53-årige Renos venskabsgruppe var skrumpet med årene, og derfor var, og er, hans ønske at skabe kontakt til flere mennesker. Da han for første gang så Boblberg i tv’et, var han skeptisk til at starte med, men tænkte, at det var en oplagt mulighed, som han måtte prøve af. Og det var godt han tog chancen, for i dag har han fået en ny super god ven, som bor fem minutter væk fra hans bopæl. Reno på 53 år kunne godt få følelsen af ensomhed, da hans vennekreds var skrumpet en hel del med årene. Selvom han har kæreste og en 3-4 venner, var hans ønske at udvide vennekredsen. Han blev bekendt med Boblberg i tv’et og tænkte, at det måske var et meget godt sted til at finde nye venner, men var alligevel også skeptisk og havde sine betænkeligheder. Han tog chancen, men startede stille og roligt ud med at tjekke bobler osv. ud.

Reno Petersen, foto: Bohlberg

”Jeg oplever, at det er tyndt og for lidt, og så må jeg jo selv være aktiv aktør i mit liv.” – Reno
Reno oprettede sin bobl, hvor han søgte jævnaldrende nye mandevenner. Han kom i kontakt med flere jævnaldrende mænd – og ud af dem, har han fået en rigtig god ven. Han bor fem minutters gang fra Renos bopæl og følte sig ensom, ligesom Reno selv. De skrev et par dage, før de aftalte at mødes. Første gang de mødtes, gik de en tur i lokalområdet og drak en kop kaffe hjemme hos Reno. I dag har de set hinanden igennem 8-10 måneder og ses typisk hver 14. dag. Tit oftere, men det kommer an på hvordan det lige passer. De ses typisk når de aftaler at gå en tur, og de tager også ud og spiser en gang imellem. Reno søger stadig aktivt efter nye venner og har stadig sin bobl.
”Mænd i min alder er noget indesluttet fornemmer jeg, det er i hvert fald ikke det nemmeste projekt i verden, men alternativet er at være meget alene, og det gider jeg ikke!” – Reno
Reno anbefaler det også til andre, da han synes, at hele konceptet er godt og meningsfyldt.
”Jeg synes idéen er rigtig god, jeg ved der er mange ensomme mennesker derude.
På Boblberg kan man mødes på lige vilkår.” – Reno
Under Corona er ensomheden blandt borgerne steget markant, og behovet for digitale fællesskaber er blevet større og mere efterspurgt end nogensinde. Boblberg har under pandemien oplevet at trafikken på platformen er tredoblet, og endnu flere borgere fra hele landet opsøger fællesskaber under en svær tid med restriktioner, isolation og hjemsendelse.
Boblberg.dk er en digital platform for sociale fællesskaber og bekæmpelse af ensomhed. Mere end 340.000 medlemmer deler allerede deres interesser med hinanden, og søger alt fra nye venner, motionsmakkere og kulturgrupper til nogen at snakke med i en svær tid og digitale pennevenner.
Boblberg samarbejder med landets kommuner og landsdækkende organisationer om at skabe en social relation mellem andre mennesker på baggrund af fælles interesser. Alle kan bruge Boblberg på et tidspunkt i deres liv, så måske søger du selv, eller kender nogle, som kunne have brug for et fællesskab?
Klik ind på Boblberg og udforsk de mange muligheder: https://boblberg.dk/