Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/12/21 til 2021/01/05.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mand anholdt for hærværk og uorden – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 11.05 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde sparket til en rude til børnetøjsbutikken, Borups Børn, så ruden blev knust. Manden forlod efterfølgende stedet, men politiet fik en god beskrivelse af den mistænkte. Kort tid efter fik politiet en anmeldelse fra supermarkedet Netto, der ligger længere nede ad Hovedgaden, om at en mand generede kunderne på parkeringspladsen. Patruljen kørte til stedet, hvor de traf en 51-årig lokal mand, som i spirituspåvirket tilstand havde optrådt utryghedsskabende.

Den 51-årige kunne desuden mistænkes for at stå bag hærværket ved børnetøjsbutikken, så han blev sigtet for at have sparket ruden i stykker. Han blev anholdt og taget med til politistationen til afrusning i detentionen. Han blev afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt hen på aftenen. Den 51-årige kan forvente at høre mere i hærværkssagen, og vil senere blive præsenteret for et erstatningskrav for den ødelagte rude.

Målrettet hastighedsindsats i uge 1 – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

I denne uge er der national hastighedsindsats, og derfor var blandt andet politikredsens videobil på gaden på udkig efter køretøjer, som kører for stærkt. Kl. 13.45 var patruljen på Køge Bugt Motorvejen mod nord i Solrød Strand, hvor en bilist blev fanget på video med al for høj fart. Politiet målte her en 42-årig mand fra København til at køre med en gennemsnitshastighed på 162 km/t, selvom man højst må køre 110 km/t på strækningen. Den 42-årige blev standset og sigtet, og kan nu forvente en bøde på 4500 kr., 500 kr. til Offerfonden og en påstand om en betinget frakendelse i sagen, hvilket betyder at han skal bestå en ny køreprøve for at beholde kørekortet.

Ud over den meget hurtige bilist blev yderligere syv bilister sigtet for at køre for hurtigt på Køge Bugt Motorvejen i Køge/Solrød/Greve området, hvor en bilist fik et klip og to blev sigtet for at benytte håndholdt mobiltelefon. Den nationale hastighedsindsats fortsætter ugen ud.

Køge

På Nylandsvej i Køge var der kl. 00.56 brand i tre containere, som hurtigt blev slukket af brandvæsnet, så der skete kun sodskader i den forbindelse. På Parkvej i Køge var der kl. 01.03 brand i en container. Flere patruljer kørte til stedet, da nogle unge desuden skabte uro på stedet. De unge forlod stedet, da politiet ankom. Ilden spredte sig til en busk, men brandvæsnet fik slukke ilden før den spredte sig yderligere. Senere kl. 01.38 kom en anmeldelse om en mindre brand i et juletræ på Langelandsvej i Køge, der blev slukket før det spredte sig. I krydset Moltkesvej/Fasanvej i Køge skete et uheld mellem to biler kl. 03.25. Den ene bil, som blev ført af en 35-årig mand fra Køge, skred i forbindelse med et højresving over i den modkørendes vejbane, hvor den stødte sammen med en modkørende bilist. Ingen personer kom noget til, men den 35-årige var påvirket af alkohol, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev løsladt efter en blodprøveudtagelse.

Brand i affaldscontainer – Parkvej, Køge

Kl. 20.26 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i en affaldscontainer på et grønt område mellem Parkvej og Gymnasievej. Branden blev hurtigt slukket, og affaldscontainer fik kun mindre skader som følge af branden, der var af ukendt årsag var opstået i containerens affald. Politiet undersøger nu sagen i et forsøg på at finde brandårsagen.

Narkobilist talte i håndholdt mobiltelefon mv. – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 10.21 bemærkede en færdselspatrulje, at en mandlig bilist, der kørte i sydlig retning ad Sydmotorvejen ved Køge, talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen. Da bilisten var blev standset, kunne den 25-årige mandlige fører af personbilen ikke fremvise et kørekort, idet han ikke havde medbragt det under kørslen. Færdselspolitiet fik endvidere mistanke om, at den 25-årige kunne være påvirket af narkotika under kørslen, idet en narkometertest indikerede, at han var påvirket af cannabis. Den 25-årige blev derfor sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Mand bortvist fra kirke – Kirkestræde, Køge

Kl. 14.43 måtte personalet i Køge kirke tilkalde politiet, fordi en mand optrådte udadreagerende og dermed skabte utryghed. Politiet kørte til kirken, hvorfra en 42-årig mand fra Køge blev bortvist. Han var dog faldet lidt til ro og havde ikke forulempet nogen, så politiet fandt ikke grundlag for at sigte ham for noget i forbindelse med bortvisningen.

Uro og uorden – Scheelsvej, Herfølge – Køge

Kl. 00.03 fik politiet den første af flere anmeldelse om en forsamling af unge mennesker, der både skød fyrværkeri af til ulempe for de omkringboende, og som kørte i biler til gene for beboere på vejene i området. Et par patruljer kørte til området, men traf dog kun nogle få, der ikke kunne mistænkes for hverken ulovlig fyrværkeriafbrænding eller uhensigtsmæssigt kørsel i køretøjer i området. Politiet fandt således ikke grundlag for at sigte nogen for noget ulovligt, men politiet forblev dog præventivt i området i omtrent en times tid.

Spirituskørsel – Parkvej, Køge

Kl. 07.20 blev en 29-årig mand fra Køge standset af politiet på Parkvej i Køge Manden blev bedt om at foretage en udåndingsprøve, som viste en alkoholpromille over det tilladte, hvorfor han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Den 29-årige fik udtaget en blodprøve, som politiet nu afventer svar på, og herefter vil den sigtede høre mere fra politiet.

Kørsel uden førerret – Køge Bugt Motorvejen – Greve

Kl. 21.09 standsede færdselspolitiet en personbil, der kørte nordgående på Køge Bugt Motorvejen ud for Greve Nordafkørslen. Føreren, en 45-årig mand fra Ballerup, blev sigtet for at køre bil, selvom han havde et kørselsforbud. Desuden blev en 21-årig mand fra Ballerup sigtet for at overlade sit køretøj til en person, uden at sikre sig, at vedkomne havde gyldig førerret. Begge vil høre nærmere om sigtelserne.

Fyrværkeri kan have antændt brand på altan – Langelandsvej, Køge

Kl. 22.00 opstod brand på en altan på Langelandsvej i Køge En nabo så ilden og kastede vand på, før ilden spredte sig yderligere. Ilden var slukket da brandvæsnet ankom, så takket være naboens handlekraft, skete der ikke større skade på altanen. Poltiet kom frem til stedet, hvor lejlighedens beboer var ikke hjemme. Han kom hurtigt hjem, da politiet kontaktede ham. Branden var startet i en plasticpose på terrassen. Beboere i området meldte om, at der havde været skudt fyrværkeri af i området tæt ved altanen forud for branden. Politiet undersøger nu sagen nærmere for at afklare, om fyrværkeri kan have forårsaget branden på altanen. Ingen personer kom til skade ved branden.

Vidner som har set nogen personer affyre fyrværkeri om beboelsen på Langelandsvej, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Hurtige bilister – Køge Bugt Motorvejen, Køge / Solrød

Kl. 10.58 målte en videopatrulje fra færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 172 km/t i nordlig retning på Køge Bugt Motorvejen ved Køge, selv om skiltningen på strækningen tilkendegav, at højst tilladte hastighed er 110 km/t. En 39-årig mand fra Korsør blev som fører af personbilen sigtet for overtrædelse af færdselslovens hastighedsbestemmelser og kan nu ud over en bøde forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet. Det vil i givet fald medføre krav om aflæggelse af både en teori- og praktisk prøve for at beholde førerretten i prøvetiden på 3 år, der også følger med efter en betinget frakendelse af kørekortet.
Kl. 12.16 målte samme færdselspatrulje en 19-årig mand fra Frederiksværk til også at overtrædelse hastighedsbestemmelserne på motorvejen mellem Køge og Solrød, idet han blev målt til at køre med mindst 159 km/t mod højst tilladt 110 km/t ifølge skiltningen. Færdselspatruljen bemærkede også, at den 19-årige fører overhalede højre andre bilister, der overholdt hastighedsbegrænsningen, ligesom den 19-årige ikke gav tegn til vognbaneskift og i forbindelse med sin kørsel udøvede en form for pres-kørsel over for de øvrige bilister på motorvejen. Han blev sigtet for de forskellige overtrædelser af færdselsloven og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres, herunder sanktionspåstand i forhold til hans kørekort.

Hurtig narkobilist – Køge Bugt Motorvejen / Lyngvej, Køge

Kl. 13.28 målte videopatruljen fra færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 138 km/t ad Køge Bugt Motorvejen mod syd ved Køge, selv om højst tilladte hastighed er 110 km/t ifølge skiltningen. Bilisten drejede væk fra motorvejen og blev standset på Lyngvej, hvor politiet sigtede en 45-årig mand fra Strøby for overtrædelse af færdselsloven. I forbindelse med denne politiforretning fik politiet også mistanke om, at den 45-årige kunne være påvirket af narkotika (cannabis) under kørslen. Han blev derfor også kortvarigt anholdt og tillige sigtet for narkokørsel, inden han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og derefter blev løsladt. Han vil nu høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Gasbrænder stjålet – Gammel Lyngvej, Køge

Kl. 18.07 fik politiet en anmeldelse fra en dyreforretning, som netop havde fået stjålet en gasbrænder med tilhørende gasflaske af to mænd, der var kørende i en hvid varebil. Gasbrænderen havde stået ude foran butikken, hvorefter de to mænd uden at betale for varen havde læsset gasbrænderen og gasflasken ind i varebilen. Herefter var de kørt fra stedet i ukendt retning. Nummerpladerne på varebilen blev aflæst som CT10468, som viste sig at være efterlyste som stjålne fra København SV natten mellem onsdag og torsdag i sidste uge. De to mistænkte mænd i varebilen blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 20-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: mørk arbejdsjakke, lyse arbejdsbukser med reflekser på læggene samt sorte arbejdssko, og B: Mand, Dansk af udseende, 20-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Kronraget / skaldet, Iført: lys jakke, mørke arbejdsbukser med refleksstreg på begge lægge. En patrulje forsøgte forgæves at finde varebilen med de to mænd og den stjålne gasbrænder til en anslået værdi på 7.600 kr.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket tyveriet, set varebilen med de stjålne nummerplader i området eller som kan give oplysninger om identiteten på de to mænd. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i Perioden

Bag Haverne, Køge
Bakkegårds Alle, Borup

Del på sociale medier