Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2021/02/01 til 2021/02/09.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Udenlandsk butikstyv stjal barberblade – Vestergade, Køge

Kl. 16.24 anmeldte personalet i Kvickly på Vestergade i Køge, at de havde tilbageholdt en udenlandsk mand, som havde stjålet barberblade for 1292 kr. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en 29-årig mand fra Hviderusland, som havde søgt asyl i Danmark. Personalet havde bemærket at manden havde en mistænkelig adfærd og holdt øje med ham. I afdelingen med barberblade tog han flere pakker i sin jakkelomme, hvorefter han forlod butikken via kioskområdet uden at betale. Han blev tilbageholdt af personalet og politiet blev tilkaldt. Den 29-årige blev taget med til stationen til afhøring med tolk. Han erkendte tyveriet og vedtog en bøde i sagen. Han blev løsladt senere på aftenen, men blev gjort bekendt med, at sagen ville blive forelagt udlændingestyrelsen, og at det kunne få indvirkning for hans ophold i Danmark.

Spirituspåvirket knallertfører kørte galt – Ølsemaglevej, Køge

Kl. 20.07 skete et uheld i krydset Ølsemaglevej/Nylandsvej, da en knallertfører væltede i forbindelse med, at han skulle bremse ned for rødt lys. Han kørte med lav hastighed, men forulykkede og fik knallerten ned over sig. En forbipasserende så uheldet og ringede 112. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor knallertføreren, en 50-årig lokal mand, viste sig at være påvirket af spiritus. En test med alkometeret bekræftede, at hans promille var alt for høj, så han blev sigtet for spirituskørsel på lille knallert. Da han havde fået skrammer som følge at styrtet, blev han kørt med ambulance til sygehuset til tjek, hvor han også fik udtaget en blodprøve. Han var ikke kommet noget alvorligt til og kunne herefter tage hjem. Han vil senere høre mere fra politiet i sagen, når svaret på blodprøveanalysen kommer.

Bund ulovlig bilist – Stensbjergvej, Køge

Kl. 11.29 gjorde en betjent fra færdselsafdelingen et opsigtsvækkende syn fra vidoebilen, da han kørte på Stensbjergvej i Køge tæt ved Ølby Station. En bilist gassede voldsomt op og kørte alt for stærkt i en bil, som helt åbenlyst ikke var i lovlig eller forsvarlig stand. Bilen havde hverken monteret for- eller bagkofanger, og den manglede forlygter og blinklys foran. Han kørte med den høje hastighed forbi en skole og et fodgængerfelt. Betjenten målte bilisten i den ulovlige bil til at køre hele 99 km/t, selv han kørte i byen, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t. Bilen blev standset og føreren, en 34-årig mand fra Hedehusene blev sigtet for den uansvarlige kørsel. Han undskyldte den ulovlige bil med, at han var på vej til maleren med bilen, men det gjorde ikke kørslen mere lovlig. Han blev sigtet for hastighedsoverskridelsen, for at gasse unødigt op, hvilket frembragte røg og støj og for den bund ulovlige bil. Den 34-årige havde desuden ikke medbragt sit kørekort.

Betjenten undersøgte bilen, som havde skarpe kanter på fronten, hvor den manglede kofanger og frontgitter, som normalt beskytter mod de skarpe kanter, der er på bilens jernkonstruktion. Heldigvis kom ingen til skade ved den farlige kørsel. “Det kunne være gået rigtig galt, hvis han havde ramt en blød trafikant”, som færdselsbetjenten beskrev den 34-åriges kørsel.

Den køretur kommer til at koste den 34-årige en klækkelig bøde, og han kan forvente at sagen lægges op til en frakendelse af førerretten.

Narkobilist kørte stærkt på glat vej – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 13.00 var færdselsafdelingens videobil på Køge Bugt Motorvejen nordgående ved Køge, hvor en bilist blev målt til at køre 150 km/t på en strækning, hvor man må køre 110 km/t. Vejen var desuden sneglat og det var frostvejr, hvilket nedsætter bilens vejgreb markant, og øger bremselængden betydeligt.

Bag rattet sad en 31-årig mand uden fast bopæl, som på blev sigtet for at køre for stærkt og for ikke at tilpasse hastigheden efter forholdene. Han var desuden påvirket af narko, og en test med narkometeret viste, at han havde indtaget kokain. Den 31-årige var også frakendt førerretten i forbindelse med tidligere sager om narkokørsel. Han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, narkokørsel og anholdt for at få udtaget en blodprøve.

Den 31-årige var eftersøgt af politiet til en tidligere sag om brugstyveri af en bil, så efter blodprøveudtagelsen blev han overdraget til en anden politimyndighed, som satte ham i fængsel. Han vil senere få afgjort sine sager samlet ved et retsmøde, da han havde flere lignende sager om narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, som endnu ikke var afgjort.

En lille serviceopgave til en mand i nød – Herfølge – Køge

Kl. 14.52 fik politiets vagtcentral et opkald fra en borger, der håbede på, at få hjælp til en lidt usædvanlig opgave. Manden som ringede, havde i forbindelse med et jovialt fjolleri givet en af sine venner håndjern på og havde nu opdaget, at han ikke havde nøglen på sig. Borgeren var i besiddelse af håndjern i forbindelse med sit job, men havde ikke fået nøglen med sig hjem. Han bad derfor politiet om at assistere med en håndjernsnøgle, så vennen kunne komme fri. Da en patrulje blev ledig kørte de forbi mandens adresse i Herfølge, hvor de ydede den lille serviceopgave at få håndjernene låst op. Det er alsidige opgaver politiet løser for borgerne.

Mistænkeligt opkald fra NETS – Køge

Kl. 16.26 anmeldte en 55-årig mand fra Køge, at han kort forinden havde fået et opkaldt fra en person, som sagde, at han ringede fra NETS. Personen i telefonen sagde, at der var ved at blive optaget et lån på 45.000 kr. i den 55-åriges navn. På telefonens display stod NETS rigtige nummer, men den 55-årige fattede alligevel mistanke til, at opkaldet var falsk, da manden der ringede, bad om at få personfølsomme oplysninger. Han bad blandt andet om at få den 55-åriges cpr-nummer og oplysninger om NEM-id. Den 55-årige gav ikke oplysninger til manden, men afbrød opkaldet og anmeldte sagen.

Politiet vil gerne opfordre borgerne til at vise samme skepsis, og afbryde opkaldet, hvis der spørges ind til personfølsomme oplysninger, eller oplysninger om NEM-id og bankoplysninger. Vær opmærksom på, at de kriminelle benytter sig af en tjeneste, som kan sætte valgfrit telefonnummer på som nummervisning. Så selvom der angiveligt ringes op fra myndigheder, pengeinstitutters eller andre virksomheders telefonnumre, så kan der være tale om bedragere. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du modtager mistænkelige opkald.

Vintervejret fører til andre politiopgaver – Stevns, Køge, Roskilde og Ringsted

Dagens døgnrapport bærer præg af de mange opgaver, som politiet oplever, når vi får sne og vintervejr. Glatføreuheld, børn på tynd is, unge som laver bilræs og “drifter” i sneen på parkeringspladser og drengestreger i form af sneboldskast.

Narkokørsel / knivlov mv. – Lyngvej, Køge

Kl. 16.00 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Ved ransagning af hans bil fandt politiet to ulovlige knive hver med en bladlængde på ca. 11 cm samt en plade hash, der senere blev kontrolvejet til 91 gram. Den 21-årige blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer, inden han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Spøgelsesbilist var spirituspåvirket – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 21.56 anmeldte en bilist, en 44-årig mand fra Ringsted, at han var på vej fra motorvejen ad afkørsel 27, da han blev mødt af en kvindelig bilist, som kørte imod færdselsretningen på afkørslen. Kvinden var kørt ind i den 44-åriges bil, men ingen personer kom noget til.

En patrulje blev sendt til Køge Bugt Motorvejen, hvor de traf spøgelsesbilisten, en 40-årig kvinde fra Roskilde. Hun var svært påvirket af spiritus, så hun blev anholdt og sigtet for i spirituspåvirket tilstand at forårsage uheldet. Den 40-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Politiet vil senere kontakte den 40-årige, når resultatet af blodprøven kommer.

Indbrud i Perioden

Klavervej, Køge
Oddervej, Køge
Krotoften, Borup