Det var i forbindelse med budgetforliget for de kommende fire år, at forældrebetalingen for lukkeperioden første gang kom på tale. Nu har et enigt Byråd her til aften besluttet at betale forældrene tilbage for forårets lukkeperiode for kommunens SFO’er, daginstitutioner og Musikskolen.

Tilbagebetalingen kommer til at ske i januar måned i det nye år.

– Der er nok mange forældre, der husker tilbage på marts måned med blandede følelser, hvor de for en periode skulle jonglere med hjemmearbejde, lektiehjælp og pasning af de allermindste alt imens daginstitutioner og skoler var lukkede. Tiden kan vi ikke give tilbage, men jeg er glad for, at vi kan give nogle penge tilbage for den periode, hvor vi kun i begrænset omfang tilbød børnepasning, siger borgmester Marie Stærke.
Køge Kommune forventer at tilbagebetale, hvad der i alt svarer til 6,9 mio. kr. til de mange forældre, der havde børnene hjemme i perioden fra den 16. marts til 15. april for dagtilbud, SFO’er og Musikskolen. Beslutningen kommer på trods af, at Social- og Indenrigsministeriet ikke lægger op til, at forældrene skal have penge retur for corona-nedlukningen, og tilbagebetalingen er derfor udelukkende en prioritering fra Køge Kommunes side.

Læs mere her

Foto: ABW