Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/09/28 til 2020/10/06.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

For hurtig knallert kan koste knallertkørekort – Vedskøllevej, Herfølge – Køge

Kl. 18.50 standsede færdselspolitiet en lille knallert, som betjenten mistænkte for at kunne køre hurtigere end de tilladte 30 km/t. Knallerten blev målt på et medbragt rullefelt, som kan måle, hvor hurtigt knallerten kan køre. Resultatet af målingen viste, at knallerten kørte 47 km/t. Føreren, en 17-årig ung mand fra Herfølge, blev sigtet og kan nu forvente en bøde og en påstand om betinget frakendelse af kørekort til lille knallert.

Spiritusbilist i varebil – Svansbjergvej, Herfølge – Køge

Kl. 19.20 sigtede og anholdt politiet en 58-årig mand fra Herfølge, som kørte i en varebil med en spirituspromille over det tilladte. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, kan den 58-årige forvente at høre mere fra politiet.

Vand på vejen – Ringsted/Køge

I forbindelse med det kraftige regnvejr mandag aften kom der flere henvendelser om vand på vejene i Ringsted.

kl. 21.42 kom en anmeldelse om at der var 30-40 cm vand på Bragesvejs kørebane, idet brønddæksler var presset op af vandmasserne. En bil var havareret på stedet op grund af vand.

Kl. 22.03 kom en lignende anmeldelse fra Kærup Industrivej i Benløse. Også her var et brønddæksel vippet op grundet den øgede vandmængde i kloakkerne.

kl. 22.17 havarerede flere biler i en tunnel på Østre Ringvej. Der var ingen fare for personer, men brandvæsnet kørte til stedet for at håndtere vandmasserne. Vejdirektoratet blev orienteret og sendte en tavlevogn til at stedet for at dirigere trafikken udenom.

Kl. 23.15 skete en soloulykke med en knallert, da en ung mand væltede på knallert, da han kørte igennem en stor vandpyt på Sorøvej. En ambulance blev sendt til stedet, hvor den unge mand var sluppet med småskrammer.

Kl. 23.38 skete et uheld på Vestmotorvejen mod vest ved Bjæverskov- Køge, hvor en 20-årig kvinde fra Haderslev mistede herredømmet over sin bil, da hans bil aquaplanede i en større vandpyt, som havde samlet sig på kørebanen. Bilen ramte autoværnet i midterrabatten og standsede. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Vejdirektoratet blev orienteret om det påkørte autoværn, og der blev sendt en skiltevogn til stedet. Bilen blev nødflyttet af autohjælp og motorvejen var ingen fri omkring kl. 00.29.

Falsk recept på apoteket – Ølbycenter, Køge

Kl. 09.54 anmeldte personalet på et apotek, at en kvinde, der dagen før formentlig havde udgivet sig for at være læge i forbindelse med indtelefonering af receptpligtig medicin til en 26-årig kvinde, ville dukke op for at hente medicinen. En patrulje kørte til apoteket og var sammen med personalet klar til at tage imod en kvinde, der ville have medicinen udleveret. Der var tale om en 31-årig kvinde fra Køge, som med baggrund i en foreløbig efterforskning blev sigtet for at have udgivet for at være læge og dermed uden bemyndigelse til at udstede recepter til apoteket. Det nægtede kvinden sig skyldig i, men personalet havde forinden foretaget kontrol af den indgivne recept og herunder fået oplyst af den 26-åriges rigtige læge, at den omhandlede recept ikke var blevet udstedt. Den sigtede, 31-årige kvinde vil høre nærmere fra politiet, når sagen mod hende skal afgøres.

Trailer med overlæs og uforsvarlig last – Strandvejen, Køge

Kl. 11.53 standsede politiet en trailer, som var læsset med mursten over påhængsvognens sider, så der var risiko for, at murstene faldt af under kørslen. Patruljen mistænkte desuden traileren for at være læsset over det tilladte. Politiet fik vejet traileren, som viste sig at køre med overlæs 390 kg, som var svarende til en overskridelse på 52% over det tilladte. Føreren af bilen, en 50-årig mand fra Strøby, blev sigtet for den uforsvarlige kørsel, og kan nu forvente at høre mere fra politiet, når bilinspektøren har vurderet om sagen er en så væsentlig tilsidesættelse af færdselssikkerheden, at sagen skal lægge op til en betinget frakendelse.

Fartsyndere kan forvente frakendelse – Køge Bugt Motorvejen, Køge, Solrød, Greve

Hele fem fartsyndere kan forvente at få frakendelse og klækkelige bøder efter færdselspolitiets patruljer søndag eftermiddag/aften foretog kontrol på Køge Bugt Motorvejen langs sydkysten, hvor den tilladte hastighed er 110 km/t.

Kl. 16.00 blev en 22-årig mand fra Køge sigtet for at køre i en personbil med en hastighed på 162 km/t ad motorvejen mod syd ved Greve. Sagen lægges op til bøde og betinget frakendelse.

(Rettet d. 06/10-20 pga fejl i biltype)
Kl.16.55 blev et varebil med trailer standset på Køge Bugt Motorvejen ved Køge, da politiet havde målt dets hastighed til hele 120 km/t, selvom den med trailer kun må køre 80 km/t på motorvejen. Varebilen kørte desuden i 4.vognbane, hvilket ikke er tilladt ifølge færdselslovens regler om kørsel på motorvej. Føreren, en 39-årig mand fra Nykøbing Mors blev sigtet og kan forvente, at sagen lægges op til en betinget førerretsfrakendelse og en bøde.

Kl. 18.35 blev en bilist fanget på videobilens kamera, hvor han kørte hele197,8 km/t på motorvejen ved Jersie, Solrød. Bilens fører, en 27-årig mand fra Hvidovre blev sigtet og kan forvente en betinget frakendelse og en anseelig bøde i sagen.

Kl. 21.54 målte politiets videobil en 33-årig mand fra Hvidovre til at køre 161,9 km/t i en bil på motorvejen ved Solrød. Han kan forvente en betinget frakendelse og en bøde i sagen. Lige efter måtte samme patrulje på arbejde igen. Kl. 22.18 blev en endnu en Hvidovreborger, 25-årig mand, målt til at køre 171 km/t i sin bil ved Greve. Han havde ikke haft kørekort længe, så derfor kan han forventet et kørselsforbud og en bøde i sagen.

Brand i lastbil- Ølsemaglevej Kirkevej, Lille-Skensved – Køge

Kl. 06.17 kom et alarmopkald om brand i en lastbil, som bruges til asfaltarbejde. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor brandvæsnet gik i gang med slukningsarbejdet, og politiet afspærrede området, idet der var gasflasker på lastbilen, som kan eksplodere ved brand. Ilden blev slukket uden at gasflasker blev overophedet, og der skete kun mindre brandskade på asfaltlastbilen. Politiet kunne ikke fastslå brandårsagen, men fandt intet mistænkeligt ved branden. Brandårsagen skal nu undersøges nærmere for at fastslå, om der kan være tale om en teknisk fejl på lastbilen. Ingen personer kom til skade ved branden.

Ulovlige effekter i ungdomsbolig – Køge

Kl. 08.00 torsdag morgen slog politiet til mod en ungdomsbolig i den nordlige del af Køge by efter flere anmeldelser og tip om utryghedsskabende adfærd, herunder mistanke om mulig besiddelse af og eventuel handel med euforiserende stoffer. Ved ransagning af boligen fandt politiet pølsemandsposer, en hashpresser, en digitalvægt, flere ulovlige kanonslag, en løsskudspistol med tilhørende ammunition, slagvåben, strømpistoler samt utallige ulovlige knive. Alle de ulovlige effekter blev beslaglagt som bevis i sagen, hvor en 20-årig kvinde fra Køge indledningsvist kunne mistænkes. Hun var dog ikke til stede på adressen ved politiets ransagning, men blev senere fundet og anholdt i anledning af sagen. Kvinden blev afhørt til sagen om de fundne effekter, men senere løsladt efter en kortvarig anholdelse. Politiet vil nu med baggrund i de fremkomne oplysninger og de fundne effekter fortsætte efterforskningen i sagen for at få afklaret, om andre kan mistænkes for den ulovlige besiddelse af effekterne.

Købte muligt falsk designtøj – Brogade, Køge

Kl. 13.30 anmeldte en 72-årig mand fra Haslev, at han omkring kl. 11.30 havde været i banken i Køge, og da han kom ud, blev han kontaktet af en udenlandsk mand, som spurgte om vej til lufthavnen. Manden oplyste, at han var salgsleder i designfirmaet Armani i Rom, og som tak for hjælpen tilbød han den 72-årige to stykket gratis tøj. Han oplyste desuden, at han havde en del tøj, som den 72-årige kunne købe billigt, så den udenlandske mand ikke behøvede tage det med tilbage til Italien. Den 72-årige købte tre poser tøj, som han betalte 5000 kr for. Herefter kørte den udenlandske mand fra stedet i en dansk udlejningsbil. Den 72-årige fortrød efterfølgende købet, da han havde hørt om salg af falsk designertøj i pressen og kontaktede politiet. Tøjet blev indleveret til politiet, som nu efterforsker sagen, for at finde frem til den udenlandske mand, som mistænkes for at overtræde markedsføringsloven ved at sælge tøj på gaden.

A: mand, ca. 45 år, ca. 175 cm høj, alm. af bygning med kort mørkt hår. Ring tatoveret omkring venstre ankel. Iført mørk trøje, lys skjorte, slips, blå stumpede jeans og brune støvletter. Havde gips på venstre hånd. Kan genkendes også efter foto.

Borgere som har oplevet noget lignende eller som har oplysninger om den beskrevne mand, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Forsøg på indbrud i benzinautomat – Ringstedvej, Lellinge – Køge

Kl. 01.58 indgik en anmeldelse til politiet om, at en benzinstander på OK-tankstationen var forsøgt opbrudt. En patrulje blev sendt til stedet for at undersøge sagen nærmere. På overvågningen kunne ses at der ca. kl. 01.00 var to mænd, som forsøgte at opbryde benzinautomaten ved den ene benzinstander. Det lykkedes dog ikke bryde automaten op og de to mænd forlod tankstationen i vestlig retning. Politiets vagtcentral sendte signalementet på de to mænd ud til politiets patruljer, også de som var kørende i Sydsjællands politikreds, men ingen blev fundet.

A: Mand, Iført: Sort tophue, brun læderjakke med uldkrave, lyse cowboybukser, hvide sko, iført mundbind.
B: Mand, Iført: Mørkeblå dunjakke, lyse cowboybukser, sorte sko og iført mundbind.

Vidner som har bemærket de to beskrevne mænd i området omkring OK-tanken i Lellinge eller som måske har set et køretøj holdende i nærheden bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Harmonikasammenstød i den lavstående sol – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 16.48 skete et harmonikasammenstød med seks bilister på motorvejen sydgående lige ved Ølbyvej, da nogle køretøjer flettede ind og skabte opbremsning på stedet. En 24-årige mand fra Nykøbing F bremsede hårdt op, og blev påkørt af en 59-årig mand fra Køge, som ikke nåede at bremse, men påkørte den forankørende og fik startet et harmonikasammenstød, hvor i alt seks biler blev involveret. Ingen personer kom til skade, men hele motorvejen blev spærret kortvarigt indtil bilerne blev flyttet ind i nødsporet. Første vognbane var spærret i lidt længere tid, indtil den sidste bil blev fjernet omkring kl. 18.10. Solen stod lavt i kørselsretningen på uheldstidspunktet, og det kan have været medvirkende årsag til, at bilisterne ikke kunne se bremselyset på de forankørende.

Påvirket med frakendt kørekort i stjålet bil – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

Kl. 20.09 foretog en politipatrulje en rutinemæssig kontrol af en personbil, som kørte ad Køge Bugt Motorvejen mod nord. Føreren af bilen, en 49-årig mand fra Ballerup var spiritus og narkopåvirket, han var frakendt førerretten på grund af en tidligere sag om kørsel i påvirket tilstand. Han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Bilen tilhørte et familiemedlem til den 49-årige, som ikke havde givet tilladelse til, at den 49-årige tog bilen, så han blev også sigtet for brugstyveri. Efter blodprøveudtagelsen blev den 49-årige løsladt, og kan senere forvente at få afgjort sine sager samlet. Bilen blev udleveret til rette ejer.

Unge lavede uro – Gymnasievej, Køge

Kl. 20.36 fik politiet anmeldelse om, at flere biler og knallerter var mødtes på parkeringspladsen ved Meny på Gymnasievej, hvor de skabte uro ved at gasse op og råbe til hinanden. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en mindre gruppe unge mænd i alderen 17-21 år, som blev talt til rette og bedt om at dæmpe sig. Ingen blev sigtet or noget i den forbindelse, og patruljen kunne fortsætte til andre opgaver. Herefter kom der ikke flere anmeldelser om uro på stedet.

Soundbox taget ved musik til ulempe – Pogebanken, Holmebæk, Herfølge – Køge

Kl. 21.01 Kørte politiet til Pogebanken, hvor en gruppe unge mennesker havde taget ophold ved en SFO, hvor de spillede høj musik. Patruljen hørte også den høje musik, da de ankom til stedet. Gruppen af drenge stak af på cykel, da de så politiet. To drenge på 13 og 14 år standsede dog, og betjentene tog en snak med dem. Den 14-årige medbragte den soundbox, som der var blevet spillet musik fra. Politiet tog musikanlægget i bevaring og underrettede drengenes forældre om episoden. Den 14-årige kan få sit anlæg udleveret på Køge Politistation efter aftale.

Musik til ulempe – Lovparken, Køge

Kl. 16.43 fik politiet en henvendelse en beboer tæt på Lovparken, idet der gennem de seneste 15 minutter var spillet så høj musik fra et anlæg i parken, at lydniveauet for musikken var til ulempe for de omkringboende. En patrulje kørte til parken og fik kontakt til en 27-årig mand fra Odense, som stoppede musikafspilningen fra sin soundboks ved politiets ankomst. Han blev ikke sigtet for noget, men vejledt om gældende regler, hvorefter politiet kørte fra parken igen.
Lørdag – søndag

Kørte i frakendelsestiden og fik taget bil – Bådehavnen, Køge Marina, Køge

Kl. 14.33 standsede politiet en personbil for at lave en rutinemæssig kontrol af bil og fører. Bag rattet sad en 58-årig mand fra Fakse Ladeplads, som viste sig at være frakendt førerretten for en tidligere sag om hastighed. Han var desuden taget gentagne gange i at køre uden kørekort og køre spirituskørsel, så politiet beslaglagde hans bil med henblik på konfiskation. Dette protesterede den 58-årige over, så nu skal retten vurdere sagen om beslaglæggelse. Senere vil sagen blive afgjort ved et retsmøde, hvor det vil blive besluttet om bilen endeligt kan konfiskeres.

Hærværk mod kommunens biler – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 17.38 anmeldte en borger, at han kort forinden havde set en mand, som forøvede hærværk på flere af kommunens biler, ved at smadre bagruden på fem biler med en bushammer. En patruljen blev sendt til stedet, hvor politiet undersøgte de ødelagte biler og optog rapport. Sagen efterforskes nu, for at finde frem til den mistænkte mand. Politiet har gode spor at gå efter i sagen og håber på snarest, at kunne præsentere en mistænkt for et erstatningskrav i sagen.

Indbrud i Perioden

Nørregade, Køge
Lyngvej, Køge
Strandlindevej, Ølsemagle, Køge
Snebærvej, Ølsemagle, Køge
Transholmsvej, Køge
Marksvinget, Køge

Hastrupvej, Køge

Møllemarken, Borup

Langagervej, Borup