Køge Museum
Nørregade 4
4600 Køge
Tlf.: 70701236
koegemuseum@museerne.dk

Historieoplevelser for hele familien
Et helt nyt Køge Museum slog i 2015 dørene op og omfavnede de nye teknologiske muligheder for formidling af lokalhistorien. Efter en ny Museum Management-model afsættes en del af overskuddet til totale udskiftninger af udstillingerne, og derfor bliver museet ved med at være vedkommende.

Køge Museum byder bl.a. på et escape room, hvor gæsterne via en hemmelig tidslomme bliver transporteret tilbage til det herrens år 1710 og linjeskibet Dannebroge. Her skal de genopleve Kaptajn Iver Huitfeldts sidste erindringer, finde kaptajnens kiste og undersøge, hvad der skete med linjeskibet for mere end 300 år siden.
Mysteriet er et historisk eventyr på liv og død for hele familien, men især velegnet til børn i alderen 7 – 14 år.

I samarbejde med Jim Lyngvild har Køge Museum lavet en udstilling, der fortolker overgangen fra asatro til kristendom. De gør det med et kritisk blik og en god fantasi – for fantasi, fakta og videnskabelig funderet fortolkning går hånd i hånd, når historien skal skrives.

Køge Museum er en del af Museum Sydøstdanmark, som er det statsanerkendte museum for Næstved, Vordingborg og Køge Kommuner. Køge Museum har således adgang til at trække på et stort netværk af historikere, arkæologer og udviklingsfolk, som giver udstillinger med både historisk dybde og moderne flair.

Følg Museum Sydøstdanmark på Facebook

sølvpartner