Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/11/27 til 2020/12/08.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel uden førerret – Marksvinget, Køge

Kl. 17.44 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 44-årig mand fra Lille-Skensved for spirituskørsel i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde noget kørekort. Førerretten havde han ikke generhvervet sig efter udløbet af en tidligere frakendelse. Den 44-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagerne.

Narkokørsel i uindregistreret bil mv. – Ringstedvej, Ringsted – Køge

Kl. 20.49 ville en patrulje kontrollere føreren af en varebil, der kørte indledningsvist på Ejbovej. Føreren ønskede dog ikke at tale med politiet og fortsatte sin kørsel videre ad Ringstedvej frem til en privat adresse, hvor varebilen standsede. Det viste sig, at varebilen var forsynet med afmeldte nummerplader og blev ført af en 34-årig mand fra Dronninglund. Han blev indledningsvist sigtet for kørsel i en uindregistreret varebil og for at have undladt at standse trods politiets anvisninger herom. Da han blev skønnet påvirket af narkotika, blev han også sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Ved visitationen af den 34-årige fandt politiet også i besiddelse af nogle steroider, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om dopingmidler. Afgørelse i anledning af de mange sigtelser vil den 34-årige høre nærmere om, når analyseresultatet af den udtagne blodprøve foreligger.

Hurtig narkobilist – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 22.16 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 158 km/t ad Køge Bugt Motorvejen mod nord ved Greve, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t. Da bilisten var blevet standset og sigtet for hastighedsovertrædelsen, måtte færdselspolitiet anholde den 49-årig mandlige fører fra Brøndby, fordi han efter en narkometertest kunne mistænkes for at være påvirket af amfetamin under kørslen. Den 49-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev derefter løsladt. Han vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Sur cyklist mistænkt for hærværk – Gammel Lyngvej, Køge

Kl. 18.38 anmeldte en 57-årig mand fra Køge, at hans bil var blevet udsat for hærværk, medens han havde været kortvarigt inde i et byggemarked. En vinduesvisker og et sidespejl på anmelderens bil var blevet ødelagt inden for få minutter, og anmelderen mistænkte nu en sur cyklist, som han havde været ved at påkøre på Københavnsvej i forbindelse med svingning til højre ad Gammel Lyngvej kort forinden. Cyklisten var efter færdselsbataljen fulgt efter anmelderens bil ind på parkeringspladsen ved byggemarkedet, hvor cyklisten havde råbt truende ad ham. Da anmelderen efter ærindet i byggemarkedet kom retur til bilen, var vinduesviskeren og sidespejlet ødelagt. Anmelderen mistænkte nu cyklisten, som han beskrev som: mand, dansk af udseende, 25-30 år, 175-180 cm høj, almindelig af bygning, skægstubbe og cyklende på en mountainbike. Politiet har nu optaget rapport om hærværket og forsøger at få cyklisten identificeret.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt på parkeringspladsen ved byggemarkedet Silvan kort før anmeldelsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 01.01 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest havde forinden indikeret, at han var påvirket af cannabis under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 23-årige, der vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 06.12 fik politiet melding om et større færdselsuheld på Køge Bugt Motorvejen i det nordgående spor lige nord for sammenfletningen mellem Syd- og Vestmotorvejen. Politiet kørte til stedet med flere patruljer, ligesom skiltevognen afspærrede uheldsstedet i vognbanerne længst mod venstre. På grund af tidspunkt opstod der hurtigt en længere kø bagud på begge motorveje, indtil oprydningsarbejdet var overstået kl. ca. 07.30. Uheldet skønnes umiddelbart at være opstået i forbindelse med sammenfletningen i den tætte morgentrafik. To bilister blev kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uden behandlingskrævende skader.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 06.23 tirsdag morgen stødte flere bilister sammen på motorvejen i det nordgående spor, så politiet måtte rykke til færdselsuheldet. Ingen var kommet til skade ved uheldet, hvor hele fem bilister var involveret. En 58-årig mand fra Tureby kørte i en personbil i anden vognbane, da der opstod kødannelse foran ham. Han bremsede hårdt op, men en 26-årig kvinde fra Næstved, der kørte bag ham også i en personbil, opdagede dette for sent, så hun stødte ind i den 58-åriges bil. Dette sammenstød medførte, at tre yderligere bilister ikke kunne nå at bremse op, så de også stødte sammen. Skaderne på de implicerede køretøjer var minimale, så politiet registrerede blot parterne og forlod uheldsstedet kl. ca. 07.15.

Lov om euforiserende stoffer – Lyngvej, Køge

Kl. 02.55 kontrollerede politiet føreren af bil, som politiet tidligere på natten havde forsøgt at kontrollere i Køge centrum, men hvor flere personer, der opholdt sig ved bilen, var flygtet fra stedet uden at blive kontrolleret. Bilen var aflåst og ikke meldt stjålet, men blev nu ført i høj fart på Lyngvej af en 20-årig kvinde fra København. Ved en nærmere undersøgelse af bilen fandt politiet ca. tre gram hash i bilen, så den 20-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Hun nægtede sig skyldig i sigtelsen, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Vordingborgvej / Slimmingevej, Tureby – Køge

Kl. 05.59 fik politiet anmeldelse om et sammenstød mellem to personbiler i krydset, så færdslen i sydgående retning ad Vordingborgvej var spærret. Ingen af de to bilister var kommet til skade ved uheldet, som skete, da en 36-årig kvinde fra Tureby kørte fra Slimmingevej frem over vigelinjen og svingede til venstre ad Vordingborgvej mod nord. I forbindelse med svingningen blev hun påkørt af en 20-årig kvinde fra Køge, der kørte ad Vordingborgvej mod syd i den hensigt at fortsætte lige ud i krydset. Umiddelbart før sammenstødet var et større lastvogntog kørt ad Vordingborgvej mod syd og foretog fra højresvingsbanen et højresving mod Slimmingevej. Politiet fik skubbet en af de involverede personbiler ind til siden, så trafikken kunne passere på Vordingborgvej i sydlig retning. Da der er mistanke om en overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser i forbindelse med færdselsuheldet, har politiet optaget en rapport, der også skal belyse oversigtsforholdene for den 36-årige kvindes vedkommende i forbindelse med lastvogntogets kørsel i krydset.

Bil ramt af lastbil – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 03.58 skete et stort uheld på Køge Bugt Motorvejen mod nord lige før afkørsel 31b i Køge En 38-årig kvindelig bilist fra Farum holdt stille i nødsporet på grund af motorproblemer, og en anden bilist, en 39-årig mand fra Køge, var standset for at hjælpe. Det lykkedes at få startet kvindens bil, og hun satte i gang i 1.vognbane. Hun blev her påkørt bagfra af en lastbil, som ikke kunne nå at standse. Kvindens bil blev slynget tilbage i nødsporet, hvor hendes bil ramte den 39-årige mands bil, som stadig holdt i nødsporet. Lykkeligvis blev den 39-årige ikke ramt af bilerne. Den 38-årige kvindes bil blev totalskadet efter mødet med lastbilen. Kvinden blev kørt til sygehuset til tjek, men hun var ikke kommet alvorligt til skade. Lastbilens fører, en 37-årig mand fra Køge, kom heller ikke noget til ved uheldet. Motorvejen var spærret, indtil vejen var ryddet, og der var opsat skiltevogn, hvorefter dele af vejen kunne genåbnes. Politiet optog rapport om uheldet.

Dyr fredag for bilist – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Det kan godt være dyrt for mange, når det er “Black Friday”. Det blev også en dyr fredag for en bilist, som kl. 11.11 overhalede en motorcykelbetjent på Køge Bugt Motorvejen. Bilisten kørte i en udlejningsbil mod nord og overhalede betjenten med alt for høj hastighed. Motorcykelbetjenten startede en hastighedsmåling på bilen, som viste sig at køre med en gennemsnitshastighed på 152 km/t, selvom det kun var tilladt at køre 110 km/t på strækningen.

Bilisten blev standset ved tilkørsel 30, Solrød N. Føreren viste sig at være en 37-årig mand fra Rusland, som tidligere havde boet i Danmark. Han var her blevet frakendt førerretten, men havde ikke været oppe til en kontrollerende køreprøve. Betjenten undersøgte bilen, som var udlejet i Danmark. Den 37-årige havde ved udlejningen fremvist et dansk kørekort, som han burde have afleveret dengang han blev frakendt førerretten. Her havde han i stedet skrevet under på tro og love, at hans kørekort var bortkommet. Udlejningsfirmaet kunne derfor ikke vide, at den 37-årige ikke havde et gyldigt kørekort.

Føreren havde desuden ikke medbragt lejekontrakten, som man skal, når man kører i en udlejningsbil. Da manden ikke længere havde adresse i Danmark, skulle sagen afgøres med en straksbøde. Det blev en dyr omgang for den 37-årige, som fik en bøde på i alt 12.500 kr og et krav om 500 kr til offerfonden, som pålægges i færdselssager, der udløser klip. Den 37-årige betalte bøden på stedet, hvorefter han fik lov til at gå. Politiet udleverede herefter bilen til udlejningsfirmaet.

Opgørelse over bøde:
Kørsel uden førerret: 7000 kr.
Hastighed incl. højhastighedstillæg: 3500 kr
Ej medbragt lejeattest: 1000 kr
Ej afleveret kørekort: 1000 kr.
Offerfond: 500 kr.

Indbrud i perioden

Konvalvej, Køge
Obovej, Køge

Politirapporten, Køge
FOTO:ABW