse af ejerforholdet. Tæt på bilen fandt politiet et hul i hegnet ind til genbrugspladsen, hvor forskellige elektronikaffald var flyttet fra beholdere ud på jorden, inden tingene formentlig skulle bæres ud gennem hullet i hegnet. Bilen var en udlejningsbil, så politiet er nu ved at undersøge, hvem der er registreret som lejer af køretøjet. Politiet har sikret sig diverse tekniske spor fra bilen, så de tre mænd kan nok forvente at høre nærmere fra politiet, hvis politiet vurderer, at nogen af dem skal sigtes for noget strafbart i forbindelse med den fortsatte efterforskning.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 21.45 fik politiet en anmeldelse om en formodet spirituspåvirket, udenlandsk bilist, der kørte ad motorvejen i sydgående retning. Det lykkedes politiet at få kontakt til den anmeldte bilist ved motorvejsafkørslen til Egedesvej, Køge Bilen var en polsk varebil, der blev ført af en 45-årig mandlig polak med opholdssted i Østjylland. Han var kraftigt spirituspåvirket og blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel i varebilen. Politiet løslod ham efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Indbrud i Perioden

Unionsvej, Køge
Tangmosevej, Køge
Havnen, Køge
Pilebækvej, Bjæverskov