Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/10/30 til 2020/11/10.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Ejbovej, Bjæverskov, Køge

Kl. 17.50 sigtede og anholdt politiet en 25-årig mand fra Rumænien med adresse i Ringsted, som kørte i en varebil i narkopåvirket tilstand. En test med narkometeret viste, at han havde røget hash forud for kørslen. Den 25-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 25-årige høre mere fra politiet.

To mænd sigtet for narkosalg – Gymnasievej, Køge

Kl.00.45 kørte en patrulje forbi Ellemarksskolen, hvor de traf to mænd, på 23 og 24 år fra Køge, som sad på en bænk. Patruljen kunne lugte, at der var blevet røget hash, så de blev begge visiteret. De to mænd havde ingen narko på sig, men under bænken fandt patruljen en hashjoint, som stadig lå og røg, og den 23-årige erkendte, at jointen var hans, og han blev sigtet for at have besiddet hashjointen. Betjentene gennemsøgte området og fandt her en stor pølsemandspose med hvidt pulver og to klumper hash gemt ved bænken.

Ingen af de to mænd vedkendte sig ejerskabet af det hvide pulver og hashklumperne, som blev beslaglagt med henblik på konfiskation. En senere test viste, at det hvide pulver var 47,39 gram ketamin, og hashen blev kontrolvejet til 5,45 gram. Politiet sigtede begge mænd for besiddelse af narko med henblik på videresalg. Politiet fandt ikke grundlag for at fremstille de to mænd i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Efter at være blevet sigtet og afhørt, fik de to mænd lov til at gå. De vil senere høre mere i sagen, når den skal afgøres.

Meget hurtig bilist – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 12.38 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 215 km/t mod højst tilladt 110 km/t ifølge skiltningen på motorvejen. Føreren af bilen var en 36-årig mand fra Greve, som blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven i en personbil. Han kan nu ud over en klækkelig bøde også forvente en påstand om ubetinget frakendelse af kørekortet.

Verbal krænkelse i toget – Køge

Kl. 13.49 anmeldte pårørende til en 74-årig kvinde fra Næstved, at den 74-årige kvinde under en togrejse fra Næstved til Køge var blevet krænket verbalt af en fremmed mand, der fortsat befandt sig på Køge station. En patrulje kørte til stationsområdet og fik udpeget en 66-årige mand fra Kalundborg. Han blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om blufærdighedskrænkelse, fordi han i toget kort før ankomst til Køge havde tiltalt den 74-årige med flere krænkende udtalelser af seksuel karakter. Det havde gjort den 74-årige utryg ved manden, så hun havde bedt en pårørende afhente hende på Køge togstation. Den sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen bliver afgjort.

Vold på værtshus – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 18.09 fik politiet en anmeldelse fra en 24-årig mand fra Køge, som kl. ca. 17.50 var blevet overfaldet med slag og spark på et værtshus. Den 24-årige var kommet ind på værtshuset for at hilse på en kammerat, da en fremmed mand henvendte sig og spurgte ind til hans identitet. Straks herefter blev den 24-årige uden varsel overfaldet først med slag mod ansigtet, så han faldt omkuld, hvorefter han fik flere slag og tillige spark mod hovedet, indtil andre gæster fik standset voldsmanden. Offeret havde forladt værtshuset og anmeldte overfaldet fra et andet sted. Politiet efterforskede straks sagen og fik overfaldsmanden identificeret som en 28-årig mand fra Køge, der blev lokaliseret til et værtshus på Nørregade, Køge Han blev anholdt og sigtet for vold mod den 24-årige, hvilket han i sin spirituspåvirkede tilstand blev så sur over, at han gentagne gange fremsatte verbale trusler med politiet i forbindelse med anholdelsen. Den 28-årige blev afhørt til de to overtrædelse af straffeloven og efterfølgende løsladt, da grundlaget for varetægtsfængsling ikke skønnedes at være til stede. Han vil dog senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Færdselsuheld – mand omkommet – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 22.55 fik politiet via alarmcentralen melding om, at en bilist var forulykket på Sydmotorvejen i det nordgående spor lige før sammenfletningen med Vestmotorvejen. En patrulje var fremme få minutter senere og kunne konstatere, at en personbil var forulykket og befandt sig på motorvejen, og at den mandlige fører lå i rabatten og havde pådraget sig alvorlige kvæstelser. En akutlæge måtte kort efter erklære den mandlige fører af bilen for afgået ved døden på grund af kvæstelserne, hvorefter han i en ambulance blev bragt til skadestuen. Motorvejen blev afspærret for al trafik i det nordgående spor ved afkørsel 33 Lellinge, medens politiet foretog undersøgelser på uheldsstedet sammen med en tilkaldt bilinspektør. Politiet havde også tilkaldt en hundepatrulje for at lede i området, hvis yderligere tilskadekomne befandt sig i området. Der blev ikke fundet yderligere personer end den nu afdøde mand, som ifølge den foreløbige konklusion efter undersøgelser på uheldsstedet var blevet kastet ud af den forulykkede personbil, da bilen efter ødelæggelse af flere meter autoværn ramte et betonfundament til en standermast. Der var tale om et solouheld, og sporene tydede på, at den mandlige bilist var kørt i nordlig retning, da han af ukendte årsager mistede kontrollen over personbilen i kurven kort før sammenfletningen af motorvejene og påkørte autoværn og betonfundament i højre side af vejen i kørselsretningen. Afspærringen af motorvejen blev ophævet kl. ca. 01.30, da rednings- og undersøgelsesarbejdet var afsluttet. Den omkomne bilist blev senere identificeret som en 37-årig mand fra Stenløse, hvis pårørende er underrettet. Politiet har rutinemæssigt fået udtaget blodprøver for eventuel påvirkning af alkohol eller euforiserende stoffer hos den 37-årige, som i øvrigt ikke havde nogen førerret og derfor ikke måtte være fører af et køretøj, hvor kørekort kræves.

For hurtige knallerter – Ringsted og Køge

Kl. 19.45 standsede en færdselspatrulje en lille knallert på Jyllandsgade i Ringsted, som viste sig at være ulovlig. Den kunne køre 57 km/t, selvom den højst må kunne køre 30 km/t. Føreren en 16-årig ung mand fra Ringsted blev sigtet i sagen, og kan nu forvente at høre mere i sagen.
Kl. 20.20 blev en 15-årig dreng fra Køge standset på en lille knallert, som blev testet på rullefelt. Hastighedskontrollen viste, at knallerten kunne køre hele 68 km/t, så han blev også sigtet for at køre på en ulovlig knallert.

De to sigtede kan forvente at sagen lægges op til en bøde og en betinget frakendelse af retten til at føre lille knallert

Uenighed i trafikken førte til vold med peberspray – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 15.24 kom et alarmopkald fra en forbipasserende bilist, som havde overværet en episode i nødsporet og fundet en mand, som var blevet sprøjtet i ansigtet med peberspray af en anden mand, som efterfølgende havde forladt stedet. En patrulje blev sendt til Sydmotorvejen, nordgående ved Herfølge – Køge, hvor de traf anmelderen og en 48-årig mand fra Rønnede, som havde været udsat for peberspray. Episoden var sket efter uenighed i trafikken på motorvejen, hvor de to bilister var standset op. Her var den 48-årige blev udsat for peberspray af den anden bilist, som herefter var kørt videre af motorvejen.

Politiet havde en god beskrivelse af den bil, som den mistænkte kørte i og sendte en patrulje ud at lede efter bilen. Politiets vagtcentral fik i mellemtiden en opringning fra den mistænkte, en 35-årig mand fra Næstved, som gerne ville tale med politiet. En patrulje traf den 35-årige, som ud fra parternes forklaring og omstændighederne i sagen blev anholdt sigtet for vold og besiddelse af en ulovlig peberspray. Politiet ransagede bilen, men fandt ingen peberspray. Den 35-årige blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling, og blev senere løsladt, da der ikke var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Uheld i T-kryds – Ringstedvej/Vestre Ringvej, Ringsted – Køge

Kl. 16.09 stødte to personbiler sammen i et T-kryds på Ringstedvej syd for Borup. En 55-årig mand fra Bjæverskov kørte ad Vestre Ringvej mod Ringstedvej, hvor han skulle svinge til venstre i krydset. Han holdt stille før han kørte frem, men fejlvurderede en bil, som kørte ad Ringstedvej mod vest og kørte frem i krydset. Her stødte den 55-årige sammen med en 49-årig kvinde fra Ringsted, så flere airbags i begge biler blev udløst. Ingen personer kom til skade ved uheldet, og der blev ikke brug for ambulance. Politiet optog rapport, da der var mistanke om et vigepligtsuheld.

Fuld fart og uden forsikring – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 19.38 var politiets videobil på patrulje på Køge Bugt Motorvevejen i nordgående retning. Ved Greve foretog politiet en måling af en personbil, som blev ført med en hastighed på 160 km/t, selvom den tilladte hastighed på stedet er 110 km/t. Føreren af bilen, en 47-årig mand fra Århus, var desuden påvirket af spiritus over det tilladte. Så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 47-årige havde desuden ikke en gyldig forsikring på bilen og havde ikke medbragt sit kørekort, hvilket han også blev sigtet for. Politiet inddrog nummerpladerne på bilen. Efter blodprøveudtagelsen blev den 47-årige århusianer løsladt, og han kan nu forvente at høre meget mere fra politiet sagerne, når blodprøven er blevet analyseret.

Spiritus og narkokørsler – Holbæk, Køge og Roskilde

Fredag sigtede og anholdt politiet flere bilister for at køre i narko og spirituspåvirket tilstand.

Tidligt fredag morgen kl. 06.30 blev en 37-årige mand fra Gislinge standset, sigtet og anholdt for spirituskørsel i en personbil ad Solbjerggård i Kundby, Svinninge i Holbæk.

Kl. 09.10 på Holbækvej i Kalundborg blev en 43-årig kvinde fra Svebølle sigtet og anholdt for spirituskørsel. Hun var desuden frakendt førerretten, og blev sigtet for at køre i frakendelsestiden. Efter en blodprøveudtagelsen blev hun løsladt, men allerede kl. 13.07 var hun igen ude at køre og blev standset af politiet endnu engang. Da hun stadig var spirituspåvirket, blev hun igen anholdt og fik udtaget endnu en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Ejeren af bilen blev sigtet for at låne sin bil ud til en person uden kørekort, og kan forvente en bøde i den forbindelse.

Kl. 00.59 blev en 32-årig mand uden fast bopæl standset af en patrulje på Køge Bugt Motorvejen i Køge Han erkendte straks, at han havde røget hash og at han ikke have førerret. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet visiterede den 32-årige og en 26-årig mand fra Toreby, som var passager i bilen. Her fandt politiet en smule kokain på den 26-årige, som erkendte et det var en bane til eget forbrug. Den 32-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen.

Kl. 01.22 sigtede og anholdt politiet en 29-årig mand fra Holbæk for narkokørsel i en personbil, som han kørte ad Havnevej i Holbæk og blev standset i krydset ved Munkholmvej. Han fik udtaget en blodprøve og blev løsladt.

Kl. 04.22 traf en patrulje to kraftigt påvirkede mænd, som stod ved en bil ved en tankstation på Københavnsvej i Roskilde. Begge mænd nægtede, at de havde ført bilen, så de blev anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Mændene, en 24-årig mand fra Slangerup og en 38-årig mand fra Polen var påvirket af både narko og spiritus. I bilen fandt politiet et slagvåben, en økse og en peberspray, som begge mænd blev sigtet for besidde og våbnene beslaglagt. De fik begge udtaget blodprøver, og blev taget med til politistationen til afhøring. Efterforskningen viste, at de to mænd ikke havde fået lov at låne varebilen. Videoovervågningen fra tankstationen viste, at det var den 24-årige, som havde ført bilen. Han blev derfor også sigtet for brugstyveri af varebilen. Han havde desuden ingen kørekort, hvorfor han også blev sigtet for kørsel uden førerret. Begge mænd blev løsladt op ad dagen lørdag. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter begge mænd kan forvente at høre mere i sagen. Bilen blev udleveret til rette ejer.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden mv. – 45-knallert beslaglagt – Vollerslevvej, Ringsted – Køge

Kl. 13.12 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 54-årig mand fra Bjæverskov for spirituskørsel på en 45-knallert, som dels ikke havde nogen nummerplade på, dels var afmeldt og dermed uden lovpligt ansvarsforsikring under kørsel på offentlig vej. Den 54-årige måtte i øvrigt heller ikke være fører af 45-knallerten, idet han i forvejen var frakendt kørekortet. Knallerten tog politiet sig af, idet den blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation, fordi det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 54-årige blev afsløret i at være fører af et køretøj uden at havde den fornødne førerret. Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagerne, som han vil høre nærmere til, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld / spirituskørsel mv. – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 14.45 fik politiet en melding om et færdselsuheld på afkørselsrampen ved motorvejsafkørsel 33 Lellinge fra Sydmotorvejen, idet en personbil og en lastbil var stødt sammen. Det viste sig, at ingen var kommet til skade ved uheldet, der var sket, efter at en 36-årig mand fra Hedehusene i en lastbil var standset for rødt lys i lyskrydset ved Ringstedvej og enden af motorvejsafkørslen. Kort efter blev lastbilen bagfra påkørt af en personbil ført af en 54-årig mand fra Eskilstrup, der viste sig at være påvirket af spiritus under kørslen. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den 54-årige blev også sigtet for kørsel uden førerret i personbilen, idet han i forbindelse med anden sag om spirituskørsel havde fået inddraget førerretten i august måned. Uheldet voldte ikke de store trafikale problemer, idet køretøjerne holdt i nødsporet på afkørselsrampen.

Punkteret dæk årsag til uheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 09.54 skete et solouheld i tredje vognbane på Køge Bugt Motorvejen mod syd i Solrød. Under kørslen punkterede højre fordæk, hvorefter køretøjet kurede ind i det midterste autoværn. Bag rattet sad en 26-årig kvinde fra Bjæverskov, som kørte med to mindreårige børn i bilen. Ingen personer kom noget til ved uheldet, men de blev alle tilset i ambulance. Bilen fik skader på fronten og kunne ikke køre videre. Tredje og fjerde vognbane var spærret i forbindelse med ulykken, og der blev sendt en skiltevogn til at regulere trafikken indtil bilen blev fjernet af autohjælp.

Indbrud i Perioden

Humlekærgård, Køge
Nørregade, Køge
Hedelyng, Køge
Acacievej, Strøby Egede, Køge
Nylandsvej, Køge
Rådhusstræde, Køge
Omøvej, Køge
Lindevej, Borup