Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2021/01/22 til 2021/02/02.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel / knivlov mv. – Lyngvej, Køge

Kl. 16.00 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Ved ransagning af hans bil fandt politiet to ulovlige knive hver med en bladlængde på ca. 11 cm samt en plade hash, der senere blev kontrolvejet til 91 gram. Den 21-årige blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer, inden han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Spøgelsesbilist var spirituspåvirket – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 21.56 anmeldte en bilist, en 44-årig mand fra Ringsted, at han var på vej fra motorvejen ad afkørsel 27, da han blev mødt af en kvindelig bilist, som kørte imod færdselsretningen på afkørslen. Kvinden var kørt ind i den 44-åriges bil, men ingen personer kom noget til.

En patrulje blev sendt til Køge Bugt Motorvejen, hvor de traf spøgelsesbilisten, en 40-årig kvinde fra Roskilde. Hun var svært påvirket af spiritus, så hun blev anholdt og sigtet for i spirituspåvirket tilstand at forårsage uheldet. Den 40-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Politiet vil senere kontakte den 40-årige, når resultatet af blodprøven kommer.

Røglugt fra stikkontakt – Tornbjergvej, Kløvested, Borup – Køge

Kl. 08.24 slog beboerne på en privat adresse alarm, idet der kom røg ud fra en stikkontakt, hvor en vaskemaskine var tilkoblet. Brandvæsnet og politiet blev alarmeret, da der var frygt for, at branden kunne udvikle sig. Det skete dog ikke, så indsatsen fra især brandvæsnets side blev minimal. Der opstod kun lidt sodskade i et skab med stikkontakten, så politiet fandt ikke grundlag for at foretage yderligere i anledning af anmeldelsen.

Uheld i T-kryds – Stensbjegvej/Uglevej, Køge

kl. 15.48 skete et uheld i krydset Stensbjergvej/Uglevej i Køge by. En 91-årig kvinde fra Køge kom kørende ad Uglevej imod krydset, hvor hun mistede herredømmet over sin bil, så den nærmest hoppede ud i krydset. Kvinden overholdt derfor ikke sin vigepligt, men kørte ud foran en 54-årig mand fra Køge, som kom kørende i bil ad Stensbjergvej mod nordvest. Den 54-årige kunne ikke nå at undvige, så de to biler stødte sammen i krydset. Den 91-årige blev kørt i ambulance til sygehuset til kontrol, men alle var sluppet fra uheldet uden alvorlige skader. Bilerne fik skader og politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.

To glatføreuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 06.04 torsdag morgen skete et uheld på Køge Bugt Motorvejen nordgående i Karlslunde – Greve, da en bilist ramte en isklump, som lå på vejen. Føreren af bilen, en 36-årig mand fra Næstved, mistede herredømmet over bilen, som snurrede rundt og gled ind i tilkørselsbanen, hvor den stødte sammen med en 46-årig mand fra Næstved, som kom kørende i en personbil. Ingen personer kom noget til, men der skete skade på bilerne. Skiltevogne blev sat op til at lede trafikken uden om uheldet.

Lige eftter Kl. 06.08 kørte en 28-årig kvinde fra Slagelse på samme strækning i 4. vognbane, og da hun passerede broen ved afkørsel 28 var der kort efter pludselig spejlglat på kørebanen. Hun mistede kontrollen over sin bil, som skred ud og påkørte autoværnet og snurrede rundt, så bilen holdt med fronten mod trafikken. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 28-årige blev tilset af ambulancepersonalet. Hun var sluppet fra ulykken med forskrækkelsen og en bil med skadet front. Hendes bil blev kørt væk af vejhjælp.

Politiet underrettede Vejdirektoratet om den meget glatte vej og de kørte til stedet for at salte ekstra på strækningen. Der kom ingen melding om flere uheld denne morgen

Hurtig søndagsbilist – Køgevej, Gadstrup – Roskilde

Søndag var politiets ATK-bil (Automatisk Trafik Kontrol) ude at måle på Køgevej i Gadstrup, hvor man må køre 80 km/t. Her blev en bilist målt til at køre en hastighed, som ikke helt stemmer overens med den traditionelle opfattelse af en søndagsbilist.

Målingen i søndags blev foretaget på Køgevej ud for nr. 71 i Gadstrup mod nord i tidsrummet mellem kl. 13.14 til kl. 18.44. Der passerede 1792 biler – heraf blev 60 bilister blitzet, fordi de kørte for hurtigt. Syv bilister kørte mere end 30% for hurtigt, så de foruden bøder mellem 1.500 – 3000 kr. også får et klip i kørekortet.

En bilist havde sin fod så tungt på speederen, at han blev blitzet med en hastighed på hele 175 km/t på landevejen.

“Bilisten overskred hastigheden med mere end 100%, og sagen vil derfor blive hastebehandlet som groft uforsvarlig kørsel. Vi ser på den slags sager med største alvor og prioriterer at få afgjort den slags sager hurtigt, så vi kan få de farlige bilister væk fra vejene” siger politiassistent Claus Oster, der er faglig koordinator for ATK i færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Bilisten kan ud over en klækkelig bøde forvente en påstand om ubetinget frakendelse af førerretten.

Fund af narkotika ved ransagning – Ølby, Køge

Kl. 07.15 foretog politiet anholdelse af en 26-årig mand fra Køge, da politiet havde henvendt sig ved hans bopæl for at foretage en ransagning på baggrund af en mistanke om, at han var i besiddelse af euforiserende stoffer. Ved ransagningen, hvor narkohunde deltog, fandt politiet ca. 1.545 gram hash, knap 2½ gram kokain, et femcifret kontantbeløb, en digitalvægt, pølsemandsposer og en pengeoptæller. Den 26-årige blev bragt til en politistation til afhøring til sagen, der skønnes at være en overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Politiet mistænkte den 26-årige for at være i besiddelse af kontanterne efter salg af hash, således at det kontante beløb svarede til at have solgt ca. 350 gram hash inden politiets ransagning. Alle de fundne effekter og kontanterne blev beslaglagt som beviser i sagen. Den 26-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, som dog vil få et strafferetligt efterspil på et senere tidspunkt.

Mindre brand – Ølbycenter, Køge

Kl. 2042 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om ildebrand. Det viste sig dog kun at være en mindre brand i nogle dåser, der stod i en krog i centerområdet. Ilden var næsten gået ud, og der var ikke sket nogen skade på noget som følge af optændingen i dåserne – måske for at holde varmen udendørs. Både brandvæsnet og politiet forlod herefter stedet uden at foretage sig yderligere med baggrund i anmeldelsen.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 06.39 var to biler stødt sammen på Sydmotorvejen i det nordgående spor umiddelbart nord for afkørsel 33 Lellinge. Ambulancepersonale og politiet kørte til uheldsstedet, hvor en personbil stod ved midterrabatten med fronten imod færdselsretningen, ligesom en anden personbil stod i nødsporet også med fronten mod færdselsretningen. Afspærringen af uheldsstedet gav anledning til kø, så trafikanter blev ledt væk fra motorvejen ved afkørsel 33 Lellinge, idet kun 1 spor var farbart forbi uheldsstedet. En 46-årig mand fra Hårlev kørte i nordlig retning, men satte hastigheden ned på grund af kødannelse, så han tændte havariblinket for at advare andre. En 28-årige kvinde fra Fakse Ladeplads opdagede for sent den forankørendes nedsættelse af hastigheden, så de stødte sammen, hvorved bilerne snurrede rundt. Begge blev tilset af ambulancepersonalet og efterfølgende kørt til kontrol på skadestuen i Køge, men de var begge sluppet fra uheldet med diverse knubs. Kl. ca. 08.30 var oprydningen på uheldsstedet afsluttet.

Mange sager narko- og spirituskørsler – Kalundborg, Odsherred, Holbæk, Køge Solrød og Lejre

kl. 10.15 blev en 55-årig mand uden fast bopæl på Lolland standset af færdselspolitiet i en rutinekontrol på Køge Bugt Motorvejen sydgående ved Solrød. Manden viste sig ikke at have et gyldigt kørekort, da han ikke havde generhvervet det efter en tidligere frakendelse. Han var desuden påvirket af narko og medicin, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet en ulovlig CS tåregasspray, så den 55-årige blev sigtet for at overtræde våbenloven. Da det var 3. gang inden for 3 år den 55-årige blev sigtet for kørsel uden førerret i samme bil, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 55-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Bilens registrerede ejer, en 76-årig kvinde fra Nakskov, blev sigtet for nu for 3. gang at overlade føringen af sin bil til den 55-årige, selvom han ikke havde kørekort. Hun blev gjort bekendt med, at politiet beslaglagde bilen, hvilket hun accepterede. Retten vil senere tage stilling til, om bilen endeligt kan konfiskeres. De to sigtede vil senere høre mere fra politiet i deres sager.

Kl. 17.17 blev en 24-årig mand fra Gørlev Sj. sigtet og anholdt for at narkokørsel, da han blev stoppet på Møllevangen i Gørlev Sj. – Kalundborg. Den 24-årige havde desuden ingen kørekort og blev sigtet for kørsel uden førerret. Han blev løsladt efter at have fået udtaget en blodprøve.

Kl. 17.32 standsede en patrulje en 21-årig mand fra Brøndby, som kørte ad Vestmotorvejen i Bjæverskov – Køge mod vest. Bilen lugtede kraftig af hash, så politiet ransagede bilen og visiterede den 21-årige og en mandlig passager. Patruljen fandt ingen narko, men føreren var påvirket af hash, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Han havde desuden fået inddraget sin førerret, og måtte derfor ikke køre bil, hvilket han også blev sigtet for. Efter en blodprøveudtagelse blev den 21-årige løsladt.

Kl. 19.40 på Høvevej, Kirkebyen i Fårevejle, Odsherred blev en 24-årig mand fra Holbæk anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 20.04 fik politiet anmeldelse fra en bekymret borger, som havde bemærket en mindre varebil, der forsøgte at komme op ad en grøft på Kalundborgvej i Kalundborg. Han havde henvendt sig til føreren, som han skønnede kraftigt påvirket af spiritus, så han ringede til politiet for at forhindre varebilens fører i at køre videre. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf varebilens fører, en 62-årig mand fra Svebølle, som blev testet med alkometret, der viste en promille over det tilladte. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 20.59 fik politiets vagtcentral en anmeldelse om, at en bilist kørte usikkert og var kørt i grøften, men det var lykkedes bilisten at komme op derfra og fortsætte sin slingrende kørsel ad Vintappervej i Kirke-Hyllinge. Vidner var fulgt efter bilisten til en adresse i Kirke-Hyllinge, hvor den mandlige fører var gået ind. Politiet kørte til stedet, hvor de traf den mandlige bilist, en 34-årig lokal mand, som var påvirket af spiritus over det tilladte. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev taget med til politistationen, hvor han fik udtaget en blodprøven. Efter endt afhøring og sagsbehandling blev han løsladt.

Kl. 22.16 blev en kraftigt påvirket spiritusbilist anholdt og sigtet på Torvesvinget i Vig – Odsherred. Den 44-årige mand havde en promille på over 2,0, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 44-årige høre mere fra politiet i sagen. Ender resultatet af blodprøveanalysen med et resultat på over 2,0 promille, vil der nedlægges påstand om fængselsstraf i sagen.

Kl.00.55 på Rødhøj i Grevinge – Odsherred standsede politiet en 38-årig mand fra Nykøbing Sj., som kørte i spirituspåvirket tilstand. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 02.00 blev en 18-årig mand fra Tølløse anholdt og sigtet for spirituskørsel ad Stenhusvej mod sydvest i Holbæk. Den 18-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 18-årige få besked om, om sagen vil koste ham hans spritnye kørekort.

Når politiet har fået resultatet af de sigtede blodprøver, vil de få besked fra politiet om sagens videre gang. Er promillen over 0,5 afgøres sagen med en bøde og en betinget frakendelse af førerretten i førstegangstilfælde. Er den højere end 1,5 promille lægges sagen op til en bøde at en ubetinget frakendelse af førerretten. Er promillen over 2,0, vil sagen lægges op til fængselsstraf og ubetinget frakendelse.

Stenkast mod rude – Nicolinevej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 18.57 anmeldte et par i 30’erne, at der kort forinden var blevet kastet en sten ind igennem deres rude, mens de sad og spise aftensmad i deres rækkehus på Nicolinevej. Gardinerne var trukket for, så parret så ikke, hvem der kastede stenen. Stenen var på størrelse ved en knytnæve, men heldigvis ramte stenen ingen personer, men ruden blev knust. En patrulje kørte til adressen, hvor parret blev afhørt til sagen. Det var ikke muligt at fastslå et motiv til hærværket og politiet efterforsker nu sagen.

Vidner som har bemærket personer/køretøjer omkring Nicolinevej i Strøby Egede, som kan have virket mistænkelige, eller borgere der så, hvem der kastede stenen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Køgevej / Hovedgaden /Tingvej, Hårlev – Stevns

Kl. 08.53 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en personbil var forulykket og føreren forsvundet fra uheldsstedet. På uheldsstedet fandt politiet en personbil med skader på fronten efter påkørsel af et vejskilt, så bilen var standset på Ammerupvej. Ingen øvrige trafikanter var tilsyneladende involveret i ulykken, så politiet begyndte straks at lede efter føreren. Herunder fik politiet kontakt til et vidne, der kunne give oplysninger om, hvor den mandlige fører måske kunne befinde sig. Politiet kørte herefter til en bestemt adresse i Hårlev, hvor politiet traf en spirituspåvirket, 33-årig mand fra Glostrup. Han blev anholdt og sigtet for kørsel i den forulykkede bil i spirituspåvirket tilstand, og han blev endvidere sigtet for kørsel uden førerret i bilen, idet han ikke havde generhvervet sit kørekort efter udløbet af en tidligere frakendelse af førerretten. Den 33-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til uheldet, der skete af ukendte årsager efter kørsel ad Køgevej i nordlig retning.

Uheld på motorvejen – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 22.27 skete et sammenstød på Vestmotorvejen mod øst ved Bjæverskov – Køge En 39-årig mand fra Nyborg, fejlbedømte afstanden til den forankørende bil og påkørte bilen bagfra, så de begge kørte galt. I den forankørende bil sad et ægtepar fra København på 88 år. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 88-årige kvindelige passager sad fastklemt efter uheldet, og måtte reddes ud af bilen. Hun blev kørt til kontrol på sygehuset, men var sluppet heldigt fra uheldet uden alvorlige skader. De to mandlige bilister slap uskadte fra uheldet. Motorvejen var spærret mens redningspersonalet arbejdede på stedet. En skiltevogn blev sendt til stedet, for at lede trafikken uden om uheldet. Vejhjælp hentede de forulykkedes biler, så motorvejen igen blev fri og trafikken kunne glide. Politiet registrerede uheldet.

Omfattende hærværk mod især biler – Køge

18 anmeldelser om hærværk modtog politiet i løbet af torsdagen, idet primært biler havde fået knust en eller flere bilruder, uden at der var tegn på, at noget var blevet stjålet fra køretøjerne. Bilerne havde været parkeret på Åhavnen, Norgesvej, Strandvejen, Søndre Alle, Egøjevej, Ingemannsvej og Nordhavnsvej, hvor der i løbet af natten mellem onsdag og torsdag var blevet forøvet det omfattende hærværk mod i alt 16 biler. Et pengeinstitut i Brogade havde fået ødelagt fire ruder, og en spiserestaurant på Torvet havde fået ødelagt en forretningsrude, så samlet gav disse sager anledning til 18 anmeldelser om hærværk. Politiet formoder, at der kan være en sammenhæng i sagerne, idet fremgangsmåden med rudeknusningen tilsyneladende synes magen til hinanden og uden at efterlade genstande eller spor, der kan føre til identifikation af hærværksudøveren.

Politiet i Køge hører derfor gerne fra personer, der har bemærket noget i forbindelse med de mange hærværksforhold i Køge by natten mellem onsdag og torsdag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Fartsyndere på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 11.24 målte politiets videobil en kassebil til at køre alt for stærkt på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød. Bilen blev målt til at køre 156 km/t selvom der på stedet kun må køres 110 km/t. Bilisten skiftede desuden vognbane uden at give tegn med blinklyset, som man skal på motorvejen. Betjenten standsede kassebilen, hvor føreren, en 25-årig mand fra Ringsted, kunne ikke vise sit kørekort, da han havde glemt det. Derfor blev han sigtet for hastighed, manglende tegngivning og for ikke at medbringe sit kørekort. Han kan forvente en bøde og et klip i sagen.

Kl. 12.30 trykkede en bilist så hårdt på speederen, at der nu venter ham en betinget frakendelse. Videobilen målte bilisten, en 38-årig mand fra Ringsted, kørte 165 km/t på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød mod nord, hvor man må køre 110 km/t. Den 38-årige blev sigtet i sagen og vil senere høre mere fra politiet i sagen, men kan allerede nu forberede sig på, at han skal have fat i en kørerlærer for at beholde sit kørekort.

Flere sager om butikstyveri – Køge

Kl. 15.35 kørte en patrulje til supermarkedet Meny på Gymnasievej i Køge, hvor personalet havde tilbageholdt to mindreårige butikstyve. Pigerne havde i forening stjålet dagligvarer til en værdi af 257 kr, men nægtede nu at oplyse deres navn.
Politiet kom frem to traf to mindreårige piger, som heller ønskede at samarbejde med betjentene. Politiet tilkaldte den social døgnvagt til at assistere på grund af pigernes unge alder. Pigernes identitet blev fastlagt til to 14-årige fra Køge Det viste sig, at det var anden gang inden for to dage at de samme to piger havde stjålet fra Meny supermarkedet. I tirsdag stjal de varer for 562 kr, men pigerne er under 15 år kan de ikke straffes, men sagen vil blive håndteret af sociale myndigheder. Varerne blev leveret tilbage til butikken, som derfor ikke havde et erstatningskrav. Politiet underrettede pigernes værger om den nye sag.

Kl. 16.51 satte en patrulje kursen mod Fakta supermarkedet på Rådshusstræde i Køge, hvor en ung kvinde var blevet tilbageholdt for butikstyveri. En handlekraftig medarbejder havde set kvinden forlade Fakta uden at betale for sive varer. Han fulgte kvinden til Køge Station, hvor han førte hende med tilbage til butikken og kontaktede politiet. Det viste sig at kvinden også havde tyvekoster fra supermarkedet Irma på sig. Politiet traf kvinden, en 20-årig fra Roskilde, som erkendte tyverierne. Hun havde stjålet varer bestående af brød, brændte mandler, chokolade og slik for 137 kr i Fakta. Fra Irma havde hun kort forinden stjålet to pakker småkager, to kager og en pakke smør til en værdi af 158 kr. Varer blev leveret retur til forretningerne, som derfor ikke krævede erstatning. Den 20-årige fik lov til at gå efter afhøringen, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

OPFØLGNING

 

Indbrud i Perioden

Klavervej, Køge
Oddervej, Køge
Obovej, Køge
Theilsgaardsvej, Køge
Nørregade, Køge
Krotoften, Borup
Dalbyvej, Nr. Dalby, Borup