Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/10/09 til 2020/10/20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Trak skurvogn på motorvej uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 13.43 bemærkede en færdselsbetjent en stor firhjulstrækker, der trak en trailer med en stor skurvogn bagefter. Bilen blev ført usikkert og slingrende midt på motorvejen, hvor den var til fare for den øvrige trafik. Politiet standsede vogntoget, hvor det viste sig at føreren en 37-årig mand fra Frederiksværk, aldrig taget et kørekort. Han blev sigtet for kørsel uden førerret og fik selvfølgelig ikke lov at køre videre. Den 37-årige kan nu se frem til en klækkelig bøde oven på den køretur.

Spirituskørsel – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 00.05 fik politiet en opringning fra personalet i en ambulance, som var stoppet på Sydmotorvejen tæt ved afkørsel 34, hvor en bil hold i nødsporet. Redderne ville sikre sig at alle i bilen havde det godt. Det viste sig at kvinden bag rattet var påvirket af spiritus, men hun havde ikke brug for hjælp fra ambulancen. Politiet kørte til stedet og testede den 30-årig kvinde fra København med alkometeret. Det viste at hun havde en promille over det tilladte, så hun blev sigtet og anholdt for spirituskørsel. Den 30-årige fik udtaget en blodprøve og blev efterfølgende løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil hun høre mere fra politiet i sagen.

Mange sager om kørsel i påvirket tilstand – Ringsted, Roskilde, Køge og Holbæk

Politiet har sigtet usædvanligt mange bilister for at køre i påvirket tilstand i dette døgn. De blev alle sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Nu venter politiet på at få analyseret blodprøverne, hvorefter de sigtede vil høre mere i sagerne.

kl. 21.30 Søgade, Ringsted. En 21-årig mand fra Guldborg sigtet for narkokørsel i en personbil.

Kl. 23.19 Ringstedgade, Roskilde. En 24-årig mand fra Hedehusene kørte i bil ind i drive-in ved en burgerrestaurant i narkopåvirket tilstand. Han var desuden frakendt førerretten, hvilket han også blev sigtet for.

Kl.23.43 Bådehavnen, Køge En 28-årig mand fra Køge førte en personbil i spirituspåvirket tilstand.

Kl. 23.45 Hovedgaden i Borup, Køge Politiet standsede en bil på P-pladsen ved Borup Station. I bilen sad to 18-årige mænd fra lokalområdet. Føreren af bilen blev sigtet og anholdt for narkokørsel. Begge mænd blev visiteret og bilen ransaget. Passageren blev sigtet for at være i besiddelse af 2,3 gram hash og 0,81 gram kokain. Føreren blev sigtet for narkobesiddelse med henblik på salg, da der blev fundet flere klumper hash, ca. 100 ubrugte pølsemandsposer, en rulle plasticfilm og en minidigitalvægt i bilen. Hashklumperne blev senere kontrolvejet til 35,45 gram. Politiet beslaglagde de ulovlige genstande med henblik på konfiskation. Efter endt blodprøveudtagelse og afhøring fik de to unge mænd lov til at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

Kl. 01.22 Ternevej, Roskilde. En 33-årig mand fra Vallensbæk blev sigtet for spirituskørsel i en personbil.

Kl. 02.25 Cordozavej, Solrød. En 21-årig mand fra Ishøj pustede i alkometeret, som viste at han var spirituspåvirket over det tilladte.

Kl. 04.04 Skagerakvej/Rørvangsvej, Holbæk. En 38-årig mand fra Helsingør blev sigtet for både spiritus og narkokørsel. Han havde efter eget udsagn indtaget amfetamin og havde en spirituspromille over det tilladte. Den 38-årige var desuden frakendt førerretten. I bilen fandt politiet en ulovlig kniv, en flaske med 60 ml flydende ecstasy og en lille smule amfetamin, som den 38-årige blev sigtet for at besidde. De ulovlige effekter blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Spiritusuheld i tuktuk – Køgevej, Roskilde

Kl. 14.40 kørte en 65-årig mand i grøften i en tuktuk kabineknallert på Køgevej i Roskilde. Han kørte mod nord og var nået umiddelbart syd for Lufthavnsvej, da højre baghjul kom ud i rabatten og føreren mistede herredømmet over køretøjet, som fortsatte ned i grøften. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor den 65-årige mand fra Stevns var sluppet fra uheldet med småskrammer. Føreren blev testet med alkometeret, som viste at hans promille var over det tilladte. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 65-årige høre mere fra politiet i sagen.

Søn fandt fars stjålne cykel – Toldbodvej, Køge

Kl. 16.28 anmeldte en 35-årig mand fra Køge, at han befandt sig sammen med en mand ved et supermarked, idet den fremmede mand havde kørt på en cykel, som viste sig at være anmelderens stjålne cykel. Forinden anmeldelsen havde anmelderens søn set den fremmede mand køre på en cykel, som sønnen genkendte som værende faderens stjålne cykel ud fra de særlige kendetegn, der var på cyklen. Anmelderen skyndte sig til supermarkedet og blev selv bekræftet i, at der var tale om hans stjålne cykel, så den fremmede mand blev tilbageholdt indtil politiets ankomst. Den fremmede mand viste sig at være en 25-årig mand, som blev sigtet for hæleri af den stjålne cykel, idet han ikke kunne redegøre præcist for, hvordan han var kommet i besiddelse af cyklen, som anmelderen fik overdraget ved politiets mellemkomst. Den 25-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Flygtende unge glemte hash – Parkvej, Køge

Kl. 17.25 foretog en patrulje rutinemæssigt patruljering i det grønne område på Parkvej ved et læskur. Da de tilstedeværende unge så politiet, stak de alle af i løb væk fra stedet. Politiet undersøgte derfor området ved læskuret og fandt i den anledning ca. 1½ gram hash, som lå efterladt på stedet. Hashen blev medtaget til politistationen som hittestof, inden hashen senere vil blive destrueret, hvis besidderen ikke kan udfindes.

Narkobilist uden førerret mv. – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 18.55 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Nyborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil, som patruljen standsede med henblik på rutinemæssig kontrol. I varerummet på varebilen befandt sig to mænd på 20 og 25 år også fra Nyborg ulovligt, medens en 15-årig dreng befandt sig på passagersædet i varebilen. Den 20-årige viste sig heller ikke at have nogen førerret, og ved visitationen af ham fandt politiet knap 16 gram hash og 0,15 gram MDMA i hans besiddelse. Så den 20-årige blev derfor sigtet for og afhørt til de øvrige overtrædelser, inden han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Mistænkeligt forhold var filmoptagelse – Uddannelsesvej, Køge

Kl. 16.18 fik politiet anmeldelse om, at en gruppe på 15 hætteklædte mænd var forsamlet omkring tre biler ved Køge Handelsskole, og at en person muligvis var blevet udsat for vold. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf gruppen af unge fra Køge, som var ved at lave en filmoptagelse på stedet. Der var derfor ingen, som havde været udsat for vold. De ville senere på dagen lave optagelser ved Karlsemosen, så politiet aftalte at de ringede og orienterede politiet inden de gik i gang. Politiet vil altid gerne orienteres om lignende begivenheder, hvis det kan give anledning til at borgere i området bliver bekymrede.

Spirituskørsel – Cordozavej, Køge

Kl. 20.26 fik politiet anmeldelse fra en bekymret bilist, som kørte på Sydmotorvejen mod nord bag en bil, som slingrede og generelt kørte usikkert. En patrulje blev sendt til stedet, hvor bilen blev standset på Cordozavej i Køge Bag rattet sad en 52-årig kvinde fra Næstved, som var kraftigt påvirket af alkohol. Hun blev anholdt, sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 52-årige blev herefter løsladt og nu venter politiet på resultatet af blodprøven. Den skal vise om kvindens promille var så høj under kørslen, at der er grundlag for at beslaglægge hendes bil med henblik på konfiskation.

Kanonslag sprængt – Karlemosevej, Køge

Kl. 11.07 fik politiet flere anmeldelser fra beboere på Karlemosevej om et højt brag. Et par patruljer blev sendt til området og fik klarlagt, at der formentlig var tale om et kanonslag, der var blevet fyret af. På altanen ved en lejlighed i bebyggelsen var det yderste lag glas i stuevinduet blevet ødelagt, ligesom en altankasse ved samme altan var blevet ødelagt. På stedet fandt politiet også et kanonslag, som ikke var sprængt. Det blev sikret som bevis med henblik på nærmere undersøgelse for tekniske spor og derefter destruktion. Ingen personer var kommet til skade, og politiet undersøger også, om der kunne være forbindelse til en lignende anmeldelse om et højt brag omkring midnat natten mellem onsdag og torsdag i samme område.

Færdselsuheld – Stensbjergvej / Søndre Centervej, Køge

Kl. 11.42 fik politiet en anmeldelse om, at to biler var stødt sammen i lyskrydset Stensbjergvej – Søndre Centervej. Politiet kunne ved ankomsten til uheldsstedet konstatere, at ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, men de implicerede biler kunne dog ikke køre selv fra stedet og måtte bugseres væk. En 45-årig kvinde fra Havdrup var inden sammenstødet kørt i en personbil ad Stensbjergvej mod syd, inden hun i lyskrydset ved Søndre Centervej ville svinge til venstre. I modsat retning kørte en 65-årig kvinde fra Køge i en personbil og ville fortsætte ligeud i lyskrydset. Begge parter havde grønt lys i deres kørselsretning, og under den 45-åriges svingning påkørte hun den modkørende bil. Politiet har optaget rapport om uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselsloven for den 45-årige kvindes vedkommende, ligesom politiet sørgede for færdselsregulering, indtil de implicerede biler var blevet bugseret væk.

Uro og uorden – Køgevej, Ringsted

Kl. 17.24 fik politiet en anmeldelse om, at flere unge jagtede en spirituspåvirket mand, som også skulle få kastet ting efter sig. De unge var efterfølgende gået i retning mod anlægget. Politiet kørte til området, hvor de unge ikke blev truffet, men den jagtede mand blev truffet og viste sig at være en 31-årig mand fra Jylland og uden fast bopæl. Han oplyste, at han ikke var blevet ramt og ønskede i øvrigt ikke politiets indblanding i hændelsen. Han ville gerne tage ophold i en anden by, så politiet udleverede et mundbind til ham, så han kunne tage offentlig transport væk fra Ringsted. Politiet har ingen oplysninger om, hvorfor den 31-årige tilsyneladende var ilde set blandt andre unge i byen.

Uro og utryghedsskabende adfærd – Parkvej, Køge

Kl. 18.30 kørte en patrulje ved grønne område på Parkvej, hvor patruljen konstaterede, at der var tændt et bål i en tønde. Da politiet nærmerede sig, løb nogle væk fra området, så politiet fik kontakt til seks mænd i alderen 18-33 år fra Køge, som blev oplyst om hensigtsmæssig adfærd i området, herunder at bålet i tønden skulle slukkes. Politiet fandt på dette tidspunkt ikke grundlag for at foretage yderligere over for de trufne personer.
Kl. 19.38 fik politiet en henvendelse om, at flere beboere i boligkvarteret følte sig generet over dels forsamlingen af de utryghedsskabende unge, som stadig var til stede, dels røggene fra et bål i en tønde. Politiet kørte igen til området og kunne igen konstatere, at de tilstedeværende løb i alle retninger ved politiets ankomst. Bålet i tønden fik politiet slukket ved brug af pulverslukkere, hvorefter politiet forlod området.
Kl. 22.01 fik politiet igen oplysninger om, at unge igen var forsamlet i området og optrådte utryghedsskabende med larm og høje råb mv. Denne gang kørte politiet mere taktisk til området med flere patruljer, der igen kunne konstatere, at der var bål i den samme tønde, hvor politiet tidligere havde slukket en brand. Denne gang blev brandvæsnet tilkaldt til at slukke for bålet, ligesom brandvæsnet puttede brandhæmmende skum i tønden, så et nyt bål ikke kunne tændes, inden Køge kommune senere på aftenen på politiets anmodning ville fjerne den omhandlede tønde.
I forbindelse med den sidste udrykning til området fik politiet løbet en af de flygtende personer op. Der var tale om en 24-årig mand fra Køge, som fremstod lidt nervøs ved politiets kontakt til ham. Det viste sig, at han var i besiddelse knap 25 gram hash og godt 1½ gram kokain, så han fik narkotikaen beslaglagt og blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af stofferne med henblik på videresalg, men ved en efterfølgende ransagning af den 24-åriges bopæl fandt politiet dog ikke yderligere ulovlige stoffer. Han kan nu afvente politiets afgørelse i denne sag, og ingen andre blev sigtet for noget i relation til den utryghedsskabende adfærd i øvrigt. Politiet har i de kommende dage naturligt fokus på boligområdet og eventuel utryghedsskabende adfærd med baggrund i aftenens hændelser.

Færdselsuheld – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 01.14 var en 29-årig mandlig lastbilchauffør fra Sørvand kørt i sydlig retning ad Ivar Huitfeldtsvej og ned i tunnelen under jernbanen. Lastbilens kran var tilsyneladende ikke kørt tilstrækkeligt ned, idet kranen ramte først en betondrager over vejen og efterfølgende loftet i tunnelen. Herved gik der hul på kranens hydraulikslanger, så olie blev sprøjtet ud på kørebanen og siderne i tunnelen. Lastbilchaufføren kunne dog komme fri ved egen kraft, og brandvæsnet sørgede efterfølgende for at foretage det fornødne i forhold til det spildte olie. Brandvæsnet vurderede umiddelbart, at der ikke var nogen fare i tunnelen som følge af påkørslen, men Køge kommunes vejvæsen vil følge op på denne vurdering fredag. Lastbilchaufføren selv slap uskadt fra ulykken, og der var ikke andre trafikanter involveret.

Ulovlige knallerter – Køge / Stevns

Kl. 16.15 standsede færdselspolitiet en knallertkører, der kørte ad Strandvejen ved Billesborgvej, Køge, fordi knallerten blev ført med en hastighed højere end tilladt. En efterfølgende kontrolmåling på et rullefelt afslørede, at knallerten på grund af konstruktive ændringer kunne køre mindst 65 km/t mod højst tilladt 30 km/t for en lille knallert. En 17-årig ung mand fra Store-Heddinge blev som fører af den ulovlige knallert sigtet for overtrædelse af færdselsloven og kan nu ud over en bøde se frem til en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre knallert.
Kl. 17.00 standsede færdselspolitiet en 16-årig ung mand fra Store-Heddinge, da han kørte hurtigt på en knallert ad Sigerslevvej i Store-Heddinge. Ved en kontrolmåling på et rullefelt viste det sig, at knallerten kunne køre 80 km/t mod højst tilladt 30 km/t for en lille knallert. Den 16-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven og kan ud over en bøde også se frem til en påstand om en betinget frakendelse af retten til at føre knallert.

Brandundersøgelse – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 12.01 rykkede brandvæsnet og politiet også i Køge ud til en ildebrand, der var opstået ved gangbroen over jernbanen ved S-togsstationen. Der var tale om en mindre brand, der ifølge de fremkomne oplysninger var opstået i forbindelse med opvarmning af noget akrylbelægning, inden materialet skulle lægges på gangbroen. Ingen kom til skade ved branden, som politiet har optaget om for at undersøge omstændighederne nærmere.

Betinget frakendelse – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 22.43 blev en 27-årig mand fra Vedbæk sigtet for at overtræde færdselsloven, idet han førte en personbil med mindst 164 km/t på en strækning med højst tilladte hastighed 110 km/t. Politiet vil nedlægge påstand om betinget frakendelse af førerretten.

Utryghedsskabende mand – Ølby station, Køge

Kl. 11.32 ønskede ambulancepersonale assistance fra politiet til at håndtere en udadreagerende mand, som havde siddet sovende i S-toget. Da ambulancepersonalet fik kontakt og vækket ham, var han blev udadreagerende og havde absolut ikke ønsket hjælp i sin tilstand under påvirkning af alkohol og muligt stoffer. Manden var efterfølgende gået fra stedet inden politiets ankomst.
Lidt senere fik politiet en henvendelse fra en 20-årig kvinde fra Odense, som ved Ølby kirke var blevet kontaktet af en mand, der umotiveret havde taget i dørhåndtaget på hendes bil. Manden havde forlangt at så bilnøglerne, men kvinden var straks kørt fra stedet og led i den forbindelse ikke overlast. I området fik politiet efterfølgende kontakt til en 33-årig mand fra København NV. Han var påvirket af forskellige ting og blev ikke vurderet til at kunne tage vare på sig selv ud fra oplysningerne om hans adfærd både i S-toget og ved kirken. Politiet frihedsberøvede ham derfor med henblik på anbringelse i detentionen til afrusning efter et lægetilsyn. Senere på eftermiddagen blev han løsladt uden at være blevet sigtet for noget.

Røglugt i opgang – Karlemosevej, Køge

Kl. 16.17 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en opgang i boligbebyggelsen efter en anmeldelse om mulig brand og røg i opgangen. Det viste sig at være mindre alvorligt, idet hverken brandvæsnet eller politiet kunne hverken en egentlig brand eller røg i opgangen. Brandvæsnet fandt med et varmesøgende kamera noget affald, som var varmere end normalt. Det kunne have givet røglugten i opgangen, men egentlig slukningsindsats efter brand var der ikke behov for. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen, idet der ikke var mistanke om uforsvarlig omgang med noget brændbart.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Valorevej, Valore, Viby Sj. – Køge

Kl. 18.33 var der sket et færdselsuheld, idet en personbil havde påkørt et vejtræ. En ambulance var sendt til uheldsstedet og fik sammen med en politipatrulje kontakt til en spirituspåvirket, 20-årig mand fra Viby Sj. Han blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet fra uheldet med diverse knubs. Under opholdet på skadestuen fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, idet politiet havde sigtet ham for spirituskørsel i forbindelse med færdselsuheldet. Der var ikke andre trafikanter involveret i uheldet, hvor et vejtræ af ukendte årsager blev påkørt. Der skete betydelig materiel skade på personbilen, som blev afmærket med politistrimmel, indtil ejeren kunne få bilen fjernet. Den 20-årige nægtede at have været fører af bilen på uheldstidspunktet, så politiet undersøger denne oplysning nærmere hos bilejeren.

Mand sigtet for vold i S-toget – Køge Nord-station – Køge

Kl. 20.55 anmeldte en 45-årig mand fra Værløse, at han var blevet i S-toget fra Køge mod Hillerød. Den 45-årige var blevet overfaldet med slag mod ansigtet af en mand, der kort forinden sammen med en kvinde havde kastet en flaske, der knustes. Den 45-årige havde i den anledning vendt sig om, hvilket manden og kvinden følte sig provokeret over, så de påtalte den 45-åriges opførsel. Kort efter havde manden kastet en øldåse efter den 45-årige, som derefter påtalte parrets opførsel. Det fik manden til at overfalde den 45-årige, så han fik et blødende sår ved det ene øje. Manden og kvinden forlod S-toget på Køge Nord-station, medens offeret tog videre med S-toget for at komme på skadestuen. Politiet fik kort efter anmeldelsen og traf på Køge Nord-station den voldelige mand, som blev anholdt. Der var tale om en 24-årig, ædru mand fra Taastrup, som blev sigtet for vold mod den 45-årige. Efter afhøring til sagen løslod politiet den sigtede, som dog vil blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 00.32 fik politiet en anmeldelse om, at der måske var en spøgelsesbilist på Vestmotorvejen i det østgående spor ved Bjæverskov. Politiet fik dog hurtigt klarlagt, at der var tale om en forulykket bilist, så rednings- og ambulancepersonale blev sendt til uheldsstedet. Det viste sig, at føreren var fastklemt mellem hans personbil og et autoværn i midterrabatten, hvor bilen var standset efter uheldet. Føreren var på grund af ulykken blevet slynget delvist ud ad en siderude og kommet i klemme. Han blev hurtigt frigjort og i en ambulance kørt til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og fornøden behandling på grund af alvorlig personskade. Politiet fik føreren identificeret som en 45-årig mand fra Rødovre, som rutinemæssigt fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af alkohol og/eller euforiserende stoffer. Uheldsstedet blev under rednings- og oprydningsarbejdet helt afspærret med skiltevogne, medens politiet fik klarlagt, at føreren af personbil under kørsel i østlig retning var kørt i rabatten i højre side af motorvejen og i den forbindelse mistet kontrollen over bilen. Den havde så flere gange snurret rundt, inden den standsede ved midterautoværnet. Kl. ca. 03.15 blev motorvejen åbnet for trafik i østlig retning, og pårørende til den 45-årige er underrettet om hans indlæggelse på Rigshospitalet. Han meldtes trods sin alvorlige tilskadekomst i stabil tilstand. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet.

Indbrud i Perioden

Slotsgade, Vallø, Køge